Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

kışa hazırlık neler yapıyoruz nasıl yapıyoruz burdan paylaşalım arkadaşlar (1 Kullanıcı)

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
45
bende Makedonya ya has bi lezzeti sunmak isterim.
AYVAR
Sonbahar ayinda yapilir, yapilabilmesi icin bahcenizin olmasi sart :)
biz bunu 100 kg kirmizi biberle yapiyoruz ( sakin cok demeyin pisirdikten sonra ancak 30 kg elde edersiniz :)
ben 50 kg kirmizi biberle tarifini vereyim
50 kg kirmiz biber, sivi yag ve tuz.
Biberler yikanip ve tohumalari temizledikten sonra kozlenir ve kabugu soyulur. bi gece soydugunuz biberleri bi cuval icinde suyunu sizdirmasi icin bekletilir. Ertesi gun makinden ( et kiydigmiz makinde) kiyilir ve buyuk bi tencerde pisirilir. 2-3 saat arasi biber suyunu ceken kadar pisisirilir sonrda 1 kg sivi yag ve tuz eklenir. pisirme bundan sonra 1 saat daha pisirmeye devam edilir( biberler yagi ceken kadar). sicak kavanozlarda sicak ayvar konzerve edilir ve butun kis taze kalir.


bunu biz kahvalatida disarda kar yagarken ekemgin uzerine surer oyle yeriz :)) cok lezzetli buraya yolu dusen mutlaka istesin :)

bu tarif çok iyi oldu kardeşim daha az biberle denerim inşallah.
 

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
10,922
Tepki puanı
8
Puanları
0
Yaş
46
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
evet afferin bize yarın devam edelim size yeşil fasulye tarifi vereceyim inşallah yarın oruçluyum eyer ayakta dura bilirsem


abla ben yeşil fasulyeyi şöyle yapıyorum ayıklıyorum yıkıyorum tencereye biraz domates rendeliyorum öyle biraz çeviriyorum ..sogunca buzdolabı poşetlerine koyuyorum üzerine domates dilmleri yeşil biber sizinkide böylemi ;)
 

edas

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
17 Tem 2008
Mesajlar
151
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
43
bu tarif çok iyi oldu kardeşim daha az biberle denerim inşallah.

tabi daha az biberle de yapilir ama bizde eylul ayinda butun ev bahcelerinden ayvar kokusu gelir, herkez bahcesinde kis icin ayvar piser. Burda herseyi mevsiminde yiyoruz kirmizi biber mevsimi sonbaha oldugu icin herkez bol bol yapar. Makedonya multi etnik yapili bi devlet oldgunu biliyorsunuz cok farkli miletler ve kulturler var ama tek ortak noktamiz ayvar:) Eylulde makedon, arnavut, turk, bosnak, ulah, romen ve dig. bahcelerinden bu lezzetli kokular gelir:)
 

dinci

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Ara 2006
Mesajlar
2,686
Tepki puanı
1
Puanları
0
bende Makedonya ya has bi lezzeti sunmak isterim.
AYVAR
Sonbahar ayinda yapilir, yapilabilmesi icin bahcenizin olmasi sart :)
biz bunu 100 kg kirmizi biberle yapiyoruz ( sakin cok demeyin pisirdikten sonra ancak 30 kg elde edersiniz :)
ben 50 kg kirmizi biberle tarifini vereyim
50 kg kirmiz biber, sivi yag ve tuz.
Biberler yikanip ve tohumalari temizledikten sonra kozlenir ve kabugu soyulur. bi gece soydugunuz biberleri bi cuval icinde suyunu sizdirmasi icin bekletilir. Ertesi gun makinden ( et kiydigmiz makinde) kiyilir ve buyuk bi tencerde pisirilir. 2-3 saat arasi biber suyunu ceken kadar pisisirilir sonrda 1 kg sivi yag ve tuz eklenir. pisirme bundan sonra 1 saat daha pisirmeye devam edilir( biberler yagi ceken kadar). sicak kavanozlarda sicak ayvar konzerve edilir ve butun kis taze kalir.

bunu biz kahvalatida disarda kar yagarken ekemgin uzerine surer oyle yeriz :)) cok lezzetli buraya yolu dusen mutlaka istesin :)

kardeşim bizim bunu yapabilmemiz için bi orduda insana ihtiyacımız var
 

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
45
edas kardeşim ne kadar güzel bişey bu çok hoşuma gitti bu adeti bilmiyordum doğrusu ilk defa duydum paylaşım için Allah razı olsun sizden.

peki benim merak ettiğim bi tarif var bilen varsa yazsın lütfen. hani marketlerde kırmızı biber konservesi satılıyorya. dolmalık kırmızı biber. o konserve nasıl yapılıyor acaba?
 

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
10,922
Tepki puanı
8
Puanları
0
Yaş
46
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
tabi daha az biberle de yapilir ama bizde eylul ayinda butun ev bahcelerinden ayvar kokusu gelir, herkez bahcesinde kis icin ayvar piser. Burda herseyi mevsiminde yiyoruz kirmizi biber mevsimi sonbaha oldugu icin herkez bol bol yapar. Makedonya multi etnik yapili bi devlet oldgunu biliyorsunuz cok farkli miletler ve kulturler var ama tek ortak noktamiz ayvar:) Eylulde makedon, arnavut, turk, bosnak, ulah, romen ve dig. bahcelerinden bu lezzetli kokular gelir:)


ne güzel bayılırrım yöresel yemeklere sizde farklı lezzeTlerde vardır .. paylaşırsınız inşaALLAH İLERDE :)
 

dinci

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Ara 2006
Mesajlar
2,686
Tepki puanı
1
Puanları
0
abla ben yeşil fasulyeyi şöyle yapıyorum ayıklıyorum yıkıyorum tencereye biraz domates rendeliyorum öyle biraz çeviriyorum ..sogunca buzdolabı poşetlerine koyuyorum üzerine domates dilmleri yeşil biber sizinkide böylemi ;)

canım ben hemen yazayım bak bir kilo fasulyeyi yıkadım ayıkladım ortadan böldüm bir tencereye yarım kaşık yağ koydum fasulyeleri iyice kızarttım bir kelle soğanda ince doğradım üzerine soğan kavrulana kadar yarım kilo domates daha fazlada olabilir küp doğruyorum bunuda döktüm sonra tuzda dökyümmü bir kaçtane biberde parçalayıp içine atıyorum kapağı kapattım iyice domatesleri eriyecek şekilde kaynatıyorum sonra saklama kabına döküyorum iyice kaşıkla düzeltiyorum soğuduktan sonra dondurucuya atıyorum ertesi gün saklama kabından çıkarıp dolap poşetine koyup dolaba atıyorum saklama kabına koymamın sebebi donduktan sonra kalıplaşıyor fazla yer kaplamıyor görünüşüde gayet derli toplu oluyor
 

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
10,922
Tepki puanı
8
Puanları
0
Yaş
46
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
canım ben hemen yazayım bak bir kilo fasulyeyi yıkadım ayıkladım ortadan böldüm bir tencereye yarım kaşık yağ koydum fasulyeleri iyice kızarttım bir kelle soğanda ince doğradım üzerine soğan kavrulana kadar yarım kilo domates daha fazlada olabilir küp doğruyorum bunuda döktüm sonra tuzda dökyümmü bir kaçtane biberde parçalayıp içine atıyorum kapağı kapattım iyice domatesleri eriyecek şekilde kaynatıyorum sonra saklama kabına döküyorum iyice kaşıkla düzeltiyorum soğuduktan sonra dondurucuya atıyorum ertesi gün saklama kabından çıkarıp dolap poşetine koyup dolaba atıyorum saklama kabına koymamın sebebi donduktan sonra kalıplaşıyor fazla yer kaplamıyor görünüşüde gayet derli toplu oluyor


abla siz baya baya pişirip koyuyormuşsunuz ..bizim burda genelde benim dedigim gibi yapılıyor ...:) deneriz ;) inşaALLAH
 

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Eki 2007
Mesajlar
5,186
Tepki puanı
3,544
Puanları
163
Yaş
46
ben 100 kg biber alsam kocam batar sonrada beni güzelce boşar:K
 

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
45
ben de bi tarif daha öğrendim.

kahvaltılık sos

domatesin kabuğunu soyduktan sonra ister rendeleyin ister doğrayın ister robotta parçalatın.

ocağa koyun kırmızı dolmalık biberin de çekirdekleirni çıkarın parçalatın

bu da tencerenin içine ikisi birden pişerken bi yandan topan patlıcanı ocakta közlüyoruz. temizleyip doğrayıp tencereye boşaltıyoruz. tuz karabiber biraz sarımsak biraz yağ, acı pulbiber koyuyoruz. (bunun başka bir tarifi de patlıcansız yapılıyor)

sonrada afiyetle yiyoruz. özellikle kahvaltı da ve yemeğin yanında

istersek de sıcakken kavanoza boşaltıp kavanozları ters çeviriyoruz bekletiyoruz kapaklardan sızma yoksa kışa saklıyoruz.
 

cerennurum

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Ara 2007
Mesajlar
1,298
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
47
aleykümselam kardeşim bende bugün pazardan şeftali aşdım şimdi komposto yapıyorum 1 lt lik kavanoza şeftalileri dörde bölüp kavanoza dolduruyorum üzerine bir çay bardağı şeker daha sonra çeşmeden su doldurup kapağını kapatıyorum 15 dakika tencerede kaynatıp ters çeviriyorum afiyetle yiyoruz
 

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Eki 2007
Mesajlar
5,186
Tepki puanı
3,544
Puanları
163
Yaş
46
ben de bi tarif daha öğrendim.

kahvaltılık sos

domatesin kabuğunu soyduktan sonra ister rendeleyin ister doğrayın ister robotta parçalatın.

ocağa koyun kırmızı dolmalık biberin de çekirdekleirni çıkarın parçalatın

bu da tencerenin içine ikisi birden pişerken bi yandan topan patlıcanı ocakta közlüyoruz. temizleyip doğrayıp tencereye boşaltıyoruz. tuz karabiber biraz sarımsak biraz yağ, acı pulbiber koyuyoruz. (bunun başka bir tarifi de patlıcansız yapılıyor)

sonrada afiyetle yiyoruz. özellikle kahvaltı da ve yemeğin yanında

istersek de sıcakken kavanoza boşaltıp kavanozları ters çeviriyoruz bekletiyoruz kapaklardan sızma yoksa kışa saklıyoruz.
sılacım ben şu ocakta közleme işine sinir oluyordum .ocak çok kirleniyor.şimdi de folyaya sarıp fırına atıyorum.aynen közlenmiş gibi oluyor.bunu da yeni denedim.
 

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
45
hımm cerennurum kardeşim sen ocakta şerbette pişrmeden çiğ koyuyorsun öyle mi öyleyse eğer çok pratikmiş bu yöntem.
 

cerennurum

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Ara 2007
Mesajlar
1,298
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
47
birde taze barbunya aldım ayıklayıp yıkadım suyu süzüldükten sonra poşetlere doldurdum kışa hazır
 

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Eki 2007
Mesajlar
5,186
Tepki puanı
3,544
Puanları
163
Yaş
46
aleykümselam kardeşim bende bugün pazardan şeftali aşdım şimdi komposto yapıyorum 1 lt lik kavanoza şeftalileri dörde bölüp kavanoza dolduruyorum üzerine bir çay bardağı şeker daha sonra çeşmeden su doldurup kapağını kapatıyorum 15 dakika tencerede kaynatıp ters çeviriyorum afiyetle yiyoruz
cerencim çok kolay yapıyormuşun.eeee kaynatmadan oluyor mu?
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt