Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kâinat Eczanesi 🌼💐🍂🏵️ (1 Kullanıcı)

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Katılım
14 Eyl 2007
Mesajlar
32,243
Tepki puanı
7,594
Puanları
163
Yaş
53
Konum
Alanya
Esselamünaleykum...

Esselamünaleykum...


Allah CC. cümlemizden razı olsun kardeşim...
Yaradanımız tarafından istifademize sunulan nimetlerden doğru şekilde yararlanmak duasıyla inşallah...
 

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Katılım
14 Eyl 2007
Mesajlar
32,243
Tepki puanı
7,594
Puanları
163
Yaş
53
Konum
Alanya
...

...

Gribe Yakalananlar Bol Ayva Yiyin
6-111ayva.jpg


Ayvanın faydaları çok eski çağlardan beri biliniyor.
Romalılar parfümden, bala kadar her şey için ayvanın meyve ve çiçeklerini kullanmışlar.
Ayvanın meyvesi gibi çekirdeği ve yaprakları da işe yaramakta boya ve kozmetik sanayinde, tıpta da ilaç yapımında kullanılmaktadır.
Ayva, protein, şeker, organik asit, A, B2 ve C vitamini ve demir, bakır, potasyum gibi minerallerden zengin, tohumları ise yağ ve protein içeriyor.

Çocukların büyümesini ve gelişmesini hızlandırıyor

Ayva, çocuklarda sağlığı korur, büyüme ve gelişmeyi hızlandırır.
Birçok hastalığa şifa olan ayva, kalp, akciğer, boğaz, mide, göz, bağırsak ve ağız rahatsızlıklarının tedavisinde faydalıdır.
Her yaşta sinir sistemini güçlendirir, mide ve bağırsakları zararlı mikroplardan koruyarak hazımsızlık gibi sorunları önler.
Cildi ve tırnakları zinde, parlak ve daha sağlıklı hale getirir.

Grip ve nezle de iyileşmeyi hızlandırır.
Ayva ya da ayva suyu ishalin geçmesi için de çok faydalıdır.
Meyvesi veya meyvesinden hazırlanan şurup ve komposto ishale iyi gelmektedir.
Vücudun gücünü artırarak, zinde tutmaya yardımcı olarak yorgunluk ve bitkinlikten korur.
Ağız kokusunu önler.
İçerdiği vitamin ve minarelerle kalp ve damar hastalıklarından koruduğu, varisi önlediği ve varis tedavisine yardımcı olduğu, cinsel gücü artırdığı bildirilmektedir.
Kandaki kötü kolesterolü düşürerek damar sertliğinden korur.
Ayva hoşafı ağızdaki yaraların iyileşmesini hızlandırır.
Tereyağında pişirilen ayva, balgamı söker, kronik öksürüğe, solunum sistemi hastalıklarına ve bronşite iyi gelmektedir.

Ayva çiçeği kaynatılıp içildiğinde annelerin sütünü artırır, kalbi güçlendirir ve baş ağrısına iyi gelir.
Ayva kabuklarının kaynatılıp içilmesi, idrar yolu iltihaplarında iyileşmeyi hızlandırır.

Ağızdaki yaralar, boğazdaki şişlik ve ağrı için ayvanın kendisi ya da yapraklarının kaynatılıp suyu ile gargara yapılabilir.

Dudak çatlamalarını önlemek ya da iyileştirmek için de ayva çekirdekleri kaynatılıp dudaklar bu suyla yıkanabilir.

Ayva yaprakları çay gibi demlenip içildiğinde sakinleştirir ve uykusuzluğa iyi gelir.
 

beyaz_gull

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
2 Eyl 2008
Mesajlar
59
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
39
Saol mavci abi ben de az önce ıhlamurun içine 2-3 yaprak ayva yaprağı da koyup öyle kaynattım faydasını duymuştum. Allah şifa versin herkese.
 

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Katılım
14 Eyl 2007
Mesajlar
32,243
Tepki puanı
7,594
Puanları
163
Yaş
53
Konum
Alanya
Esselamünaleykum...

Esselamünaleykum...

Saol mavci abi ben de az önce ıhlamurun içine 2-3 yaprak ayva yaprağı da koyup öyle kaynattım faydasını duymuştum. Allah şifa versin herkese.

Sen de sağol kardeşim...
Allah CC. şifa versin inşallah...
 

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Katılım
14 Eyl 2007
Mesajlar
32,243
Tepki puanı
7,594
Puanları
163
Yaş
53
Konum
Alanya
...

...

Cevizin saymakla bitmeyen faydaları

70233.jpg


Gümüş içeren ceviz beyne etki ederek çocukların zeka gelişiminde büyük rol oynuyor.
Dünyanın en iyi kalpçileri mutfağa 5 ceviz girmesini öneriyor.

İşte cevizin yararları:

Ulusal Ceviz Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Yayar Akça, Türkiye'de ceviz üretiminin istatistiklerde yer aldığının aksine 70 bin tonla sınırlı olduğunu belirtti.

Üretiminin az olması nedeniyle yüksek fiyatının da etkisiyle ceviz tüketiminin az olduğuna dikkati çeken Akça, böylesine önemli bir ürünün ülkedeki çocukların önemli bölümü tarafından tüketilemediğini bildirdi.

Akça, cevizin insan sağlığı ve beslenmesinde çok önemli bir yer tuttuğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

“Özellikle kış aylarında en önemli enerji kaynaklarından biri olan cevizin 100 gramından 700 kilokalori enerji elde edilebiliyor.
Mineral, protein, vitamin ve yağ açısından oldukça zengin bir ürün.
Halen üzerinde ciddi araştırmalar yapılıyor.

Kolesterolü düşüren, tansiyonu düzenleyen, kalp ve damar sağlığı açısından büyük faydaları bulunan cevizin en önemli özelliği zekayı geliştirmesi.
Beyin ve ceviz, şekil açısından olduğu kadar içerik olarak da çok benziyorlar. İnsan vücudunda gümüşü kullanan tek organ beyindir.
Bu açıdan gümüş içeren ceviz, özellikle çocukların zeka gelişiminde büyük rol oynuyor.”

GÜMÜŞ BEYİNDEKİ BİLGİ ALIŞVERİŞ HIZINI ARTIRIYOR

“Cevizdeki gümüşün, beynin sağ ve sol tarafındaki bilgi alışverişinin hızını artırdığını” belirten Akça, “Fazla ceviz tüketenlerde zeka gelişiminin yüksek olduğu bir gerçek.
Özellikle Türkiye'deki cevizler, gübreleme ve ilaçlama olmadığı için tamamen organik.
Bu açıdan da Türkiye'de üretilen cevizlerin insana en küçük bir zararı yok” dedi.

Akça, cevizin çocukların beslenmesine mutlaka girmesi gereken çok önemli bir ürün olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

“Sağlıklı ve zeki bir nesil için okullarda sadece süt değil çocukların ceviz, badem ve fındık tüketmesi de sağlanmalı.
Bu, Milli Eğitim ve Sağlık bakanlıklarınca ulusal politika haline getirilmeli.
Her sabah, bir ilköğretim çocuğu masaya oturduğunda mutlaka 3 ceviz içi yemeli.
Bu tüketim badem ve fındık gibi ürünlerle desteklenmelidir.”

Yetişkinlerin ise günde 5 ceviz içi yemelerini öneren Akça,
Dünyanın en iyi kalpçileri mutfağa 5 ceviz girmesini öneriyor.
Ceviz üretimini ve tüketimini artırmamız gerekiyor.
Sağlıklı bir gelecek için cevize daha büyük önem vermeliyiz.
Gelişmiş ülkeler, sabah kahvaltısında ceviz tüketiyor.
Dondurmalarında bile ceviz kullanıyorlar” diye konuştu.
 

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Katılım
14 Eyl 2007
Mesajlar
32,243
Tepki puanı
7,594
Puanları
163
Yaş
53
Konum
Alanya
Esselamüaleykum...Hayırlı Cumalar...

Esselamüaleykum...Hayırlı Cumalar...

Hurmanın faydası saymakla bitmez

64160.jpg


Kutsal topraklarda hacıların vazgeçilmez ikram ve hediye kalemi olan hurmanın insanlara faydaları saymakla bitmiyor

Stresten kronik hastalıklara ve doğuma kadar birçok konuda faydaları bilimsel olarak ispatlanan hurma, bu günlerde hacıların evlerindeki müstesna yerini aldı.

Hurmayla ilgili çeşitli araştırmalar yapan Ali Coşkun, Medine'deki hurma bahçesinde, hurmanın faydalarını anlattı.

Hurma ağacının erkek ve dişiden oluştuğunu ve insanlar tarafından aşılandığını ifade eden Coşkun, aşılama yapılmazsa yetişen hurmanın yenemeyeceğini kaydetti.

Hurmanın senede bir defa kuru veya yaş olarak toplandığını söyleyen Coşkun, bir ağaçtan 70-150 kilogram arasında ürün alınabileceğini belirtti.

Peygamber Efendimizin (sav),
"Medine-i Münevvere'nin Harem sınırları içinde yetişen hurma şifadır." hadisini hatırlatan Coşkun, Hz. Muhammed'in (sav) ektiği ağaçtan olan hurma Acve ile ilgili de şu hadisi anlattı:
"Kim sabah 7 Acve hurması yerse ona zehir bulaşmaz."

Hurmanın, insanların hayatını devam ettirecek bütün vitamin ve mineralleri barındıran tek gıda olduğunu vurgulayan Coşkun, Hz. Meryem'in Hz. İsa'yı bir hurma ağacının alında doğurduğunu anlatarak, bu konudaki ayeti okudu.

Coşkun, bir doktorun kendisine,
"Doğumu 2 şey hafifleştirir. Bir su sesi bir de suni sancı. Suni sancının maddesi hurmanın çekirdeğinin zarı arasında vardır." dediğini de anlattı.

Coşkun, hurma ağacının kökünde yavrularının da olduğunu söyledi.
Coşkun, hurma ağacının gövdesindeki liflerin ve yapraklarının da geçmişte ve günümüzde insan için faydalı birçok işte kullanıldığını vurguladı.

Coşkun, Peygamber Efendimizin (sav),
"Yaprağı düşmeyen ve kâmil bir Müslüman'a benzeyen ağaç, hurma ağacıdır." hadisini de okuyarak,
"Stresli ortamlarda çalışanların sabah, öğle ve akşam 3'er adet yemesi tavsiye ediliyor. Sinir sistemine iyi gelen B6 vitamini hurmada çok yoğun." dedi.

Alıntı: Uğur Eskier-Risalehaber
 

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Katılım
14 Eyl 2007
Mesajlar
32,243
Tepki puanı
7,594
Puanları
163
Yaş
53
Konum
Alanya
Esselamûaleykum...Hayırlı Cumalar...

Esselamûaleykum...Hayırlı Cumalar...

Kur'an'da adı geçen gıdaların faydaları

74473.jpg


Kur’an’da adı geçen acur, ayva, bal, et, incir, zeytin, kabak, üzüm, süt, tere gibi gıdalar hangi hastalıkların tedavisinde kullanılıyor?

Bilim ilerledikçe Kur’an gençleşiyor.
Kur’an-ı Kerim’de adı geçen bütün gıdaların ve meyvelerin bazı hastalıklardan korunmasında ve tedavisindeki önemli yer aldığı Tıbbı araştırmalardan ortaya çıkıyor.
Moral Dünyası dergisinin Mart 2010 sayısında Dr. Recai Yahyaoğlu tarafından kaleme alınan yazıda içinde bitki, meyve, sebze ve gıdaların adı gecen ayetler incelenerek doğada yaratılmış olan her şeyin bir anlam ve önemi olduğu belirtiliyor.
Moral Dünyası dergisinde Kur’an-ı Kerim’de geçen gıdaların faydaları ve tıbbi uygulamaları şöyle anlatılıyor:

Acur
Hazım Sorunları için Acur
Salatalığa benzeyen bir sebzedir.
Sıcak iklimlerde yetişir. İdrar söktürücü özelliği vardır.
Peygamber’imizin acuru yaş hurma ile birlikte yediği belirtilir.
Hazım sorunlarında ve susuzluğu gidermek amacıyla da kullanılır.
İnsanda rahat bir sindirim ve zindelik meydana getirmesi nedeniyle kilo almış insanlara kullanmaları tavsiye edilebilir.
İç Anadolu Bölgesi’nde daha sık yetişir.
Hz. Ayşe, acurun yaş hurmayla birlikte yenilmesinin kilo aldırdığını ifade etmiştir.
Kilo almak isteyenler uygulayabilirler.
Bazı insanlar ne yaparlarsa yapsınlar kilo alamazlar ve bu, herhangi bir hastalıkla ilişkilendirilemez. Özellikle beslenme alışkanlıklarında yapılan doğru düzenleme, bu konuda insanlara ciddi olarak fayda sağlar.

Ayva
Hamile anneler ayva yesin
Peygamber’imiz “Ayva, göğüsteki sıkıntıyı, ağrıyı giderir, gönlü (kalbi) ferahlatıp kuvvetlendirir”,
“Sizden biriniz kalbi üzerinde bir ağırlık hissettiği zaman ayva yesin!” buyurmuşlardır.
Ayrıca ayva idrarı arttırarak diüretik etki gösterir, ishali keser, kusmayı ve vücut ısısının düşmesini engeller. Hamileliğin ilk üç ayında bolca yenilmesi doğacak olan çocuğun daha güzel ve alımlı olmasında etkilidir.

Bal:
Birçok Hastalığın tedavisi için kullanılır
Balın faydaları Tıbb-ı Nebevi’de detaylı olarak ele alınır.
Kur’an-ı Kerim’de “Rabb’in, bal arısına ‘dağlarda, ağaçlarda ve hazırlanmış kovanlarda yavru yap, sonra her çeşit bitkiden ye, sonra da –bal yapman için– Rabb’inin gösterdiği yollardan boyun eğerek yürü!’ diye öğretti.
Onların karınlarından renkleri çeşit çeşit bir içecek çıkar ki onda insanlar için şifa vardır.
Düşünen bir millet için bunda ibretler vardır” buyrulmuştur.
Değişik Tıbb-ı Nebevi kaynaklarında balın, karaciğer, dalak, mide, bağırsak gibi organ rahatsızlıklarında, koruyucu, temizleyici özelliklerine değinilir.
Altını ıslatan çocukların ve ishali bulunan kişilerin tedavilerinde, akıl sağlığının düzenlenmesinde, kanın temizlenmesinde zihinsel rahatsızlıklarda vb. gibi birçok durumda kullanılması özellikle tavsiye edilir.

Et,
Dünya ve ahirette yiyeceklerin efendisidir.”
Tıbb-ı Nebevi et tüketimi hakkında son derece dengelidir.
Et, hakkında genel olarak tavsiye edilen bir gıda olarak bahsedilir.
Fakat ölçülü olunması, aşırı derecede tüketilmemesi gerektiği ifade edilir.
Buradaki dengeli et tüketimi gerçekte en doğru olan uygulamadır.
Etten tam olarak uzaklaşmak ve aşırı derecede et tüketmek uç davranışlardır ve tavsiye edil¬mez. Etlerin çeşitleri ve özelliklerine göre tüketilmesi, bazılarının daha rahat tüketilebilecekleri bazılarının da daha az kullanılması gerektiğinin belirtilmesi çok önemlidir.
Kur’an’da 12 yerde etin adı geçer.
Bazı ayetler:
“En iyi et sırt etidir.”
“Deve, sığır, keçi ve koyunları da O yarattı. Bunlarda sizin için soğuktan koruyucu yünler ve bir takım menfaatler vardır. Onlardan bir kısmını da yersiniz.”
“Et, dünya ve ahirette yiyeceklerin efendisidir.”

İncir:
Karaciğer ve dalağı temizler
Kur’an’da “İncire, zeytine, Tur-i Sina’ya ve şu emin beldeye (Mekke’ye) yemin ederim ki gerçekten biz insanı en güzel şekilde yarattık” buyrulur.
“İdrarını yapamayanlar ve öksürüğü olanlar için oldukça etkili tedavi edici özelliği vardır.
Böbrek taşlarını ve idrar kesesini temizler.
Hemoroit hastalığında, eklem ağrılarında faydalıdır.”
Vücutta biriken toksinlere karşı temizleyici görevi vardır.
Karaciğer ve dalağı temizler.
Midede biriken balgam karışımını ortadan kaldırır.
İncir, adale ve eklem (özellikle gut has¬talığına bağlı olan) ağrılarında faydalıdır.

Zeytin:
Tansiyon düşürür
Kur’an’da “Yine sizin için Tur-i Sina’da yetişen bir ağaç meydana getirdik ki bu ağaç hem yağ (zeytinyağı) hem de yiyenlerin ekmeğine katık edecekleri (zeytin) verir” buyrulmuştur.
Peygamber’imiz de “Sizlere zeytinyağı tavsiye ederim. Hem yiyiniz hem de onunla yağlanınız.
Zira zeytinyağı basur hastalığı için şifadır” buyurmuşlardır.
Zeytinyağının damar sertliğine, kabızlığa, ülsere, karaciğere ve romatizma hastalıklar ile böbrek taşları ve kum oluşumuna karşı faydası vardır.
Tansiyon düşürücü özelliği de bulunmaktadır.

Kabak:
Zekâ seviyesini güçlendirir
Peygamber’imiz kabak çorbasını ve yemeğini severdi.
“Kabak yiyiniz! Çorba pişirdiğinizde koyduğunuz kabağı çoğaltınız! Zira kabak zekâ seviyesini güçlendirir” buyurmuşlardır.
Kabak, şekerle kaynatılıp içilirse vesvese ve evhamı giderir.
Ruh hastalıklarına; özellikle baş ağrına karşı faydalıdır.
Böbrekleri ve bağırsakları temizler.
Kabak çekirdeği bağırsak kurtlarının düşürülmesine katkıda bulunur.

Üzüm:
Zihni açar ve Hafıza gücünü arttırır
Kur’an’da on bir yerde adı geçen üzüm, hazmı kolaylaştırır, kabızlığı giderir.
Hemoroit hastalığına, böbrek taşlarının düşürülmesine ve mafsal ağrılara faydalıdır.
Peygamber’imiz üzüm için “Kuru üzüm ne güzel gıdadır. Sinirleri kuvvetlendirir, yorgunluğu giderir, ağız kokusunu güzelleştirir, gönlü hoş eder, üzüntü ve kederi giderir” buyurmuşlardır.
Karaciğer, dalak, mide ve bağırsakları güçlendiren üzümün sabahları aç karnına yenmesi tavsiye edilir. Zihni açar ve hafıza gücünü arttırır.
Son yıllarda üzüm çekirdeğinin faydaları karşısında insanlar şaşkınlıklarını ve memnuniyetlerini açıkça ifade etmeye başlamışlardır.

Süt:
Zekâyı geliştirir, cildi güzelleştirir
Peygamber’imiz (a.s.m.) süt ve hurma için “İyi, güzel gıda” derdi.
Ayrıca “İnek sütü ile tedavi olunuz! Çünkü ben yüce Allah’ın bunda şifa yarattığı kanaatindeyim. Zira inek her çeşit ottan otlamaktadır” buyurmuşlardır.
Kur’an’da da şöyle geçer: “Allah gökten su indirir ve ölü¬münden sonra yeryüzünü bu su ile yeniden diriltir. Düşünen kimseler için bunda ibretler vardır. Sizlere koyunların bağırsak muhteviyatı ile kan arasından meydana gelen, içenlere halis ve içimi kolay süt içiriyoruz.”
Süt, balla birlikte içilirse iç organları temizler.
Şekerle birlikte içilirse cildi güzelleştirir.
Bağırsakların çalışmasını kuvvetlendirir.
Meniyi arttırır. Vücudu temizler.
Zekâyı geliştirir. Vücudu şişmanlatır.
Nekahet dönemindeki emzikli kadınlara tavsiye edilir.
Bitkinlik, halsizlik ve yorgunluk durumlarında çok iyi bir ilaç olarak görev yapar.

Tere:
Saç dökülmesini önler
Tere vücudu ısıtır, bağırsakları yumuşatır.
Cinsel gücü artırır.
Şişlikler ve kalp çarpıntısına faydalıdır.
Bağırsak kurtlarını ve tenyaları düşürür.
Saç dökülmesini önler.
Peygamber’imiz, “Size tereyi tavsiye ederim. Zira Allah bunda birçok hastalık için şifa yaratmıştır” buyurmuştur.
İştah açıcıdır.
Nefes darlığına ve dalak büyümesine karşı faydalıdır.
Akciğeri temizler ve adet kanamasını söktürür.
Yeşil yapraklı sebzeler grubundan olan tere, aynı zamanda depresyon için kür tedavisinde kullanılmakta, insanın ruh dünyasına ciddi anlamda verdiği katkılarla anılmaya başlanmaktadır.

Çörek Otu:
Uyku hastalığına ve unutkanlığa karşı faydalı
Çörek otunun tıbb-ı Nebevi açısından değerlendirilmesinde şu iki hadis yeterli gelecektir:
“Çörek otu yarım baş ağrısına, yüz ve ağız bölgesinin felç¬lerine, uyku hastalığına, unutkanlığa, baş dönmesine ve nefes darlığına karşı faydalıdır.”
“Sizlere şu çörek otunu tavsiye ederim. Zira bunda ölümden başka birçok hastalık için şifa vardır.”

Alıntı: Sorwar ALAM - Moral Dünyası Dergisi
 

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Katılım
14 Eyl 2007
Mesajlar
32,243
Tepki puanı
7,594
Puanları
163
Yaş
53
Konum
Alanya
...

...

Yapılan araştırmalar beyninizi güçlü kılmak için bu gıdaları bol bol yemeniz gerektiğini gösteriyor...

6326.jpg


Beyin hakkında yapılan araştırmalar, beynin güçlü kalmasında tüketilen gıdaların da önemli bir rol oynadığını ortaya koydu.
ABD’de yayınlanan Men’s Health dergisinde Doktor Tom Gilhooly’nin zihin açan gıdalar araştırması yayınlandı.

Soya:
Ostrojen salgılanmasını arttıran soya hafızayı güçlendiriyor.
Soya sütü ya da soyalı yemekler bunamayı geciktiriyor.

Yumurta:
D vitamini deposu olan yumurta hücrelerin kendi kendini onarmasının sağlıyor ve beynin faaliyetlerini geliştiriyor.

Çİlek:
Antioksidan ve C vitamini deposu. Yaş ilerledikçe zayıflayan beyin fonksiyonları düzene giriyor.

Çay:
Barındırdığı flavonoidler sayesinde beynin esnekliğini koruyor ve beyin aktivitelerini artırıyor.

KIrmızı et:
Demir deposu kırmızı et özellikle çocuklarda zeka seviyesini yukarı çekiyor.

Üzüm suyu:
Kısa ve uzun süreli hafızayı kuvvetlendirir.
Ancak aynı etkiyi şarap göstermiyor.

Sardalya:
Sperm kalitesini arttıran selenyum oranı yüksek sardalya, stresi de azaltıyor.

Brokolİ:
Folik asit eksikliği gerginlik, asabilik ve ilgisizliğe neden oluyor.
Brokolide yüksek oranda bulunan folik asit bu sorunları ortadan kaldırıyor.

Yulaf:
Karbonhidrat oranı yüksek yulaf, hafıza ve dikkate olumlu etki yapıyor.

Alıntı
 

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Katılım
14 Eyl 2007
Mesajlar
32,243
Tepki puanı
7,594
Puanları
163
Yaş
53
Konum
Alanya
Esselamûaleykum...

Esselamûaleykum...

Kırmızı biberdeki acı madde ağrıyı kaynağından kesiyor

biber.jpg


Bilim adamları kırmızıbiberdeki acı maddeyi, ağrıyı kaynağında durdurabilen yeni bir ağrı kesici türü geliştirmede kullandılar.

Texas Üniversitesi'nde görevli araştırmacılar, insan vücudundaki ağrılı bölgede biberi acı yapan ve kapsaisine benzer bir madde bulduklarını açıkladılar.
Bu maddenin üretiminin durdurduklarında kronik ağrıların da duracağını tespit edildi.
Yanma hissine yol açan acı kırmızıbiberde kapsaisin de, vücudun içindeki hücreler üzerinde mevcut reseptörleri tespit ederek bu işi yapıyor.

Fareler üzerinde gerçekleştirilen laboratuar çalışması, bir geni etkisiz hale getirince kapsaisine karşı hassasiyetin olmadığını gösterdi.
Bilim adamları, bu bilgiden hareketle aynı işi yapan ilaçlar yapmaya hazırlanıyor.
Bunun ağrı mekanizmasını anlamalarında ve ağrıyı nasıl daha etkili şekilde tedavi edecekleri konusunda önemli bir çalışma olduğunu kaydeden araştırmacılar, vücutta hasar oluştuğunda doğal olarak açığa çıkan moleküller gibi endojenöz (Organizma ya da onun bölümlerinde oluşan ya da üretilen) kapsaisin ailesini keşfettiklerini söylediler.

Eklem iltihabı ve fibromyalji gibi iltihabı hastalıklar ve kanserle ilişkili farklı kronik ağrı tiplerini tedavi etmek için ilaçlar üretebileceklerini umut ediyorlar.

Alıntı: Zaman
 

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
24 Tem 2006
Mesajlar
14,020
Tepki puanı
23
Puanları
36
Yaş
69
Konum
BURSA
Selamünaleyküm mavci bende şeker kolestrol almış başını gidiyor :a33: ayın altısında uludağ üniversitesinde kanser araştırılması yapılacak bakalım ne cıkacak Hayırlısı Allahtan çıksada hiç üzülmeyecem Rabbimin Kahrıda hoş lütfuda hoş
 

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
24 Tem 2006
Mesajlar
14,020
Tepki puanı
23
Puanları
36
Yaş
69
Konum
BURSA

YA HURMANIN ÇEKİRDEĞİ?

Hurmanın meyvesi gibi çekirdeğinin de bir çok faydası tespit edilmiş durumda. Meselâ hurma çekirdeğinden sabun üretiliyor. Bu sabun mantar tedavisinde ve mikrop kırıcı olarak kullanılıyor. Hayvan yemi yapılıyor. Araştırmalara göre
virgul.gif
yediği yemde öğütülmüş hurma çekirdeği bulunan tavuklar daha sağlıklı gelişiyor.

Hurma çekirdeğinden hamileliği önleyici ilaçlar da üretiliyor. Kahire Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde bu konudaki araştırma ve inceleme çalışmaları devam ediyor. Prostat tedavisinde kullanılabileceği de ortaya çıkarıldı. Yakılarak sürme gibi göze çekildiğinde
virgul.gif
kirpikleri uzatıyor
virgul.gif
göz çapaklarına iyi geliyor.

Görüldüğü gibi
virgul.gif
hurma baştan aşağı fayda içeren mucizevî bir meyve. Ramazanla beraber sofralarımızı süslediği gibi daha sonra da hurmayı sofralarımızdan eksik etmememiz gerekiyor. Şimdilik herkese hayırlı iftarlar diyoruz.


KUR’ÂN-I KERİM’DE HURMA

Hurma ağacı Kur’an-ı Kerim’de de zikrediliyor. Kuran’daki bir çok surede hurma ağacı misal olarak kullanılmış ve onunla insanlar uyarılmış. Hurmanın geçtiği sureler şöyle: Bakara (266)
virgul.gif
En’am (99. 141)
virgul.gif
Ra’d (4)
virgul.gif
Nahl (11)
virgul.gif
Nahl (67)
virgul.gif
İsra (91)
virgul.gif
Kehf (32)
virgul.gif
Meryem (23-25)
virgul.gif
Taha (71)
virgul.gif
Mü’minun (19)
virgul.gif
Şuara (148)
virgul.gif
Yasin (34)
virgul.gif
Kaf (10)
virgul.gif
Kamer (20)
virgul.gif
Rahman (11)
virgul.gif
Rahman (67)
virgul.gif
Hakka (7)
virgul.gif
Abese (29).

HADİSLERDE HURMA

Hurmayla ilgili Efendimizden (sas) şeref sûdur olmuş bir çok hadis-i şerifi var. Bundan dolayı hurma insanlar arasında hürmetle anılıyor. Efendimiz (sas) hurma ile süte ‘iki en güzel şey’ manasında ‘atyabân’ derdi. Hurmanın doyuruculuk ve kifayet ediciliğini açıklamak için Hz. Aişe’ye
virgul.gif
“Ya Aişe evinde hurma olmayanlar açtır”. buyurmuştur. Yine Kâinatın Efendisi (sas) kolaylığı
virgul.gif
basitliği
virgul.gif
herkese uygunluğu cihetiyle çoğu defa hurmayı anlatacağı bir konu için örnek verirdi. Mesela bir keresinde “Cehennemden kendinizi sadaka vererek koruyun bu sadaka yarım hurma bile olsa…” diye buyurmuştur.

Efendimiz (sas) ümmetine zehir ve sihire karşı da hurma yemelerini tavsiye etmiştir: “Kim sabah aç karına yedi tane acve hurması yerse o gün ona ne sihir
virgul.gif
ne zehir tesir eder.” Yine başka bir hadiste
virgul.gif
“Aç karına hurma yiyiniz
virgul.gif
zira aç karına yenen hurma içinizdeki asalakları öldürür.” buyurmuşlardır. Peygamberimiz (sas) ashabına iftarı da hurma ile açmalarını tavsiye etmiştir: “İftarınızı hurma ile ediniz
virgul.gif
eğer hurma bulamazsanız o zaman su ile iftar ediniz”. Efendimiz (sas) aynı zamanda hurmayı Müslüman insana benzetmiştir. Bir gün ashabına
virgul.gif
“Ağaçlardan bir ağaç aynen Müslüman insana benzer. Yaprağı düşmez. Söyler misiniz bana hangi ağaçtır o?” diye sorar. Orada bulunanlar çöl ağaçlarının isimlerini sayar. Az sonra Efendimiz (sas) gerçeği söyler: “O ağaç hurmadır.” Hurmanın bir çok çeşidi var. Efendimizin (sav) en çok sevdiği hurma çeşidi ‘acve’ idi. Bir hadislerinde “Acve cennettendir ve onda zehire karşı şifa vardır.” buyurmuşlardır.


 

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
24 Tem 2006
Mesajlar
14,020
Tepki puanı
23
Puanları
36
Yaş
69
Konum
BURSA
Meyve-Sebzelerin Organlara Benzerlikleri ve Faydaları


Avokado ve armut kadınların rahim ve serviks sağlığı ve fonksiyonlarını hedefler ve görünümleri bu organlara benzerler. Araştırmalar kadınların haftada bir avokado yemeleri halinde hormonları dengelediğini, istenmeyen doğum sonrası kilolarını azalttığını ve serviks kanserini önlediğini göstermiştir.





Ceviz küçük bir beyin görünümündedir. Ve beyin fonksiyonlar için faydalıdır





Domateste kalpte olduğu gibi dört odacık vardır ve kırmızı renklidir. Bütün araştırmalar domatesin kalp ve kan için faydalı olduğunu göstermiştir





Greyfurt, portakal ve diğer narenciye meyveleri kadın göğüsüne benzer ve bunların sağlığına ve lenfin hareketine yardımcı olur.




Havuç dilimi insan gözüne benzer. Bilimsel araştırmalar havucun gözlerin kan akışını ve işlevini iyileştirdiğini göstermiştir.




Tatlı patatesin görünümü pankreasa benzer ve şeker hastalarının glisemik indeksini dengeler





Üzüm salkımı kalp şeklindedir, her bir üzüm tanesi kan hücresi gibi görünmektedir ve araştırmalar üzümün ciddi kalp ve kan canlandırıcı bir gıda olduğunu göstermiştir.






Soğan vücut hücreleri görünümündedir. Bütün vücut hücrelerinden atık maddelerin temizlenmesine yardım eder. Hatta gözlerin epitelyal katlarının yıkayan gözyaşlarına bile sebep olur
 

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
24 Tem 2006
Mesajlar
14,020
Tepki puanı
23
Puanları
36
Yaş
69
Konum
BURSA
Buda işin esprisi

Buda işin esprisi

SEBZELER BİRBİRİNE GİRDİ :a35:

Kavun köyünde acı biberlerin pusu kurarak şehit ettiği şalgamlar törenle mutfağa verildi. Vali karpuzun yaptığı açıklamaya göre patlamaya hazır 5 soğan ve uzun menzilli 3 pırasa ele geçirilmiş. yoldan geçen bir doktor ise salatalığın saldırısına uğrayıp şehit olmuştur
 

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
24 Tem 2006
Mesajlar
14,020
Tepki puanı
23
Puanları
36
Yaş
69
Konum
BURSA
Kudret narı faydaları sağlığımız için nasıl bir önem taşır? Anavatanı Hindistan olan kudret narı bitkisi özellikle gastrit ve ülser gibi mide sorunlarına karşı etkilidir. Kudret narının yaprakları ve meyvesi vitamin ve mineraller bakımından zengin içeriğe sahiptir.

Kudret Narı Faydaları - Kudret Narı Ne İşe Yarar?

Kudret narı ile sindirim sistemi hastalıkları ‘na doğal destek sağlanabilir.
Mide için şifalı bitkiler : Kudret narı mide bağırsak rahatsızlıklarında ilk akla gelen besinlerdendir. Ülser, gastrit, kolit, kabızlık gibi sorunlara karşı kullanılmaktadır. Kırk gün süreyle kür yapılması önerilmektedir.
Yaraların iyileşmesi için kudret narı iyi bir doğal alternatiftir. Kadınlarda görülen vajina yaraları için zeytinyağında bekletilmiş kudret narı kullanılabilir.
Egzama ve sedefe iyi gelmesi kudret narı yararları arasındadır. Bu durumlarda merhem olarak kullanılır.
Şeker hastalığına iyi gelen bitkiler : Kudret narı şeker rahatsızlığına karşı da faydalıdır. Geleneksel Çin Tıbbında kudret narından yapılan ekstrenin şeker hastalığına olumlu etkiler yaptığı yapılan araştırmalarda tespit edilmiştir. Kudret narının içinde bulunan dört maddenin şekeri düzenlediği bu araştırmalarda ortaya çıkmıştır.
Enerji metabolizmasını düzenleyen ve şekerin hücre içine girmesini sağlayan enzim olan AMKP yi kudret narından elde edilen maddenin aktivite ettiği belirtilmiştir. Kudret narı bu enzimin aktivitesini artırarak şekerin hücre içine girmesini sağlamaktadır. Kudret narının diğer sentetik şeker ilaçlarının neden olduğu yan etkileri içermemesi de önemlidir.
Kudret Narı Nasıl Kullanılır ?

Taze kudret narı meyvesi olgunlaşınca ezilir ve balla karıştırılıp kullanılabilir. Kudret narı bitkisinin kullanılan kısmı meyveleridir. Çekirdekleri zehirli olabileceğinden çekirdeklerinden temizlenerek kullanılması gerekir.
Kudret narı meyvesi genel olarak balla veya zeytinyağı ile karıştırılarak hazırlanır.
Kullanıma hazır şekliyle satılan ballı kudret narı macunu ürünlerini doğal ürün satan yerlerden temin edebilirsiniz.
Kudret narı meyvesi ve zeytinyağıyla hazırlanmış ürünler de yine doğal ürün marketlerinden alınabilir.
Sabah ve akşam yemek öncesi bir tatlı kaşığı alınır.
Kudret narı kapsül olarak da satılmaktadır. Günde 2- 3 kez alınabilir


 

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
24 Tem 2006
Mesajlar
14,020
Tepki puanı
23
Puanları
36
Yaş
69
Konum
BURSA
İĞDE
[SIZE=+0][/SIZE]Pek çoğumuzun severek yediği iğde aslında iyi bir sağlık kaynağı. Kışın yapraklarını dökmesine rağmen daima yeşil kalan, çalı veya ağaç halinde, olan çok dallanmış, genelllikle dikenli odunsu bitkilerin meyvesine iğde denir. Anadolu’da da pek çok türküye konu olan iğde ağacının meyvesi, ishal, idrar yolları ve bağırsak rahatsızlıklarına iyi gelirken, kokusunun ise zihni açtığı belirtiliyor.
İğde, halk arasında başta bağırsak bozuklukları ve ağız pasını gidermek için kullanılırken, ishali de önlüyor. Bu lezzetli meyvenin çiçeklerinin kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmesinin egzama, öksürük ve bağırsak bozukluklarına iyi geldiği belirtiliyor. İğde ağaçlarının ayrıca, haziran ayı başlarında açtığı çiçeklerini koklamak da zihne kuvvet ve açıklık verdiği kaydediliyor.


 

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
24 Tem 2006
Mesajlar
14,020
Tepki puanı
23
Puanları
36
Yaş
69
Konum
BURSA
Vitaminler ve Özellikleri

Vitaminler ve Özellikleri

meyvelerinfaydalari_1254489450.jpg



[FONT=verdana,geneva]
meyve_sebze_1.jpg
[/FONT]

[FONT=verdana,geneva]Vitaminler ve Özellikleri[/FONT]





[FONT=verdana,geneva]A Vitamini : Gözün görme foksiyonu ve yapısı açısından vitamin A temel maddedir. Bu maddenin vücut tarafından uzun süre alınmaması körlüğü dahi yola açabilir. Aslında meyve ve sebzeler aktif A vitamini birleşiği olan retinole dönüştürülür. A vitamini yönünden portakal kayısı şeftali incir havuç ıspanak maydanoz marul ve salata grubu sebzeler oldukça zengindir.[/FONT]
[FONT=verdana,geneva]B Vitamini : Sinir sistemi ve kalbin çalışmasını düzenler. Eksikliğinde beriberi hastalığı görüler. En fazla bamya bezelye fasülye tere domates ıspanak patatez fındıK fıstık ve çevizde bulunur.[/FONT]
[FONT=verdana,geneva]C Vitamini : Kan dolaşımı ve diş eti sağlığında etkilidir. Eksikliğinde skorbut hastalığı görülür. İnsanlar günlük C vitamini ihtiyaçalrının büyük bir kısmını meyve ve sebzelerden sağlamaktadır. Özellikle kuşburnu turunçgiller üzümsü meyveler çilek maydonoz ıspanak domates bibier fındık fıstık ve çeviz C vitaminince zengin bahçe bitkileridir.[/FONT]
[FONT=verdana,geneva]D Vitamini : Vücuda alınan kalsiyumdan yararlanarak kemiklerin iyi gelişmesine yardımcı olur. Bu nedenle ekskliğinde raşitizm hatalığı görülür. Meyve ve sebzeler D vitamini yönünden zengin değildir.[/FONT]
[FONT=verdana,geneva]E Vitamini : Sinir ve kas sisteminin iyi çalışmasını sağlar[/FONT]
 

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Katılım
14 Eyl 2007
Mesajlar
32,243
Tepki puanı
7,594
Puanları
163
Yaş
53
Konum
Alanya
Ve Aleykumselam...

Ve Aleykumselam...

Selamünaleyküm mavci bende şeker kolestrol almış başını gidiyor :a33: ayın altısında uludağ üniversitesinde kanser araştırılması yapılacak bakalım ne cıkacak Hayırlısı Allahtan çıksada hiç üzülmeyecem Rabbimin Kahrıda hoş lütfuda hoş

Allah Celle Celalühu şifa versin değerli annemiz...
Katkılarınız için ayrıca teşekkürler...
Selam ve DUA ile...
 

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Katılım
14 Eyl 2007
Mesajlar
32,243
Tepki puanı
7,594
Puanları
163
Yaş
53
Konum
Alanya
Esselamûaleykum...

Esselamûaleykum...

Hangi bitki hangi kansere şifa oluyor?

59890.jpg


Kanser, çağımızın en korkutucu hastalıklarından biri.
Aynı zamanda, bilim adamlarının üzerinde en çok araştırma yaptığı konuların başında geliyor.


Bu hastalığın tedavisiyle ilgili 'yeni bir yaklaşım' her zaman önemseniyor.

Kanser tedavisinde alışılmış yöntemlerin dışındaki bilimsel alternatiflere ilgi her geçen gün artıyor.
İşte modern tıbbın son yıllarda dikkate almak zorunda kaldığı gerçeklerden biri;
'bitkilerin kanser tedavisindeki gücü'...
Özetle, günümüzde kanser hastaları, 'ameliyat-kemoterapi-radyoterapi' üçlüsünün dışında güvenebilecekleri ve fayda sağlayabilecekleri tamamlayıcı tedavi yöntemlerine sahip.

Ege Üniversitesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı ve Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Canfeza Sezgin, uzun yıllardır kanser hastalarının tedavisi ile ilgileniyor.
10 yılı aşkın zamandır yaptığı araştırmalar ve gözlemler sonucunda vardığı sonuç şu: Bitkiler ve diğer tamamlayıcı yöntemler kanser tedavisinde etkili ve faydalı.

Sezgin'in alternatif arayan kanser hastaları için hazırladığı "Hangi Kansere Hangi Bitki?" kitabı Hayy Kitap'tan çıktı.
Kitap, en güncel bilimsel kaynaklardan elde edilmiş en yeni bilgileri içeren, bugünkü en kapsamlı çalışma.

Kitapta, şu soruların cevapları veriliyor;
Hangi bitki hangi kanserden koruyor, hangisini tedavi ediyor?
Kanser hücrelerini öldüren 79 bitki hangileri?
Bitkilerin içinde gizlenen kanser düşmanı etkin maddeler neler?
Kimler hangi bitkileri kullanmalı, hangilerini kesinlikle kullanmamalı?
Vitamin, mineral ve hormon takviyeleri, akıl-vücut teknikleri, psikolojik destek ve elektromanyetik tedavi gibi tamamlayıcı yöntemler nasıl kullanılmalı?
Duanın gücü niçin azımsanmamalı?

Brokoli

İdrar yolları ve idrar torbası, kalınbağırsak ve meme kanserine faydalıdır.
Ayrıca kalınbağırsak, idrar yolları ve idrar torbası kanserlerine karşı koruyucudur.
Brokoli, son yılların en gözde besinlerinden birisi.
Taze veya dondurulmuş gıda halinde bekletilmeden tüketilmelidir, böylelikle besin değerini kaybetmez.
Çiğ olarak veya buharda pişirilerek tüketilmelidir.
Çiğ brokolinin tadı biraz acıdır.
Acılığı, anti-kanser özellik taşıyan maddelerden kaynaklanır.

Sarı kantaron

Akciğer, beyin, idrar yolları ve idrar torbası, karaciğer, lösemi, meme, mide, rahim ağzı ve yumurtalık kanserlerine faydalıdır.
Depresyon ve iltihabi hastalıkların tedavisinde etkili olduğu gösterilmiş geleneksel tedavilerin başında gelir.
Ayrıca, yorgunluk, uykusuzluk, ağrı, çocuklardaki gece idrar kaçırmalarında ve yara yerlerinin iyileşmesi için de kullanılmaktadır.

Zencefil

Akciğer, kalınbağırsak, karaciğer, lenfoma, lösemi, malign melanom, meme, mide, pankreas ve yumurtalık kanserlerine faydalıdır.
Zencefilin en sık görülen yan etkileri mide yanması ve dermatittir.
Aşırı miktarlarda alınırsa merkezi sinir sistemini baskılayabilir ve kalpte ritim bozukluğuna neden olabilir.
Pıhtılaşmayı azaltan ilaçlarla birlikte kullanılmamalıdır, kanamaya neden olabilir.
Tansiyon düşürücü ilaçlarla kan şekerini azaltan ilaçların etkisini artırabilir.

Biberiye

Akciğer, cilt, kalın bağırsak, lösemi ve meme kanserine faydalıdır.
Ayrıca kansere karşı koruyucudur.
Kanser gelişiminin önlenmesinde yararlı olduğu gösterilmiş bitkilerin başında gelir.
Sıklıkla çay olarak kullanılabilir.
Bir çay kaşığı kurutulmuş yaprak, 1 fincan kaynamış suda 15 dakika demlenerek tüketilir. Kapsül olarak da günde 2-3 defa 400 mg alınması yeterlidir.

Nar

Baş-boyun, kalınbağırsak, lösemi, meme ve prostat kanserlerine faydalıdır.
Ayrıca kansere karşı koruyucudur.
Nar, binlerce yıldır kullanılan bitkisel ürünlerin başında gelmektedir.
Günde 50 mililitre nar suyunun uzun süreli kullanılması ile yarar elde edilmektedir.

Çörekotu

Akciğer, baş-boyun, kalınbağırsak, karaciğer, karın zarı, lösemi, lenfoma, meme, pankreas, prostat ve yumuşak doku kanserlerine faydalıdır.
Tansiyon düşürücü ve kan şekerini düşürücü etkilerinin olması nedeni ile şeker ve tansiyon düşürücü ilaçların etkisini artırabilir.
Bölgesel uygulamalarda alerjik reaksiyon oluşabilir.

Türkan Uymaz-Zaman
 

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Katılım
14 Eyl 2007
Mesajlar
32,243
Tepki puanı
7,594
Puanları
163
Yaş
53
Konum
Alanya
Esselamûaleykum...

Esselamûaleykum...

Her eve lazım: Zencefil

65034.jpg


Havaların soğumasıyla mevsimsel hastalıklar da kapıyı çalmaya başladı.
Bu günlerde bir tutam zencefil çok işe yarayabilir.

Kan dolaşımını hızlandırarak vücudun ısınmasına yardımcı olan zencefil, soğuk algınlığının semptomlarının ve öksürük nöbetlerinin azaltılmasında da işe yarıyor.
Ayrıca mide ve bağırsak enfeksiyonlarının giderilmesinde yardımcı oluyor.
Terletici ve ateş düşürücü özellikleri de bulunuyor.

Alıntı
 

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Katılım
14 Eyl 2007
Mesajlar
32,243
Tepki puanı
7,594
Puanları
163
Yaş
53
Konum
Alanya
Esselamûaleykum...

Esselamûaleykum...

V4kfkeT8.jpg


Reader's Digest dergisinde yer alan habere göre;
Beyninizi, hafızanızı korumak ve kuvvetlendirmek istiyorsanız;
Özellikle bu dört şifalı bitkiye odaklanmalısınız:

1. Zerdeçal:
Bu hardal sarısı toz bir antioksidan ve aynı zamanda güçlü bir anti-inflamatuardır. Zerdeçalın her gün acı baharatların içinde yendiği Hindistan'da Alzheimer gelişme riskinin Amerika'dan yüzde 25 daha az olduğu belirtiliyor.
Laboratuar çalışmalarında, zerdeçalın içindeki aktif madde olan "Curcumin" ile beslenen farelerde Alzheimer'la ilişkili amiloid plaklarının daha az oluştuğu belirlendi.

Zerdeçalı baharatlı yemeklerinize ya da yumurta salatanıza toz olarak atabilirsiniz.
Ya da şehriye çorbasına ekleyebilirsiniz.

2. Adaçayı:
Nane ailesinin bir üyesi olan adaçayı, hafıza artırıcı olarak biliniyor ve beyni Alzheimer'a neden olan belirli süreçlere karşı koruyor.
İngiltere'de yapılan bir araştırmada, sağlıklı genç yetişkinlerin adaçayı hapları içtikten sonra kelime hatırlama testlerinde daha başarılı oldukları tespit edildi.

Adaçayını omletlere, domates sosuna, kızarmış tavuğunuza ekleyebilirsiniz.
Ya da 2 çay kaşığı kurutulmuş adaçayını kaynamış suya atıp şifalı bir etkiye sahip çay elde edebilirsiniz.

3. Wasabi:
"Japon Hardalı" olarak da bilinen ve bayır turpundan elde edilen yeşil renkli macun Wasabi, hardal ailesinden geliyor.
Genellikle suşi ile birlikte yeniyor.
Sinir hücrelerinin birbirleriyle iletişim kurmalarına yardım ediyor.

Herhangi bir balık çeşidiyle iyi giden bu gıdayı tüp ya da toz şeklinde satın alabilirsiniz.
Bu sosu ayrıca salata süslemelerinde veya lahana salatasının üzerinde kullanabilirsiniz.

4. Sarımsak:
Kan pıhtılaşmasını önlemeye yardımcı olmak için kanı incelten sarımsak, kolesterolü de düşürebiliyor.
Sarımsağın strese direnmeye yardım eden kimyasalların üretimini harekete geçirerek yaralanma ya da hastalıklardan kaynaklanan nöronları koruduğu düşünülüyor.

Kıyılmış sarımsağı her türlü salamurada ya da salata soslarında kullanabilirsiniz.
Etinizde, tavuğunuzda, bifteğinizde, hamur işlerinizde veya sebze yemeklerinizde de rahatça sarımsak tüketebilirsiniz.
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt