Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kâinat Eczanesi 🌼💐🍂🏵️ (1 Kullanıcı)

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Eyl 2008
Mesajlar
5,816
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
BİRLİKTE DAHA FAYDALI:

Bazı yiyeceklerin birlikte yenildiklerinde birbirlerinin besleyici özelliğini artırdığı belirtildi.Bu besinlerden bazıları aşağıda verilmiştir.
ISPANAK-PANCAR: ıspanaktaki demir; pancar, biber gibi yiyeceklerdeki C vitamini ile birleştiğinde bağırsaklarda daha iyi emiliyor.
DOMATES-ZEYTİNYAĞI:Domateste bulunan, kalp ve damar hastalıklarıyla, kansere yakalanma riskini azaltan likopen maddesi, yağda çözülüyor.
BİFTEK-HAVUÇ:Havuçtaki A vitamini ,bir protein eşliğinde daha iyi emilir.
YEŞİL ÇAY-LİMON:Yeşil çay limonla içildiğinde ,antioksidanların etkisi 13 kat artıyor.
SARIMSAK-BALIK:Kolesterolü düşüren balık yağı ile kalbi koruyan sarımsak bir araya gelince enfeksiyonu gideriyor.
KIRMIZI ET -BİBERİYE: Etteki yaşlanma etkilerine yol açan serbest radikaller ,biberiyedeki asitlerle birleşince etkisiz hale geliyor.
PORTAKAL SUYU-YULAF EZMESİ:ikisi de kalp krizini ve damar tıkanıklığını önlemeyi iki katına çıkarıyor.
ELMA-SİRKE:Birlikte kanın pıhtılaşmasını önleyip kalp damar sistemini koruyor.
YABAN MERSİNİ-ÜZÜM:ikiside antioksidan deposu.Birlikte daha da güçleniyor.
SERT KABUKLU YEMİŞLER-ÇEKİRDEKLER-KURUTULMUŞ MEYVELER:Proteini bol olan bu yiyecekler beraber alınınca sindirimi kolaylaştırıyor.
 

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Katılım
14 Eyl 2007
Mesajlar
32,194
Tepki puanı
7,536
Puanları
163
Yaş
52
Konum
Alanya
BİRLİKTE DAHA FAYDALI:

Bazı yiyeceklerin birlikte yenildiklerinde birbirlerinin besleyici özelliğini artırdığı belirtildi.Bu besinlerden bazıları aşağıda verilmiştir.
ISPANAK-PANCAR: ıspanaktaki demir; pancar, biber gibi yiyeceklerdeki C vitamini ile birleştiğinde bağırsaklarda daha iyi emiliyor.
DOMATES-ZEYTİNYAĞI:Domateste bulunan, kalp ve damar hastalıklarıyla, kansere yakalanma riskini azaltan likopen maddesi, yağda çözülüyor.
BİFTEK-HAVUÇ:Havuçtaki A vitamini ,bir protein eşliğinde daha iyi emilir.
YEŞİL ÇAY-LİMON:Yeşil çay limonla içildiğinde ,antioksidanların etkisi 13 kat artıyor.
SARIMSAK-BALIK:Kolesterolü düşüren balık yağı ile kalbi koruyan sarımsak bir araya gelince enfeksiyonu gideriyor.
KIRMIZI ET -BİBERİYE: Etteki yaşlanma etkilerine yol açan serbest radikaller ,biberiyedeki asitlerle birleşince etkisiz hale geliyor.
PORTAKAL SUYU-YULAF EZMESİ:ikisi de kalp krizini ve damar tıkanıklığını önlemeyi iki katına çıkarıyor.
ELMA-SİRKE:Birlikte kanın pıhtılaşmasını önleyip kalp damar sistemini koruyor.
YABAN MERSİNİ-ÜZÜM:ikiside antioksidan deposu.Birlikte daha da güçleniyor.
SERT KABUKLU YEMİŞLER-ÇEKİRDEKLER-KURUTULMUŞ MEYVELER:Proteini bol olan bu yiyecekler beraber alınınca sindirimi kolaylaştırıyor.

Emeğinize sağlık..

Allah Celle Celalühu razı olsun, katkılarınız için ayrıca teşekkürler...
Selam ve DUA ile...
 

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Tem 2009
Mesajlar
5,725
Tepki puanı
2
Puanları
0
Yaş
39
BİRLİKTE DAHA FAYDALI:

Bazı yiyeceklerin birlikte yenildiklerinde birbirlerinin besleyici özelliğini artırdığı belirtildi.Bu besinlerden bazıları aşağıda verilmiştir.
ISPANAK-PANCAR: ıspanaktaki demir; pancar, biber gibi yiyeceklerdeki C vitamini ile birleştiğinde bağırsaklarda daha iyi emiliyor.
DOMATES-ZEYTİNYAĞI:Domateste bulunan, kalp ve damar hastalıklarıyla, kansere yakalanma riskini azaltan likopen maddesi, yağda çözülüyor.
BİFTEK-HAVUÇ:Havuçtaki A vitamini ,bir protein eşliğinde daha iyi emilir.
YEŞİL ÇAY-LİMON:Yeşil çay limonla içildiğinde ,antioksidanların etkisi 13 kat artıyor.
SARIMSAK-BALIK:Kolesterolü düşüren balık yağı ile kalbi koruyan sarımsak bir araya gelince enfeksiyonu gideriyor.
KIRMIZI ET -BİBERİYE: Etteki yaşlanma etkilerine yol açan serbest radikaller ,biberiyedeki asitlerle birleşince etkisiz hale geliyor.
PORTAKAL SUYU-YULAF EZMESİ:ikisi de kalp krizini ve damar tıkanıklığını önlemeyi iki katına çıkarıyor.
ELMA-SİRKE:Birlikte kanın pıhtılaşmasını önleyip kalp damar sistemini koruyor.
YABAN MERSİNİ-ÜZÜM:ikiside antioksidan deposu.Birlikte daha da güçleniyor.
SERT KABUKLU YEMİŞLER-ÇEKİRDEKLER-KURUTULMUŞ MEYVELER:Proteini bol olan bu yiyecekler beraber alınınca sindirimi kolaylaştırıyor.

Allah Celle Celalühu razı olsun çok kıymetli bilgiler..
yakın zamanda duyduğum bir bilgi alıçyaprağı ve çiçeğini bitki çayı gibi demleyip günde 1çay bardağı veya 1 fincan içmek kalp damar tıkanıklığına iyi geliyormuş..
Rabbimizin verdiği bütün nimetlere hamdü senalar olsun..
baki selam ve dualarımlaB)
 

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Katılım
14 Eyl 2007
Mesajlar
32,194
Tepki puanı
7,536
Puanları
163
Yaş
52
Konum
Alanya
Allah Celle Celalühu razı olsun çok kıymetli bilgiler..
yakın zamanda duyduğum bir bilgi alıçyaprağı ve çiçeğini bitki çayı gibi demleyip günde 1çay bardağı veya 1 fincan içmek kalp damar tıkanıklığına iyi geliyormuş..
Rabbimizin verdiği bütün nimetlere hamdü senalar olsun..
baki selam ve dualarımlaB)

Böyle yararlı bilgileri burada paylaşalım inşallah kardeşim...
Selam ve DUA ile...
 

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Katılım
14 Eyl 2007
Mesajlar
32,194
Tepki puanı
7,536
Puanları
163
Yaş
52
Konum
Alanya
Esselamûaleykum...

Esselamûaleykum...

615437_htmansetyeni.jpg


Bahar aylarının gelmesiyle birlikte birçok insanın şikayet ettiği bahar alerjisi, burun akıntısı, solunum yollarındaki rahatsızlıklar, astım ve alerjiye bağlı kaşıntının papatya, andız bitkisi, civanperçemi, huş ağacı ve kırlangıç otu gibi bitkisel yollarla tedavi edilebileceği belirtildi.

Iğdır Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi ve ''Şifalı Bitkiler'' kitabı yazarı Prof. Dr. Yusuf Zeynelov, bahar alerjilerinin ağaç ve bitkilerden yayılan polenlere bağlı olarak meydana geldiğini, ancak asıl nedenlerinden birinin de vücuttaki vitamin yetersizliğinden kaynaklandığını belirtti.

Andız bitkisinin kökünün ve çiçeğinin tedavi için kullanılabildiğini belirten Zeynelov, ayrıca papatyanın da iyi bir antibiyotik olması dolayısıyla vücuttaki mikroorganizmaların canlandırılması amacıyla her zaman kullanılabileceğini ifade etti.

Alerjik hastalıklarla ortaya çıkan kaşıntı ve sivilce sorununun da doğal çözümü olduğunu kaydeden Zeynelov, bu hastalık için de kırlangıç otunu önerdi.

Bahar aylarında bol miktarda bulunan Kırlangıç otundan alınan sütün direk sivilcelere uygulanmasıyla rahatsızlığın bir kaç saat içinde geçtiğini ileri süren Zeynelov, kırlangıç otunun yapraklarının kaynatılarak bir bezle vücuda uygulanmasıyla da hastaların şifa bulacağını belirtti.
 

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Katılım
14 Eyl 2007
Mesajlar
32,194
Tepki puanı
7,536
Puanları
163
Yaş
52
Konum
Alanya
Vazgeçilmez Kış içeceğimiz...
Her türlü hastalığa birebir
...

308499_169834819779012_169832539779240_296137_1416329201_n.jpg
 

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Katılım
14 Eyl 2007
Mesajlar
32,194
Tepki puanı
7,536
Puanları
163
Yaş
52
Konum
Alanya
532634_10151287921193967_1199578378_n.jpg


Dutun en az yirmiden fazla türü vardır.
Bunların arasında en çok gördüğümüz kara dut, beyaz dut, kırmızı dut olanlardır.
Eskiden ticareti yapılmayan dut, bahçelerde olurdu.
Herkes yoldan geçerken bir avuç toplayıp yerdi.
Şimdi azalan ağaçlarla beraber her şehir de kurutulmuş halde ticareti yapılıyor.

Dutun yararları arasında kandaki iltihabı düşürücü özelliği vardır.
Ağız yaralarına da iyi gelir.
Eğzemaya karşı kullanılır.
Ayrıca anne sütünü arındırıcı özelliğide vardır...
 

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Eyl 2008
Mesajlar
5,816
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
532634_10151287921193967_1199578378_n.jpg


Dutun en az yirmiden fazla türü vardır.
Bunların arasında en çok gördüğümüz kara dut, beyaz dut, kırmızı dut olanlardır.
Eskiden ticareti yapılmayan dut, bahçelerde olurdu.
Herkes yoldan geçerken bir avuç toplayıp yerdi.
Şimdi azalan ağaçlarla beraber her şehir de kurutulmuş halde ticareti yapılıyor.

Dutun yararları arasında kandaki iltihabı düşürücü özelliği vardır.
Ağız yaralarına da iyi gelir.
Eğzemaya karşı kullanılır.
Ayrıca anne sütünü arındırıcı özelliğide vardır...

Es-selamüaleyküm değerli abim emeğine sağlık
yine çok kıymetli bilgiler aktarmışsınız bizler için Allah razı olsun.
kurusu, yaş meyvesi ve aynı zamanda pekmez yapılarak kullanılan değerli meyvelerden birisidir dut.
Selam ve dua ile..
 

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Eyl 2008
Mesajlar
5,816
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
GREYFURT:
içindeki c vitamini sebebiyle greyfurt tam bir şifa kaynağıdır.Kalın kabuğu sayesinde buzdolabında veya açık havada uzun süre tazeliğini koruyabiliyor.

Greyfurt, sabah kahvaltılarında, ortadan ikiye kesilerek pudra şekeri veya balla tatlandırılıp yendiği gibi, suyuna şeker katılarakda içiliyor. portakaldan daha fazla c vitaminine sahip olan ve içinde şeker miktarı daha az ilan greyfurtun, yağ çözücü, antiseptik(mikrop kırıcı) ,sindirimi kolaylaştırıcı,idrar söktürücü, kolit spazmlarını önleyici, yorgunluk ve stres gibi durumlarda organizmayı canlandırıcı ve kanı temizleyici özellikleri vardır. Ayrıca iştah açar, karaciğerin normal çalışmasını sağlar, safra ifrazatını artırır, vücutta biriken suyu ve zehirli artıkları atar. Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir. Felç ve kanamaları önler.Akciğer ve göğüs hastalıklarında faydalıdır.

Herkese salıklı günler değerli kardeşlerim..
SELAM VE DUA İLE.
.
 

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Katılım
14 Eyl 2007
Mesajlar
32,194
Tepki puanı
7,536
Puanları
163
Yaş
52
Konum
Alanya
Es-selamüaleyküm değerli abim emeğine sağlık
yine çok kıymetli bilgiler aktarmışsınız bizler için Allah razı olsun.
kurusu, yaş meyvesi ve aynı zamanda pekmez yapılarak kullanılan değerli meyvelerden birisidir dut.
Selam ve dua ile..

Ve Aleykumselam Kardeşim...
Hoşgeldiniz kardeşim...
Özletiyorsunuz kendinizi...
 

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Katılım
14 Eyl 2007
Mesajlar
32,194
Tepki puanı
7,536
Puanları
163
Yaş
52
Konum
Alanya
GREYFURT:
içindeki c vitamini sebebiyle greyfurt tam bir şifa kaynağıdır.Kalın kabuğu sayesinde buzdolabında veya açık havada uzun süre tazeliğini koruyabiliyor.

Greyfurt, sabah kahvaltılarında, ortadan ikiye kesilerek pudra şekeri veya balla tatlandırılıp yendiği gibi, suyuna şeker katılarakda içiliyor. portakaldan daha fazla c vitaminine sahip olan ve içinde şeker miktarı daha az ilan greyfurtun, yağ çözücü, antiseptik(mikrop kırıcı) ,sindirimi kolaylaştırıcı,idrar söktürücü, kolit spazmlarını önleyici, yorgunluk ve stres gibi durumlarda organizmayı canlandırıcı ve kanı temizleyici özellikleri vardır. Ayrıca iştah açar, karaciğerin normal çalışmasını sağlar, safra ifrazatını artırır, vücutta biriken suyu ve zehirli artıkları atar. Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir. Felç ve kanamaları önler.Akciğer ve göğüs hastalıklarında faydalıdır.

Herkese salıklı günler değerli kardeşlerim..
SELAM VE DUA İLE.
.

Paylaştığınız bilgiler için teşekkürler Kardeşim...
Selam ve DUA ile...
 

özgürlü_zamanlar

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Eyl 2010
Mesajlar
597
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
Konum
Erzurum
Konunun başlığı çok hoş olmuş illkez böyle bir başlık gördüm. :) Faydalı bilgilerle donatılı bir konu paylaşım için teşekkürler.
 

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Eyl 2008
Mesajlar
5,816
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
Ve Aleykumselam Kardeşim...
Hoşgeldiniz kardeşim...
Özletiyorsunuz kendinizi...

Paylaştığınız bilgiler için teşekkürler Kardeşim...
Selam ve DUA ile...

Hoşbulduk değerli abim benim teşekkür ederim..uzun bir süre ara verdim ama sitemizi ve sizleri çok özlediğimi farkettim geri döndüm abi :) Gerçekten bu site başka sıcak ,samimi sohbet ortamı var herkes bildiğini söylüyor doğruysa teyit etmiş oluyor yanlışlık varsa doğrusunu öğrenmiş oluyor..

ALLAHA EMANET OLUNUZ İNŞAALLAH..
SELAM VE DUA İLE
 

hudavendigar

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
6 Kas 2006
Mesajlar
735
Tepki puanı
1
Puanları
0
Arıları unuttunuz.Arı kadar insana faydalı hiçbir hayvan yoktur.Bu mübarek arılar, 5 çeşit ürün imal ediyorlar.

1-Bal
2-Balmumu
3-Arı sütü
4-Polen
5--Propolis

Bunların tariflerini Google amcadan öğrenebilirsiniz...
 

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
29 Ara 2011
Mesajlar
1,857
Tepki puanı
18
Puanları
36
Yaş
51
Buldugum bir yazıyı paylaşayım ne kadar doğru bilmem ... deniyecegim

-----
Mucize İlaç Zeytin Çekirdeği Mucize İlaç Zeytin Çekirdeği

--------------------------------------------------------------------------------

Arkadaşlar kendi hayatımda ve yakınlarımın hayatında yaklaşık 5 yıldan beri denenmiş olan
ve hiç bir yan etkisi olmayan mucizevi bir tedavi yöntemini paylaşmak istiyorum.

Yıl 2003 te ben hemeroid ameliyatı için gün almış ameliyat gününü beklerken o günlerin çabuk geçmesi ve bir an önce çektiğim acılardan kurtulmak için günün 24 saatini dua ederek geçiriyordum.

Midemde gasrtrit,bağırsak tembelliğine bağlı kabızlık ve buna bağlı olarakta hemeroid vardı ve bunlar çok ilerlemiş bir durumda idi...

Her ne yersem yiyeyim boğazıma kadar bir yanma ve çok şiddetli sancılar çekiyordum...

Bir gün arkadaşlarımdan birisi ile kahvaltıda buluştuk ve o iştahla çeşitli yiyecekleri yerken ben çay içerek her zaman olduğu gibi kahvaltıyı geçiştirmeye çalışıyordum...

Bu durumu görünce neden yemediğimi sordu bende ona detayları ile çektiğim sıkıntıları anlatınca bana zeytin çekirdeklerini çıkarmayıp yutmamı söyledi,önce şaka yaptığını sandım ama onun çekirdeklerin hiç birini çıkarmayıp yuttuğunu görünce inandım.

Bende kahvaltıya başlayıp çekirdekleri yutmaya başladım.

Çok ilginçtir yıllardır sabah kahvaltılarını çay içerek geçiştirdiğim halde boğazıma kadar yanmalar hissetmeme rağmen o gün midemde yanma olmadı kahvaltıdan taklaşık yarım saat kadar sonra midemden saf zeytinyağı kokusu geldiğini hissettim..

Arkadaşıma midede çekirdeğin erimeyeceğini zaten rahatsız olduğumu söylediğimde bana mide özsuyunun zeytin çekirdeğini çok kısa bir sürede parçalayarak saf zeytinyağına ve şifalı yağlara ulaşıldığını geriye kalan posanın ise bağırsakları onarararak rahatlattığını dolayısı ile kabızlığın ve hemeroidinde tedavi olduğunu yanı sıra damar sertliğinden hazımsızlığa kadar bir çok derde şifa olduğunu söyledi..

İlk önce bütün bunların hayal olduğunu düşünmeme rağmen bu konuda şifa bulmak için katlandığım eziyetleri hatırlayınca bunun çok daha kolay olduğunu düşünerek çekirdekleri yutmaya devama ettim ...

ilk 15 günde midemdeki yanmalar ve gastritin yumuşadığını ve yok olduğunu,hemeroidimin verdiği ızdırapların sın bulduğunu gördüm.Her geçen gün onlarca zeytin çekirdeğini yutarak sağlığıma biraz daha kavuştum.Bu arada ameliyatımı iptal ettim ve halen bu mucizevi ve hiç bir yan etkisi olmayan ilacı yutmaya devam ediyorum.3 aylık bir sürenin sonunda cildimdeki matlığın yerini bir parlaklık ve bütün ıozdıraplarımın yerini bir mutluluk aldı.

Yaklaşık 6 seneden beri etrafımda bu dertlerden muzdarip olan onlarca kişiye tavsiye ettim ve hiçö firesiz hepside şifa buldu,inanın benim 5 ve 11 yaşlarında iki oğlum var onlar bile yutarlar yedikleri zeytinlerin çekirdeğini.

Arkadaşlar sonsuz şifa kaynağı bir ilaç hiç bir yan etkisi yok ben yıllardır taştan sert şeyleri bile eritiyorum ve hiç bir sıkıntım kalmadı inanın migren ağrılarında bile çok mükemmel sonuçlar veriyor.
Yapmanız gereken şey yediğiniz tüm zeytinlerin çekirdeklerini yutmak sayı sınırı yoktur.
Yalnız zeytin meyvesini çiğneyip çekirdeğini yutun zira meyveyi olduğu gibi yutarsanız mide zeytinin dışındaki ince zarı eritemiyor ve olduğu gibi dışarı atmaya çalışıyor.
Ve size hiç bir yararı olmaz

Meyve bölümünü yedikten sonra kalan çekirdeğini yutacaksınız.

Bana sadece Allah razı olsun derseniz yeter biz onlarca insan bu olayı tüm çevremize yayıyoruz her kes istifade etsin hem çok ucuz hem çok etkili kalın sağlıcakla...

Bu arada deneyip şifa bulanlar yorum yazsınlar herkes faydalansın....
 

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
25 Eyl 2009
Mesajlar
6,106
Tepki puanı
12
Puanları
38
Yaş
30
Konum
Konya
ALLAH razı olsun abi :)
Ne buldun yiyecen :D (Tabi helal olanlardan :))

amaa
fazlası zarar
ortası karar
azı yarar ;)
 

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
29 Ara 2011
Mesajlar
1,857
Tepki puanı
18
Puanları
36
Yaş
51
Bir yazı daha , zeytin çekirdeği hakkında...


ZEYTİNİ YEDİKTEN SONRA ÇEKİRDEĞİNİ ÇIKARARAK,
BU MUCİZEYİ İSRAF ETMEYİN!

Allah dostlarının tavsiyesine bilimsel dayanak...
Aşağıda okuyacağınız makale Bulgar
ve ABD li bilim adamlarının yaptıkları çalışmalar temel alınarak hazırlanmıştır. Bu araştırmaların hepsinde zeytin çekirdeğinin boğaz boşluğundan mideye inene kadar eridiği gerek denekler üzerinde yapılan çalışmalar gerekse cihazlarla tes
pit edilmiştir.

Otorite olarak kabul edilen uzmanlar en gelişmiş şartlarda dahi bir ilaç yapsa bu ilacı insanlar üzerinde test etmeden, senelerce hatta birkaç nesil gözlemlemeden neticesi net olarak şudur diyebilmek imkânsızdır.

Zeytin çekirdeğinin yutulması günümüz insanları arasında yeni duyulan bir şey olmasına rağmen eskilerin birçoğunun yaptığı bir uygulamadır. Yani olumlu etki ve tesirleri senelerdir hatta asırlardır bilinmektedir.
1985'li yıllarda başlayan araştırmalar bugüne kadar devam ettirilmektedir. Yaklaşık 25 sene süren neticede karşılaşılan hadiseler hayret vericidir. Bu neticelere bin kişi değil belki yüz binlerce insan tarafından karşılaşılmıştır demek daha doğrudur:

Midesinde yanma olan herkes zeytin çekirdeğini yuttuktan sonra rahatladığını ifade etmiştir.

Zeytin çekirdeğini yutan kimseler sindirim yolu rahatsızlıklarının bittiğini(kabızlık gibi) ifade etmişlerdir.

Zeytin çekirdeği yutan kişilerde basur problemiyle karşılaşılmamış, hatta basuru olup ta yutanlar iyileştiklerini ifade etmişlerdir.

Zeytin çekirdeğini senelerdir yuttuğunu bildiğimiz insanlarda kanser hadisesine nadiren rastlanılmıştır.

Son günlerde gelen yoğun telefon trafiğinden dahi birkaç gündür zeytin çekirdeklerini yutmaya başlayıp ta yukarıdaki benzeri rahatlamaları hissettiklerini söyleyen onlarca insan vardır.

Tavsiyemiz bizzat kendinizin denemesidir. Günde yediğiniz 5–6 tane zeytin çekirdeğini yutun ve kararı kendiniz verin. Ne biz nede bir başkası değil bizatihi kendi vücudunuz buna karar versin. Faydasını görürseniz lütfen çevrenizdekilerle de, evinizdeki küçük çocuklarda dâhil olmak üzere, bu uygulamayı yapın.

Bizim elde ettiğimiz verilere göre aklımızın almayacağı kadar şifalı bir doğal uygulamadır. Yapmanın zarar değil fayda verdiğine inanıyor ve çevremize şiddetle tavsiye ediyoruz.

Zeytinyağı asırlardır en iyi, en mükemmel yağ olarak bilinen gıda maddesidir. Hatta reklâmlar da bile mucize olarak lanse edilir.

Yemeklik zeytinyağı normal şartlar altında muhafaza edilirse bozulmadan yenilebilecek evsafta asırlarca kalabilen yegâne yağdır. Nitekim arkeolojik kazılarda 3 bin, 5 bin yıl önce olduğu tahmin edilen mezarların yanında bozulmamış evsafta zeytinyağı da bulunabilmektedir. Zeytinyağında +10 derecelerde donmayı temin eden de bu maddelerdir.Yani evinize satın alacağınız zeytinyağının buzdolabında donabilen olmasına dikkat ediniz.

Zeytinyağından sabun yaparsanız yağlı ciltlerde yağ dengesini, kuru ciltlerde ise yağlandırma özelliği temin eden bir hususiyet olduğunu tespit edersiniz. Yağ içerisinde antioksidan (bozulmadan kalabilme), sabun içerisinde re-oily (geri yağlandırıcı) olarak tabir ettiğimiz özellikleri sağlayan bu madde veya maddelerin ne olduğu bugün dahi bilinememektedir. Bu maddelerin ne olduğunun bilinmesi belki de çok uzun yıllar sağlıklı bir şekilde yaşamanın da ipuçları olabilecektir.

Zeytinyağını diğerlerinden farklı kılan bu madde veya maddeler en yoğun halleri ile zeytin çekirdeğinin içerisindedir. Herhangi bir zeytin çekirdeğinin her iki ucunu hafifçe törpülerseniz çekirdeğin içinin oyuk olduğunu ve içerisinde pıhtılaşmış veya çok koyu kıvamlı bir yağ olduğunu görürsünüz. Bahse konu olan maddelerin burada ki konsantrasyonu %80'lere varan miktarlardadır. Zeytin çekirdeği muhteviyatında ki bu faydayı elde etmek için ise zeytin çekirdeklerini atmayıp yutmak gerekir.

En gelişmiş cihazlarla yapılan araştırmalar zeytin çekirdeğinin boğaz boşluğundan geçip mideye ulaştığı anda eridiğini tespit etmiştir. Hazmı en kolay olan yiyecek maddesi zeytin çekirdeğidir. Bu uygulamanın insan vücuduna faidelerinin ise:

1-Ülser gastrit gibi mide problemlerini bitirdiği;
2-Bağırsak ve sindirim yollarını düzenlediği;
3-Basur ve prostatı engellediği;
4-İç organlarda oluşabilecek kanserojen hücre riskini binde birlere indirgediği.

Lütfen yediğimiz tüm zeytin çekirdeklerini atmayıp yutalım.

ÖNEMLİ NOT: Zeytin çekirdeklerinin öğütülmesine ihtiyaç yoktur
 

nemire(MERHUM)

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Tem 2012
Mesajlar
679
Tepki puanı
2
Puanları
0
Yaş
74
Selamun Aleykum

Muhterem Melissa26 kardeşim İnanınki ben bu yaşıma kadar zeytin çekirdeğinin bu kadar faydalı olduğunu bilmiyordum.Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederiz.Bu fakir'de derhal sizin tavsiyelerinize uyucak ve yarın sabah dan itibaren deneyeceğim.


Selam ve selametle kalınız.Saygılarımla.
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt