Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

zina nedir? (1 Kullanıcı)

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Melissa 26 'ya katılıyorum...Şaka değil....:
Yapılan hatalar ...
Hata yapana yaşatılır...:
Kusur olarak ...
Misli ,misline ...
Af dilenmez ve vaz geçilmezse...
Acı çeker...
Bu Yolda olan...VE....ve ...ÇEKTİRİR ken kendinede çektirir...
Allah C.C. esirgesin ...
Çok korkunç bir sınavdır...
Duyurulur...

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun, keşke haklı olmasam, Rabbim bizi bağışlasın
Rabbim hiçbir inanan kulunu günah çukuruna düşürmesin, Hani Resul der ki s.av. 'benim bildiğimi bilseydiniz az güler , çok ağlardınız ''
İnanın dünyadaki hiçbir acıya benzemiyor, Rabbime şükürki bana bunu yaşarken yaşattı da (bir tefekkürde) kendimi düzeltme imkanı verdi
Ve diyorum ki birde hiç Rabbimin kuralını ciğneme meraklısı değildim, yasak mı? Yasak!
Rabbim mi istemiş? o zaman uyulacak konumunda dahi bunları yaşadıysam varın cesareti olan günah işlesin,
Heleki en korktugum, Ya Rabbim beni görmek istemezse, düşündükçe ağlarım Rabbim cennette dahi olsam, bana cehennem gelecek
Rabbimi göremezsem ben o cenneti neyleyim???
(Uyanık bu garip, niye? cennetten güzeli ister, .. Rabbim iste vereyim der, Görelim Mevlam neyler...)

selimoglu

Kayıtlı Kullanıcı
Yazılanların hiç biride konunun başlığı olan ''zina nedir'' sorusuna cevap değil..

Soru net; Zina nedir?

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Zina
Zina, mecnun olmayan, küçük yaşta bulunmayan, büluğ çağına ulaşmış mükellef bir kimsenin, nikah ilişiği olmaksızın bir kadının ön tarafından cinsi münasebette bulunması olup insan aklının, ahlak ve hukuk düzenlerinin, diğer semavi dinlerin yanlış, ayıp ve kötü gördüğü bir fiil olup İslam dininde de kesin olarak yasaklanmış, işlenmesi büyük günahlar arasında sayılmıştır.

Cenab-ı Hak buyuruyor:

"Zinaya yaklaşmayın. Zira o, bir hayâsızlıktır ve çok kötü bir yoldur".
(İsra Suresi : 32)

Allah Resulü buyuruyor:

"Bir kişi zina ettiği zaman ondan iman çıkar, sanki bir gölge gibi başının üstünde durur. Zinadan ayrıldığı zaman ona geri döner."
"Zina üzerinde devamlı israr eden kimse, puta tapan kişi gibidir."
"Muhakkak ki yedi kat gökler ve yedi kat yerler zina eden yaşlıya lanet ederler. Şüphesiz zina edenlerin avret yerlerinin çirkin kokusu, cehennem halkını bile rahatsız eder."
Zina, nesebin karışmasına, ailenin dağılmasına, hısımlık, komşuluk, arkadaşlık gibi bağların çözülüp toplumun manevi ve ahlaki değerlerinin temelden sarsılmasına yol açan ve insani bedeni zevklerinin esiri yapıp aşağılayan çirkin bir davranıştır. Kur'an'da zina eden erkek ve kadına bedeni ceza da uygulanması emredilmiştir. (Nur Suresi)

Zinada had cezasının uygulanması için, erkeğin cinsel organının en az sünnet yerinin kadının cinsel organına girmiş olması gerekir. Bundan daha azına mesela; öpmek, sarılmak veya uyluk arasına sürtünmek v.b. hareketler haram olmakla birlikte had cezasını gerektirmez. Küçük çocuk ve akıl hastası yükümlü olmadığı için bunların fiilde kendileri bakımından haddi gerektirmez.

Zina cezasının uygulanabilmesi için:

-Zina edenin erginlik çağına ulaşması gerekir.
-Akıllı olması gerekir
-Zinanın istekle yapılması gerekir.
-Zinanın insanla yapılması gerekir.
-Zina edilen kadının ergin veya kendisine cinsel istek duyulan bir yaşta, ergin olması gerekir.
-Zinanın bir şüpheye dayalı olmaması gerekir.
-Zinanın darul islam'da olması gerekir
-Kadının diri olması. Ölü olan kadınla cinsel temasta had gerekmez.
-Cinsel temasın önden olması ve sünnet yerinin girmiş olması. Arkadan ilişki, yani livata için yalnız azar gerektirir.

Zina, şahitlerle sabit olduğu gibi, ikrarlada sabit olur. Bir erkeğin veya bir kadının zina etmiş olduğuna, dört erkeğin, hakim huzurunda bir oturuşta şahitlik etmesi gerekir. Şahit olmama durumunda, akıl ve baliğ olan bir kimsenin bizzat zina ettiğini ayrı ayrı dört oturumda dört defa ikrar etmesi ilede sabit olur. Cezası kesildikten sonra, hatta ceza tatbiki esnasında kabul ettiği zinadan vazgeçerse, ceza tatbik edilmez salınır.

Evli veya bekar olmasına göre farklı cezalar uygulanır. Cezanın yerine getirilmesi bakımından kadın ve erkek arasında bir fark yoktur.

Mahremle Yapılan Zina

Kendileriyle ebediyen evlenilmeyecek olan ana, kızkardeş, kayın valide ve süt teyze gibi mahremlerle yapılan zina, sorumluluğu ve azabı en ağır olan zinadır.

Allah'ın Resulü buyuruyor:

"Mahremi ile zina edeni öldürünüz..."
"Mahremi ile zina eden kişi Cennet'e giremez."

Allah'ın Resulü'nün açıklamasına göre mahremlerle zina, ferd ve toplum olarak İslam şahsiyetinden bütünüyle soyutlanmanın göstergesidir. Bu azim zina nevinin İslam ümmeti içinde de yaşanacak bir bela olacağını Allah'ın Resülü şöylece bildirmişdir.

"Bir çift ayakkabının bir tekinin diğer tekine eşitliği gibi, İsrailoğullarını kuşatan iman ve ahlak za'fının tıpa tıp benzeri, bana inananlarıda kuşatacaktır. Öylesine kuşatacaktır ki; onlardan bir fert açıktan anasıyla zina yapacak olsa, ümmetimden bu işi yapacak bir kişi ortaya çıkacaktır."

Zina kaç kısımdır?

Zina başlıca iki kısma ayrılır: Uzuvların zinası ve tenasül uzvunun zinası. Uzuvların zinası, ırzın zinasına yol açan hareketlerdir ki, şöyle sıralayabiliriz:

a) El zinası: Yabancı bir kadının eline veya teninin herhangi bir tarafına eliile dokunmak;

b) Dil zinası: Dinleyenlerin şehvehani hislerini tahrik edecek mahiyetteki kelamları konuşmak;

c) Göz zinası: Yabancı kadınlara bakmak;

d) Ayak zinası: Önceki maddelerde geçen işlerin yapıldığı yerlere gitmek;

e) Kalbin zinası: Zina ile ilgili kimseleri ve buna dair işleri tahayyül ve tasavvurda bulunmak.

Zinanın ırz ile işleneni, elbette uzuvların zinasından ağırdır. Gerek dünyada gerekse ahirete büyük cezaları vardır.

Göz Zinası

Allah Teâlâ şöyle buyuruyor:

"(Ey Resûlüm), Mümin erkeklere söyle, gözlerini haramdan beri alsınlar ve ırzlarını zinadan korusunlar. Bu kendileri için daha temizdir. Muhakkak ki Allah, onların bütün yaptıklarından haberdardır. Mü'min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar, ziynetlerini (süslerinin takılı olduğu boğaz, gerdan, baş, kol, bacak ve kol gibi yerlerini) göstermesinler. Ancak bunlardan görülmesi zaruri olan (yüz, el ve ayaklar) müstesnadır. Baş örtülerini yakalarının üstüne koysunlar..."
(Nur Suresi : 31)

Yukarıdaki ayetler erkek olsun kadın olsun bütün müslümanlara zinanın haram kılındığını bildirmektedir. Ayrıca, yine hem erkek hem kadınlara, kendilerini zinaya götürecek davranışlardan sakınmaları emredilmektedir. Yine bu ayetlerden insanı zinaya sürükleyen en önemli şeyin şehvetle namahreme bakmak olduğu öğrenilmektedir. Bu nedenle Allah Teâla, erkek kadın bütün müminlere gözlerini haramdan sakınmalarını, yani namahreme bakmamalarını emir ve tavsiye buyurmuştur.
Bakış zinanın başlangıcıdır. Bunun için gözü korumak mühimdir, "Bakıştan ne olur" diyerek bu konuda aldırmazlık gösterenler sonunda büyük felaketlerle karşılaşırlar. Kasdi olmayan ilk bakıştan, kişi sorumlu tutulmamıştır. Fakat tekrar tekrar bakmak yasaklanmıştır.

Bu konuda Peygamberimiz (sav) şöyle buyurmaktadır: "Birinci bakış, sana ama ikincisi aleyhinedir."

Yabancı erkek ve kadınların birbirine göz kırpmaları, kadının gözlerini süzmesi, gözlerin zinasıdır.

Şurası unutulmamalıdır ki; şehvetle bakışın "zina" olarak ifadesi hakiki manada cinsi temasla meydana gelen zina olmayıp, belki zinaya götüren en önemli sebeplerden biri olduğunun anlatılması sebebine bağlıdır. Bunun için "göz ve dil zinası" olarak bildirilen durumların "hakiki zina" ile bir tutulması mümkün değildir.

Kaynaklar

1) İlmihal İslam ve Toplum, TDV
2) İslam İlmihali, Ali Fikri Yavuz (İstanbul Eski Müftüsü)
3) Şamil İslam Ansiklopedisi
4) Büyük Kadın İlmihali, Rauf Pehlivan
5) İslam'a Göre Cinsel Hayat, Ali Rıza Demircan, Eymen Yayınları, 43. Baskı, 2002
6) İslamda Kadın ve Aile, Mehmet Emre

-Alıntı-

Herhalde okumuyor, yada anlamıyorsunuz?? o kadar acık ne net, nikah yani Allah'ın emri dışında izinsiz, gizli iki cinsin birlikte cinsel teması...
gönüllü, gönülsüz, değil nikahsız helali değil... Haram! işte ondan suc işte
Anlaşıldımı? Rabbim bizi o hale düşürme,(dillendirmek istemem, o kişileri hor göremem, Rabbim yardımcıları olsun, kimse o yola başvurmsın
düşmesin nefsinin eline, ...))

selimoglu

Kayıtlı Kullanıcı
İlmihal kitabını açıp bakacaksın...Her konu açıkca yazılmaz yazmaya edep setti mani olur...

Üstad, bende zaten yemek tarifi verir gibi şöyle şöyle yapılır diye bir tarif istemiyorum ki...Soruyu soran arkadaş ''zina nedir'' diye başlık açmış, sonrada zina yapmaktan korkuyorum diye eklemiş..Aslında çelişkili bir mesaj ama üzerinde durmaya gerek yok..

Ve cevap veren arkadaşlarda net bir cevap verememişler..Verselerde zinanın müeyyide kısmı ile cevaplar var...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Üstad, bende zaten yemek tarifi verir gibi şöyle şöyle yapılır diye bir tarif istemiyorum ki...Soruyu soran arkadaş ''zina nedir'' diye başlık açmış, sonrada zina yapmaktan korkuyorum diye eklemiş..Aslında çelişkili bir mesaj ama üzerinde durmaya gerek yok..

Ve cevap veren arkadaşlarda net bir cevap verememişler..Verselerde zinanın müeyyide kısmı ile cevaplar var...

Anlaşıldı ...;
Zina Başkasının nikahı altında olan bir kişi ile ''Helal ortamda ,helal durumda olan kişi ile''...
Boşanma olmadan ''Nikahı düşürülmeden-Alanen''...Halen başkasının nikahı altında iken...Diğer başka bir kişi ile kusur işlemesi...Yani nikahlı birinin eşini aldatması...Kusurlu suç işlemesi...Haram yolda nefsi kusur...

Burada suçun... yani nefsi olayın fiilen işlenmiş olması zinayı oluşturur...
Fiilen işlenmemesi zina oluşmamış demektir...Yinede zinaya kalkışmak ,istemek dahi uygun değildir...
Fiilen suç işlenmemiş ise ...Fiilen arzu eden kusurludur ancak karar Yaradan a C.C. aittir...Biz bilemeyiz...
Arzu etmeyen ve kaçınan ,kaçan masumdur...Tabi ki arzu etsin için faaliyet göstermiyorsa...

Yusuf Suresinde bir örneğini yazılıdır...Yusuf A.S. gibi nefse sahip çıkılırsa mükafat ...Başarısız olup kusur hata işlenirse...Ceza hak edilir...

selimoglu

Kayıtlı Kullanıcı
Anlaşıldı ...;
Zina Başkasının nikahı altında olan bir kişi ile ''Helal ortamda ,helal durumda olan kişi ile''...
Boşanma olmadan ''Nikahı düşürülmeden-Alanen''...Halen başkasının nikahı altında iken...Diğer başka bir kişi ile kusur işlemesi...Yani nikahlı birinin eşini aldatması...Kusurlu suç işlemesi...Haram yolda nefsi kusur...

Açıklama için teşekkür ederiz..Allah razı olsun

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
Zina akıl hastası olmayan, erginlik çağına ulaşmış kadın ve erkeğin nikahsız cinsel ilişkisidir. Buna fuhuş ta denilir. Zina toplumsal çözülmenin belirtilerinden biridir.

İslam'ın koyduğu beş temel esastan biriside ırz ve neslin korunması ilkesidir. Bu korumanın gerçekleşmesi için de tarafların evli olması şartı aramaksızın karşı cinsler arasında bütün evlilik dışı cinsel ilişkinin yasaklanması gerekir. Hem zina sadece tarafları ve tarafların yakınlarını ilgilendiren şahsi bir suç değil, bu tüm toplumu,toplumun temel nüvesi aileyi kökünden sarsan,insanlardaki namus ve iffet duygusunu rencide eden ahlaksızlığın yayılmasını hızlandıran toplumsal bir beladır. Böyle olduğu için de İslam dini evliliği kolaylaştırmış maddi ve manevi yönden teşvik etmiş fakat cezaları farklı da olsa hem bekarların hem de evli ve dulların evlilik dışı cinsel ilişkilerini şiddetle cezalandırmıştır. Cenabı Hak buyuruyor:''Zinaya yaklaşmayın doğrusu o büyük bir hayasızlıktır,kötü bir yoldur. İsra Suresi Ayet 32

''Gerçekten Müminler Allah yanında bir başkasını ilah edinip ona kulluk etmezler. Ölümü hak edenler dışında, Allah'ın haram kıldığı cana kıymazlar. Zina etmezler. Bunları yapan günaha girmiş
olur .'' Furkan Suresi ayet 68

Allah Resulü buyuruyor: ''Allah kullarına manen yaklaşır, tövbe edenleri af eder ancak zina eden kişi ile haraç alanı af etmez.'' Ettergib Vetterhib 3/271
''Zina ve faiz bir şehirde açığa çıktığı zaman,onlar Allah'ın azabını kendilerine vacip kılmış olurlar .'' Ettergib Vetterhib 3/278

''Aralarında 'piç' çoğalmadıkça,ümmetim hayırdan ayrılmaz. Onlar arasında zina çocuğu yayıldığı zaman, Allah'ın onları yaygın bir azaba uğratması çok sürmez.'' Ettergib Vetterhib 3/277
''Zina üzerinde devamlı Israr eden kimse puta tapan kişi gibidir.'' Ettergib Vetterhib 3/277
''Muhakkak ki yedi kat gökler ve yedi kat yerler zina eden yaşlıya lanet ederler. Şüphesiz zina edenlerin avret yerlerinin çirkin kokusu,cehennem halkını bile rahatsız eder.'' Ettergib Vetterhib 3/276

İslam dini iki cins arasında gayr-i meşru yakınlaşmayı doğuracak durumları, bakmayı dokunmayı, bir arada bulunmayı yasaklamıştır. Allah Resulü şöyle buyuruyor ''Gözün zinası bakmaktır. Kulakların zinası dinlemektir. Dilin zinası konuşmaktır. Elin zinası tutmaktır. Ayağın zinası da yürümektir.'' Buhari İstizan 12 Bir başka hadis-i şerifte ise ağzın zinasının öpmek olduğu Müsnedi İbni Hanbel 2/343 belirtilmiştir.

Kadın erkek ilişkileri genellikle bakmakla başlar. Bunun için gözü haramdan korumak, zinadan korunmanın ilk şartıdır. Zinaya götüren diğer yollar dokunmak,dinlemek gibi işlerdir. İnsanın kendi helali olmayan erkeğe veya kadına dokunması sesini dinlemesi onda meşru olmayan eğilimler meydana getirebilir onu tahrik edebilir.

İslam bir birine haram olan iki kişinin bir arada oturmasını,üçüncü bir şahsın bulunmadığı bir odada bulunmasına izin vermez. Birbirlerine haram olan kadın ve erkek akraba da olsalar asla yalnız kalmamalıdırlar.

Zina eden bekarlara verilecek şer'i ceza:

İslam bekar erkek ve kadınların zina suçu için yüz değnek-kırbaç cezası, getirmiştir. Cenabı Hak buyuruyor:''zina eden kadın ve erkeğin her birine yüzer değnek vurun. Allah'a ve ahret gününe inanıyorsanız Allah'ın dini konusunda o ikisine acımanız tutmasın. Onların ceza görmesine müminlerden bir toplulukta şahit olsun.'' (10)

İslam alimleri bu ayette anlatılan cezanın, bekar olup da zina eden erkek ve kadınların cezası olduğunu, evli veya dul erkek ve kadınların zina cezasının ise taşlanarak öldürülme olduğunda görüş birliği içindedir.
Zina eden evlilere verilecek şer'i ceza:

İslam/evli veya dul erkek ve kadınların zina suçu için,taşlanarak öldürme cezasını getirmiştir
Allah Resulü buyuruyor ''Benden öğrenin,benden öğrenin! Allah kadınlara bir yol açmıştır. Bekarla bekar zina ederse yüz değnek ve bir yıl sürgün evli ile evli (veya dul ile dul) zina ederse yüz değnek ve taşla recim var.'' Bulugul Meram 4/9
Ebu Hureyre ile Zeyd bin Halid-i Cüheni'den rivayet olunduğuna göre çöl Araplarından bir adam Resulullah'a gelerek:
'Ya Resulullah Allah aşkına senden hakkımda ancak Allah'ın kitabıyla hüküm vermeni dilerim.'' dedi.
Ondan daha anlayışlı olan diğeri:''Evet aramızda Allah'ın kitabı ile hükmet ve bana müsaade buyur dedi.
Resulullah:''Söyle?'' dedi. Adam:''Benim oğlum bu adamın yanında çırak idi ve onun karısı ile zina etti. Ben oğlumun recm edileceğini haber alınca onun namına yüz koyunla bir cariye fidye verdim. Sonra bilenlere sordum,oğluma yüz değnek ile bir sene sürgün lazım geldiğini bunun karısına da recm gerektiğini bana haber verdiler. dedi. Bunun üzerine Allah Resulü şöyle buyurdu:

''Nefsim kudret elinde olan Allah'a yemin ederim ki aranızda derhal Allah'ın kitabıyla hükmedeceğim. Cariye ile koyunlar sana iade olunacak; oğluna da yüz değnek ve bir sene sürgün gerek. Ey Enescik haydi şu adamın karısına git eğer itiraf ediyorsa onu recim ediver.'' Bulugul Meram 4/8

Hz.Ebu Bekir'den rivayet olunmuştur.''Maiz bin Malik Resululah'a gelerek bir defa (zina) itirafında bulundu. Ben de Resulullah'ın yanında idim. Allah Resulü onu geri çevirdi. Sonra tekrar gelerek onun yanında ikinci defa itiraf da bulundu.Allah Resulü onu yine geri çevirdi. Sonra gelerek onun yanında üçüncü defa itirafta bulundu. Allah Resulü kendisini yine geri çevirdi. Bunun üzerine ben ona:
''Eğer dördüncü defa da itiraf edersen Resulullah seni recm eder dedim. O dördüncü defa itirafta bulundu.
Resulullah ona sordu:''0nunla yattın mı?''' Maiz:''Evet'' dedi.Resulullah:''Tenini tenine dokundurdun mu ? 'Maiz:''Evet' Resulullah:''0nunla cinsi münasebette bulundun mu?'' Maiz:''Evet Resulullah: ''Zina nedir bilir misin ? ''Maiz; ''Evet bir adamın karısına helal olarak yapağını ben ona haram olarak yaptım.'' dedi.

Resulullah;''Bu sözle ne demek istiyorsun? Maiz: Beni temizle Ya Resulullah!'' dedi. Allah Resulü Maiz'in recmini emretti ve recm edildi. Bulugul Meram 4/15

Zinanın dinen ne kadar çirkin kabul edildiği ona verilen cezayla anlaşılmaktadır. Ancak zina suçunun cezasının verilebilmesi için zinanın İslam'ın hakim olduğu bir toplumda yapılması ve 4 adil şahidin şahitliği ile ispatlanması gerekmektedir.İslam devletinin haricinde yapılan zinalara bu cezalar uygulanmaz. Ayrıca şahitlerin zinanın sübutunu tam olarak görmesi gerekmektedir.
Bir yorgan içinde iki kişiyi görseler, yorgan inip kalksa dahi onlar hakkında zina şahitliği yapamazlar. Çünkü zina tenasül uzuvlarının birleşmesi ile sabit olur. Oysa yorganın altında bu olayın gerçekleşip gerçekleşmediği bilinmez. Bu derece yakinen bir zina olayına şahit olmak ise çok nadirdir. Zaten İslam'ın hakim olduğu bir toplumda zinanın bütün yolları kapatılmıştır. Müslümanların canı devletin güvencesindedir. Dolayısıyla evlenemeyecek durumda olan kişiler devlet tarafından evlendirilecektir. Buna rağmen zina yapılırsa cezası daha bu dünyadayken verilerek ahret azabından kurtuluş mümkün olacaktır. Nitekim yukarıdaki hadiste Maizin beni temizle demesi de onun ahrete olan inancını ve cezasını bu dünyada çekmek istediğini göstermektedir.

İslam'ın hakim olmadığı yerlerde yapılan zinalara ceza uygulanmaması böyle yerlerde zinanın helal olmasından dolayı değildir. Bilakis onun cezası ahrete kalacak ve orada cezalandırılacaktır.

Allah c.c tüm Müslüman kardeşlerimizi zina gibi bütün büyük haramlardan uzak edip muhafaza eylesin (Amin)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt