Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

zikir , salavat getirirken adbestlimi olunması gerekiyor? (2 Kullanıcı)

Tevhid Davası

Yasaklı Kullanıcı
Web Sitesi
www.tevhidvesunnet.com
Meal okumak için abdest şart diyerek bir ictihadta bulundun...Merak etme İçtihadın doğru ise 1 ecir hatalı isen 2 ecir aldın...

Demoholoji yapmayalım lütfen.Millet türkçe mealini okuyabilir bilir benim okuduğum gibi...ama abdest alması gerekmiyor ))

mir_erhan

Moderator
Selamün Aleyküm.
Çok güzel bilgiler nasipleniyoruz sayenizde Allah celle celalüh razı olsun.
Ama ben şunu eklemek istiyorum.
Evet bazı alimler abdestsiz demişler bu doğru. Genel anlamda abdest daha önemli.
Bizler ibadet konusunda gevşekmi davranmak istediğimiz içinmi sorguluyoruz fazla yoksa.
abdestli gezmek sürekli daha iyi değilmi.
Ve Kuran ı kerim de Yüce Allah c.c. kelamı ise bir ayetin ne dilde olursa olsun
nerde yazılırsa yazılsın neden daha temiz daha saygılı davranmayayımki.
Abdestli okumak daha hayırlı ve sevap olanı ..

Selam ve dua ile

TakeOne

Kayıtlı Kullanıcı
İnsan zaten abdestsiz gezmemeli. Abdestli gezmek ayrıca bir sünnettir. Şunuda ekleek istiyorum. Zikir uçsuz bucaksız bir deryadır. Bu deryada bazen öyle yollar alınır, öyle kapılar açılır ki, insanın gönlüne öylesin güzel bir feyz akarki bu esnada abdestsiz olmak insana gam olur, keder olur. Düşünsenize rabbinizin huzurana davetlisiniz, ismini zikredeceksiniz halkayı kurmuşsunuz. Böyle bir manevi ortamda abdestsiz olmayı düşünemiyorum.

Cihanı kendisine halk ettiği efendiler efendimizi onun güzel pak ismini anmakta ona selat ve selam etmekte yine aynı manadadır ve ehemmiyettedir. Temiz olmak islamın artıdır. Sanmayın islamın şartı 5 dir. İslam demek temizlik demektir.

O yüzden sadece ibadetlerimizde zikirlerimizide virdlerimizde selat ve selamlarımızda değil, her daim uyurken bile abdestli olmaya dikkat edelim inşaAllah.

Azerbaycan_li

Kayıtlı Kullanıcı

Evet bazı alimler abdestsiz demişler bu doğru. Genel anlamda abdest daha önemli.
Bizler ibadet konusunda gevşekmi davranmak istediğimiz içinmi sorguluyoruz fazla
Selam ve dua ile

aleykum salam...gevşek davranmak değil kardeş mesela dinde böle bir izin varsa, böle bir ruhsat varsa bunu kullanarak mesela abdes almadan bir kardeş okuya bilir ..ha digeri abdes alir okur...daha fazla ecir alir...Rasulullah sav dedigi gibi "Kolaylaştırın, zorlaştırmayın Müjdeleyin, nefret ettirmeyin Uyuşun, ihtilafa düşmeyin insanlara yumuşak davranın, şiddet göstermeyin" (Müslim, 3263)

yani mesela bir kardeş kuran okumak istiyor abdesi yok..mutlaka alman gerek yoksa okuma ve s diye kestirip atmayalim olurki gevşek davranir almaz, olur ki hastadır ve s ve s yani kısaca demek istedigimiz herkes kendi okudgu ve aklinda tam şekilde kalmayan fikirlerle abdessiz dokunamazsin, okuyamazsin haramdir, gunahtir, sevaptir derse dinlerini kendi heva ve heveslerine uyupta tahrif eden yahudi ve hrsitiyanlardan ne farkimiz kalir degil mi?

bir kardeş bior şey sorduğunda onu illa Kuran ve sünnete dayandırmak lazim delille...bilmiyorsak araştıralim net elimizin altinda öyle degil mi? ve oyle delilini yazalim ki okuyan kardeş fayda görsün...Allah yardimcimiz olsun

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
kuranın anlamını okutmamak ve ona karsı saygısızlık ettirmek için iblis türlü türlü fikirler vermekte.

yalvarırım! sizlere

kendinizi kurtarın.

cehennem cok şiddetli hepiniz için Allahtan korkuyorum.

anlamını ögrenerek arapca orjinal okumaya devam edin.

ama anlamını bilerek!

anlamını ögrenecen ki amel edecek birkac sey ögren sor sorustur

hadislere bak alimlere bak kurana göre nasıl amel ederim onu düşün.

kurtarın kendinizi!!!

örneğin;

"Onlar ki, gerek ayakta, gerek otururken ve gerekse yanları üzerinde yatarken Allah'ı anarlar; göklerin ve yerin yaratılışı hakkında inceden inceye düşünenler «Ey Rabbimiz, sen bunu boşuna yaratmadın, seni bütün eksiklerden tenzih ederiz; o halde bizi o ateş azabından koru." Ali imran 191 ayet

ne diyo ayet

onlar ki dediği kişiler olun. onlar ki olalım.

kimimiz namaza yapışsın, kimimiz ilime yapışşın, kimimiz zikire yapışsın, kimimiz sadakaya

kimimiz oruca...

hayırda yol tutmuşlardan olalım.

"Öyleyse sen, onların dediklerine karşılık sabret ve Rabbini güneşin doğuşundan önce ve batışından önce hamd ile tesbih et." (Kaf Suresi, 39)

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
meallerin yan taraflarında orjinal kuran yazar.

ikisi hep bir arada piyasaya sunuluyor.

Hala aklınız yatmadı mi ?

abdestsiz dokunacaz diye ısrar etmektesiniz

:a30:

meali bir tarafa bıraktım. arapcası tam olarak yazmayan meal var mı ?

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt