Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark
  • Değerli Kullanıcılarımız,
    İslami Sayfa, yenilen altyapısı ve tasarımı ile sizlere çok daha iyi hizmet sunabilmek adına büyük bir değişim ve yenilenme içerisindedir.
    Bu süreç içerisinde sizlerden ayrı kalacağımız kısa aralıklar olabilir, ek olarak kullanıcılarımız sitemizde mevcut üyeliklerine giriş yapmak istediklerinde "Şifre Sıfırlama"bağlantısını kullanarak mevcut e postaları ile bu süreci kolayca tamamlayabilirler.

Zeytinli Somun Ekmek

Seyren

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Ocak 2012
Mesajlar
1,036
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
40
Cahide

Zeytinlerimin tamamını bu yıl kendim yapınca aklıma zeytinli ekmek yapmak geldi. İnternette daha önce yapılmış zeytinli ekmeklere baktım. Hiçbirisi benim kafamda tasarladığım ekmeğe benzemiyordu. Genellikle zeytinler en başta hamura katılmış. Fakat zeytin hamuru karartır düşüncesiyle, ben bu işi en sona bıraktım. Ayrıca içine haşlanmış patates ve zeytinyağı kattım. Bu ekmeğe muhteşem bir yumuşaklık verdi.​
Zeytinle beraber cevizde ekledim. Aile fertlerimden bir kısmı zeytini, bir kısmı cevizini daha çok sevdi. Fakat ekmeğin yumuşaklığı konusunda herkes hem fikirdi: Pamuk gibi!
EV USULÜ ZEYTİNLİ, CEVİZLİ, SOMUN EKMEK
Malzemeler

  • [*=center]4 su bardağı çok amaçlı beyaz un (silme bardak)
    [*=center]3 su bardağı tam buğday unu (silme bardak)
    [*=center]3 su bardağı ılık süt
    [*=center]1 çay bardağı zeytinyağı
    [*=center]1 adet irice haşlanmış patates
    [*=center]2yemek kaşığı şeker
    [*=center]1.5 tatlı kaşığı tuz
    [*=center]1 yemek kaşığı instant maya
    [*=center]Silme ve tepeli nedir? ve ölçü olarak kullandığım bardaklar için Tıklayınız!
Ayrıca

  • [*=center]1 su bardağı dolusu ayıklanmış doğranmış zeytin
    [*=center]1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz

Zeytinli Ekmek Yapımı

  • [*=center]Ezilmiş patates, maya, tuz, şeker, süt ve yağı yoğurma kabına alıp karıştırın.
    [*=center]Unları bardak bardak ekleyerek yoğurmaya başlayın.
    [*=center]Elinize hâlâ hafifçe yapışan hamura un eklemeyi bırakın ve yaklaşık 7-8 dakika boyunca yoğurun.
    [*=center]Hamur elastik bir hal alıp elinize yapışmayacak bir hale geldiğinde yoğurmayı bırakın.
    [*=center]Hamurun üzerini örtüp (ben yoğurma kabıyla beraber büyükçe bir poşete geçiriyorum) ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın.
    [*=center]En az iki, katına çıkan hamuru hafifçe unladığınız düz bir zemine alın.
    [*=center]Elinizle bastırarak büyükçe bir servis tabağı büyüklüğünde yayın.
    [*=center]Üzerine zeytin ve cevizi serpiştirin.
    [*=center]Hamurların kenarlarını içe doğru toplayın ve 2 dakika kadar yoğurarak zeytin ve cevizin hamura iyice karışmasını sağlayın.
    [*=center]Hamuru üç parçaya bölün. İster uzun ister top şeklinde ayarlayıp un serptiğiniz tepsiye aralıklı dizin.
    [*=center]Fırını hafifçe ılıtıp kapatın. Ekmekleri fırına koyup yeniden kabarana kadar bekleyin. Bunu mutlaka yapın! Yoksa ekmekleriniz istenilen şekilde kabarık ve yumuşak olmaz.
    [*=center]Kabaran ekmekleri 200 derececeye ayarladığınız fırında pişirmeye başlayın.
    [*=center]Üzerleri pembeleşince ısıyı 170 dereceye düşürün ve tamamen kızarana kadar bekleyin. Eğer hamuru 4-5 parçaya böldüyseniz pişirme süresi daha da kısalacaktır.
    [*=center]Kızaran ekmekleri fırından alın. Üzerine hafif su serpiştirin. Bir süre dinlenip içini çekmeleri için üzerlerini pamuklu bir örtüyle örtüp bekletin. 1 saat kadar bekledikten sonra dilimleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.



Bu da ekmeğimizin iç dokusu. Gerçekten hazır somun ekmekler kadar yumuşacık bir ekmekti.

 

Griş Yapın veya Üye Olun

Yanıt için giriş yapmanız veya üye olmanız gerekir.
veya

Yeni hesap oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Bu işlem çok kolay!
Üst Alt