Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Zemzem Tower'de ağlayan Hilton Hacıları! (1 Kullanıcı)

ecthelion

Kayıtlı Kullanıcı
Kısacası, Muttaki Müslüman, şuurlu Müslüman; beş yıldızlı otellerden Kabe'ye bakan, altın musluklar isteyen, her tarafa emir yağdıran ve sünnet-i seniyyeye bağlı olduğunu zannedip sünnete balta vuran değil bilakis Kabe'nin örtüsüne yapışan, aklına yemek dahi gelmeyen, her türlü dünyevileşmeden uzak ve sadece Allah'ı, resulünü bilip belleyendir. Yanılıyorsam yanıldı deyiniz. Muttaki Müslüman, beş yıldızlı oteli mi tercih eder? Üç yıldızlıyı mı:confused::confused::confused::confused:?

bu çıkarıma göre en takva sahibi müslüman sokak ta kalan olmaz mı?

ecthelion

Kayıtlı Kullanıcı
hocam senin böyle düşünmendeki tek durum dünya müslümanlarının genel hali. onun için ortaçağdan yani yer yer zekat verilecek müslüman bulunamayan zamanlardan örnek verdim ki daha iyi anlaşılsın. senin mantığına göre süleymaniye ve sultanahmet de yapılmamalıydı. çünkü çok pahalıya mal olan camiilerdi ve müslüman a mescid yeterdi.

hayır hocam değil müslüman en zengin, en mütevazi, en çalışkan, vs. vs. vs. en.. olmalı. ben buna inanıyorum.

hanife deniz

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum Kardeşlerim,
Hac zaten hem mal,hem bedenle yapılan bir ibadet değil mi? Farzıyetinde de mükellefiyet özellikleri belli değil mi?
Evet bencede helal cçerçevede Müslümanlar herşeyin en güzeline layık.O zenginliği bahşeden de Rabbim,hesabını soracak olanda.Denilse ki Kabenin hemen yanında bu kadar devasa oteller yapılmasaydı daha güzel olurdu,bunu anlayablirim.Nur Dağın çıktığımda Peygamberimizin oradan Kabeyi seyrettiği aklıma geldi,onu düşünerek yaşamaya çalışmayı istedim,fakat görebildiğim,(ozman 2007) devasa binalar yada inşaatlrdı.Ama bu demek değilki müslümanlar sansör kullanmsın,rahat temiz ortamlrda yaşamasın.
Ben bu anlayışı çözemedim,peki orada böyle lüks yaşam alanları HACCIN farziyetini ortadan mı kaldırıyor,biz nasıl erteleme lüksüne ship olabiliriz,neyi,garantimiz altında olan hangi zamana erteliyoruz.Turistlik gezi olayına gelince,bu amaçla gidip oradan bambaşka şekilde dönenler olmadığını nereden biliyoruz.Kimsenin imanını biz ölçemeyiz,bunu ancak ve ancak ALLAH bilir.
Neden birbirimizi incitecek usluplara varacak şekilde bunu tartışıyoruzki.
Yüce Rabbim cümlemize Kamil iman,salih amel ve teslimiyet nasibetsin,Peygamber ahlakıyla ahlaklandırsın inşaALLAH.
Cumanız Mubarek Olsun
Selam ve Dua ile

Sercan Demet

Kayıtlı Kullanıcı
Şimdi, zengin adam imanlı olmaz diye bir çıkarım yapmak kabul edilemez elbette. Böyle bir çıkarımda yapıp vebal altına girmekten Allah'a sığınırım.

Ancak bir tefekkür edelim. Nasıl yapılan hac daha makbul olur? Zorluk çekerek, uğraşarak, didinerek yapılan mı? Yoksa "Lüks Hac" adı verilen garip bir hac türünde mi?

Keza Resulallah(sav)'in fakirlikten sığındığı dualar vardır. Niye? Fakirlik isyankarlığa da dönüşebilir.

Benim dediğim, ben beş yıldızlı otellerde kalıp, otuz yirmi kölesini peşinde dolaştıran, yürümeye hali olmasına rağmen sandalyede giden, gözlerini riya bürümüşken etrafa bakan insanların ne kadar utanmaz olduklarıdır.

Çok güzel bir cümle seçeyim metinden. "Böyle hacı ben de olurum!"

Benim gözümde bir Müslüman'a para yığmak, o parayı sayıp da saymak ancak uzletsizliktir. Ben de size şunu diyorum. Hayır kardeşim! Müslüman en garip, en yardımsever, en takva sahibi, en şuurlu, en kavgadan ve fitneden uzak olmalıdır.

Mal ancak fitnedir! Resulallah(sav) karnına taş bağlardı, taş! Niye? Açlıktan. İstese dağlar taşlar altın olmaz mıydı? İstese, o Allah'ın sevgilisi değil miydi, elbet karnı doyardı. Ama o ahireti tercih etti!

İşte ben de bundan bahsediyorum. Allah yolunda para harcayan zenginlere lafım yok. Ama "Takva Sahibi Müslüman" deyince aklıma gelen şey; cebinde kalan son parayı da sadaka olarak veren garip kişi. Müslüman deyince Hz. Ali(kv) geliyor aklıma! Hz. Ebubekir geliyor! Hz. Ömer, Hz. Osman geliyor!

Hz. Ali(kv) ki ömrünce maddi bakımdan garipti. Ama yiğitti.
Hz. Ebubekir(ra) ki tüm malını hicrette harcadı. Fedakardı.
Hz. Ömer(ra) ki devletin mumu ile kendi mumunu ayırır, kuru ekmek yerdi. Adaletin timsaliydi.
Hz. Osman(ra) ki halifeliği sırasında kölesini de arkasına bindirip katırla gezdi. Riyadan uzaktı!

Şimdi, Allah resulü buyuruyor! Allah resulü! Resulallah! "Ben ümmetimin zenginliğinden korkarım."

Bizse, "Ümmet zengin olmalı." "Ümmet her şeyi yönetmeli." "Ümmet dünyaya sahip olmalı."

Misal ki İslam devleti kuruldu. Hz. Mehdi(as)'nin zuhurundan önce şu yukardakiler olursa, bizim gavurlardan farkımız kalmaz. Hani diyoruz ya Amerika diye. O Amerika'dan farkımız kalmaz.

Be hey ahali! Bekleyin. Hz. Mehdi(as) bu dini hak ettiği yere kavuşturacak. Garipliğinizden yakınıp dövüneceğinize "Garip geldik garip gideceğiz." ilkesine bakın.

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
[h=6]Nimet insana gaflet verir.
Şükretmek ise uyanıklık getirir.
Sen aklını başına al da, şükür tuzağı ile nimet avla...
Hz. Mevlana
[/h]

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Hakikaten cok ilginc ve farkli bir uslup..
Ne diyecegimi sasirdim..
Fakat TEVAZU ile SADE bir yasam Peygamber sunnetidir, ayni sey kiyafetlerimiz icinde gecerli..

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Şimdi, Allah resulü buyuruyor! Allah resulü! Resulallah! "Ben ümmetimin zenginliğinden korkarım."

Bizse, "Ümmet zengin olmalı." "Ümmet her şeyi yönetmeli." "Ümmet dünyaya sahip olmalı."

Bu konudaki en iyi cevap oldugu icin, sonuna kadar katiliyorum. Allah razi olsun..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt