Şimdi, zengin adam imanlı olmaz diye bir çıkarım yapmak kabul edilemez elbette. Böyle bir çıkarımda yapıp vebal altına girmekten Allah'a sığınırım.
Ancak bir tefekkür edelim. Nasıl yapılan hac daha makbul olur? Zorluk çekerek, uğraşarak, didinerek yapılan mı? Yoksa "Lüks Hac" adı verilen garip bir hac türünde mi?
Keza Resulallah(sav)'in fakirlikten sığındığı dualar vardır. Niye? Fakirlik isyankarlığa da dönüşebilir.
Benim dediğim, ben beş yıldızlı otellerde kalıp, otuz yirmi kölesini peşinde dolaştıran, yürümeye hali olmasına rağmen sandalyede giden, gözlerini riya bürümüşken etrafa bakan insanların ne kadar utanmaz olduklarıdır.
Çok güzel bir cümle seçeyim metinden. "Böyle hacı ben de olurum!"
Benim gözümde bir Müslüman'a para yığmak, o parayı sayıp da saymak ancak uzletsizliktir. Ben de size şunu diyorum. Hayır kardeşim! Müslüman en garip, en yardımsever, en takva sahibi, en şuurlu, en kavgadan ve fitneden uzak olmalıdır.
Mal ancak fitnedir! Resulallah(sav) karnına taş bağlardı, taş! Niye? Açlıktan. İstese dağlar taşlar altın olmaz mıydı? İstese, o Allah'ın sevgilisi değil miydi, elbet karnı doyardı. Ama o ahireti tercih etti!
İşte ben de bundan bahsediyorum. Allah yolunda para harcayan zenginlere lafım yok. Ama "Takva Sahibi Müslüman" deyince aklıma gelen şey; cebinde kalan son parayı da sadaka olarak veren garip kişi. Müslüman deyince Hz. Ali(kv) geliyor aklıma! Hz. Ebubekir geliyor! Hz. Ömer, Hz. Osman geliyor!
Hz. Ali(kv) ki ömrünce maddi bakımdan garipti. Ama yiğitti.
Hz. Ebubekir(ra) ki tüm malını hicrette harcadı. Fedakardı.
Hz. Ömer(ra) ki devletin mumu ile kendi mumunu ayırır, kuru ekmek yerdi. Adaletin timsaliydi.
Hz. Osman(ra) ki halifeliği sırasında kölesini de arkasına bindirip katırla gezdi. Riyadan uzaktı!
Şimdi, Allah resulü buyuruyor! Allah resulü! Resulallah! "Ben ümmetimin zenginliğinden korkarım."
Bizse, "Ümmet zengin olmalı." "Ümmet her şeyi yönetmeli." "Ümmet dünyaya sahip olmalı."
Misal ki İslam devleti kuruldu. Hz. Mehdi(as)'nin zuhurundan önce şu yukardakiler olursa, bizim gavurlardan farkımız kalmaz. Hani diyoruz ya Amerika diye. O Amerika'dan farkımız kalmaz.
Be hey ahali! Bekleyin. Hz. Mehdi(as) bu dini hak ettiği yere kavuşturacak. Garipliğinizden yakınıp dövüneceğinize "Garip geldik garip gideceğiz." ilkesine bakın.