Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Zemzem Tower'de ağlayan Hilton Hacıları! (2 Kullanıcı)

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
[h=6]Feride'nin günlüğü
Esra Elönü
Zemzem Tower'de ağlayan Hilton Hacıları!

Böyle hacı ben de olurum! Bilmem kaç bin dolarlık oteller Allah’a sığınma eviyse ben de Allah’a yığılır kalırım!

Safa ile Merve arasına koşu bandı, zemzem jakuzi!

Neredeyse Lebbeyk Taksileri tutup yedi dönüş için Kâbe taksimetresini açtıracaksınız!

Neredeyse Arap Gurme tutup yok deve!

Dalağına tavuk suyu ziyafetler biçip açlığınızı boğazlayacaksınız!

Oldu olacak otel odasına imam çağırıp oda servisine dâhil olacak namazlarınızı eda edin, deve sütüyle abdest alıp çikolata hacısı olun!

Sevr mağarasına vahiy paraşütleriyle inin orada zırıl zırıl ağlayın! İşte bu Kevser şarabı içinde rafting yapmayı hayal eden bir tıkla cennet ayağına gelsinci ahalinin görmemişliği yüzünden kutsal topraklara gitmeyi erteliyorum. Hac trendi Allah’a turist olanların başlattığı gezi organizasyonları gibi canlanıyor gözümde! Soğuyorum!

Hilton’da inzivaya çekilip tavaf garsonları tutup dön bakim abilere deme kıvamına gelmiş adamların Dünya’dan arınma dedikleri jelatinli niyaz bu mudur?

Böyle hacı ben de olurum! Bilmem kaç bin dolarlık oteller Allah’a sığınma eviyse ben de Allah’a yığılır kalırım! Böyle yazınca da Müslüman güçlü olmalı zengin olmalı diyen kafa tası ile kafa kasası yer değiştirmiş zihniyetin şeytanı oluyorum varsın olsun!

Yattıkları yerden şeytana sinek ilacı sıkan bu konformistlerin elinden kurtulan iblise de helal olsun şeytanı avlamak için elini kaldırmaya üşenen bu adamların secde avlamak için alınlarını kaldırma enerjilerine hayranım(!).

Hilton hacısı olmak demek bu şaşalı şişkinliği gidermek için soda yerine zemzeme sarılmak demektir bence!

Kâbe duvarındaki uyarı levhasını sezmediniz sanırım “ Dünyalıklar giremez” levhasını sezmek için otel rezervasyonu yerine ashabı anlama rezervasyonu yaptırsaydınız zenginliğin orada en salaş fakirlik olduğunu bilebilirdiniz.

Bu durum İstanbul’da paralı Müslümanların site camileri inşa ettirip sensörlü kapısından dijital besmele butonuna basarak secde ile gövde gösterisini karıştırıp ortaya karışık ibadet etme hallerine benziyor!

Teşbihte defo varsa Allah’ın fırsat reyonunu talan eden bu zihniyetin nitelikli riyakârlığı yüzündendir! Benimle alakası yok!

Esra Elönü - Haber 7
eelonu@*****.com
[/h]

ecthelion

Kayıtlı Kullanıcı
ne alaksı var. neden müslümanlar her zaman 2. sınıf insan olarak görülür ya da neden kendilerini lüks adı altında (ki bu tabir sosyo-ekonomik olarak çürütülmüştür) tüketilen nimetlerden uzak tutarlar.
Hayır müslüman en kaliteli elbiseyi giyicek, 1. sınıf malzemeden ihtişamlı -TEMİZ- camii yapıcak, en kaliyeli taşıtı kullanıcak, en iyi eğitimi alıcak, en iyi yerlerde çalışıcak.

bu ezikliği hiç bir zaman anlayamadım.

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
hayırlı olsun o zaman
Yazara tam puan kendimize diken batırmaktan ne kadarda korkuyoruz

ecthelion

Kayıtlı Kullanıcı
meşrü daire keyfe kafidir. bunun anlaşılması bu ortamda biraz zor hele gazete de tv de nette çizilen müslüman profiline bakılırsa aşılması da zaman alıcak. İsterde 7 değil 17 yıldızlı otelde kalınsın, neden bu müslüman a layık görülmez anlaşılır değil. Ama inşallah müslümanlar devletin 5 kuruş para verip helasını temiz tutamadığı cami tuvaletlerinde, her tarafın pislik içindeolduğu yerlerde abdest almak sorunda kalmıcak yakın gelicekte.

gerçi bu hakketen zor bahane de hazır: BUNLAR DÜNYALIK. o halde müsüman haddini bilecek! yani eğitimsiz olucak, fakir olucak, her daim muhtaç olucak, sosyo-ekonomik açıdan hep yetersiz olucak, toplumsal statü de alt sıralarda olucak; mesela microsoft başkan yardımcısı bir müslüman olamaz!!! ama başke her inanç grubuna açıktır bu pozisyon.

yıllardır dayatılan müslüman imajı değişir umarım... vesselam..

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
Hac mesakattir tatil yeri degil kardesim senin dedigin ayri bu ayri ibadet lüksle olmaz

ibn Abdilvahhab

Kayıtlı Kullanıcı
Bu kadın önce kendine çeki düzen vermesi gerek..Suratında makyaj vucut hatları belli olan bir elbise. saçlarını örtmüş sadece.İslamın emrettiği tesettürün yanında bile geçmiyor giydiği şeyler.Kendini kapalı sanan zavallı kadınlark kervanın yol alıyor malesef..Önce kendisine çeki düzen vermesi gerekir...Hacıların eziyet çekmesini güneşin altında kavrulmasını mı istiyor anlamadım...Lüks otellerde konaklamayı islam yasaklamıyorken bu kadına ne oluyor yazacak sataşacak başka birileri kalmadı da hacılara mı sıra geldi..

Yazısındaki uslupta baya tehlikeli...Allah'ın gazabını üzerine çekecek şeyler söylüyor.Allah selamet versin bu hiphapçılar gibi giyinen kadına.

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
Nicin kendimizi degilde hep baskalarini elestiririz.
Yada baskalari icin düsündüklerimiz kendi yansimamizmi.

ecthelion

Kayıtlı Kullanıcı
lüks kavramı die bişi yoktur " meşru daire " kavramı vardır. dinde meşakket mi varki hac meşakket olsun. zaten haccında kimlere farz olduğu belli. sadece bu konuda değil her anlamda müslüman imajı; fakir, düşkün, eziyet çeken, ezilmiş, sömürülmüş, olmamalı.

vesselam..

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
Sen Kendi düsünceni kendine sakla kimse kimsenin düsüncesini onaylamak zorunda degil hayirli günler kardesim.

_YUSUF_

Yönetici
Bir kadına böyle bir uslüp yakışırmı hemde müslüman! bir kadına.
Anlatmak istediğini anlatmak için saçmalamasına gerek yoktu.
Hemde bir ibadet konusunda.
İllede saçmalayacağım diyorsa kendi tesettürü konusunda bi saçmalayıversede okusak.

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
Allah bilerek ve idrak edenlerden olmak dini görevlerimizi tam itkatiye yapmak nasip etsin Rabbim.
Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun hepimizin sonunu hayırlara vesile etsin korktuklarımızdan emin umduklarımıza nail olmak nasip etsin Rabbim.Selam ve dua ile selametle kalınız.

Sercan Demet

Kayıtlı Kullanıcı
İslam garip doğmuştur. İslam garipler dinidir. Bu dinin resulü, mal yığana lanet etmiştir.

Mehmed Zahid Kotku Hazretleri -Allah mekanını cennet eylesin ve ondan razı olsun- sohbetinde şunları buyurdu. "Gümüşhanevi Üstadımızın -kudduse sirruh- Ramuz El-Hadis kitabını okumaktaydım. Gene gözüme çarptı. Meşhûr olanı hani, benim çok sevdiğim. Anladınız siz onu. Hani, Resulallah(sav) bir gün gezintiye çıkmış, orada yüksek ve ihtişamlı bir ev görmüş de, sahibini sormuş. Kimin olduğunu öğrenmiş. Herkese iltifat etmiş o adamı es geçmiş. Adam üzülmüş, sormuş bu durumu. Anlatmışlar. Evinin çok ihtişamlı olduğundan bahsetmişler. Adam almış eline kazma küreği evini yıkmış. İşte biz de böyle olmalıyız."

Gene hadis paylaşayım. (Ebşir￾, fevallàhi leene min kesretiş-şey'i ahvefü aleyküm min kılletihî) Ben sizin için bir şeyin azlığından ziyade, çokluğundan çok korkarım.

Ki o, mal yığıp biriktiren ve onu saydıkça sayandır. Gerçekten malının kendisini ebedi kılacağını mı sanıyor? Hayır; andolsun o, hutame’ye atılacaktır. Hutame”nin ne olduğunu sana bildiren nedir? Allahın tutuşturulmuş ateşidir. (Hümeze Suresi, 2-6)

"Komşusu açken tok yatan bizden değildir."

Hz. Ömer hilafeti boyunca kuru ekmeğe kanaat etti. Ne bir sarayı vardı, ne bir lüksü, ne bir ihtişamı. Kafirler görünce "Bu mu
müminlerin emiri?" diyorlardı. Keza, her bir vilayetin valisi garipti. İstese saraylar alırlardı ama almadılar! Niye acaba? Ahireti tercih ettiler.

Bayezid-i Bistami(ks) Hazretleri şöyle buyurmuştur. "Kâbe'ye ilk kez gittiğimde sadece bir binaydı. İkinci kez gittiğimde bir maneviyatı vardı. Üçüncü kez gittiğimde orası bambaşkaydı. İlk gittiğimde sadece taşları görmüştüm, ikincisinde sadece içini. Üçüncüsünde ise evin sahibini gördüm."

Bizim mübarek hacılarımız da; lüks otellerde kalıyor. Hiç cefa yok, hacı oluyorlar.

İslam garip doğdu, garip nihayete erecek. Peygamber fakirleri müjdelemiştir. Ah, o sahabe ahlâkı biz de olacak! Biz o paranın getirdiği şerri bilseydik sabahtan akşama kadar ibadet ederdik.

O yüzden ben bu ümmetin lüksüne katlanamıyorum! Bu ümmetin lüksü falan olmaz! Olamaz! Lüks de neymiş? Resulallah(sav) Habeşistan,, Bizans hükümranları kuş tüyü yataklarda yatarken, mübarek sırtında iz bırakan divanlarda yatardı. Hz. Ömer sorduğunda "Biz ahireti tercih ettik Ya Ömer!" derdi.

Biz, çıkmışız. "Ümmetin hakkı, ümmetin hakkı." Olmasın böyle hak. Hacca gideceksen düzgün gideceksin. Hac turizm değildir.

ibn Abdilvahhab

Kayıtlı Kullanıcı
Kendi kişisel görüşlerinizi din olarak yazmayın...5 yıldızlı otelde kalmak islama aykırı diyenin anlını karışlarım...Bir müslüman Mercedes marka arabaya binemez çünkü lükstür diyenin anlını karışlarım...

Ben binmem diyorsan bizene..Sen binme lakin bunu müslümanlara dayatamazsın...

cemcemil

Kayıtlı Kullanıcı
israfta yapamazlar ama lüks diye çoğu insan israfa kaçıyor.yok musluklar altın olsun yok şu olsun yok bu olsun hacca mı gidiyon tatile mi gerekirse çadırda kalırsın hacca gidince kafanı sokacak yer bul yeter.yetmez diyen parasını lükse boşa harcar israf eder bu kadar basit

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
israf haramdir. islam gelmeden önce zengin olan bir cok sahabi islamdan sonra fakir oldular. Nefsimize güzel gelen hersey hosumuza gidiyor.
Müslüman zengin olacak ama mesru ve helal yollardan.

ibn Abdilvahhab

Kayıtlı Kullanıcı
israfta yapamazlar ama lüks diye çoğu insan israfa kaçıyor.yok musluklar altın olsun yok şu olsun yok bu olsun hacca mı gidiyon tatile mi gerekirse çadırda kalırsın hacca gidince kafanı sokacak yer bul yeter.yetmez diyen parasını lükse boşa harcar israf eder bu kadar basit

5 yıldızlı otelde konaklamak israf değildir..

Çoğunun israfa girmesi o işin kerihliğine veya haramlığına delalet etmez.
Bedevi gibi çadırda kalmak dayatılamazda...Çok isteyen çadırda kalır..Kimse otelde kalıyors diye kınamamaz

cemcemil

Kayıtlı Kullanıcı
altın musluk için boş yere para saçmak israf değil de ?

ecthelion

Kayıtlı Kullanıcı
Sen Kendi düsünceni kendine sakla kimse kimsenin düsüncesini onaylamak zorunda degil hayirli günler kardesim.
ortaçağ avrupasıda senin mantığına yakın bir yerdeydi. o zaman doğuda islam yıldızı parlıyordu. en büyük alimler, asrın en ileri buluşları vardı. avrupalıların tuvaletleri bile yok iken islam dünyası kagıt ile bilgi üretiyordu. ee o zamanlarki batı ile şimdiki doğu paralelse (refahlık anlamında) "ki öyle" kendi söylediğin kendine anlamsız gelio olmalı...

sadece birazcık düşünmek yeterli, çok bişi değil....

Sercan Demet

Kayıtlı Kullanıcı
Hâşâ. Kendi kişisel görüşlerini din olarak etrafa yaymak ancak lanetlenmişlerin işidir.

İsteyen beş yıldızlı otellerde kalsın! Mercedeslere binsin! Evet, isteyen her şeyi yapsın.

Ama muttaki Müslüman, haccını beş yıldızlı otelde yapmaz! Yapan da nefsi Allah aşkından evvel gelen yahut riyakar olandır. Nefsini kendisine riayet ettiremeyen muttaki olamaz. Riya, gizli şirktir. O hâlde, nasıl bir huşu ve gönül rahatlığı ile; beş yıldızlı otellerde "Oh, hacı da olduk." diye geçinebiliyorlar?

Beş yıldızlı otellerde, Mercedes'lerde, onda bunda şunda her ne belaysa! İşte bunlar vasıtasıyla hac yapanların; Resulallah(sav) ve Ashab-ı Kiram efendilerimizin ahlakının zerresine sahip olmadıkları açıktır.

Ben ne diyorum? Müslüman lüks düşkünü olamaz, beş yıldızlı otellerde kalamaz, Mercedes kullanamaz demiyorum. Takva sahibi Müslüman lüks düşkünü olamaz, beş yıldızlı otellerde kalamaz, Mercedes kullanamaz diyorum. Zira takva sahibi olan, nefsini yenmiştir. Nefsini yenenin de; sinek kanadı kadar değersiz dünyada; ne lükse, ne otellere ihtiyaç vardır. "Alın, sizin olsun malınız, mülkünüz." der. Allah cümlemize o hidayeti ve marifeti ihsan eylesin.

"İslâm, garip başladı Ve (günün birinde) tekrar başladığı gibi garip kalacaktır Ne mutlu o gariplere!" (Müslim)
"Fakirler, cennete zenginlerden beş yüz sene önce girerler." (Tirmizi, Zühd 37.)
“Cennetin kapısında durup baktım. Bir de gördüm ki, içeri girenlerin çoğu yoksullardı. Zenginler ise hesap vermek için alıkonulmuştu. Ayrıca onlardan cehennemlik olanların da cehenneme sevkedilmeleri emrolunmuştu.” ( Buhârî, Rikâk, 51, Müslim, Zikir, 93)
"Fakir, Allahü teâlânın dostudur." [Deylemi]
"Cennet sultanları fakirlerdir." [İbni Mace]
"Fakirleri hor görmeyin. Onların hürmetine yardım görüyor ve rızıklanıyorsunuz." [Buhari]
"Ya Rabbi, fakir yaşayıp, fakir olarak ölmeyi ve fakirlerle haşrolmayı nasip eyle!" [Buhari]

Fakirler cennetlik, hadisi şerifle sabit. Ama biz zenginliğe, mala özeniyoruz. Onu istiyoruz. Fahr-i Kainat bakalım zenginlik için neler demiş? Sadece iki tane.
(Paranın kuluna lanet olsun, paraya tapan helak olur.) [Tirmizi]
(Şeytan dedi ki: "Mal sahibine sabah akşam bunlar için vesvese vermeye çalışırım: Malı helal olmayan yerden edinmesine uğraşırım. Hak olmayan yere harcatmaya çalışırım. Mala karşı içinde sevgi ve muhabbet veririm ki, onu yerine harcayamasın.) [Taberani]

Beş yıldızlı otellerin Kral Dairelerine, on binlerce lira para vermek en hafifinden "densizlik"tir. Millet aç, Somali kıtlıkta. Filistin sarsılıyor. Libya, Mısır, Suriye ona keza. Tabi Somali'de, Filistin'de, Libya'da, Suriye'de, Irak'da açlıklar, savaşlar olmuş ve oluyorken; Amerikan ve İngilizlerle yapacakları petrol anlaşmalarını düşünen Suudi Arabistan bunları ne bilsin? Dik babam otelleri dik.

Muttaki Müslüman kanaatkâr olur. Yahu nasıl bir İslami şuur ve kardeşlik bilinci bu? Tamam Bedevi çadırlarında yaşama, deveyle gitme. Ama bir düşün be! Tefekkür et be hey adam! Din kardeşlerin açlıktan ölüyor, birbirlerini vuruyorlar, bir damla suya muhtaç, bir kuru ekmeğe muhtaç... Sen; lüks bir otelin camından Kâbe'ye bakarak "Lüks Hac" yapıyorsun. A! Ama alnımı da karışlıyorsun.

Müsterih olarak ifade ederim ki, din kardeşliğin gördüğü bunca zulüm ve zorluk arasında; hâlâ Lüks Hac arayanlar, İslami Kardeşlik Şuurunu ve kanaatkarlığı bırakmışlar, terk etmişlerdir.

Kısacası, Muttaki Müslüman, şuurlu Müslüman; beş yıldızlı otellerden Kabe'ye bakan, altın musluklar isteyen, her tarafa emir yağdıran ve sünnet-i seniyyeye bağlı olduğunu zannedip sünnete balta vuran değil bilakis Kabe'nin örtüsüne yapışan, aklına yemek dahi gelmeyen, her türlü dünyevileşmeden uzak ve sadece Allah'ı, resulünü bilip belleyendir. Yanılıyorsam yanıldı deyiniz. Muttaki Müslüman, beş yıldızlı oteli mi tercih eder? Üç yıldızlıyı mı?

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
ortaçağ avrupasıda senin mantığına yakın bir yerdeydi. o zaman doğuda islam yıldızı parlıyordu. en büyük alimler, asrın en ileri buluşları vardı. avrupalıların tuvaletleri bile yok iken islam dünyası kagıt ile bilgi üretiyordu. ee o zamanlarki batı ile şimdiki doğu paralelse (refahlık anlamında) "ki öyle" kendi söylediğin kendine anlamsız gelio olmalı...

sadece birazcık düşünmek yeterli, çok bişi değil....

Biz ortacagda yasamiyoruz ama haddimizi biliyoruz siz ve sizin gibi düsünenler yasasinlar istedikleri gibi karisan yok. Bu meselenin ne bulusla ne teknoloji ile ilgisi yok teknolojiye karsi oldugumuzu nereden cikardiniz? Siz bir ibadeti adam gibi yapin meselesini nerelere cikardiniz. Mütevazi hayat varken depdebe kibir getirir.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt