Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Zekâ sorusu 4 (1 Kullanıcı)

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com

Yangın Var

Bir gemi kazası sonrası 4 kişi okyanusun ortasındaki küçük bir adada mahsur kalır. Ada tamamen kurumuş otlarla kaplıdır. Bir gün sabah kalktıklarında, adanın diğer tarafında yangın çıktığını ve üzerlerine doğru ilerlediğini görürler. Belli bir süre sonra yangın tüm adayı yakıp kül etmiştir ama 4 adam hala hayattadırlar.

Bu nasıl olmuştur?

(Yangın esnasında kesinlikle suya girmemişlerdir. Kaya vb. cisimlerin üzerine çıkmamışlardır. Bu, Avustralya'da kullanılmış gerçek bir yöntemdir.)

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
çevresindeki otları yakmışlardır.. yangın yanlarına geldigi zaman .. yanacak ot olmadıgı için zarar vermemiştir.. ..

yada çok hızlı koşmuşlardır .adanınn diger tarfına .. yangının başladıgı yöne dogru ..
ada şonuçta dön dolaş aynı yer :)

islamoglu

Kayıtlı Kullanıcı
Toprağı kazıp altına girmiş olmasınlar sakın :)

mir_erhan

Moderator
şimdi ada sahili kum ya..
diyeceksiniz ki eeee...
eee.. işte onlarda kumsala çıkmışlar ve kurtulmuşlar...
..tabi hiç bana da mantıklı bir cevap gelmedi ama..tekrar düşüneceğim..
..Allah razı olsun...

mir_erhan

Moderator
bence sizin cevap doğrudur...
..benim cevap hiç olamaz...
selam ve dua ile.

mir_erhan

Moderator
hem ada da neden yangın çıkıyor :)...

Hasıl ı Kelam

Kayıtlı Kullanıcı
Yangın tamda bu dört adamın olduğu yere yaklaşmaktayken dev gibi yunuslar belirmiş.Ve bu yunuslar hızla dalıp çıkmaya başlamışlar.Dev gibi oldukları için haliyle sıçrattıkları sularla ada sırılsıklam olmuş.Bizim kuru otlarda ıslanmışlaaar.Mevcut olan yangında sönmüş böyleceee.Adamlar yunusların sırtına atlayıııp....:)

not:bende asıl cevabı aminenur kardeşiminki gibi biliyorum doğru cevap o değilse bu yunuslu cevaptır herhalde :)

mir_erhan

Moderator
yangın tamda bu dört adamın olduğu yere yaklaşmaktayken dev gibi yunuslar belirmiş.ve bu yunuslar hızla dalıp çıkmaya başlamışlar.dev gibi oldukları için haliyle sıçrattıkları sularla ada sırılsıklam olmuş.bizim kuru otlarda ıslanmışlaaar.mevcut olan yangında sönmüş böyleceee.adamlar yunusların sırtına atlayıııp....:)

not:bende asıl cevabı aminenur kardeşiminki gibi biliyorum doğru cevap o değilse bu yunuslu cevaptır herhalde :)

:) ........ :)

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com
Yangın tamda bu dört adamın olduğu yere yaklaşmaktayken dev gibi yunuslar belirmiş.Ve bu yunuslar hızla dalıp çıkmaya başlamışlar.Dev gibi oldukları için haliyle sıçrattıkları sularla ada sırılsıklam olmuş.Bizim kuru otlarda ıslanmışlaaar.Mevcut olan yangında sönmüş böyleceee.Adamlar yunusların sırtına atlayıııp....:)

hayal gücünüz çok geniş miş :D

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt