Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ZEHIRLI EKMEK (2 Kullanıcı)

zarife_76

Kayıtlı Kullanıcı
Zehirli Ekmek
ZEHİRLİ EKMEK
"Her ne doğrarsan aşına, o çıkar karşına." Atasözü

Sık sık evinin kapısını çalıp birşeyler dilenen kadından bıkıp, oldukça rahatsız olan evin hanımı, bir gün yine
aynı dilenci kapısını çaldığında ondan kurtulmaya karar verir. Dilenciye biraz beklemesini söyleyip mutfaktan
bir ekmek alır ve ortasından yararak arasına peynir, zeytin yerleştirir. Tabii bu arada arasına haşarat
öldürmede kullandığı kuvvetli zehirden dökmeyi de ihmal etmez.

Dışarıya çıkıp ekmeği dilenciye uzattığında, kadın "Allah razı olsun." deyip evden ayrılır.

İyice acıkan kadın bir caminin avlusunda biraz önce kendisine verilen ekmeği çıkarıp tam yiyeceği esnada
elini yüzünü yıkamakta olan bir askerin kendisine baktığını görür. Askerin halinden, yoldan geldiği ve
yorgunluğu anlaşılmaktadır. Dilenci, askerin bakışlarından onun aç olduğunu ve sanki "Biraz da bana ver."
Manasını çıkarmıştır. Gencin haline acıyan kadın ekmeğin hepsini askere buyur eder ve oradan uzaklaşır.

Dilenci kadının verdiği ekmeği iştahla yiyen asker, çok geçmeden acıyla kıvranmaya başlar.
Bir müddet sonra camiye gelen cemaat yerde kıvranan gencin kimin nesi olduğunu sorup öğrendikten sonra
alıp evine ****ürürler.

Evin hanımı, aylardır binbir ümitle terhisini beklediği yeni terhis olmuş oğlunu perişan vaziyette karşısında
görünce çırpınmaya, dövünmeye başlar. Biraz zaman geçip de sakinleşen kadın, oğluna ne olduğunu,
niçin kıvrandığını sorup öğrenmeye çalışır.

Delikanlı biraz önce cami avlusunda bir dilenci kadının kendisine ekmek verdiğini, onu yedikten sonra bu hale
geldiğini söyleyince kadın ona verdiği ekmeği hatırlar ve başından aşağıya kaynar sular dökülür. "Ben ne yaptım?" diye dövünmeye başlar ama iş işten geçmiştir. Arslan gibi delikanlı oracıkta hayata gözlerini yumar.

(Kitabın Adı: Hadiselerin İbret Dili. Yazarı : İbrahim Refik.
Yayın Evi : Albatros Yayınları /İstanbul. Basım yılı : 2000)

enis1981

Kayıtlı Kullanıcı
RE: ZEHIRLI EKMEK

s.a konuyu cok güzel özetlemişin mustafa kardes yorumlarına aynen katılıyorum

zeynep1111

Kayıtlı Kullanıcı

allah razı olsun bu hikayeyi biliyordum tekrar hatırlamama sebep oldunuz ders alınması gereken bir yazı
allaha emanet olun

Canan38

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN ELINE EMEGINE SAGLIK...
selam ve saygilar...

erdal

Kayıtlı Kullanıcı

CENABI ALLAH 'ın SEVDİĞİ KİŞİLER:
''Bir adam (kendisiyle aralarında akrabalık bağı bulunmayan) bir topluluğa gelir,onlardan ALLAH adına birşeyler ister.Onun başvurduğu kimseler ise,istediğini vermezler.İçlerinden biri topluluğun arkasına kayıp ,isteyen kimseye gizlice bağışta bulunur.Öyle gizli verir ki,onun verdiğini sadece ALLAH'la ihsanda bulunduğu adam bilir. Tirmizi

Bu davranışlar içinde olmayı Mevlam cümlemize nasip etsin.Muhabbetle....

sert

Kayıtlı Kullanıcı

İbret verici bir hikaye:eek:.Allah razı olsun

zerrin

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt