Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

YORUMLARINIZI BEKLIYORUM (2 Kullanıcı)

ayşe

Kayıtlı Kullanıcı
(Euzu Billahimineş Şeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim Elhamdülillahi Rabbilalemin Es Salatü Vesselmu Ala Rasulina Muhammedin ve Ala Ali Muhammed)

MÜ`MİNLER ÖRNEK İNSANLARDIR

Peygamberler örnek ve önder insanlardır. Mü'minler Peygamberleri örnek edinirler, kendileri de insanlara örnek olurlar.
Bu hususu yüce Allah kuran-ı keriminde şöyle ifade etmektedir:

-Andolsun, Allah'ın Resulünde sizin için; Allah'a ve ahiret gününe kavuşmayı uman, Allah'ı çok zikreden kimseler için güzel bir örnek vardır (Azhab suresi/ 21)

- Rahman'ın kulları, yeryüzünde vakar ve tevazü ile yürüyen kimselerdir. Cahiller onlara laf attıkları zaman, onlar. Selam! der(geçer)ler. (Furkan suresi/63)

- Onlar harcadıklarında ne israf nede cimrilik edenlerdir.Onların harcamaları bu ikisi arası dengeli bir harcamadır. (Furkan suresi/67)

Mü'min imanı, ibadeti, ahlakı ve davranışlarıyla dürüst ve örnek insanlardır. Böyle olmasını isteyen Allah ve Rasulüdür.
Enes (r.a) der ki:

- Ben peygamberin elinden daha yumuşak ne bir atlas, ne de bir ipeğe dokundum.Onun kokusundan daha hoş bir koku da koklamadım. Ben Rasulullah'a (s.a.v) on yıl hizmet ettim bir defa olsun öf bile demedi. Yaptığım bir şet için, neden böyle yaptın?, yapmadığım bir şey içinde , şöyle yapsaydın ne olurdu, dememiştir. (Buhari ve müslim)

- Rasulullah (s.a.v) ahlakça insanların en güzeli idi. (Buhari ve Müslim)

Ebu Derda'dan (r.a) Rasulullah (s.a.v) şöyle buyurduğu rivayet edilmiştir:

- Kıyamet günü mü`minin mizanında güzel ahlaktan daha ağır bir şey bulunmaz.Allah kötü sözlü kimselere buğzeder. (Tirmizi)

Ebu Ümame el Bahili'den (r.a) Rasulullah (s.a.v)'ın şöyle buyurduğu rivayet edilmiştir:

- Ben , haklı olduğu halde çekişmeyi bırakan kimse için cennetin avlusunda, şaka da olsa yalan söylemeyen kimseye cennetin ortasında, ahlakını güzelleştiren kimse içinde cennetin yukarı kısmında bir ev verileceğine kefilim. (Ebu Davud)

Mü'minler yukarıdaki ayet ve hadislerdede belirtildiği gibi önce Allah'ın birliğine, Hz Muhammed'in (s.a.v) Allah'ın kulu ve elçisi olduğuna, Peygamber (s.a.v)'in bildirdiklerinin hak olduğuna şeksiz ve şüphesiz iman eden, sonra imanın gereği olarak Allah ve peygamberin emir ve yasaklarına harfiyen uyan, haram ve günahlardan sakınan kimsedir.
Allah'ı ve Peygamberini seven, hayatına Kuran ve sünnete göre yön verip bu sayede onların sevgisini kazanmaya çalışan insandır.

Ayrıca ibadetlerini yerine getiren, faydasız ve boş şeylerden yüz çeviren, zekatı nı veren, namusunu koruyan, sözünde ve özünde doğru ve doğrulukta örnek olan insandır.

Mü'min kuran'ın ilk emrinin "OKU" olduğunu bildiği için ilme değer veren, bilenlerle bilmeyenlerin Allah katında eşit olmayacağının bilincinde olan ve bildiğiyle insanlığa hizmet etmeye gayret eden kimsedir.

Allah'ın verdiği nimetlere şükreden, bir günah işlediğinde derhal tövbe eden, bile bile günah ve hatada ısrar etmeyen, insanlara iyliği tavsiye eden onları kötülüklerden alıkoymaya çalışan, alçak gönüllü, müslümanlara merhametli, insanlık için hayırlı, her işinde Allah'ın rızasını gözeten insandır.

Mü'minler haksız yere can kıymayan, iftira etmeyen, her türlü günahtan kaçınmaya çalışan, din ve toplum için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan kimsedir.
İnsanların hayırlısı, insanlara yararlı olandır. Onun içinde yaşayışımızı kuran ve sünnete uygun olarak yapmalı gerçek birer mü'min olmalıyız. Bunu hiç unutmamalıyız yüce Rabbimiz ve Peygamberimiz (s.a.v) bizden birer Mü'min olmamızı istiyor. Bizler inançlı olursak ve yararlı işler yaparsak kötülüklerimiz iyliklere çevrilir, tövbe eder ve yaralı işler yaparsak arınmış insanlardan oluruz. Rabbimiz inşallah bizleri gerçek mü'minlerle beraber eylesin. Bizleri doğruluğundan ayırmasın.

Hakkınızı helal edin kardeşlerim, hatalarımız olduysa affedin. Sizler gerçek Mü'minleri nasıl görüyorsunuz, nasıl olsun istiyorsunuz yorumlarınızı bekliyoruz.

Selam ve dua ile..

DUN_SURGUNU_YA

Kayıtlı Kullanıcı
RE: YORUMLARINIZI BEKLIYORUM

Eselamun aleyküm kardeşim. Yukardaki yazıda mü'minin nasıl olması gerektiği çok güzel açıklanmış bu yüzden ben bu konuda yorum yazma gereği duymadım.
Allah razı olsun.

aise_sahra

Kayıtlı Kullanıcı
RE: YORUMLARINIZI BEKLIYORUM

ALLAH razı olsun kardeşim.B) çok güzel açıklamışsın.RABBİM yardımcımız olsun.a.e.o

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt