Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Yolcu uçağı düştü: 56 ölü (1 Kullanıcı)

sivetok

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
img141.imageshack.us
atlasjet.jpg

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Atlasjet uçağının Isparta'da düşmesiyle ilgili olarak, ''İlk bulgulara göre bir hayat emaresi gözükmemektedir. Arama kurtarma ekipleri halen çalışmalarını sürdürmektedir'' dedi.

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, kaza nedeniyle Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne gelerek çalışmaları yerinde izledi.

Yıldırım, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Atlasjet Hava Yolları'nın İstanbul-Isparta seferini yapan uçağının inişe geçtiği sırada hava meydanının kuzey batısına 11 kilometre uzaklıktaki Türbetepe mevkinde düştüğünü belirtti.

''İlk bulgulara göre bir hayat emaresi gözükmemektedir. Arama kurtarma ekipleri halen çalışmalarını sürdürmektedir'' diyen Yıldırım, Sivil Havacılık Genel Müdürü ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü'nün Isparta'ya gittiğini, ulaştıklarında gerekli raporlamaları yapacaklarını söyledi.

Yıldırım, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nce oluşturulan kaza kırım ekibinin de olay yerine hareket ettiklerini bildirdi.

Kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyen Yıldırım, ''Hala ümidimiz hayatta kalanların olduğu yönündedir'' dedi.

Yıldırım, gazetecilerin ''İniş sırasında Isparta'daki meteorolojik şartları ve uçağın herhangi bir teknik sorununun olup olmadığını'' sorması üzerine, hava şartlarının güzel olduğunu, uçağın da teknik ve personel durumu itibariyle herhangi bir anormal durumunun söz konusu olmadığını söyledi.

Uçağın hava şartları dolayısıyla Priştina'dan Atatürk Hava Limanı'na geç geldiğini ve bu nedenle gecikmeli olarak kalkış yaptığını kaydeden Yıldırım, ''Isparta'da kuleyle yapılan muhaberede bir anormallik yok. Gerekli noktalarda gerekli raporlamayı yapıyor ve pisti gördüğünü iniş için alçaldığını söylediği anda irtibat kesiliyor ve kaza meydana geliyor'' diye konuştu.

Bakan Yıldırım, kaza kırım ekibinin uçağın CVR ve FDP olarak adlandırılan kara kutularının detaylı olarak çözülmesi ve olay yerinde yapılacak incelemelerle kaza nedeni hakkında daha kapsamlı sağlıklı bilgiye ulaşacaklarını bildirdi.

Yıldırım, saat 06.00 civarında uçağın enkazına ulaşıldığını, kendisinin de olay yerine gideceğini belirtti.

''Uçakta ünlü bir iş adamının da bulunduğu''nun ifade edilmesi üzerine Yıldırım, ''Ünlü veya ünsüz bizim için bütün vatandaşlarımızın değeri aynıdır. Bir vatandaşımızın hayatını kaybetmesinin bile bedeli yoktur. Kim olduğu, kim olmadığı önemli değildir'' dedi.

Bir başka soru üzerine Yıldırım, pilotların uçuş saatleri ve tecrübeleri konusunda herhangi bir sıkıntı gözükmediğini, uçağın da uçuşa elverişli belgesi bulunduğunu, gerekli denetimlerinin yapıldığını ifade etti.

YOLCU YAKINLARI, GÜVENLİK ŞERİDİNİ AŞARAK, CESETLERİ GÖRMEYE ÇABALIYOR

Isparta'nın Keçiborlu ilçesi yakınlarında düşen Atlasjet uçağında yakınları bulunan vatandaşlar, enkaz bölgesindeki güvenlik şeridini aşarak, yakınlarının cesedini görmek için çabalıyor.

Uçağın enkazının bulunduğu bölgedeki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, jandarma ve sağlık ekipleri bölgede yoğun bir çalışma içerisine girdi. Bir yandan cesetler torbalara konularak, ambulanslarla hastane morglarına gönderilirken, diğer yandan da enkazın bulunduğu bölgeye ulaşan çok sayıda vatandaş, uçakta bulunan yakınlarının cesedini görebilmek için güvenlik şeridini aşmaya çabalıyor. Jandarma yolcu yakınlarını teselli etmeye çabalarken, sık sık güvenlik şeridinin aşılmaması yolunda uyarılarda bulunuyor.

Vatandaşların bir çoğu gözyaşları arasında çalışmaları izlerken, sağlık görevlileri fenalaşan yolcu yakınlarına müdahale ediyor.

Bu arada, enkaz bölgesine Isparta'dan savcıların geleceği ve inceleme yapacağı bildirildi.

ISPARTA VALİSİ: ''O BÖLGE UÇAĞIN GEÇİŞ NOKTASINDA DEĞİL''

Isparta'nın Keçiborlu ilçesi yakınlarında düşen uçağın enkazı üzerinde helikopterle uçan Isparta Valisi Şemsettin Uzun, ''O bölge uçağın geçiş noktası değil'' dedi.

Vali Şemsettin Uzun, uçağın düştüğü bölgenin üzerinde helikopterle uçup, gözlem ve keşif yaptıktan sonra Isparta Süleyman Demirel Havaalanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, tüm güvenlik ekiplerinin ve ambulansların olay yerinde olduğunu belirterek, şunları söyledi:

''Enkazın üzerinde helikopterle uçtuk. Bütün ambulanslar orada. Uçak oraya nasıl indi anlamak mümkün değil. Sırtın öbür tarafına düşmüş. Ağaçlık ve biraz kayalık bir bölge. Uçak perişan vaziyette. Üzüntülüyüz. O bölge uçağın geçiş alanında değil. Uçakla irtibatın kesildiğini 03.00'te haber verdiler. Uçağı kuleden görmüşler. Hatta hava raporlarını vermişler. İniş için müsait denilmiş. Burdur üzerinden dönüş yapacaktı. Orada bir irtibatsızlık oldu.''

Vali Uzun, bölgede uçağın gövdesinin göründüğünü belirterek, ''Gövde var, kanatlar pek yok. Yarım gövde. Gövdenin ön tarafı var. Sağa sola serpilmiş parçalar var. Olay yerine kara yoluyla gidip vatandaşlarla beraber olacağız. Çok üzüldük. Ben böyle bir şey görmedim'' diye konuştu.

Zaman
30 Kasım 2007, Cuma

su misali

Kayıtlı Kullanıcı
ölenlerin yakınlarına başsağlığı, ölenlere Allahtan rahmet diliyorum ve hemen ölenler için bir fatiha üç ihlas okuyorum

sivetok

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
img141.imageshack.us
Kaza yapan uçakta hayatını kaybeden yolcuların isimleri belli oldu

Kaza yapan uçakta hayatını kaybeden yolcuların isimleri belli oldu

Atlasjet Havayolları'nın İstanbul-Isparta seferini yaparken düşen uçakta bulunan yolcuların isimleri belirlendi.

Uçaktaki yolcuların isimleri şöyle:

''Özlem Karataş, Nuri Tığlı, Bahri Öndürücü, M.Rafi Taşkent, Muhsin Öndürücü, Şakir Özsoy, Kasım Mehmet Saygılı, Perihan Kutlu, Sinem Kutlu, Aysun Fatime Balcı, Mustafa Zengi, Davut Demirkurt, Hayri Tokgöz, Tevfik Büyükçaylı, Mehmet Yiğitbaşı, Zeliha Yiğitbaşı, Özgen Berkol Doğan, Engin Abat, Engin Arık, Sibel Uysal, Mehmet Yılmaz, Necati Kartal, Saniye Kartal, Hakan Ulutaş, İskender Hikmet, Senel Fatma Boydağ, Fahrettin Oğurlu, Özcan Oğurlu, Hakan Yakup Tullu, Alp Tezcan, Oğuz Cafer Çiftçi, Yusuf Çiftçi, Nazire Kurnaz, Gözen Polat, Mustafa Fidan, Doğan Göktaş, Hazal Kaynak, İsa Çobankaya, Saniye Çobankaya, Yaşar Çobankaya, Burhan Tepebaşı, Ruşen Mustafa Hamza Hemreli, Fuat Güler, Mustafa Çalışkan, Kenan Büyük, Süleyman Hilal, Ayşe Cantürk, Melike Ceylan, Sadettin Baysal.''
Zaman
30 Kasım 2007, Cuma

Birnur

Kayıtlı Kullanıcı
SelamunAleyküm
Sabah tv.de haberi duyunca çok üzüldüm:(
Ölenlerin yakınlarına başsağlığı, ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum.

A

Arzu_76

selamün aleyküm

Ölenlere rabbimden rahmet

Yakınlarına yüce mevlamdan sabır diliyorum.

Dua ile

ekremeee

Kayıtlı Kullanıcı
Allah Rahmet Eylesin Mekanlari Cennet Olsun

huzunlu_gurbet

Kayıtlı Kullanıcı
Allah rahmet eylesin çoook uzuldum yaa bende bu uçaklardan çok korkarim Allah nasip kismet ederse annem yanima gelecek simdi onun için daha bi korktum ve uzuldum ... rabbim ailelerine sabir versin rabbim yardimcimiz olsun insallah selam ve dua ile...:gulegule:gulegule:A

sivetok

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
img141.imageshack.us
Kaptan, 11 Eylül'den sonra 'Muhammet' ön adını sildirmiş

Kaptan, 11 Eylül'den sonra 'Muhammet' ön adını sildirmiş

ferhatozdemir.jpg

Isparta'da düşen World Focus Havayolları'na ait MD83 tipi yolcu uçağının Kaptan Pilotu Ferhat Özdemir'in 2003 yılında ABD'de görev yaparken, anonslarda yolcuların ön adı olan Muhammet'i duyduğunda endişe ettiğini söyleyerek bu ismi sildirdiği ortaya çıktı.

3 çocuk babası olan 48 yaşındaki Özdemir isim tashihi davasını, İzmir 5'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde avukatı aracılığı ile açtı. özdemir dava dilekçesinde, "Terör saldırısından sonra mesleğimi yapmakta sorunlar yaşadım. İşimi kaybetme riskim oldu. ABD'de saldırıdan sonra Müslümanlara karşı önyargılı davranışlar başladı. Anonslarda Ferhat değil de ön adım Muhammet anons edilince yolcular tedirgin oluyor. Toplumdaki birtakım önyargılar sorun yaratıyor. Muhammet olan ön ismimin nüfustan silinmesini istiyorum' dedi.

Duruşmada davalı Konak Nüfus İdaresi ve Özdemir'in avukatı Ali Balaban hazır bulundu. Cumhuriyet Savcısı Sami Dündar, toplanan kanıtlara göre, davacının adının düzeltilmesinde haklı sebebler olduğunu belirtip önadı Muhammet'in nüfustan silinmesini istedi. Hakim Fadime Akbaba da istemi yerinde buldu ve Özdemir'in ön adı Muhammet'in nüfustan silinmesine karar verdi.

Ferhat Özdemir, 2004'te Türkiye'ye geldi önce Fly Air'de görev yaptı, ardından World Focus Havayolları'na geçti.
Zaman
30 Kasım 2007, Cuma

sivetok

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
img141.imageshack.us
Düşen uçakta konferansa giden bilim adamları da bulunuyordu

Yorumlar için lutfen tıklayınız

ZAMAN GAZETESİ [İnternetin İlk Türk Gazetesi] - Düşen uçakta konferansa giden bilim adamları da bulunuyordu

ogretimuyeleri.jpg

Atlasjet uçağına binen yolculardan 6'sının, nükleer enerji ile ilgili bilimsel toplantıya katılmak üzere Isparta'ya giden Boğaziçi ve Doğuş Üniversitesi öğretim üyesi olduğu öğrenildi.

İstanbul-Isparta seferini yapmakta olan Atlasjet Havayolları'nın World Focus Airlens'ten kiraladığı MD 83 tip, 4203 Sefer Sayılı uçağın düşmesi sonucu hayatını kaybeden 49 yolcudan 6'sının; Isparta'daki bilimsel toplantıya katılmak üzere bölgeye giden Boğaziçi Üniversitesinden Prof. Dr. Engin Arık, araştırma görevlileri Özgen Berkol Doğan ve Engin Abat ile Doğuş Üniversitesi'nden Prof. Dr. Senel Fatma Boydan, Doç. Dr. İskender Hikmet ve Araştırma Görevlisi Mustafa Fidan olduğu öğrenildi.

Avrupa ülkelerinin ortak girişimleri ile kurulan bir nükleer araştırma merkezi olan CERN'de yürütülen ''Atlas'' deneyine Ankara ve Boğaziçi üniversiteleri ''Gözlemci'' statüde katılıyor.

Boğaziçi Üniversitesi Grubunun başında ise Isparta Süleyman Demirel Üniversitesinde düzenlenen çalıştaya katılmak üzere Isparta'ya giderken uçağın düşmesi sonucu hayatını kaybeden yolculardan Prof. Dr. Engin Arık bulunuyor. Arık başkanlığındaki grup, aynı zamanda ''Karanlık madde'' arayan ''CAST deneyi''nde de çalışıyor.

Boğaziçi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü yetkilileri, ''Atlaj Deneyi''nin, yüksek enerji fiziği ile ilgili deneysel bir çalışma olduğunu, ''Atlas''ın da bir ''detektör'' adı olduğunu bildirdi.

Bu arada, Prof. Dr. Engin Arık'ın eşinin de aynı bölümde öğretim üyeliği yapan Prof. Dr. Metin Arık olduğu belirtildi.

Cihan
30 Kasım 2007, Cuma

islam_güneşi

Kayıtlı Kullanıcı
Allah rahmet eylesin.acımız büyük.Allah günahları varsa günahlarını affetsin.duaları eksik olmasın.cehennem azabından korusun onları ve tüm müslümanlığı.Allah cümlemize de hayırlı ölümler nasip etsin inşallah.hayırlı akşamlar..

gecekondu

Kayıtlı Kullanıcı
Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun çok üzücü bi olay pilotun dikkatsizliği hava şartları derken çok kazalar geçiriliyor son günlerde Allah YArdımcımız olsun :(

kasım hadi

Kayıtlı Kullanıcı

B)B) MUHAMMET B)B)

Ben bu isme kurban olayım.

sivetok

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
img141.imageshack.us

B)B) MUHAMMED B)B)

Ben bu isme kurban olayım.

Ama maalesef bazıları için tedirginlik oluyormuş.
Terörün ve başta abd ve avrupa ülkelerinin olumsuz yöndeki kötü siyasetleri çamur atmaları ve biz müslümanların müslüman gibi yaşayamamasından kaynaklanıyor.
Onun adını gereği gibi temsil edemememizden de kaynaklanıyor.

baksanıza hala ülkemizde dahi müslümanlarla uğraşmayı iş edinen cahiller var. şu kitaplar şöyleymiş yok şu cemaat böyleymiş vs..
başka işleri yok islam düşmanlarının maşası oluyorlar..

kasım hadi

Kayıtlı Kullanıcı
Ama maalesef bazıları için tedirginlik oluyormuş.
Terörün ve başta abd ve avrupa ülkelerinin olumsuz yöndeki kötü siyasetleri çamur atmaları ve biz müslümanların müslüman gibi yaşayamamasından kaynaklanıyor.
Onun adını gereği gibi temsil edemememizden de kaynaklanıyor.

baksanıza hala ülkemizde dahi müslümanlarla uğraşmayı iş edinen cahiller var. şu kitaplar şöyleymiş yok şu cemaat böyleymiş vs..
başka işleri yok islam düşmanlarının maşası oluyorlar..

selamün aleyküm.
CENAB-I HAKK hazretleri,bizlere cehennemin en ızdırablı yerinde "münafık"ların olacagını bildiriyor.çünkü bunlar kafirdende beterdir.Sözüm ona müslimanım deyipte,o dinin peygamberinin adını taşımaktan utanan,korkan kişilere ne denir?
selametle.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt