Selamün aleyküm abi..
Allah(c.c) razı olsun inşallah güzel bir paylaşım..
Gerçektende o güzelim ağaçlar hep kesiliyor.Allah(c.c) ıslah etsin.. Amin.
allah razı olsun bilgiler için bizim evde çok şükürki yılbaşı geliyor diye hiçbir önem verilmez normal birgün gibi geçer gider
Müslüman her gece neleri yapıyorsa, bu gece de onları yapmalıdır! Sanki mübarek geceymiş gibi mevlid okutmak, sohbetler düzenlemek uygun değildir. Bu gecenin diğer gecelerden farkı yoktur. Bu geceye değer veriyormuş gibi hareket etmek doğru değildir. Müslüman her gece neleri yapıyorsa, bu gece de onları yapmalıdır!
Selamun Aleyküm Abi
Bilinmesi gereken önemli bir konu Paylasimin icin ALLAH (c.c) Razi Olsun
ben yeni yıla girerken her sene tam 12 de 2 rekat namaz kılıp yeni yılın bize barış,bereket,huzur ve mutluluk getirmesi için allaha dua ediyorum herkez eğlenip birbirini öperken bende namaz kılıp dua ediyorum bu acaba yanlış bir hareketmi sizce eğer yanlış ise yapmam çok meraklandım şimdi yanlış bir iş yapmıyorumdur inşallah
"Müslüman her gece neleri yapıyorsa, bu gece de onları yapmalıdır! Sanki mübarek geceymiş gibi mevlid okutmak, sohbetler düzenlemek uygun değildir. Bu gecenin diğer gecelerden farkı yoktur. Bu geceye değer veriyormuş gibi hareket etmek doğru değildir. Müslüman her gece neleri yapıyorsa, bu gece de onları yapmalıdır!"
selamunaleyküm...ALLAH c.c. razı olsun emeğinize sağlık...ALLAH c.c. emanet olun..selam ve dua ile...selametle...İNŞALLAH...
SELAMÜN ALEYKÜM
MİLAD-İ YILBAŞI BİZİM DEĞİL.
HİCR-İ YILBAŞI İSLAM ALEMİNİNDİR
ZİRA 1 MUHARREM "MEKKE'NİN FETİH" GÜNÜDÜR
YENİ YILINIZ VE FETHİNİZ MÜBAREK OLSUN
SELAM VE DUA İLE....
SELAMÜN ALEYKÜM. BİLGİLENDİRİCİ PAYLAŞIMINIZ İÇİN ALLAH RAZI OLSUN.
YENİ BİR YIL ....
ŞAHSIM ADINA ÇOK ŞEY İFADE ETMİYOR. ÇÜNKİ HER AN YENİLERLE YÜZ YÜZEYİZ. 30 GÜNDE BİR ,YENİ BİR AY... , 7 GÜNDE BİR ,YENİ BİR HAFTA ...,
24 SAATTE BİR ,YENİ BİR GÜN ........VE UZAR GİDER....:]
HER YENİ BİR YIL BANA SADECE 1 YAŞ BÜYÜDÜĞÜMÜ HATIRLATIYOR...
SELAM VE DUA İLE KALIN SAĞLICAKLA...
Din kitaplarında buyuruluyor ki:
Noel günü ve gecesinde, kâfirlerin paskalya ve yortularında, onlar gibi bayram yapan küfre girer
Selamın aleyküm Kaan kardeşim. Yine önemli bir konuya değinmişsiniz. Allah razı olsun sizden. Hayırlı akşamlar.
s.a kaan abi....
konu gerçektende çok vahim boyutlara ulaşmış durumda....
eskiden ailece kuruyemişlerin yenilip, hindilerin piştiği, milli davamız olan "milli piyango" ile heyecanlandığımız! ve tv.deki eğlence! programları ile mazbutca geçirilen noellerimiz varmışş!!!
(pardon yılbaşı denilirdi o yıllarda!)
şu anda ise abuk subuk saçma ürünlerin kış ile özleştirildiği noel papalı,... hediyelik eşyaların,
kapitalist bir sektöre dönüştürülmüş olan tüketim çılgınlığının dayatıldığı yılbaşılarımız var.....
ve bu noktayada herzamanki gibi taviz tavizi doğurur şeklinde girdik....
yeni yılın...
hayırmı şermi ne olacağını bilemeden bize ne getireceğini, tahmin edemezken,
belkide çok yakınlarımızdan vefat edenlerin olabileceği ihtimalini bile düşünmeden,
çöpe atarcasına, eski yıldan kurtuluyormuşcasına sevinçle ve
ahmakçasına kutlamak pek akıl karı diye düşünmüyorum...
ALLAHA EMANET OLUNUZ
Essalamun aleykum Allah (c.c.) razi olsun.Selametle kaliniz.