Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Yılbaşında Ne Yapalım? (1 Kullanıcı)

efşan

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun bilgiler için bizim evde çok şükürki yılbaşı geliyor diye hiçbir önem verilmez normal birgün gibi geçer gider

Bahar_58

Kayıtlı Kullanıcı
Müslüman her gece neleri yapıyorsa, bu gece de onları yapmalıdır! Sanki mübarek geceymiş gibi mevlid okutmak, sohbetler düzenlemek uygun değildir. Bu gecenin diğer gecelerden farkı yoktur. Bu geceye değer veriyormuş gibi hareket etmek doğru değildir. Müslüman her gece neleri yapıyorsa, bu gece de onları yapmalıdır!

Selamun Aleyküm Abi

Bilinmesi gereken önemli bir konu Paylasimin icin ALLAH (c.c) Razi Olsun

Kaan Erdem

Yönetici
:evetaleykümselam kıymetli kardeşim..selam ve dua ile kal ALLAH cc emanet ol selametle...:H

Müslüman her gece neleri yapıyorsa, bu gece de onları yapmalıdır! Sanki mübarek geceymiş gibi mevlid okutmak, sohbetler düzenlemek uygun değildir. Bu gecenin diğer gecelerden farkı yoktur. Bu geceye değer veriyormuş gibi hareket etmek doğru değildir. Müslüman her gece neleri yapıyorsa, bu gece de onları yapmalıdır!

Selamun Aleyküm Abi

Bilinmesi gereken önemli bir konu Paylasimin icin ALLAH (c.c) Razi Olsun

Kaan Erdem

Yönetici
selamünaleyküm ''yardımcı olmak adına'' bilgilendirmedir....üye kurallarında belirtildiği için ihlal etmemek gerekir...bu vesile ile bir kez daha hatırlamış olacağız...dikkate almanız ümidiyle.....

28) Defalarca uyarmamıza rağmen halen forum içersine sorular sorulmaktadır. Biz forum içersine soru sorulmasını yasaklamıştık, bunun sebebi ise, farklı fikirler oluştuğu için biri çıkıp "Bence günah değildir, Bence birşey olmaz yani şundan dolayı şöyle olur çünkü, ama böyle olursa benim fikrimce olmamalıdır yani niye caiz olmasın ki" gibi saçmalıklar meydana gelebiliyor. Kişilerin kendi fikirlerini beyan etmesi güzel birşeydir. Ama konu dini konular olunca hassas bir konu olduğu için bunun vebali ağır olur. Bence sence onca gibi kelimelerle ifade edilmesi çok sakıncalıdır.
Konu hakkında bilgi sahibi olan kişiler elbette kaynaklarıyla konuya cevap verebilir. Biz konu hakkında bilgi sahibi olmayan kişilerin cevap vermemesini, özellikle yukarıda da belirtildiği gibi "BENCE" kelimesini kullanarak yorum katmamasını rica ediyoruz.

http://sorularla.islamiyet.gen.tr adresine girerek sorularınızı ilgili kişilere yöneltebilirsiniz.

ben yeni yıla girerken her sene tam 12 de 2 rekat namaz kılıp yeni yılın bize barış,bereket,huzur ve mutluluk getirmesi için allaha dua ediyorum herkez eğlenip birbirini öperken bende namaz kılıp dua ediyorum bu acaba yanlış bir hareketmi sizce eğer yanlış ise yapmam çok meraklandım şimdi yanlış bir iş yapmıyorumdur inşallah

Kaan Erdem

Yönetici
Sevgili peygamberimiz (s.a.v.)’de, hem vaktin değerine dikkat çekmek, hem fırsatları iyi kullanmak, hem de daima muhakeme ve muhasebe yapmak bakımından bir hadiste şöyle buyurmuşlardır. “Ölümden önce hayatın, hastalığından önce sağlığın, meşguliyetinden önce boş vaktin, ihtiyarlığından önce gençliğin, fakirliğinden önce zenginliğin kıymetini bir ganimet olarak biliniz.” Yeri gelmişken Hz. Ömer’in (r.a) konumuzla ilgili olan şu sözünü de hatırlatmak istiyorum: “Hesaba çekilmeden önce kendinizi hesaba çekin ve tartılmadan önce amellerinizi tartın.”

yeni bir yıla böyle şuurlu girmek temennisi ile.........selametle...

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
"Müslüman her gece neleri yapıyorsa, bu gece de onları yapmalıdır! Sanki mübarek geceymiş gibi mevlid okutmak, sohbetler düzenlemek uygun değildir. Bu gecenin diğer gecelerden farkı yoktur. Bu geceye değer veriyormuş gibi hareket etmek doğru değildir. Müslüman her gece neleri yapıyorsa, bu gece de onları yapmalıdır!"

selamunaleyküm...ALLAH c.c. razı olsun emeğinize sağlık...ALLAH c.c. emanet olun..selam ve dua ile...selametle...İNŞALLAH...

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam..selam ve dua ile kalın selametle...

"Müslüman her gece neleri yapıyorsa, bu gece de onları yapmalıdır! Sanki mübarek geceymiş gibi mevlid okutmak, sohbetler düzenlemek uygun değildir. Bu gecenin diğer gecelerden farkı yoktur. Bu geceye değer veriyormuş gibi hareket etmek doğru değildir. Müslüman her gece neleri yapıyorsa, bu gece de onları yapmalıdır!"

selamunaleyküm...ALLAH c.c. razı olsun emeğinize sağlık...ALLAH c.c. emanet olun..selam ve dua ile...selametle...İNŞALLAH...

Resul Aydın

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMÜN ALEYKÜM

MİLAD-İ YILBAŞI BİZİM DEĞİL.
HİCR-İ YILBAŞI İSLAM ALEMİNİNDİR
ZİRA 1 MUHARREM "MEKKE'NİN FETİH" GÜNÜDÜR

YENİ YILINIZ VE FETHİNİZ MÜBAREK OLSUN

SELAM VE DUA İLE....

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam değerli abim..bu konuyuda işlemek gerekir..belki bunun farkında olmayan bilmeyen bir çok kardeşimiz var..selam ve dua ile kalın selametle..ALLAH cc emanet olun selametle...

SELAMÜN ALEYKÜM

MİLAD-İ YILBAŞI BİZİM DEĞİL.
HİCR-İ YILBAŞI İSLAM ALEMİNİNDİR
ZİRA 1 MUHARREM "MEKKE'NİN FETİH" GÜNÜDÜR

YENİ YILINIZ VE FETHİNİZ MÜBAREK OLSUN

SELAM VE DUA İLE....

EBRARNISA

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM. BİLGİLENDİRİCİ PAYLAŞIMINIZ İÇİN ALLAH RAZI OLSUN.
YENİ BİR YIL ....
ŞAHSIM ADINA ÇOK ŞEY İFADE ETMİYOR. ÇÜNKİ HER AN YENİLERLE YÜZ YÜZEYİZ. 30 GÜNDE BİR ,YENİ BİR AY... , 7 GÜNDE BİR ,YENİ BİR HAFTA ...,
24 SAATTE BİR ,YENİ BİR GÜN ........VE UZAR GİDER....:]
HER YENİ BİR YIL BANA SADECE 1 YAŞ BÜYÜDÜĞÜMÜ HATIRLATIYOR...:D
SELAM VE DUA İLE KALIN SAĞLICAKLA...

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam...

zaman kavramı için yaptığınız açıklama gerçekten çok manidar ve güzel..selam ve dua ile kalın selametle...

SELAMÜN ALEYKÜM. BİLGİLENDİRİCİ PAYLAŞIMINIZ İÇİN ALLAH RAZI OLSUN.
YENİ BİR YIL ....
ŞAHSIM ADINA ÇOK ŞEY İFADE ETMİYOR. ÇÜNKİ HER AN YENİLERLE YÜZ YÜZEYİZ. 30 GÜNDE BİR ,YENİ BİR AY... , 7 GÜNDE BİR ,YENİ BİR HAFTA ...,
24 SAATTE BİR ,YENİ BİR GÜN ........VE UZAR GİDER....:]
HER YENİ BİR YIL BANA SADECE 1 YAŞ BÜYÜDÜĞÜMÜ HATIRLATIYOR...:D
SELAM VE DUA İLE KALIN SAĞLICAKLA...

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Din kitaplarında buyuruluyor ki:
Noel günü ve gecesinde, kâfirlerin paskalya ve yortularında, onlar gibi bayram yapan küfre girer

Selamın aleyküm Kaan kardeşim. Yine önemli bir konuya değinmişsiniz. Allah razı olsun sizden. Hayırlı akşamlar.

ysmnkaos

Kayıtlı Kullanıcı
s.a kaan abi....

konu gerçektende çok vahim boyutlara ulaşmış durumda....

eskiden ailece kuruyemişlerin yenilip, hindilerin piştiği, milli davamız olan "milli piyango" ile heyecanlandığımız! ve tv.deki eğlence! programları ile mazbutca geçirilen noellerimiz varmışş!!!
(pardon yılbaşı denilirdi o yıllarda!)

şu anda ise abuk subuk saçma ürünlerin kış ile özleştirildiği noel papalı,:)... hediyelik eşyaların,
kapitalist bir sektöre dönüştürülmüş olan tüketim çılgınlığının dayatıldığı yılbaşılarımız var.....
ve bu noktayada herzamanki gibi taviz tavizi doğurur şeklinde girdik....

yeni yılın...
hayırmı şermi ne olacağını bilemeden bize ne getireceğini, tahmin edemezken,
belkide çok yakınlarımızdan vefat edenlerin olabileceği ihtimalini bile düşünmeden,
çöpe atarcasına, eski yıldan kurtuluyormuşcasına sevinçle ve
ahmakçasına kutlamak pek akıl karı diye düşünmüyorum...
ALLAHA EMANET OLUNUZ

gul_i rana

Kayıtlı Kullanıcı
Essalamun aleykum Allah (c.c.) razi olsun.Selametle kaliniz.

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam kardeşim..ALLAH cc razı olsun selam ve dua ile kalın selametle...

Din kitaplarında buyuruluyor ki:
Noel günü ve gecesinde, kâfirlerin paskalya ve yortularında, onlar gibi bayram yapan küfre girer

Selamın aleyküm Kaan kardeşim. Yine önemli bir konuya değinmişsiniz. Allah razı olsun sizden. Hayırlı akşamlar.

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam kardeşim..bir önceki yazdığım cevabı tekrar yazmak istedim..dediklerinizin üstüne yerinde bir ilave olacak...

Yılbaşını eğlenerek değil, geçen yılını muhasebesini yapıp hatalarımızı görüp onların giderilmesi için planlar yaparak karşılamayız. Günler öncesinden nasıl eğlenebiliriz, yeni yılı hangi eğlence noktasında karşılayacağız diye düşünerek değil önümüzdeki yılda gerçekleştireceğimiz atılımları tartışmaya başlamalıyız.

Bir de yeni yıl giriyor diye niye seviniyoruz ki ömrümüzden bir ömür daha gidiyor bunu kutlamaya gerek yok. Allah 'a yeterince kulluk yaptık mı, dinimizin gereğini yerine getirdik mi, bu sene içerisinde ALLAH İÇİN NE YAPTIK diye düşünmek gerekmiyor mu?

selam ve dua ile kalın selametle...

s.a kaan abi....

konu gerçektende çok vahim boyutlara ulaşmış durumda....

eskiden ailece kuruyemişlerin yenilip, hindilerin piştiği, milli davamız olan "milli piyango" ile heyecanlandığımız! ve tv.deki eğlence! programları ile mazbutca geçirilen noellerimiz varmışş!!!
(pardon yılbaşı denilirdi o yıllarda!)

şu anda ise abuk subuk saçma ürünlerin kış ile özleştirildiği noel papalı,:)... hediyelik eşyaların,
kapitalist bir sektöre dönüştürülmüş olan tüketim çılgınlığının dayatıldığı yılbaşılarımız var.....
ve bu noktayada herzamanki gibi taviz tavizi doğurur şeklinde girdik....

yeni yılın...
hayırmı şermi ne olacağını bilemeden bize ne getireceğini, tahmin edemezken,
belkide çok yakınlarımızdan vefat edenlerin olabileceği ihtimalini bile düşünmeden,
çöpe atarcasına, eski yıldan kurtuluyormuşcasına sevinçle ve
ahmakçasına kutlamak pek akıl karı diye düşünmüyorum...

ALLAHA EMANET OLUNUZ

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt