Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Yılbaşında Ne Yapalım? (1 Kullanıcı)

Kaan Erdem

Yönetici
Sual: Yılbaşı ile Noel hakkında bilgi verir misiniz? Yılbaşı kutlanır mı?
CEVAP
Yılbaşı ile Noel birbirinden farklıdır. Fakat 21 veya 25 Aralık’taki Noel kutlamalarının devamı sayılabileceğinden yılbaşı gecesi onlar gibi eğlenmek, çam kesip evi çamla süslemek caiz olmaz. Çünkü bayramlarında onlar gibi eğlenmek, onlara benzemek olur.

Din kitaplarında buyuruluyor ki:
Noel günü ve gecesinde, kâfirlerin paskalya ve yortularında, onlar gibi bayram yapan küfre girer.

Yılbaşı münasebetiyle Türkiye’nin ve dünyanın çeşitli yerlerinde milyonlarca çam fidanı Noel hurafesi uğruna kesilip yok edilmektedir. Hıristiyan ülkelerde olduğu gibi, Müslüman ülkelerde de bu cinayetler işlenmemeli. Hıristiyanlara benzememek için yılbaşı gecesi hindi yememeli! Yenirse mekruh olur. Birkaç gün sonra yenebilir. Kumar oynamak, tombala çekmek gibi oyunlar ise zaten her zaman caiz değildir. Bu gece, gayrı müslimlere benzemek gayesiyle çeşitli yiyecek, içecek almak da caiz olmaz.

Her zaman ne alınıyorsa onları almakta mahzur yoktur. Bu geceye ayrı bir önem vermemelidir.

Yalnız Hıristiyanların değil, Yahudilerin ve bütün bâtıl dinlerin ibadetlerini yapmak, onlara benzemek olur. Mesela 21 Martı Nevruz Bayramı diyerek kutlamak da böyledir. Kâfirlerin ibadetleri ve çirkin işleri hariç, mubah olan âdetlerini yapmakta mahzur yoktur. Yani onlara benzemiş olunmaz.

Noeli kutlamak asla caiz değildir. Fakat, Noel ile ilgisi olmayan yılbaşında bir Müslümana tebrik kartı yazıp, yeni bir yılın insanlık için, Müslümanlar için hayırlı olmasını dilemek günah değildir. Yahut, (yeni yılın kutlu olsun) diyene, (seninki de kutlu olsun) demek günah olmaz. Bu inceliği anlamalıdır!

Müslüman her gece neleri yapıyorsa, bu gece de onları yapmalıdır! Sanki mübarek geceymiş gibi mevlid okutmak, sohbetler düzenlemek uygun değildir. Bu gecenin diğer gecelerden farkı yoktur. Bu geceye değer veriyormuş gibi hareket etmek doğru değildir. Müslüman her gece neleri yapıyorsa, bu gece de onları yapmalıdır!

alıntıdır......

tulay

Kayıtlı Kullanıcı
ben yeni yıla girerken her sene tam 12 de 2 rekat namaz kılıp yeni yılın bize barış,bereket,huzur ve mutluluk getirmesi için allaha dua ediyorum herkez eğlenip birbirini öperken bende namaz kılıp dua ediyorum bu acaba yanlış bir hareketmi sizce eğer yanlış ise yapmam çok meraklandım şimdi yanlış bir iş yapmıyorumdur inşallah

su misali

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun verdiğiniz bilgiler için
yeni yılın yaklaştığı şu günlerde yine herzamanki gibi tüm dükkanlar ve alışveriş yerleri camlarını süslemeye başladılar caddede yürüyorum sağıma bakıyorum soluma bakıyorum heryer süslenmiş çiçekçiler büyüklü küçüklü çam ağaçları koymuşlar hele alışveriş merkezlerinde tuhaf tuhaf şapkalar süsler ve bir sürü insanda alıyordu
bu olanları gördükçe çok üzülüyorum
Allah'a emenet olun

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
sa kardeşim.allah affetsin,allah affetsin.2 yıl öncesine kadar kutluyorduk ne acıki.ama rabbimin izniyle 2 yıldır hiç kutlamadık.tam tersi dua ettim,namaz kıldım.rabbim herkese hidayet versin.

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm..ben hiçbirşey yapmıyorum..yapanları,yapmayı da tasvip etmiyorum..sıradan,normal bir günden ibaret benim için..selam ve dualar ile..Rabbime emanet olunuz..

selenny

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm açıkçası çok üzüldüm insanlarımız batıya özenmesine yazık RAbbimiz ıslah etsin ne diyelim a.e.o

acizane kul

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm.

Bilgilendirme için Allah razı olsun. Çocukken yıllarında yılbaşlarında sadece arkadaşlarımız ile çay içer kuruyemiş yerdik. Yaş ilerleyip işi kavradıkdan sonra oda diğer günler gibi sıradan bir gün olarak kaldı hayatımda. Bu konuda bilinçsiz çok müslüman kardeşlerimiz var. Ben çok inançlıyım diyip de çam süsleyen çok kişi gördüm. Allah affetsin, doğru yolu buldursun...

elifimbenim(MERHUME)

Kayıtlı Kullanıcı
S.a.benim Için Yilbaşi Oldum Olasi Hic Bir şey Ifade Etmemiştir Ama Ailece Akrabalarla Veya Komşularla Bizler Cocukken Toplanip Eğlence Yani Yemektir Oyunlar Felan Yapardik. Ben Iki Seneye Kadar Normal Bir Gün ,gece Olarak Geciriyordum Fakat 2.senedir Nafile Namazi Kilip Dua Ediyorum 'cenabi Alla'tan Bizlere Senenin Huzurlu,afetlerden Uzak,hastalara şifa,dertlilere Deva Ve Sağlikli Gecmesini Diliyorum Cokta Rahat Ediyorum.bende Yilbaşimi Böyle Geçiriyorum,tavsiye Ederim Huzuru Bulursunuz.a.e.o.

Kaan Erdem

Yönetici
evet haklsınız...şu an çevremde bir çok evin içersinde ışıklı ağaçlar mevcut geceleri ağaç üstündeki lambalar yanıp söndükçe bizler tarafından farkediliyor...

selam ve dua ile kalın..selametle...

Allah razı olsun verdiğiniz bilgiler için
yeni yılın yaklaştığı şu günlerde yine herzamanki gibi tüm dükkanlar ve alışveriş yerleri camlarını süslemeye başladılar caddede yürüyorum sağıma bakıyorum soluma bakıyorum heryer süslenmiş çiçekçiler büyüklü küçüklü çam ağaçları koymuşlar hele alışveriş merkezlerinde tuhaf tuhaf şapkalar süsler ve bir sürü insanda alıyordu
bu olanları gördükçe çok üzülüyorum
Allah'a emenet olun

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm
Bu yılbaşında bişey yapmayı bende düşünmüyorum normal birgünmüş gibi geçiririm duamı ederim kızımla yaramazlık :pyaparım 15 aylığız yerimizde duramıyoruz sonrada yatar uyuruz kardeşim güzel bir paylaşım olmuş her zamanki gibi Rabbim seni yolundan ömrünce esirgemesin bizlere lazımsın inşallah bu sitede bir ömür boyu beraber oluruz güzel bir aile burası keşke aşka mecnunda:( olsaydı selametle Rabbime emanetsin:H

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam...ALLAH cc cümlemizi hidayete erdirsin...isyandan,haramdan bile bile küfürden muhafaza buyursun.
Selamün Aleyküm.

Bilgilendirme için Allah razı olsun. Çocukken yıllarında yılbaşlarında sadece arkadaşlarımız ile çay içer kuruyemiş yerdik. Yaş ilerleyip işi kavradıkdan sonra oda diğer günler gibi sıradan bir gün olarak kaldı hayatımda. Bu konuda bilinçsiz çok müslüman kardeşlerimiz var. Ben çok inançlıyım diyip de çam süsleyen çok kişi gördüm. Allah affetsin, doğru yolu buldursun...

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam...ALLAH cc yolumuzda daim etsin sabit kılsın..hata ve gaflete düşürmesin...selametle...

S.a.benim Için Yilbaşi Oldum Olasi Hic Bir şey Ifade Etmemiştir Ama Ailece Akrabalarla Veya Komşularla Bizler Cocukken Toplanip Eğlence Yani Yemektir Oyunlar Felan Yapardik. Ben Iki Seneye Kadar Normal Bir Gün ,gece Olarak Geciriyordum Fakat 2.senedir Nafile Namazi Kilip Dua Ediyorum 'cenabi Alla'tan Bizlere Senenin Huzurlu,afetlerden Uzak,hastalara şifa,dertlilere Deva Ve Sağlikli Gecmesini Diliyorum Cokta Rahat Ediyorum.bende Yilbaşimi Böyle Geçiriyorum,tavsiye Ederim Huzuru Bulursunuz.a.e.o.

warling

Kayıtlı Kullanıcı
ben yeni yıla girerken her sene tam 12 de 2 rekat namaz kılıp yeni yılın bize barış,bereket,huzur ve mutluluk getirmesi için allaha dua ediyorum herkez eğlenip birbirini öperken bende namaz kılıp dua ediyorum bu acaba yanlış bir hareketmi sizce eğer yanlış ise yapmam çok meraklandım şimdi yanlış bir iş yapmıyorumdur inşallah

herkese s.a öncelikle kardeş yaptığının yanlış olduğunu sanmıorum ama tabi bunu söyleyecek kadarda bilgim yok hem dininmiz akıl ve mantık dini biz yılbaşını kutlamak için namaz kılmıoruz ki Allah(c.c) rızası için kılıoruz bu yüzden bişi olcanı zannetmiorum selametle.

Kaan Erdem

Yönetici
:evet aleykümselam kardeşim..çok güzel ALLAH cc mutluluğunuzu her daim sürdürtsün...

[FONT=times new roman,times]Resulullah (s.a.v.) Efendimiz “Nasıl yaşarsanız öyle ölürsünüz, nasıl ölürseniz öyle haşrolunursunuz.” Hadis i Şerifi ile bütün ümmetini, yaşamlarını nasıl geçirmeleri gerektiğinin şifresini vermiş, asla mümin sıfatından farklı bir sıfatla yaşamamamızı emreylemiştir. Yüce Rabbimiz bizleri Müslüman gibi yaşayan ve Müslüman olarak canını veren kullarından eylesin. Âmin![/FONT]

Selamün Aleyküm
Bu yılbaşında bişey yapmayı bende düşünmüyorum normal birgünmüş gibi geçiririm duamı ederim kızımla yaramazlık :pyaparım 15 aylığız yerimizde duramıyoruz sonrada yatar uyuruz kardeşim güzel bir paylaşım olmuş her zamanki gibi Rabbim seni yolundan ömrünce esirgemesin bizlere lazımsın inşallah bu sitede bir ömür boyu beraber oluruz güzel bir aile burası keşke aşka mecnunda:( olsaydı selametle Rabbime emanetsin:H

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
selamun aleyküm..ben hiçbirşey yapmıyorum..yapanları,yapmayı da tasvip etmiyorum..sıradan,normal bir günden ibaret benim için zaten bizi ilgilendiren bir gün değil ki sıradan her zaman ki gün..selam ve dualar ile..Rabbime emanet olunuz..

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam...

[FONT=times new roman,times]Yılbaşını eğlenerek değil, geçen yılını muhasebesini yapıp hatalarımızı görüp onların giderilmesi için planlar yaparak karşılamayız. Günler öncesinden nasıl eğlenebiliriz, yeni yılı hangi eğlence noktasında karşılayacağız diye düşünerek değil önümüzdeki yılda gerçekleştireceğimiz atılımları tartışmaya başlamalıyız. [/FONT]
[FONT=times new roman,times][/FONT]
[FONT=times new roman,times]Bir de yeni yıl giriyor diye niye seviniyoruz ki ömrümüzden bir ömür daha gidiyor bunu kutlamaya gerek yok. Allah 'a yeterince kulluk yaptık mı, dinimizin gereğini yerine getirdik mi, bu sene içerisinde ALLAH İÇİN NE YAPTIK diye düşünmek gerekmiyor mu?[/FONT]

selamun aleyküm..ben hiçbirşey yapmıyorum..yapanları,yapmayı da tasvip etmiyorum..sıradan,normal bir günden ibaret benim için zaten bizi ilgilendiren bir gün değil ki sıradan her zaman ki gün..selam ve dualar ile..Rabbime emanet olunuz..

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm abi..
Allah(c.c) razı olsun inşallah güzel bir paylaşım..
Gerçektende o güzelim ağaçlar hep kesiliyor.Allah(c.c) ıslah etsin.. Amin.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt