Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

* Yeteneğini kullanmak (3 Kullanıcı)

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
Sual: Canlı resmi ve heykeli yapmanın, çalgı çalmanın günah olduğunu söylemek yanlıştır, eğer günah olsaydı Allah o kimseye böyle yetenek vermezdi. Allah günah olan işlere yetenek verir mi hiç?

CEVAP
Elbette verir. Burası imtihan yeridir. Günah işlemeye yetenek verilmezse, o zaman yeteneksiz kimse nasıl günah işlesin ki? Şimdi birkaç yetenek yazalım:
1- Bir kimsenin kumar oynama yeteneği olsa, o kişinin kumar oynaması günah olmaktan çıkar mı?
2- Bir çilingir her kilidi açabilse, bu kabiliyetinden dolayı, kilitli kapıları açıp başkalarının eşyalarını çalsa, bu hırsızlığı günah olmaktan çıkar mı?
3- Attığını on ikiden vurabilme yeteneğine sahip olan bir avcı, başkalarının at, inek, koyun gibi hayvanlarını veya insanları vurup öldürse, yaptığı cinayet günah olmaktan çıkar mı?
4- Bir kimsenin, tabanca, silah yapma yeteneği olsa, yaptığı bu aletlerle insanları öldürse, yaptığı katillik günah olmaktan çıkar mı?
5- Bir heykeltıraş, yaptığı puta tapsa, yapılan iş küfür olmaktan çıkar mı?
6- Usta bir ressam, yüksek yeteneğinden dolayı, canlı gibi müstehcen kadın resimleri yapsa, bu günah olmaktan çıkar mı?
7- Yetenekli bir dansöz, soyunup kimsenin yapamadığı gösteriler yapsa, yaptığı günah olmaktan çıkar mı?
Bu örnekleri çoğaltmak mümkündür. Yeteneğimiz olsa da olmasa da, o şeyin hiçbir zararı olmasa da, dinimizin yasak ettiği şeyi yapmak caiz olmaz.

Mail Grubu ve yelik - Dinimiz slam

Merto90

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar bu nasıl bir yanlışlıktır böyle, yeteneklerin kullanılmasının nasıl yanlış olduğu söylersiniz. 1. Kumar haramdır üstelik yetenek gerekmez şans gerekir, kumar sadece şans oyunu (poker, tavla ,okey ,vs) değildir aklınıza gelebilecek hemen hemen herşey üzerine kumar oynanabilir. 2. Bir çilingirden bahsetmiş. Yangın çıkmış bir evden bir aile kurtarabilir. devamını getirmiycem çünkü okadar saçma maddeler ki bunu yazan kimsenin iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum. (huryela seni kastedmiyorum yanlış anlama lütfen)

Bunu yazan kişi her şeyi yetenek olarak adlandırmış. Silah yapmak bir yetenek değildir. Üstelik icat edilen herhangi bişey masumdur. Bir kalem yazı yazmak için vardır fakat onunla adam öldürülebilir. Bir kalemle çok faydalı bir kitap da yazılır insanları sapkınlığa yöneltecek bir kitap da yazılır.Bir kalemle bütün insanlığa faydalı olabilecek bir resimde çizilebilir yada insanların aklını bulandırcak bir resim. Bilgisayar icad edildi ben bilgisayarda kendimi geliştirecek yazılarda okuyabilirim açık saçık sitelerede girebilirim. Burda bilgisayarın bir günahı yoktur. Kısacası Yetenekler iyiye kullanılırsa ya da şöyle diyelim var olan her şey Allaha layık olmak amacıyla iyi niyetlice olursa bir sorun olmaz inşallah. Bu yazıyı yazan insan keşke bunu yazmasaydı çünkü kalem cahillerin eline geçerse tehlikelidir.

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar bu nasıl bir yanlışlıktır böyle, yeteneklerin kullanılmasının nasıl yanlış olduğu söylersiniz. 1. Kumar haramdır üstelik yetenek gerekmez şans gerekir, kumar sadece şans oyunu (poker, tavla ,okey ,vs) değildir aklınıza gelebilecek hemen hemen herşey üzerine kumar oynanabilir. 2. Bir çilingirden bahsetmiş. Yangın çıkmış bir evden bir aile kurtarabilir. devamını getirmiycem çünkü okadar saçma maddeler ki bunu yazan kimsenin iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum. (huryela seni kastedmiyorum yanlış anlama lütfen)

Bunu yazan kişi her şeyi yetenek olarak adlandırmış. Silah yapmak bir yetenek değildir. Üstelik icat edilen herhangi bişey masumdur. Bir kalem yazı yazmak için vardır fakat onunla adam öldürülebilir. Bir kalemle çok faydalı bir kitap da yazılır insanları sapkınlığa yöneltecek bir kitap da yazılır.Bir kalemle bütün insanlığa faydalı olabilecek bir resimde çizilebilir yada insanların aklını bulandırcak bir resim. Bilgisayar icad edildi ben bilgisayarda kendimi geliştirecek yazılarda okuyabilirim açık saçık sitelerede girebilirim. Burda bilgisayarın bir günahı yoktur. Kısacası Yetenekler iyiye kullanılırsa ya da şöyle diyelim var olan her şey Allaha layık olmak amacıyla iyi niyetlice olursa bir sorun olmaz inşallah. Bu yazıyı yazan insan keşke bunu yazmasaydı çünkü kalem cahillerin eline geçerse tehlikelidir.

maalesef yazının hiç bir yerini anlayamamışsınız.

El-Endulusi

Kayıtlı Kullanıcı
kardeş mesajda işin özü şu, senin bir yeteneğin varsa bunu iyiye kullan. Kapı açmada ustaysan böyle bir yeteneğin varsa bunu hırsizlık için değilde çilingir olup helal yoldan rızkını kazanmak için kullan. Sayılarla aran iyi ise bunu kumarda değil muhasebecilikde kullan vehakeza...

Eyvallah

Sedaa_*

Kayıtlı Kullanıcı

Resim yapmak - Dinimiz slam

algnn dindeki yeri - Dinimiz slam

Yanlışlık sende, o cevaplayana cahil dedin, haksızlık ettin...

Cevaplayan hadislerle öğrenerek cevaplamış, sen ise kendi kafandaki düşüncelerle cevap vermişsin.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt