Sevdamin rengi yesil
Dün gece Sahur vaktinde Ya Resul,televizyonda Sahur Vakti adlı programında Senin ebedilik istırahetine çekildiğin Kubbe-Hadra'yı gösteriyorlardı.Yeşil Kubben hep dikkatimi çekerdi ama bu sefer o kadar farklı,meraklı bir şekilde dikkatimi çektiki,soru cevap şeklinde yüreğimle hasbihal ettik.
Peygamberimizin yattığı Ravzayı Mutahhara'yıda,atalarımız her şeyiyle ilgilenip dayayıp döşemişler,bundanda ayrı bir gurur duydum.Hepsin den de ALLAH Razı olsun.Hangi mimar,işçi,usta bu güzel eserin gelmesine sebeb oldu bilmiyorum,Ama en çok Kubbe-i Hadra'nın rengine kim karar verdi,kimler boyadı ve neden yeşil renk bunu merak ettim.
Yüreğim dedi ki,"Yeşil murattır,yeşil hayattır,yeşil bir baharın muştusu gibi yeniden diriliştir,yeşil nurdur,yeşil cennettir,yeşil umuttur,yeşil berekettir" vs.gibi güzel benzetmeler yaptı.Evet Ey iki cihanın batmayan güneşi, hiç bitmeyen,solmayan nev baharı,Ebedi Sevgiliye kavuştuğu için(muradına,kısmetine,ümidine)yeşile bürünen Sevgili,varlığıyla ruhlara,gönüllere,gözlere,bedenlere,yere göge,bulunduğu mekana hayat,huzur,diriliş vern Sevgili.Ölüp,yok olmadıysan,ebedi ayrılık değilse gidişin,gerçek varlığın (maddi manevi)neler bahşetti zamanındaki Seni görüp,Seninle yaşayanlara bunu onlara sormak gerekir derken.
Ebedilik uykusuna yattığın mekanın varlığı,rengi insanlığa yeni bir hayat,yeni bir muştu,diriliş,huzur,umut güven veriyorsa,bedenen ayrılığımız için yas tutanlar gibi karalara bürünmemek gerek,çünkü gönlümüzde ruhumuzda Seni anınca bir nebzecikte olsa bir kıpırdanma,bir çırpınış,bir huzur,umut oluyorsa bu demek oluyor ki,hala kavuşmak için bir umut vardır.
Bundan sonra EY SEVGİLİ Seni anınca ayrılığın verdiği,hasretle,özlemle belki kara sevdalın olacağım ama sevdamın rengi kara olmayacak,hep yeşile bakacağım.
İnşaALLAH,onda hayat,huzur,umut bulacağım,muradıma,kısmetime ereceğim ve diyeceğim ki;"SEVDAMIN RENGİ YEŞİL."
"Dünyada ve ahiretteki bulunan bütün yeşil ve tonlarının adedince,o renklerin SAHİBİYLE,Sana Salatü Selamlar olsun,YA RESUL.AMİN.....
BÜTÜN GÜZEL SÖZLER ONA YÜKSELİR.(FATIR SURESİ.10.AYET)
NİYET VE NİYAZ İLE...
alinti....
selamünaleyküm ablacım sizin konunuzda paylaşmanın
uygun olduğunu düşündüm isterseniz silebilirim özürdilerim izinsiz olduğu için
selametle B)