Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Yeşil başörtüme siyah bone taksam olurmu? (1 Kullanıcı)

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Popüler İslam gençliği...

Ve gençler...
Neslin ne denli çağa entegre olduğunu belki de en iyi onlara bakarak anlamak mümkün, 20 yıl önce doğan genç delikanlılar, hanım kızlar.
Adları, mücahid yasir, sümeyye, sevde, fatımatüzzehra olan bu genç hanım ve delikanlılar adları ile kendilerine yüklenen ağır misyonun ne kadar farkında, isimleri ile sembolize edilen kahramanların ne kadar yakınında? Orta sınıfın üzerinde bir aileye mensup müslüman, imam hatipli delikanlı(!) son model jipi ve seçkin arkadaşları ile sabah ezanında eğlence mekanlarından evine pekala dönebilmekte ve bunda gayri ahlaki hiçbir tutarsızlık görmemektedir, bir şehir efsanesi haline gelen "fethi paşa korusu" hikayelerine burada değinmeye, çoğumuzu demoralize etmeye çok de gerek yok herhalde...

Hayatımızın tam merkezine damdan düşer gibi gelip kurulan internetle tanışan muhafazakar gençlik, ne yazık ki ilerleyen süreçle bu bilinci de layıkıyla oturtamayacak, insani ilişkileri bu minvalde sürdürecek, bu sanal ortamlarda kavga edip, burada aşık olacak, burada ayrılacak,burada evlenecektir..

s.a çok güzel bir yazı emeğine sağlık söylenebilecek herşey söylenmiş yazıda!!!hakikaten internet cafeler çocuklarımızın temiz geleceğini çaldı...aeolunuz

_______ALEYKÜM SELAM NEVİN KARDEŞİM
başı açıklarda bir gaflet_BAŞI KAPALILAR da bir gaflet_ okumuşunda bir gaflet _okumamışı hepten gaflette ..
namaz kılanda gaflet kılmayanda gaflet...
kuran okuyanda bir gaflet... okumayan hepten gaflette...
buğün biraz dur bu gidiş nereye... nerden geldin...nereye gidiyorsun ... varoluş amacından saptınmı ...sapmadınmı... saptında kendinimi kandırıyorsun... gibi kendini hesaba çekme _hırpalama_ nasipse af dileme haleti ruhiyesindeyim...
teşekkür ederim
selam ve dua ile_________

meltem

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
sonsuznurr.blogcu.com
Selamunaleyküm aminenurcum emeklerine
sağlık günümüz gençliğinin nasıl bir felaket yaşadığını
anlatan güzel bir yazı sunmuşsun Allah razı olsun..
şu geçici dünyada önce kendi nefsimize hakim olmayı....
daha sonra da etrafımızda ki genç arkadaşlara örnek teşkil edecek yaşam sürdürmeyi
mevlam nasip etsin inşaallah selam ve dua ile Allaha emanet ol..

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Selamunaleyküm aminenurcum emeklerine
sağlık günümüz gençliğinin nasıl bir felaket yaşadığını
anlatan güzel bir yazı sunmuşsun Allah razı olsun..
şu geçici dünyada önce kendi nefsimize hakim olmayı....
daha sonra da etrafımızda ki genç arkadaşlara örnek teşkil edecek yaşam sürdürmeyi
mevlam nasip etsin inşaallah selam ve dua ile Allaha emanet ol..

______aleyküm selam meltem kardeşim
teşekkür ederim ...
rabbim sendende razı olsun güzel kardeşim
önümüzde okadar çok tuzak okadar çok teklike şeytanın oyunları nerfsin hileleri varki...
duanıza amin diyorum kardeşim inşallah ecmain olsun..buna ihtiyacımız var
rabbimize emanet olunuz
selam ve baki dua ileB)________

cennettutkunu

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum

selamun aleykum

ben feray ıstanbuldan yenı uye oldum.sıte hakkında sorularım olacak

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Anne rock müzik dinlemek günah mı? Yeşil başörtüme siyah bone taksam olur mu? Bu sefer kelebek mi bağlayayım yoksa bluzumun içine mi koyayım başörtümü...
Bu renk makyaj açmamış başörtünü, pastel tonlar kullanmalıydın.Rock dinle ama başını çok sallama, ne o öyle zikir çeker gibi... düşük bel eteğin üstüne degaje yaka mor bir süveter gider değil mi? Hayatım iki hafta oldu değiştireli parfümümü fark etmedi bile! Ben sana söylemiştim şu pahalı olan parfümü al daha kalıcı olur diye.. Bu saç spreyini sıkıyorsun başörtün kalıp gibi oluyor, gün içinde hiç bozulmuyor. Msn de tanıştık, yüz yüze hiç görüşmedik ama yıllarca tanıyor gibiyiz birbirimizi ve ciddi(!) düşünüyoruz, caiz mi bu durumumuz yoksa engelleyip sileyim mi onu...
Çocuklarımızdan, en yakınlarımızdan bazen kendimizden yükselen bu çetin sorular, bu absürd dialoglar hangi sürecin meyveleri? Hiç düşündük mü? Alnı belki de hala aynı seccadede secdeye değen bizler sadece aşınan seccadelerimizi mi koruyabildik, biz belki bir namaz vaktinde iken, ya da tesbihat çekerken birileri geldi ve bizden habersiz her şeyimizi çaldı ve yerine bu suni bu yapmacık hayatı mı bıraktı? Kimi suçlayabiliriz...
Kimliğimiz sorulduğunda hemen hemen hepimiz hiç de tereddütsüz tek nefeste "Müslüman" diye tanımlıyoruz kendimizi, ama şöyle bir bakınca bir yerlerde ters giden bir şeyler olduğunu hissetmemek mümkün mü?
Biliyoruz..
21. yüzyıl müslümanıyız , belki de kullandığımız jargon kendimize atfettiğimiz ''dindar'' yaftası aslında bizim görüntü resmimiz, msn kutucuklarında kendimizi ifade etmek amacı ile kullandığımız bir avatar ve nefsimizden çok uzak, kimbilir! Bu satırlar ürküttü değil mi bizi...

Ve gençler...
Neslin ne denli çağa entegre olduğunu belki de en iyi onlara bakarak anlamak mümkün, 20 yıl önce doğan genç delikanlılar, hanım kızlar.
Adları, mücahid yasir, sümeyye, sevde, fatımatüzzehra olan bu genç hanım ve delikanlılar adları ile kendilerine yüklenen ağır misyonun ne kadar farkında, isimleri ile sembolize edilen kahramanların ne kadar yakınında? Orta sınıfın üzerinde bir aileye mensup müslüman, imam hatipli delikanlı(!) son model jipi ve seçkin arkadaşları ile sabah ezanında eğlence mekanlarından evine pekala dönebilmekte ve bunda gayri ahlaki hiçbir tutarsızlık görmemektedir, bir şehir efsanesi haline gelen "fethi paşa korusu" hikayelerine burada değinmeye, çoğumuzu demoralize etmeye çok de gerek yok herhalde...

Hayatımızın tam merkezine damdan düşer gibi gelip kurulan internetle tanışan muhafazakar gençlik, ne yazık ki ilerleyen süreçle bu bilinci de layıkıyla oturtamayacak, insani ilişkileri bu minvalde sürdürecek, bu sanal ortamlarda kavga edip, burada aşık olacak, burada ayrılacak,burada evlenecektir..

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı
aminenurum baslıgı görunce anaaa noluoo dedim yalan yok
okuyunca keşke ilk dusuncem gibi olsaydı dedim:(
"ne" ile başlayan tum sorular nereye gidilio ne oluo neyız ne dediliz farkındamıyız
ama yok degiliz
anlamıyoruz
anlatamıyoruz
yapamıyoruz
neler neler görcez duycaz daha :(
modernleşme ayagına korelen insanların aciz halini görmek gibi bişi bu yaıuzlanlar
ama yokkk laf yok onlar modernler asıl gercek onların bak ne guzel hem kapalı hem makyajını yapıo sık sıkırdım gıyını caga ayak uyduruo yobaz diil onlar(!)
son soz
HİDAYET VER YA RABB

fahrunnisa

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim

elbette bu tür sözler genelde gençlikte kullanılıyor ama ben gençliğin bu şekilde devam etmeyeceğini düşünüyorum rabbimin izniyle sadece başörtüsü konusunda değil her konuda bilinçli olunacaktır...elbette hata yapanlarımızda vardır ama sizin gibi güzel insanlar sayesinde düzelecektir...

fahrunnisa

Kayıtlı Kullanıcı
birde şöyle düşünüyorum yine arkadaşlar beni eleştirecekler ama bu benim fikrim..hayatımızın ana gayesi dış görünüşün düzeltilmesi değildir..elbette bir müslüman özü gibi görünüşüde müslümanca olmalı ama bazı başörtülü arkadaşlar görüyorumki gercekten dış görünüş itibariyle müslümanlığı temsil ediyorlar ve biz toplumca diyoruzki ne güzel bi müslüman..bence bu yeterli değil...görünüşten ziyade acaba gercekten yaptıklarınıda kalbiyle tasdik ediyormu???

siyah peçe

Kayıtlı Kullanıcı
rabbim tüm nimetlerini helal çerçevesinde en güzel şekilde kulanmayı nasib etsin inş....

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
aminenurum baslıgı görunce anaaa noluoo dedim yalan yok
okuyunca keşke ilk dusuncem gibi olsaydı dedim:(
"ne" ile başlayan tum sorular nereye gidilio ne oluo neyız ne dediliz farkındamıyız
ama yok degiliz
anlamıyoruz
anlatamıyoruz
yapamıyoruz
neler neler görcez duycaz daha :(
modernleşme ayagına korelen insanların aciz halini görmek gibi bişi bu yaıuzlanlar
ama yokkk laf yok onlar modernler asıl gercek onların bak ne guzel hem kapalı hem makyajını yapıo sık sıkırdım gıyını caga ayak uyduruo yobaz diil onlar(!)
son soz
HİDAYET VER YA RABB

ilk söz amin ecmain inşaALLAH rabbim cümlemize hidayet versin bir an bile bizi bizle bırakmasın inşaALLAH..
yorumun için teşekkürler aylin
selam ve dua ile kardeşim

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
selamün aleyküm kardeşim

elbette bu tür sözler genelde gençlikte kullanılıyor ama ben gençliğin bu şekilde devam etmeyeceğini düşünüyorum rabbimin izniyle sadece başörtüsü konusunda değil her konuda bilinçli olunacaktır...elbette hata yapanlarımızda vardır ama sizin gibi güzel insanlar sayesinde düzelecektir...

birde şöyle düşünüyorum yine arkadaşlar beni eleştirecekler ama bu benim fikrim..hayatımızın ana gayesi dış görünüşün düzeltilmesi değildir..elbette bir müslüman özü gibi görünüşüde müslümanca olmalı ama bazı başörtülü arkadaşlar görüyorumki gercekten dış görünüş itibariyle müslümanlığı temsil ediyorlar ve biz toplumca diyoruzki ne güzel bi müslüman..bence bu yeterli değil...görünüşten ziyade acaba gercekten yaptıklarınıda kalbiyle tasdik ediyormu???

aleykum selam haklısınız eleştrilecek bir durum yok ;)
rabbim bizlere razı olacagı şekilde bürünmeyi nasip etsin inşaALLAH

teşekkür ederim
kardeşim
selam ve dua ile

zeynep2008

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardesim HAK razi olsun cok güzel bir paylasim malesef durum gercekten icler acisi allah hepimizin yar ve yardimcisi olsun emegine yüregine saglik kardesim dua ile

Mutlu Kul

Kayıtlı Kullanıcı
Anne rock müzik dinlemek günah mı? Yeşil başörtüme siyah bone taksam olur mu? Bu sefer kelebek mi bağlayayım yoksa bluzumun içine mi koyayım başörtümü...
Bu renk makyaj açmamış başörtünü, pastel tonlar kullanmalıydın.Rock dinle ama başını çok sallama, ne o öyle zikir çeker gibi... düşük bel eteğin üstüne degaje yaka mor bir süveter gider değil mi? Hayatım iki hafta oldu değiştireli parfümümü fark etmedi bile! Ben sana söylemiştim şu pahalı olan parfümü al daha kalıcı olur diye.. Bu saç spreyini sıkıyorsun başörtün kalıp gibi oluyor, gün içinde hiç bozulmuyor. Msn de tanıştık, yüz yüze hiç görüşmedik ama yıllarca tanıyor gibiyiz birbirimizi ve ciddi(!) düşünüyoruz, caiz mi bu durumumuz yoksa engelleyip sileyim mi onu...
Çocuklarımızdan, en yakınlarımızdan bazen kendimizden yükselen bu çetin sorular, bu absürd dialoglar hangi sürecin meyveleri? Hiç düşündük mü? Alnı belki de hala aynı seccadede secdeye değen bizler sadece aşınan seccadelerimizi mi koruyabildik, biz belki bir namaz vaktinde iken, ya da tesbihat çekerken birileri geldi ve bizden habersiz her şeyimizi çaldı ve yerine bu suni bu yapmacık hayatı mı bıraktı? Kimi suçlayabiliriz...
Kimliğimiz sorulduğunda hemen hemen hepimiz hiç de tereddütsüz tek nefeste "Müslüman" diye tanımlıyoruz kendimizi, ama şöyle bir bakınca bir yerlerde ters giden bir şeyler olduğunu hissetmemek mümkün mü?
Biliyoruz..
21. yüzyıl müslümanıyız , belki de kullandığımız jargon kendimize atfettiğimiz ''dindar'' yaftası aslında bizim görüntü resmimiz, msn kutucuklarında kendimizi ifade etmek amacı ile kullandığımız bir avatar ve nefsimizden çok uzak, kimbilir! Bu satırlar ürküttü değil mi bizi...

Ve gençler...

(alıntı)

allah razı olsun.....

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt