Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Yarın Miraç kandili (1 Kullanıcı)

Leyla_Ebedi

Kayıtlı Kullanıcı
Selamualeyküm

29/30 Temmuz Miraç kandili arkadaşlar en hayırlı ve makbul şekilde eda etmeyi nasip eylesin Rabbim Bu mübarek gece hürmetine günahlarımızı bagışlasın ibadetlerimizi makbul dualarımızı kabul eylesin inşallah Cümleten Kandilinizi kutluyor hayırlara vesile olmasını Rabbimden diliyorum

- Mîrac gecesinde,mutlaka bir camide olun! Çünkü camide olmak ile evde olmak arasında çok büyük farklar var... Camide kılınan namaz, evde kılınan namazdan yirmiyedi kat daha sevaplı, eğer mescid ise... Cuma namazı kılınan büyük cami ise elli kat sevaplı... Bir de camiye giderken, gelirken attığın her adımdan insanın bir günahı affoluyor, bir hasene kazanıyor, bir derece de terfi ediyor, rütbesi yükseliyor.

O’nun için Mîrac gecesinde dikkat etmeniz gereken şeylerden birisi yatsı namazında mutlaka camide olacaksınız. Sabah namazında da mutlaka camide olacaksınız. Çünkü Hz. Osman (R.A.) den rivayete göre Resûlullah (S.A.V.) Efendimiz şöyle buyurdu:

“Kim yatsı namazını cemaatle kılarsa sanki gecenin yarısını ihya etmiş gibidir. Kim de sabahı da cemaatle kılmışsa gecenin tamamını ihya etmiş gibidir.”

Bu mükâfatı kaçırmamak lâzım!

2- Geceyi oruçlu olarak karşılayalım ve ertesi günü de, yani Receb ayının 26 ve 27. günlerini oruç tutalım.

Hz. Peygamber (S.A.V) Efendimiz buyuruyor:

“Recep ayında bir gün ve gece vardır ki Receb’in 27. gecesidir. Kim o gün oruç tutar ve geceyi ibadetle geçirirse yüz sene oruç tutmuş ve yüz sene ibadet yapmış gibi olur”

3- Salat ü selâm okuyalım.. Hz. Peygamber (S.A.V.) Efendimize hiç olmazsa bir tesbih, salat ü selâm okumalıyız. Can ü gönülden, “Es-salatü ve’s-selamü aleyke ya Resûlellah” demeliyiz.

4- Bu mübarek gece kusur ve günahlarımızdan tevbe ve istiğfarda bulunmalıyız. En azından bir tesbih “Estağfirullah” demeliyiz.

5- Namaz kılalım.. Bu geceyi namaz kılarak ibadetle geçirmenin sevabı çok büyüktür. Mîrac gecesi ve gündüzündeki namazları cemaatle kılmaya son derece gayret göstermelidir. Kaza namazı bulunan kimseler, bu namazlarını kaza etmeye çalışmalıdırlar.

dinci

Kayıtlı Kullanıcı
hayırlısıyla inşallah leyla benim eşim tv den bile mevlidi dinlettirmez gizliden bir ibadet yaptım yaptım yapmadım hayatım gibi mübarek geceleride boş geçiriyorum RABBİM CC hayırlı kandiller nasibetsin inşallah

fahrunnisa

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun Rabbim kandilimizi mübarek eylesin...inşallah bizlerede dua edin...

oznuragan

Kayıtlı Kullanıcı
Allah yardımcın olsun dinci kardeşim yarın sana çok dua edeceğim inşallah.selam ve dua ile..

sarmasik

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun..hayırlı kandiller...

Rabbim dualarımızı kabul etsin inşallah.

bilöz

Kayıtlı Kullanıcı
Miraç Kandilinin feyz ve bereketi üzerimize olsun.

ÖZLEM33

Kayıtlı Kullanıcı
Selamin aleyküm bütün müslüman kardeslerimin mirac kandilini kutlar yüce rabbimin hepimizin günahlarini af etmesini diliyorum kandiliniz mübarek olsun kardeslerim allaha emanet olun

asyaağlama

Kayıtlı Kullanıcı
bütün müslaman kardeşlerimin miraç kandilini kutlar, yok edilmeye çalışılan,eziyet yapılan, katledilen müslüman kardeşlerimiz için dua etmenizi dilerim. saygılarımla...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt