Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

yardımlarınızı bekliyorum (1 Kullanıcı)

aslsnl

Kayıtlı Kullanıcı
merhabalar.tanısma köşesinede yazdığım gibi ben boşa yaşamaktan çok sıkıldım.beni doğruya götürecek şeyler yapmak istiyorum. nerden aşlamalıyım ne yapmalıyım.geçici değil kalıcı olmsasını istiyorum.bugün içime birşey oldu ve bu isteğin geçmesini istemiyorum.neler yapabilirim yardım edermisiniz

aslsnl

Kayıtlı Kullanıcı
istediğim devamı olan bişeylere başlayabılmek .namaz kılmaya kuran okumaya dinimi öğrenmeye ve bilinçli yaşamaya.hangisine önce başlamalıyım

imported_mine_

Kayıtlı Kullanıcı
önce namaz kılmasını öğrenebileceğin bi kitap edin uygulayarak kılmaya çalış ve bununla beraber de hem dinimizi hem sureleri vs. öğrenmeye çalış allah ın izniyle devamı gelir...

Nazar57

Kayıtlı Kullanıcı
mine_ ablamıza katılıyorum..
Allah yolunda hizmet ise amaç, Kur'an-ı kerim eğitiminiz varsa yoksa da bir şekilde yetkili kişilerden hakkını vererek öğrenmenizi tavsiye ederim..
Daha sonrasında (değerli bir arkadaşımın da bana verdiği bir tavsiye idi bu) ;
çocuklara Kur'an-ı kerim eğitimi verebilirsiniz .. evde ya da başka yerde farketmez. çocukların ilimlenmesine katkı sağlayabilirsiniz..
Sitemizden okudugunuz kıssaları ve bircok bilgiyi de onlarla paylaşarak Allah rızası için faydalı bir işe imza atabilirsiniz.

aslsnl

Kayıtlı Kullanıcı
en kotüsüde hepsini bilip uygulayamamak.Allah'ım izin veririse uygulamak istiyorum.içinde bulundugum cevre bunu hep engelledı.bır kızım var ve kızımında benım gıbı olmasını ıstemıyorum.bana tavsıye edebılecegınız kıtaplar varmı acaba

Luvi

Kayıtlı Kullanıcı
Öncelikle tekrardan aramıza hoş geldin kardeşim. Namaz ve Kur'an bunların hangisi daha önemli dersen bence 2'si de eşit. Çünkü; birinin içinde Namaz Kılın emri geçiyor diğerinin için de ise yapmadan Kur'an'ın kıymeti tam olarak bilinmiyor ya da bazı şeyler eksik kalıyor. O yüzden bence hem namaz kıl hem de Kur'an oku, ezan okundu mu namaza koş ve cemaatle kılmak için camiye git evine gelince veya camide Kur'an oku ta ki tekrar vakit gelip de ezan okunana kadar. İnşaALLAH Yüce ALLAH (c.c) seni doğru yola eriştirecektir.

Selam ve dua ile...

therisk

Kayıtlı Kullanıcı
Öncelikle BAŞLAMAK...

Hepimiz bi şeyler öneriyoruz, bazen kolay, bazen zor gözüküyor ama burada kişinin niyeti önemlidir.

Bir insanın başlangıç noktası ALLAH'tır. Başlamayı düşündüğünüzün startı ALLAH'ı sevmek, bitişiniz de inşallah ALLAH olmalıdır.

Allah'ı sevmek ve yapacağı tüm ibadet ve işleri sadece ve sadece O'nu sevmek, O'nun razı olması ve memnun olması çerçevesinde yapmak en doğrusudur.

O yüzden manevi eğitimi öneriyoruz. Kişinin öncelikle duygu ve düşünceleri ile sosyal hayatındaki varsa sorun ve karmaşaları çözmek eğitimi gerektirmektedir.

Sizlere http://www.serefcakmak.com sitemizdeki günlük dersi yapmanızı öneriyorum. Oradaki kişilerin hayat hikayelerinin geçmişte bizlerden farklı olmadığını, sorunları çözüldükçe, duygu ve düşünceleri eğitildikçe birer bataklıkta yetişien gül misali olduklarını göreceksiniz.

Sizlerde dersi günlük yaparsanız tüm bunları bir hafta 10 gün gibi kısa sürede başlayan değişimlerle gerçekleştirirsiniz.

Allah yardımcınız olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt