Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Yardım edin... (9 Kullanıcı)

gül7

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeşlerim sıkıntımı paylaşmak istedim sizlerle bilmeyen vardır belki ben 8 yıllık evliyim ve bebeğim hala yok tedavi oluyorum ben allahtan gelen herşeye razıyım... Fakat kardeşlerim eşim böyle düşünmüyor cuma akşamı oturuyoruz telefon çaldı görümcemin kızı hamile kalmış haber verdiler hayırlı olsun dedik hiçbirşey yoktu eşim birden felaket bir şekilde öfkelendi ve inanılmaz şekilde ve hayatım boyunca unutamayacağım sözler sarf etti "sen hamile kalamazsın" gibi aslında eşimdede bendede bir problem çıkmıyor doktorlar bize %10 bilinmeyen diyorlar neyse kavga çok büyüdü kendimi çok sıktım hiç konuşmama izin vermedi sonra bayılmışım aşağı katta eşimin abisi oturuyor sesleri duymuşlar gelmişler ben hatırlamıyorum bayılmışım hastanede gözümü açtım eşim gelmemiş bile kaynım getirmiş hastaneye sadece bağırdığımı ve çok ağladığımı hatırlıyorum hastanede sakinleştirici iğne yaptılar babama götürün dedim ama beni dinlemediler kaynımlarda kaldım 2 gece... eşimin ailesi beni çok seviyorlar ve benim tarafımdalar eşimde yaptıklarına üzüldü özür diledi fakat ben hala iyi değilim... ya bu tedaviler sonucu yine bebeğim olmazsa ve eşim yine bana kötü davranırsa içimde çok büyük tedirginlik ve korku var sürekli kalbim çarpıyor rabbime sığınıyorum dua ediyorum kendi ailemede hiç bir şey söyleyemiyorum hiç iyi değilim... ?????? Hayatımda ilk kez böyle birşey yaşadım benim için çok zor ve kötü anlardı Ne olur bana akıl verin!....

Azerbaycan_li

Kayıtlı Kullanıcı
dua et kardesim biz de sana dua ederiz...Allaha tevekkul et ve tedavi olarak sebeplere saril...Allah size salih ve saliha evlatlar nasip etsin

1 - Kâf, Hâ, Yâ, Ayn, Sâd.

2 - Bu, Rabbinin, kulu Zekeriyya'ya olan rahmetini anmadır.

3 - Bir zamanlar o, Rabbine gizlice (içinden) yalvarmıştı.

4 - Şöyle demişti: "Ey Rabbim! Şüphesiz (artık öyle bir durumdayım ki) benim kemiğim zayıflayıp gevşedi ve başım(ın saçı) bembeyaz alev gibi tutuştu. Sana dua etmekle de ey Rabbim, hiçbir zaman bedbaht olmadım."

5 - "Gerçekten ben, arkamdan yerime geçecek varislerden endişedeyim. Karım da kısır bulunuyor. Onun için katından bana bir çocuk ihsan et."

6 - "Ki bana da mirasçı olsun, Yakub ailesine de mirascı olsun. Rabbim, onu sen rızana kavuştur."

7 - (Allah şöyle buyurdu): "Ey Zekeriyya! Şüphesiz biz sana Yahya isminde bir oğlanı müjdeliyoruz. Bundan önce ona hiçbir adaş yapmadık."

8 - Zekeriyya: "Rabbim! Karım kısır, ben de son derece kocamışken nasıl oğlum olabilir?" dedi.

9 - (Allah yahut Cebrail ona şöyle) dedi: "Dediğin gibidir, (fakat) Rabbin buyurdu ki, bu işi yapmak bana kolaydır. Nitekim bundan önce seni yarattım. Halbuki sen hiçbir şey değildin."

botanik_3727

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
sites.google.com
Allah yardımcın olsun kardeşim önce bence şu mantığı kavraması lazım eşinizin annemle babam benim kaderimse çocukda benim kaderimdir, allah isterse olur, kul isterse değil ... Hz ibrahim a.s. 90 yaşında nasıl baba oldu dimi allah veecekse hayırlı evlat versin o evlat ki cennete köprü olsun hayır defterini kapatmayabilsin.

gül7

Kayıtlı Kullanıcı
dua et kardesim biz de sana dua ederiz...Allaha tevekkul et ve tedavi olarak sebeplere saril...Allah size salih ve saliha evlatlar nasip etsin

1 - Kâf, Hâ, Yâ, Ayn, Sâd.

2 - Bu, Rabbinin, kulu Zekeriyya'ya olan rahmetini anmadır.

3 - Bir zamanlar o, Rabbine gizlice (içinden) yalvarmıştı.

4 - Şöyle demişti: "Ey Rabbim! Şüphesiz (artık öyle bir durumdayım ki) benim kemiğim zayıflayıp gevşedi ve başım(ın saçı) bembeyaz alev gibi tutuştu. Sana dua etmekle de ey Rabbim, hiçbir zaman bedbaht olmadım."

5 - "Gerçekten ben, arkamdan yerime geçecek varislerden endişedeyim. Karım da kısır bulunuyor. Onun için katından bana bir çocuk ihsan et."

6 - "Ki bana da mirasçı olsun, Yakub ailesine de mirascı olsun. Rabbim, onu sen rızana kavuştur."

7 - (Allah şöyle buyurdu): "Ey Zekeriyya! Şüphesiz biz sana Yahya isminde bir oğlanı müjdeliyoruz. Bundan önce ona hiçbir adaş yapmadık."

8 - Zekeriyya: "Rabbim! Karım kısır, ben de son derece kocamışken nasıl oğlum olabilir?" dedi.

9 - (Allah yahut Cebrail ona şöyle) dedi: "Dediğin gibidir, (fakat) Rabbin buyurdu ki, bu işi yapmak bana kolaydır. Nitekim bundan önce seni yarattım. Halbuki sen hiçbir şey değildin."

" meryem suresi" okurken gözyaşlarımı tutamadım psikolojimde iyi değil rabbim senden razı olsun...

gül7

Kayıtlı Kullanıcı
Allah yardımcın olsun kardeşim önce bence şu mantığı kavraması lazım eşinizin annemle babam benim kaderimse çocukda benim kaderimdir, allah isterse olur, kul isterse değil ... Hz ibrahim a.s. 90 yaşında nasıl baba oldu dimi allah veecekse hayırlı evlat versin o evlat ki cennete köprü olsun hayır defterini kapatmayabilsin.

amin inşallah o hayırlı evlada tez zamanda kavuşurum rabbim senden razı olsun dualarınızda beni unutmayın...

sinemm89

Kayıtlı Kullanıcı
ablacım allaha'a sığının o dilerse herşey olur bir akrabamız vardı çok uzun yıllar çocukları olmadı.sonra çocukları oldu 5tane Türkiyenin ilk beşizleriydi medyada baya yer almışlardı.allah büyük umudunuzu yitirmeyin inşallah allahın izniyle olur sizin için dua edicem.hayırlı evlatlarınız olsun inşallah

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
okurken çok üzüldüm ablacım.eş ..
eşin iki güzel sözü insanı bulutların üstüne çıkartırken, sinirle söylediği iki çift söz de o bulutların üstünden tepe taklat yuvarlayveriyor insanı kilometrelerce aşağıya.
eminim eşiniz de sizi çok seviyor.sadece o da üzüntüsünü o an bastıramamış herhalde.
Allah eşinize de doğruyu göstersin hidayete erdirsin.
Rabbim hayırlısıyla size hayırlı güzel bir evlat nasip etsin

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
okurken cok ama cok uzuldum abla...rabbim yar yardimcin olsun..akil vermek benim hadim degil bu kanuda ama senin icin dua edecem rabbim sana hayirli sahil evlat nasib eylesin amiin...rabbim evine huzur esinle arana muhabbet versin ve en kisa zaman icindede sahil bir evlad nasib eylesin amiin...

özgürlü_zamanlar

Kayıtlı Kullanıcı
Öncelikle yaşadıklarınızdan ötürü geçmiş olsun büyük üzüntü duyduğumu belirtmek isterim. Konumuzun esasına gelecek olursa kaybedilmiş bir sınav olduğunu gördüm ve buna çok üzüldüm. Eşiniz ne yazık ki sınıfta kalmış gözüküyor. İnsanlar pek farkında değillerdir ;ancak herkesin derdi vardır. Dertsiz insan yoktur yalan dünyada. Dertler kimi zaman büyük ve tek , kimi zaman küçük ve çok ;ama her zaman dert vardır. Pekala neden bu dertler insanlara bahşediliyor. Dünya gezip tozma , yan gelip yatma yeri değil canlar. Dünya Allah c.c. bizler için hazırlamış olduğu sınav yeridir. Astronomik çalışmalara değer veren insanlar öteleri gördüklerini sanırlar ; ancak gördükleri sadece var olandır. Görmedikleri ise kaybettikleridir. İşte bu hikayede de kaybedenler olmuş çok üzüldüm. Göreceğiniz tedavi sonucunda olumlu yada olumsuz alacağınız sonuçlar hayırlısıdır. Mevlam kainata israf için bir toz bile bırakmaz. Bizler ondan daha mı iyi biliyoruz ki herşeye tepki gösteriyoruz. Bu olaya sinirlenen o insan hiç mi görmüyor etrafındaki olanları. İnsanların dertlerini hiç mi görmüyor da kendi derdini bu kadar büyütüyor. Size tavsiyem en ağır antibiyotik olan tesiri geçtikçe fark edilen "zaman" olacaktır. Zaman sizin için bir çıkış kapısı. Mevlam herkesin yar ve yardımcısı olsun.

gül7

Kayıtlı Kullanıcı
ablacım allaha'a sığının o dilerse herşey olur bir akrabamız vardı çok uzun yıllar çocukları olmadı.sonra çocukları oldu 5tane Türkiyenin ilk beşizleriydi medyada baya yer almışlardı.allah büyük umudunuzu yitirmeyin inşallah allahın izniyle olur sizin için dua edicem.hayırlı evlatlarınız olsun inşallah

sağol kardeşim inşallah rabbim hayırlısını verir büyük bir ihtimal önümüzdeki aylarda ilk tüp bebeğe gireceğim bakalım allah ne nasip etti... sizler böyle yazılar yazınca ben umudumu tekrar kazanıyorum dualarını eksik etme benden... rabbim seninle olsun...

gül7

Kayıtlı Kullanıcı
okurken çok üzüldüm ablacım.eş ..
eşin iki güzel sözü insanı bulutların üstüne çıkartırken, sinirle söylediği iki çift söz de o bulutların üstünden tepe taklat yuvarlayveriyor insanı kilometrelerce aşağıya.
eminim eşiniz de sizi çok seviyor.sadece o da üzüntüsünü o an bastıramamış herhalde.
Allah eşinize de doğruyu göstersin hidayete erdirsin.
Rabbim hayırlısıyla size hayırlı güzel bir evlat nasip etsin

canımsın bende hala çok üzgünüm o lafları bir türlü aklımdan çıkaramıyorum eşim yüzümü biraz ağlar görse özür diliyor ama ben unutamıyorum hemde tedavi aşamasında oysaki benim morale ihtiyacım var en büyük desteği kimden alır insan ? eşinden ben destek yerine duyduklarıma bak çok üzgünüm rabbim senden razı olsun dualarında beni unutma...

gül7

Kayıtlı Kullanıcı
okurken cok ama cok uzuldum abla...rabbim yar yardimcin olsun..akil vermek benim hadim degil bu kanuda ama senin icin dua edecem rabbim sana hayirli sahil evlat nasib eylesin amiin...rabbim evine huzur esinle arana muhabbet versin ve en kisa zaman icindede sahil bir evlad nasib eylesin amiin...

sağol gül Berracım ne olur dualarını benden eksik etme...

gül7

Kayıtlı Kullanıcı
Öncelikle yaşadıklarınızdan ötürü geçmiş olsun büyük üzüntü duyduğumu belirtmek isterim. Konumuzun esasına gelecek olursa kaybedilmiş bir sınav olduğunu gördüm ve buna çok üzüldüm. Eşiniz ne yazık ki sınıfta kalmış gözüküyor. İnsanlar pek farkında değillerdir ;ancak herkesin derdi vardır. Dertsiz insan yoktur yalan dünyada. Dertler kimi zaman büyük ve tek , kimi zaman küçük ve çok ;ama her zaman dert vardır. Pekala neden bu dertler insanlara bahşediliyor. Dünya gezip tozma , yan gelip yatma yeri değil canlar. Dünya Allah c.c. bizler için hazırlamış olduğu sınav yeridir. Astronomik çalışmalara değer veren insanlar öteleri gördüklerini sanırlar ; ancak gördükleri sadece var olandır. Görmedikleri ise kaybettikleridir. İşte bu hikayede de kaybedenler olmuş çok üzüldüm. Göreceğiniz tedavi sonucunda olumlu yada olumsuz alacağınız sonuçlar hayırlısıdır. Mevlam kainata israf için bir toz bile bırakmaz. Bizler ondan daha mı iyi biliyoruz ki herşeye tepki gösteriyoruz. Bu olaya sinirlenen o insan hiç mi görmüyor etrafındaki olanları. İnsanların dertlerini hiç mi görmüyor da kendi derdini bu kadar büyütüyor. Size tavsiyem en ağır antibiyotik olan tesiri geçtikçe fark edilen "zaman" olacaktır. Zaman sizin için bir çıkış kapısı. Mevlam herkesin yar ve yardımcısı olsun.
sağol kardeşim söylediklerinizin hepsini doğru buldum rabbim belkide bizide böyle bir sınavdan geçiriyor... ben 3 gündür çok kötü anlar yaşadım ama hiç isyan etmedim... sadece acaba eşimden ayrılsammı düşüncesi oldu ve hala var bazende sabır diyorum bilmiyorum... belkide zaman en iyi ilaç şu mübarek günlerde rabbim yardım eder inşallah ... allah sizdende razı olsun dualarınızda benide unutmayın...

gül7

Kayıtlı Kullanıcı
pekı ınan duamda olacaksın rabbım yar ve yardımcın olsun dilerım en kısa sürede sana ferah kapı açsında bu seferde müjdeli haberini duyarız amııın..
amin Gül Berracım nasipse ağustos ayında doktor başlatıyor ilaçlar iğneler derken 1 ay geçer sonrasında müjdeli haberi sizlere vermeyi rabbim nasip eder bana ...

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
amin Gül Berracım nasipse ağustos ayında doktor başlatıyor ilaçlar iğneler derken 1 ay geçer sonrasında müjdeli haberi sizlere vermeyi rabbim nasip eder bana ...
AMIIN AMIN AMIIN rabbım tez zamanda müjdeli haberini duyursun bizlere amın..rabbım sana salıhlereden evlat nasib eylesin amıın..

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı

ÇOCUK SAHİBİ OLMAK İÇİN OKUNACAK DUA:

Allah'tan her şeyin hayırlısını istemelidir. Bizim için ne­yin hayırlı olup olmadığını bizler bilemeyiz. Bir âyet-i keri­mede de bildirildiği gibi, hayır zannettiğimiz şeyler bazen bi­zim için şer, şer sandıklarımız da hayır olabilir. Onun için Al­lah'tan her şeyin, bu arada çocuğun da hayırlısını istemeliyiz. Çocuk sahibi olmak elbette her kesin istediği bir şeydir. Yara­tılış kanunları da bu yöndedir. Ama bazı durumlarda bazı in­sanlar için çocuk sahibi olmamak hayırlı olabilir.

Çocuğu ol­mayanlar, bunun sebeplerini araştırıp bu sebepleri ortadan kaldırmak ve çocuk sahibi olmak için çalışabilirler. Fakat bü­tün gayretlere rağmen yine çocuk olmuyorsa bunu dert etmek, ısrarla bu konu üzerinde durmak da doğru değildir. Belki de onlar için hayırlı olan öylesidir. Belki çocukları olsaydı başla­rına bilinmedik belâlar gelecekti ve Allah onları o belâlardan korumak için çocuk vermedi.

Evet, çocuk istemeli, bunun yol­larını da aramalı, ama işi çığırından çıkarıp takıntı haline getirmemelidir. Her şeyin hayırlısını istemelidir. Cenab-ı Hak, hakkımızda her şeyin haylırlısını versin. (Amin)

1. "İnne rabbeke hüve'I-hallâku'l-alîm." = "Muhak­kak ki Rabbin her türlü yaratma şeklini bilir." (Hicr, 15/81) âyetini gecele­ri 1267 kere tekrar eder ve bunu üç ay boyunca sürdürür.

2. Veya; "Fallâhu hüve'l-veliyyü ve hüve yuhyî" = "Muhak­kak ki Allah dosttur ve yaratandır." (Şura, 42/9) âyetini, beraber olmadan önce 289 kere tekrar eder.

3. Veya; "HüvaIIahü'l-hâliku'l-bâriü" = "O yaratandır ve yok­tan var edendir." (Haşr, 59/24) âyetini 1054 kere tekrar eder.)

4. Veya;
tıbbî bir arızası olmamak şartıyla, çocuğu olmayan bir kadın, eğer aybaşı halinden üç gün sonra, öğle saatlerine ya­kın bir zamanda temiz bir kâğıt üzerine 110 defa "Bismillâhirrahmânirrahîm" yazıp o kâğıdı üzerinde taşıyarak eşiyle beraber olursa, Allah'ın izniyle hâmile kalır. (Hâmile kalın­caya kadar kâğıdı üzerinde taşımalıdır.)

ERKEK ÇOCUK SAHİBİ OLMAK İÇİN OKUNACAK DUA

"Oğlan olsun, kız olsun, eli-yüzü düz olsun." sözü çok önemli bir gerçeği ifade etmektedir. Gerçekten de oğlanın mı, yoksa kızın mı hakkımızda hayırlı olacağını bilemeyiz. Al­lah'tan çocuğun da hayırlısını istemeliyiz. Erkek de kız da is­teyebiliriz. Ama bu konuda da ısrarcı olmamalıyız. Bu konu­da şöyle demelidir:

"Allah'!ım, Senden erkek (veya kız) çocuğu istiyoruz. Ama sen daha iyi bilirsin. Hakkımızda hangisi ha­yırlı ise onu ver."

Evet böyle demeli ve doğan çocuk ister erkek ister kız olsun asla itiraz etmemeli veya memnuniyetsizlik gös­termemelidir. Zaten bunun faydası da yoktur. Zira bu, kimse­nin elinde olan bir şey değildir. Tamamen Allah'ın takdiridir. O'nun takdirine itiraz ise kimsenin haddi değildir. Bu durum kullukla, Müslümanlıkla asla bağdaşmaz. Allah'ın takdirine gönül rızası ile boyun eğmek, bize verdiğini baş-göz üstüne ka­bul etmek gerekir. Baştaki cümleyi bir kere daha tekrarlaya­lım: "Oğlan olsun kız olsun, eli-yüzü düz olsun." Amin.

Erkek çocuk isteyen, birleşme öncesinde besmele ile üç defa ihlâs sûresini, sonra da şu duayı okur:

"Allahümmec alnî min ledünke zürriyyeten tayyi-beten mutîaten." = "Allah'ım, bana yüce katından temiz ve saygılı bir nesil ihsan eyle."

(Bilal Eren, Açıklamalı Büyük Dua Hazinesi, sh. 165-166)

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
desteğinle beni kendime getirdin canım sağol... iyiki sizler varsınız derdimi kimseyle paylaşamıyorum rabbim şu mübarek günlerde hepimizin yardımcısı olsun (allah razı olsun)
sende saol bak bı yazı paylaştım gördünmü bi okurmusun rabbım her daım yar ve yardımcın olsun amııın..gör bak sabır zordur ama sonucu çok tatlıdır..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt