Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Yar ile ettiğin ahdi unutma! (1 Kullanıcı)

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Ey gönül

Yâr ile ettiğin ahdi unutma / Gel gönül dost illerine gidelim
Sakın bu virân yerde vatan tutma /Gel gönül dost illerine gidelim

SafeRedirect.aspx

- Yar ile ettiğin ahdi unutma!

- Ne ahdi ne zaman söz vermişiz ya hu?

- Şimdi, bizim çok büyük bir ahd ü peymânımız var. Daha ruhlarımız
beden kafesine, dünya zindanına . . .

- Şu koskoca dünyaya hapishane mi diyorsun şimdi de?
-
Dur be yahu kesme sözümü, hem bir yer ne kadar geniş olursa olsun
içinden ihtiyârî olarak çıkmak imkanı bulunmayınca orası hapishane demektir.
Dünya zindanına hapsolunmadan evvel hür iken Cenab-I Mevla topladı ve
sordu Bezm-I Elest’te: “Ben sizing Rabbiniz değil miyim? (E Lestü bi rabbikum?)
“Evet, sen bizim Rabbimizsin (Belâ)” dedik. Madem öyle işte bir akit bir anlaşma oluştu.

- Eee ne olacak şimdi?

- Bir kira sözleşmesine bile uyulmadığında adamın başına neler geliyor, mahkeme mahkeme süründürüyor.
İş hukuku deyu müstakil bir hukuk dalı var ya hu!

- Ya Allah ile yaptığımız akit ne olacak?

- İşte o akde, o ahde ne kadar çok vefâ gösterirsen o kadar müjdeye lâyık hale gelirsin.
- Gel gönül dost illerine gidelim!

- Dost ili de nere ola ki? Uzak mıdır?
- Bu dost ili seni HAK DOST’tan ayıran perdelerin yırtılabildiği her yerdir.
İlla filan yer, filan semt, filan memleket değil. Evvela gönül mahalidir o mahalle.

- Sakın bu virân yerde vatan tutma
- Hakikaten bu dünyanın çivisi çıktı, oyunun tadı kaçtı değil mi erenler?

- Bu virân yer dediğin, sadece dünya değildir. Bak yine Hazreti Pir Mevlana’dan söz açmaya mecburuz.

- Neden mecburmuşuz?

- O’nun kadar güzel anlatanına rastlamadık, vardır belki.
Dünya dediğin seni Hak’tan ayıran şeylerdir. Mal değildir, kadın değildir, evlat değildir, para değildir, makam değildir.
Ama eğer bunlar seni Hak’tan ayırıyorsa dünya budur.
İşte bu viran yerden kasıt da budur. Sonu olan sonlu olan herşey viranedir, bugün süslü ve mamur gözükse de!
İşte o ahde vefayı unutmadan o akdin bir tarafı olduğumuzu düşünerek yaşayalım e mi? Çünkü haşa Allah ahdinden dönmedi, dönmez.
O zaman bizim de ahdimizden dönmememiz lazım değil mi?

- Bir de Ehl-i Beyt-i Mustafa ehlinden dinlesek meseleyi:

İmam Aliyyü'r-Rızâ ne güzel buyurur:

"Cenâb-ı Hakk'ın dostlarına sunduğu bir mânevî şerbet vardır ki; onlar bu şerbeti içince kendilerinden geçerler;
kendilerinden geçince coşarlar; coşunca tertemiz olurlar; tertemiz olunca erir giderler; eridiler mi ihlasa ererler;
ihlasa erince dostlarına kavuşurlar; kavuşunca da sevgilileri ile aralarında ayrılık kalmaz."

işte böylece Seven, sevilen ve sevgi bir olucak kardeşim.

Yâr ile ettiğin ahdi unutma / Gel gönül dost illerine gidelim
Sakın bu virân yerde vatan tutma /Gel gönül dost illerine gidelim
Cânân iline varup görmek dilersen / Hayat iklîmine irmek dilersen
Solmaz gülşen gülün dermek dilersen /Gel gönül dost illerine gidelim
Hakk'dan Hüdâyî'ye ihsân olurdu / Her vech ile yollar âsân olurdu
Zerresi gün gibi rahşân olurdu /Gel gönül dost illerine gidelim

Aziz Mahmud Hüdayi Hazretleri

Aziz olan Rabbi indinde aciz, zayıf, fakir bir kul olduğunu idrak edip
Kula kul olmadan bu alemde hür yaşayan
Sultanına verdiği sözü unutmadan
“Kulluğum sultanlığımdır” ruhuyla
O’nun hoşnutluğu yolunda
Bir güzel kul olma sevdasıyla
ömür süren canlara selam olsun,

sengul

Kayıtlı Kullanıcı
Teşekkür vasitasi ile mühim bir sual..

Teşekkür vasitasi ile mühim bir sual..

ESSELAMU ALEYKUM AMİNENURUM..

PAYLAŞIMINDAN SAĞLADIĞIMIZ FAYDANIN ECRİNİ SİZİN ADINIZA KATBEKAT NİYAZ EDERİZ..ÇOK TEŞEKKÜRLER..

SUAL:O’nun kadar güzel anlatanına rastlamadık, vardır belki.

BU SATIRI RENKLENDİRİLMİŞ YERİ PEK ANLAYAMADIK İZAH EDERMİSİNİZ?

SELAMETLE...

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
ESSELAMU ALEYKUM AMİNENURUM..

PAYLAŞIMINDAN SAĞLADIĞIMIZ FAYDANIN ECRİNİ SİZİN ADINIZA KATBEKAT NİYAZ EDERİZ..ÇOK TEŞEKKÜRLER..

SUAL:O’nun kadar güzel anlatanına rastlamadık, vardır belki.

BU SATIRI RENKLENDİRİLMİŞ YERİ PEK ANLAYAMADIK İZAH EDERMİSİNİZ?

SELAMETLE...

______aleykum selam şengülüm teşekkür ederim...
güzel kardeşim imza kısmında olan cümleyimi kast ettiniz..

Sus, susma zevkine var, susma hünerini elde et,edebiyat yapma,hünerlerle dolu lafları bırak!Bırakda,imanını,inancını gönlünde sakla!Çünkü gönül aynı zamanda iman yurdudur.divan-ı kebir

hz.mevlananın divan-ı kebir eserinden bir beyit...aslında bir çok anlamı barındırıyor... çoşkulu ilahi aşkın dizeleri var.. ben o bölümün tamamını yazayım .. siz birde böyle okuyun...her ne kadar benim için beyitlerini bazen defalarca okudugum halde .. vurgulamak istedigi hikmetleri anlamam güç oluyor.. tabi burda mevlanayı gözle degil gönüünlle okumak anlamak gerekiyor.. buda benim gibi . yabanların işi degil ancaK anlaya bildigimiz kadar.. inşaALLAH
güzel kardeşim bu konuda vaktin olduguzaman konuşmak isterim seninle.. rabbimize emanetimsin
selam ve dua ile____
sevgilinin yüzü

Gül bahçesine benzeyen, güzel yüzünü gördüm. însanı büyüleyen o yüz, nurun kaynağı, nurun nüru gibi parlaktı.

• 0 yüz, can kıblesi idi, canların secde ettikleri yerdi. 0 yüze bakınca insan, kendini emniyette hissediyor. îfade edilmez manevî zevkler, safalar dııyuyordu.

• Bu hali görünce gönül coştu da; "0 yüze canımı vereyim, o yüze canını kurban olsun, onun uğrunda varlığımı, benliğimi feda edeyim." dedi.

• Can da heyecana kapıldı, sema'a, dönmeğe başladı. 0 hem dönüyor, hem de durmadan ellerini çırpıyordu.

• Akıl ise, oraya geldi. Bu durumu görünce; "Ben bu tali'i, bu yüce mutlu' luğu nasıl anlatayım; nasıl öveyim? Bu güzellikler karşısında ben aciz kalıyorum, bir şey söyleyemeyeceğim, susacağım." dedi.
• Sevgilinin yüzünün gül bahçesinden gelen koku, ihtiyarlıktan beli ikiye bükülmüş her boyu, selvi boylu yapıyordu.

•Aşk çok güçlüdür, her şeyi değiştirir, Ermeni'yi bile Türk yapıverir.

• Ey can; sen güzelliğin tesiri ile, canlar canına ulaştın, ey beden; sen de eridin, yok oldun, bedenlikten çıktın can oldun...bütün güzelleri, güzellikleri yaratan büyük yaratıcıyı, o eşsiz, benzersiz, tek olan azîz varlığı bulmak istiyorsan gönül evine gir, gönülde oturmayı adet edin; çünkü o göklere, yerlere sığmadı, geldi gönle girdi.

• Güzellerden, güzelliklerden duyulan manevî zevki, gönülde ara, dışarıda arama. Şunu bil ki, o lezzetli ölümsüzlük şarabını da, ancak gönül evinde inzivaya çekilmiş kişiye sunarlar.

• Sus, susma zevkine var, susma hünerini elde et, edebiyat yapma, hünerlerle dolu lafları bırak!
• Bırak da, imanını, inancını gönlünde sakla! Çünkü gönül, aynı zamanda iman yurdudur.

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
NOT: galiba imzayı kast etmemişsin dikkatli okuyunca anladım yazı umut rehberinden alınmıştır.sayın ümit akdemirin yazısı.. her cuma yazdıgı yazılardan birsidir.. degerli kardeşim .. mevlananın ilahi aşkını izahındaki çoşkulu anlatımını kastetmiştir..

.** Mevlana bazen şiirlerindeki coşkunluğun farkına varır da, sözünden tövbe etmek ister, şöyle der: "Her gazelin arkasından gönlüm söze, lafa tövbe ediyor; bir daha böyle sözler söylerniyeceğim diyor amma, Allah'ın dileği gönlümün yolunu kesiyor, gönlün tövbesini bozuyor."

O’nun kadar güzel anlatanına rastlamadık, vardır belki.

onun kadar çoşkulu anlatana rastlamadık belki ..;) demek istemiştir ben öyle anladım..:):)

sengul

Kayıtlı Kullanıcı
NOT: galiba imzayı kast etmemişsin dikkatli okuyunca anladım yazı umut rehberinden alınmıştır.sayın ümit akdemirin yazısı.. her cuma yazdıgı yazılardan birsidir.. degerli kardeşim .. mevlananın ilahi aşkını izahındaki çoşkulu anlatımını kastetmiştir..

.** Mevlana bazen şiirlerindeki coşkunluğun farkına varır da, sözünden tövbe etmek ister, şöyle der: "Her gazelin arkasından gönlüm söze, lafa tövbe ediyor; bir daha böyle sözler söylerniyeceğim diyor amma, Allah'ın dileği gönlümün yolunu kesiyor, gönlün tövbesini bozuyor."

O’nun kadar güzel anlatanına rastlamadık, vardır belki.

onun kadar çoşkulu anlatana rastlamadık belki ..;) demek istemiştir ben öyle anladım..:):)

sağol canım...

ne ilginç değil mi?

selametle...

sengul

Kayıtlı Kullanıcı
bu ilginçlik mevlanayı mevlana yapıyor mevlanayı pervane yapıyor... ...bence

muhabbet ve dua ile güzel kardeşim

baktim kardeşim çok güzel hayirli olsun...inşaallah bundan böyle pek sık uğrariz...

size ait bi yazi var mi?..

rabbim ecrini katbekat versin inşaallah..

Selametle..

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
baktim kardeşim çok güzel hayirli olsun...inşaallah bundan böyle pek sık uğrariz...

Selametle..

_______teşekkür ederim rabbim razı olsun..
var .. aslında karaladıgım birşeyler var ama fazla cesaret edemiyorum hepsini eklemeye çok amatörce geliyor ama..
sitede yaptıgım yorumlardan derledigim bir iki tane ekledim.. inşaALLAH ..
daha fazla eklemeye cesaretim olur...

beklerim güzel kardeşim ..önerilerini görüş ve tavsiyelerini bilmek isterim. :)

rabbimize emanetimsin inşaALLAH şengülüm
selam ve dua ile_________

~Elçi~

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamun aleyküm kardeşim
Allah c.c. razı olsun güzel emeklerinize sağlık.
Dua ile...

meltem

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
sonsuznurr.blogcu.com

Selametle..

Bakma sen onun karaladığım dediğine Şengül bacım ...
maaşllah çok güzel yazıları var ..Mevlam yazdırıyor ...
gir bak sen.... arada oku...:a26:selametle...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt