T
tevbekarım
Allah razı olsun kardeşim.Dualarımız müşterek.elbette öperim ablası teşekkür ederiz.Selam ve dua ile.
beklediğiniz kişi profillerini barındıran okullar mevcut. hatta bu noktada bu okullar tercih nedeni oluyorlar . yani öğretmen seçmekten se okul - kolej vb. seçmek daha mantıklı bence..
ablam ne diyeyim bu davranışın bu hassasiyetin çok hoşuma gitti.bence çok iyi etmişsin.çocuk yetiştirmek çok zor bu devirde.ve insanı da tek birşet etkilemiyo.yani öğretmeni halloldu diyelim fakat daha arkadaşları var çevresi var..ilerisi var..bunların hepsine karışamıyoruz diye hiç birşey yapmayacağız anlamına da gelmiyo.elimizden geleni yapacaz.okulunu değiştirmek gerekiyosa o.şehri değiştirmek gerekiyorsa o.hicret de buna bir örnek.
ve sen çok iyi yapmışsın abla.belki bu çocuğu o kadar etkilemez falan diyenler olacak fakat biz tedbirimizi alalım.küçük de olsa bi adım atalalım.bu küçük adımın bile faydası varsa niye atmayalım ki o adımı..
Allah evladını da seni de eşini de hayırlı kılsın.sevdiklerinden eylesin.hayrı işleyen ve hayra vesile olanlardan eylesin sizleri.
seni Allah için çok seviyorum abla.bunu da şu hadisi dikkate alarak söylemek istedim
"Sizden birisi kardeşini Allah yolunda sevdiği zaman kendisine bildirsin. Zira bu , ülfette daha kalıcı, muhabbette sebat vericidir." (Ramûz, c. 1/25/9)
çocuk yetiştirmede yurtların büyük önemi var.bunu hep söylüyorum ve yine söylemek istedim.
ben başkası islamı nasıl sevdi bilemem fakat ben kendimden tecrübe ederek bunu söylüyorum.yurt..bana ne zor gelmişti tecvit öğrenmek her gün bi bahane bulurdum eve kaçmak için.hergün karnım ağrırdı bu yüzdenyani bazı şeyler hemen elde edilivermiyor.ne zorlandım o tecvitte.o zamanlar küçük olmamın da etkisi var tabi.çocuğu çok olmamak kaydı ile sıkmak da lazım.yoksa çocuk her yöne kayabilir.fakat bu evde olunca çocuk sadece kendisinin bu durumda olduğunu ailesinin onu çok sıktığını düşünüyor.ama yurtta bakıyor herkes aynı durumda.orda sıkan hocalar sonuçta...şimdi ne diyeyim.çok özlem duyuyorum o günlerime.yaşarken zorlandım belki bazen ama şimdi iyi ki diyorum iyi ki gitmişim birşeyler öğrenmişim.sohbetlerde öğrenmişim iyi ki büyüklerin ahlakını.yoksa şimdi bulunduğum çevre de bozulmamak imkansızdı.hamdolsun ki küçükten verilmiş bana bu eğitim.iyi ki sıkmışlar beni.yani buna da dikkat et abla.çocuklar yurda gidiyo şimdi fakat bi iki saat durup geliyo.öğrendiği sadece kur an oluyo.ahlakı öğrenmiyo.dinini öğrenemiyo.hocalarına saygıyı öğrenemeden,yemekte besmeleyi alışkanlık edemeden geliyo.yani gündüz gidiyorsa biraz uzun kalmalı yurtta ya da zamanı gelince yatılı.ben bunun taraftarıyım.neyse şimdi yazımı okurken uyuyup kalacan bi de ablaseni uyutmadan ben kaçayım
Allah a emanet ol
Durum olsa herkez onu yapar kardeşim