Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

yanlış mı düşünüyorum? (1 Kullanıcı)

• Konuyu başlatan tevbekarım
  • Başlangıç tarihi
T

tevbekarım

Allah razı olsun kardeşim.Dualarımız müşterek.elbette öperim ablası teşekkür ederiz.Selam ve dua ile.

ecthelion

Kayıtlı Kullanıcı
beklediğiniz kişi profillerini barındıran okullar mevcut. hatta bu noktada bu okullar tercih nedeni oluyorlar . yani öğretmen seçmekten se okul - kolej vb. seçmek daha mantıklı bence..

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
beklediğiniz kişi profillerini barındıran okullar mevcut. hatta bu noktada bu okullar tercih nedeni oluyorlar . yani öğretmen seçmekten se okul - kolej vb. seçmek daha mantıklı bence..

Durum olsa herkez onu yapar kardeşim :)

buket58

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm

müdüre sormakla iyi etmişsiniz ama bu zamanda hem öğretmene hemde arkdaş çevresine dikkat etmek gerkiyor öğretmen onu sadece derselrde yönlndiriyor ama ARKADAŞ onu her konuda yönlendirebiliyor bu şimdi sizin çocuğunuzda olmaz ama ibarhimin de dediği gibi 8 değil 5 te altı da başlıyor ama sizin gibi bilinçli bir ebevyn olduğu sürece inşallah çocuğunuza bir zarar gelmez dinimizini gerktirdiği gibi bir evlat olarak yetişir inşallah

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
ablam ne diyeyim bu davranışın bu hassasiyetin çok hoşuma gitti.bence çok iyi etmişsin.çocuk yetiştirmek çok zor bu devirde.ve insanı da tek birşet etkilemiyo.yani öğretmeni halloldu diyelim fakat daha arkadaşları var çevresi var..ilerisi var..bunların hepsine karışamıyoruz diye hiç birşey yapmayacağız anlamına da gelmiyo.elimizden geleni yapacaz.okulunu değiştirmek gerekiyosa o.şehri değiştirmek gerekiyorsa o.hicret de buna bir örnek.
ve sen çok iyi yapmışsın abla.belki bu çocuğu o kadar etkilemez falan diyenler olacak fakat biz tedbirimizi alalım.küçük de olsa bi adım atalalım.bu küçük adımın bile faydası varsa niye atmayalım ki o adımı..
Allah evladını da seni de eşini de hayırlı kılsın.sevdiklerinden eylesin.hayrı işleyen ve hayra vesile olanlardan eylesin sizleri.
seni Allah için çok seviyorum abla.bunu da şu hadisi dikkate alarak söylemek istedim:)
"Sizden birisi kardeşini Allah yolunda sevdiği zaman kendisine bildirsin. Zira bu , ülfette daha kalıcı, muhabbette sebat vericidir." (Ramûz, c. 1/25/9)

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
çocuk yetiştirmede yurtların büyük önemi var.bunu hep söylüyorum ve yine söylemek istedim.
ben başkası islamı nasıl sevdi bilemem fakat ben kendimden tecrübe ederek bunu söylüyorum.yurt..bana ne zor gelmişti tecvit öğrenmek her gün bi bahane bulurdum eve kaçmak için.hergün karnım ağrırdı bu yüzden:)yani bazı şeyler hemen elde edilivermiyor.ne zorlandım o tecvitte.o zamanlar küçük olmamın da etkisi var tabi.çocuğu çok olmamak kaydı ile sıkmak da lazım.yoksa çocuk her yöne kayabilir.fakat bu evde olunca çocuk sadece kendisinin bu durumda olduğunu ailesinin onu çok sıktığını düşünüyor.ama yurtta bakıyor herkes aynı durumda.orda sıkan hocalar sonuçta...şimdi ne diyeyim.çok özlem duyuyorum o günlerime.yaşarken zorlandım belki bazen ama şimdi iyi ki diyorum iyi ki gitmişim birşeyler öğrenmişim.sohbetlerde öğrenmişim iyi ki büyüklerin ahlakını.yoksa şimdi bulunduğum çevre de bozulmamak imkansızdı.hamdolsun ki küçükten verilmiş bana bu eğitim.iyi ki sıkmışlar beni.:)yani buna da dikkat et abla.çocuklar yurda gidiyo şimdi fakat bi iki saat durup geliyo.öğrendiği sadece kur an oluyo.ahlakı öğrenmiyo.dinini öğrenemiyo.hocalarına saygıyı öğrenemeden,yemekte besmeleyi alışkanlık edemeden geliyo.yani gündüz gidiyorsa biraz uzun kalmalı yurtta ya da zamanı gelince yatılı.ben bunun taraftarıyım.neyse şimdi yazımı okurken uyuyup kalacan bi de abla:)seni uyutmadan ben kaçayım:)
Allah a emanet ol

T

tevbekarım

ablam ne diyeyim bu davranışın bu hassasiyetin çok hoşuma gitti.bence çok iyi etmişsin.çocuk yetiştirmek çok zor bu devirde.ve insanı da tek birşet etkilemiyo.yani öğretmeni halloldu diyelim fakat daha arkadaşları var çevresi var..ilerisi var..bunların hepsine karışamıyoruz diye hiç birşey yapmayacağız anlamına da gelmiyo.elimizden geleni yapacaz.okulunu değiştirmek gerekiyosa o.şehri değiştirmek gerekiyorsa o.hicret de buna bir örnek.
ve sen çok iyi yapmışsın abla.belki bu çocuğu o kadar etkilemez falan diyenler olacak fakat biz tedbirimizi alalım.küçük de olsa bi adım atalalım.bu küçük adımın bile faydası varsa niye atmayalım ki o adımı..
Allah evladını da seni de eşini de hayırlı kılsın.sevdiklerinden eylesin.hayrı işleyen ve hayra vesile olanlardan eylesin sizleri.
seni Allah için çok seviyorum abla.bunu da şu hadisi dikkate alarak söylemek istedim:)
"Sizden birisi kardeşini Allah yolunda sevdiği zaman kendisine bildirsin. Zira bu , ülfette daha kalıcı, muhabbette sebat vericidir." (Ramûz, c. 1/25/9)

çocuk yetiştirmede yurtların büyük önemi var.bunu hep söylüyorum ve yine söylemek istedim.
ben başkası islamı nasıl sevdi bilemem fakat ben kendimden tecrübe ederek bunu söylüyorum.yurt..bana ne zor gelmişti tecvit öğrenmek her gün bi bahane bulurdum eve kaçmak için.hergün karnım ağrırdı bu yüzden:)yani bazı şeyler hemen elde edilivermiyor.ne zorlandım o tecvitte.o zamanlar küçük olmamın da etkisi var tabi.çocuğu çok olmamak kaydı ile sıkmak da lazım.yoksa çocuk her yöne kayabilir.fakat bu evde olunca çocuk sadece kendisinin bu durumda olduğunu ailesinin onu çok sıktığını düşünüyor.ama yurtta bakıyor herkes aynı durumda.orda sıkan hocalar sonuçta...şimdi ne diyeyim.çok özlem duyuyorum o günlerime.yaşarken zorlandım belki bazen ama şimdi iyi ki diyorum iyi ki gitmişim birşeyler öğrenmişim.sohbetlerde öğrenmişim iyi ki büyüklerin ahlakını.yoksa şimdi bulunduğum çevre de bozulmamak imkansızdı.hamdolsun ki küçükten verilmiş bana bu eğitim.iyi ki sıkmışlar beni.:)yani buna da dikkat et abla.çocuklar yurda gidiyo şimdi fakat bi iki saat durup geliyo.öğrendiği sadece kur an oluyo.ahlakı öğrenmiyo.dinini öğrenemiyo.hocalarına saygıyı öğrenemeden,yemekte besmeleyi alışkanlık edemeden geliyo.yani gündüz gidiyorsa biraz uzun kalmalı yurtta ya da zamanı gelince yatılı.ben bunun taraftarıyım.neyse şimdi yazımı okurken uyuyup kalacan bi de abla:)seni uyutmadan ben kaçayım:)
Allah a emanet ol

Selamün aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü
Hak aşığı güzel kardeşim smyyes
Rabbim seni sevdiği hoşnut olduğu kulları arasına katsın inşaallah Cuma n mübarek olsun kardeşim vakit ayırıp düşüncelerini paylaştığın için çok teşekkür ederim.yazdıkların çok önemli alışkanlıkların kazanması adına ortamlar çok önemli benimde hayatımda üniversiteye hazırlık aşamasında yurtta kaldığım dönem hayatımın dönüm noktasıdır.Allah rızası için biraraya gelmiş insanların ortamı bir başka oluyor herkesden başka birşey öğreniyor insan Rabbim doğruyu yaşamayı nasip etsin.diğer dua kardeşleriminde değindiği arkadaş çevresi konusunda bir kaç bişi söylemek istiyorum ilkokul dönemin de öncelik öğretmendedir diye düşünüyorum kardeşlerim 6- 7yaşlarındaki çocuklar saf zihinleri temiz Rabbimin emanetleridir bu yaş çocuklarının en azından 5.-6. sınıflara kadar birbirlerine karşı ciddi bir ahlaki bozukluğu sebeb olamayacakları görüşündeyim Rabbim cümle evlatlarımızı muhafaza etsin dine imana sahip çıkan örnek evlatlar yetiştirmeyi cümlemize nasip etsin.benim haddime değil insanlar hakkında zanda bulunmak Rabbim muhafaza etsin söylediğim gibi zemin çok kaygan çocuklarımız biraz hayatttan haberleri oluncaya kadar etraflarında Allah u Teala yı tanıyan Peygamberimiz aleyhiselatü vesselamı canı gibi seven sayan sünnetini yaşayan insanlar çoğunlukta olsun ahir zamandayız gücümüz yetmez bi çok şeye ama biz bize verilenleri Allah u Tealanın rızasına uygun yaşamayı prensip haline getirirsek inanıyorum ve Rabbimin yardımını diliyorum ki evlatlarımızda hayırlı birer evlat olur inşaallah.Kardeşim paylaştığın hadisi şerifin Sahibi Efendimiz aleyhiselatü vesselam hürmetine Rabbim dualarını kabul buyursun şu mübarek cuma gününü hakkında hayırlı eylesin tevbelerin kabul olsun inşaallah... Rabbim biliyor ki bende seni çok seviyorum benim ağzı dualı Hak aşığı kardeşimsin Allah'a emanet ol.Selam ve dua ile.

ecthelion

Kayıtlı Kullanıcı
Durum olsa herkez onu yapar kardeşim :)

Eskiden olduğu gibi belirli bir gelir gurubunun üzerindekiler sadece çocuklarını kolejlere - özel okullara göndermiyor. farklı gelir grupları için de bu tür okullar var. olaki hiç bir şekilde durumu olmayanlar için ilk öğretimde değil ama lise ve üniv. de burs opsiyonları var.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt