Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

yanlış mı düşünüyorum? (1 Kullanıcı)

• Konuyu başlatan tevbekarım
  • Başlangıç tarihi
T

tevbekarım

selamün aleyküm dua kardeşlerim
Allah rızası için sizlerle birşey istişare etmek istiyorum
benim 7 yaşına yeni girmiş bir kızım var elimden geldiğince din eğitimini vermeye çalışıyorum gerek giyim kuşam gerekse sosyal hayata dair dinimiz ne emrediyorsa ona yapabildiğimiz kadarıyla yaşayarak sözle ve davranışla vermeye çalışıyorum bu yıl okula başlayacak geçenlerde kaydı için okula gittim ve okul müdürüne açık konuşmak istediğimi ve çocuğumun öğretmeninin Allah inancı olan yaşamına dikkat edebilen bir öğretmen olmasını istedim elbetteki direk kimseye ''sen namaz kılıyormusun ve ya din senin hayatının neresinde diye sorulmaz belki ama kişi kendini az çok belli eder'' diye müdüre konuştum sizce bu davranışımda bir sıkıntı var mıdır ?amacım insan ayırmak değil ama ben evimde çocuğuma elimden geldiğince bu eğitimi vermeye çalışırken ilkokul öğretmeni (ki çoğu insanın hayatında dönüm noktasıdır belli alışkanlıkları kazanma adına ) olacak insanın dinden imandan haberi olan hassasiyeti olan biri olmasını istiyorum.bir diğer konuda bunu müdüre açıklayamadım ama eşime niyetimi söyledim ben kızımın bayan öğretmende okumasını istemiyorum çünkü zamanımınzda maalesef örtülü öğretmene izin verilmiyor ve maalesef öyle öğretmenlerimiz var ki kılık kıyafet konusunda çocuklara çok yanlış örnek oluyor çocuk okulu dersi bi tarafa bırakıp öğretmenin saçı ojesi giyimi konusunda kafa yoruyor bunları düşünerekte kızımın ilkokul öğretmeninin erkek olmasını içimden bu niyetle geçirmiştim Rabbim biliyor ki tek niyetim Hak rızası için hayırlı evlat yetiştirmek. bu konuda deneyimli abilerimden ablalarımdan kardeşlerimden önerilerini bekliyorum. Rabbim doğru bildiğimiz yanlışları görmemizi nasip etsin.selam ve dua ile

emreata10

Kayıtlı Kullanıcı
Değerli Büyüğüm
Konuyu cevaplamak istiyorum izninizle
Benim Yaşım 15

Genelde çocuklar arkadaşlar 1 sınıfta arızasızdırlar ve level atladıkça bozulmaya başlarlar 8de kendini göstermeye başlar lisede ise ahlak kaybolur
Gözlemlediğim Kadarıyla

Sizin Yaptığınız çok güzel birşey her evlat ister din eğitimi almayı aileden şefkati,merhameti
Bir söz vardır insan onun üzerine ne kadar düşerse insanın istemediği o yola sürükler
Anlatamadm sözü ama

Değerli Büyüğüm

Sizi anlıyorum bu dünyaya hayırlı bir evlat getirmek kadar güzel bir şey olamaz

Ama Mesajınızda bayan öğretmen istemediğiniz söylemişssiniz
Size şunu söyleyebilirimki her kapalı bayan tesettüre namusunu korumayabilir her açık bayanda tesettürünü namusunu çok iyi bir şekilde koruyabiliyor biri büyüğüm anlatmıştı
Çocuk ne kadar baskı görürse o kadar dinimizden uzaklaşır
Siz sadece elinizden gelen dua etmek ve çocuğunuzu şefkatle eğittmek
Kardeşimize Rabbimizi öğretin,Habibimizi Öğretin
Kardeşimizibu sevgiyi yakalarsa inşallah yakalar bayan öğretmende olsa erkek öğretmende olsa Rabbimin izniyle bırakmaz

Rabbimiz istedikten sonra sizde elinizden geleni yaptıktan sonra Rabbim ayağını kaydırmaz

Ne Alimler Gördüm Zalim Oldular
Ne Zalimler Gördüm Alim Oldular

T

tevbekarım

Allah razı olsun emre kardeşim dikkate alıp yaşının üstünde olgunlukla cevap verdiğin için teşekkür ederim.bazen anlatılmak istenen yazıyla çok iyi aktarılamıyor sanırım benimde öyle oldu estağfirullah ben açık olan öğretmenlerimizi zan altında bırakmak değil niyetim ve pek tabiki dediğiniz gibi namus kavramı örtüyle sabit olan birşey değil.her örtülü olan insanda namus abidesi değil şüphesiz ( Rabbim cümlemizi affetsin) benim söylemek istediğim çocuğun gözünde model olacak insanın giyim kuşamı şüphesiz önemlidir.gecen yılki anaokulu tecrübesinden azıcık bahsedeyim çocuk eve gelince okuldaki faaliyetlerden önce öğretmenin kıyafetinden saçıından işte çok şık giyinişinden bahsediyor olmasıydı.baskı konusunda söyledikleriniz de haklısınız benim yapmaya çalıştığım birebir çocuğum üzerinde bir baskı yaptırım değilde ona belli ortamları islam dini üzerine hazırlamak...Emre kardeşim öyle kötü bir zamanda yaşıyoruz ki zemin çok kaygan Rabbim ayağımızı aklımızı fikrimizi dini üzerinde sabit kılsın inşaallah...dediğim gibi doğru bildiğimiz yanlışlardan Rabbim cümlemizi muhafaza etsin ben düşüncemi müdüre açmadım benim kalbimden Allah rızası için geçen bi niyetti Rabbim riyadan uzak halis niyetler nasip etsin.Allah a emanet ol kardeşim.

Azerbaycan_li

Kayıtlı Kullanıcı
salam aleykum...

masallah keske her anne baba sizin kadar hassas olsa....ama benim kendi dusuncem ve bir cok gunumuz islam aliminin gorusu bu zamanda okula cocuk yollamanin buyuk gunahligi...hatta bu yuzden insani islam milleti disinda gorenler de var....

bu cok uzun konu...ama okulda bir cok sirk ve kufur ameli islenmekte....her gun sabah kufur yeminleri yapilmakta..ki cocuklar kucuk agac gibidir ne sekilde bakarsaniz beslerseniz ole buyurler....

okullarda bas ortusu, bayan erkek karisik okumak, islama gore dogru bilinen seyler yalnis olarak ogretilmekte...laiklik cocuklarin beyinlerine zorla sokulmakta...bir anne babanin cocgunu bu tur sirk ve kufurden sakindirmasi neredeyse imkansiz....ve bunun icin kiyamet gunu anne baba sorgu edilecek...

Ey iman edenler! Kendinizi ve aile halkınızı öyle bir ateşten koruyun ki, onun tutuşturucusu insanlarla taşlardır. (O ateşin) üzerinde öyle melekler vardır ki, çok sert, çok kuvvetlidirler. Allah kendilerine ne emretti ise, ona isyan etmezler ve emredildikleri şeyi yaparlar. (thrim 6)

bakin Allah bizden bunu soru sual edecek....cocgumuza okuma yazma ogretim ilkin tahsil verip cok guzel hafiz yapa biliriz..islami ilmleri ogrenmesi icin tesvik ede biliriz ve s...

benim bir kardesiniz olarak tavsiyem bu konulari detayli arastirmaniz ...

bir kitap onereyim Ebu Muhammed asim el Makdisinin " Fesad Medreseleri" kitabi sehadet yayinlarindan....isterseniz netten elektorn seklini de bula bilirsiniz....

ve bu konuda sohbetler de mevcut isterseniz linke atip siteye koyarim..Allah yardimciniz olsun abla

T

tevbekarım

Rabbim elhamdülillah Sana ne kadar şükretsek az...dininde böylesine hassas böyle gençler var Ya Rabbi sen Efendimiz aleyhiselatü vesselamın hürmetine böyle temiz hassas gençler hürmetine bize merhamet et Ya Erhamürrahimin...

Allah razı olsun kardeşim...önerilerini dikkate alacağım inşaallah elimden ne kadarı gelebiliyorsa Rabbim kolaylaştırsında rızasına uygun yaşayabilelim rızasına uygun evlatlar yetiştirebilelim...selam ve dua ile.

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
Abla bunu hiç düşünmeyin çok doğal müdürden böyle bir öğretmen in sınıfına almasını istemeniz. :)

Emre kardeşim güzel demiş :) ama bence 6. sınıfta gösteriyor kendini.
kötü örnek konusunda öğretmen değilde özellikle arkadaş çevresi çok etkili diye düşünüyorum...

inşaALLAH küçük kardeşimiz Hep örnek alır yanlışı bu yanlış diye doğruyu da bu doğru diye :)

T

tevbekarım

Allah razı olsun ibra kardeşim duanıza yürekten amin diyorum..kötü örnek konusuna gelince hepimiz biliriz çocukların zihinleri çok temzdir.ben evde çocuğuma ojenin dini ve sağlık açısından zararlarından bahsederken ''ama öğretmenim sürüyor kötü olsa o yapmaz'' demesini istemem ki elhamdülillah geçenlerde kızım bir ortamda 16-17 yaşlarında sevdiği bi tanıdık var onda oje görmüş ve sormuş sen niye oje sürüyorsun oda sevdiğini söylemiş kızımda ''Allah zaten tırnak rengimizi çok güzel yaratmış ne gerek var '' demiş :) sonra o gençkızımız yanıma geldi abla ayaklarım yere yapıştı bak bana ne diyor diye...elhamdülillah çocuğa Allah rızası için ne verilse alıyor dediğim gibi onların zihinleri çok temiz...Rabbim temiz olanla doldurmayı nasip etsin.dualarınıza ihtiyacımız abisi.selam ve dua ile.

emreata10

Kayıtlı Kullanıcı
Değerli Büyüğüm

Bu Dünya İmtihan Dünyası
Rabbimiz bizleri bir şekilde sınıyor
Rabbimin sınavı ne össye ne kpssye nede sbsye benziyor çok ağır

İnsanın eğer kalbinde iman duygusu varsa Rabbine güvenip elinden gelenin en iyisini yapıyorsa sorun olmaz
İnşallah
Biliyorsunuz ki imam hatipler eskisi kadar iyi değil
İlim Akar Akar Durmaz İmam Hatip Okumak Şereftir Herkese Nasip Olmaz

Her anne baba çocuğu hafızlıkta güzel yerlerde görmek ister
Ama Düşünsenize
Çocuğunuza verdiğiniz eğitimle arkadaşlarına sizden aldığı bilgilerle arkadaşlarına öğretecek

Sizi Anlıyorum efendim,öğretmeninden gördüğü mesajları yaptıkları davranışları kendisine örnek almasından korkuyorsunuz
Oje Sürmek Gibi

Değerli Büyüğüm

Biz herşeyin kolayına kaçsaydık herşey bizim istediğimiz gibi gitseydi hiçbir engelin anlamı kalmazdı
Peygamber Efendimiz İlim Çinde bile olsa alın diyor

Değerli Büyüğüm
The İmam Adlı Filmi İzlediniz mi Bilmiyorum orada dindar tipli bir insanımız vardı kendi çocuğunu kuran kursuna göndermeyip kendisi eğitiyordu ama çocuğun aklı kuranda değil,oyunlardaydı
Çocuk babasının zorlaması nedeniyle islamdan uzaklaşıyordu korkmaya başladı bıktırdı
Kuran Kursuna Gitseydi herşey çok güzel olacaktı orada islamı öğrenecekti hemde oyun oynayacaktı
Eğer filmi izlerseniz daha iyi anlayabilirsiniz

Değerli Büyüğüm

Her evlat sizin gibi anne ve babayı ister
Sizin gibi ilgilenen

Elbetteki dorğu yoldan gitmesini isitiyorsunuz ben bu dünyadan gittiğimde arkadamdan yasini şerifler hatimler okumasını istiyorsunuz çok güzel birşey
Amel Defteri kesilmiyor:)Kapanmıyor:)

Önemli olan niyet değilmidir
Kardeşimizde sizin bu niyetinizi elbet anlayacaktır
Bir söz vardır İçin temiz olmadıktan sonra

Hacı hoca olmuşsun kaç para

Hırka tespih post seccade güzel

Ama mevlam KANAR MI BUNLARA

Kısaca Şu Kİ

Siz Elinizden Geleni Yapın Rabbinize Güvenin
Dediğim gibi Kardeşimize Rabbimizi öğretin habibimizi
Filmler ile Çizgi Film
Ona Dini Hikayeler Anlatın İşte Ne Bileyim

İslamda Irk din dil üstünlüğü yoktur ancak takva üstünlüğü vardır
Onuda biz bilemeyiz Rabbimiz Bizi bizden Daha iyi Bilir
Onca Ahlaklı Edepli Hayırlı Genç İnsanlarımız Var Kendilerini Korumuş
Ama Sorunki Hepsi Erkekten mi almış dersleri
İlim Herkese Farz
Efendimizi Kapalı Bayan Olmassa İlimi Almayın Demiyorki
İlimi Alın Diyor

Hatam Varsa Affedin
Cahillik işte Ne Yapacağız
Saygılarımla

T

tevbekarım

Düşüncelerini paylaştığın için Rabbim razı olsun emre kardeşim.Rabbim doğruyu bulmayı yaşamayı nasip etsin inşallah.selam ve dua ile.

emreata10

Kayıtlı Kullanıcı
Cümlemizden İnşallah Efendim
Kendi Bilgimce Cevaplamaya Çalıştım:)
Kusura Bakmayın
:)
Muhabbetle Kalın:)

Emanet

Kayıtlı Kullanıcı
Siz böyle dile getirince meramınızı aklıma Huzur Sokağı Kitabındaki Feyza karakterinin evladı için çabaları geldi..Hemen hemen aynı konuda birleşiyorsunuz:)
Gerçek şu ki; islamiyeti tam manasıyla yaşayabilmek için belli bir vakte kadar en azından okuma yazmayı öğrenene kadar,okula gitmesi gerekir bir ferdin..Daha sonrasında aslolan islamı yaşamak adına ilimleri her müslümanın bilmesi şart..
Hayatı islamiyet çerçevesi içinde yaşamayı planlıyorsak,kadının çalışması söz konusu değildir..ama günümüzde öyle bir noktaya geldi ki-getirildi ki-zorlanıldı ki bu durum,kadın-erkek eşitliği gibi saçma sapan bir noktayız malesef..
Konuyu belki alakasız bir yere getirdim ama temeline bakılınca olayın,malesef özünde bu yatıyor..
Şartlar;bir bayanın da çalışmasını,kendi ayakları üstünde durabilmesine sürüklüyor insanı..
Kendi adıma konuşayım, en verimli,en sağlıklı,en bana faydalı dönemlerimi imam hatip yıllarında geçirdim..ilkokul ve üniversite toplam 17yıllık okuma sürecinde,elimde ilimle ilgili beni emeklemekten öteye giden bir bilgi olmadı ne yazık ki..İsterdim ki bu yıllarımda harcadığım çabayı,islamiyet adına harcasaydın bana faydası tahmin edersiniz ki çok büyük olacaktı..
Kısacası,duyduğunuz hassasiyette son derece haklısınız..Elinizden geldiği kadar yavrunuzu korumaya çalışıyorsunuz..Savunduğunuz düşünceyi uygulamakta güçlük çekebilirsiniz..Bu yüzden karşılacağınız zorluklara da hazırlıklı olmak gerek..İnşaALLAH RABBİM kolaylığını verir..

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
Amin cümlemizden :) evet çook temizler :)
MaşaALLAH küçük kardeşimize :) Sizede maşaALLAH abla yani etrafımızda görüyoruz ağaç yaşken eğilir ama hiç dikkat etmiyorlar :(

Amin inşaALLAH ama onun duası bizimkinin yanında çook daha değerlidir :)

iyiniyet

Kayıtlı Kullanıcı
emteata10 Kardesim yasina göre olgunsun,tebrik ediyorum sana.
Allah bu yolda seni daim yapsin ve daima hayirlisina karsina cikarsin.

Tevbekar Kardesim benimde cocuklarim var anliyorum seni.Bayan ögretmen istemedigine yazmisin,ama okul arkadaslarina nasil karisacaksin ve okul yolunda nasil koruyacaksin cocuklarina?Hayatta 100% cocuklarimiza koruyamayiz.Yapacagimiz onlara emin bir zemin hazirlamakdir.Cocuklara asiri koruma altina bir aile olarak alirsak, bu o cocugun ilerde yaptiginin,düsündügünün farkinda olmadan yasam süreceginin altyapisidir.Oysa dinimizde söyledir"gezin,görün ve ibret alin".Bilirsinki bebek 4.aylikken eline agzina sokmaya baslar,gittikce artar,taki disi cikincaya kadar.Sonrasinda eline ne gecerse agzina koyar.Doga bunu cocuklara böyle bir yetisme seviyesi vermis ve anlami var.cocuklar elliyerek,dokunarak,agzina koyarak algilamaya,ögrenmeye calisir.Bu yetisme dönemindeki seviyeleri biz aile olarak ortadan kaldirmaya calisiriz.Tehlikeli veya mikrop kapacak diye.Oysa Pskoloji anlamda ve doga kanunca yaptigimiz yanlisdir.Ama biz aile olarak güya cocugumuza koruyoruz,iyiniyetimizle.
Insana hastalik bile,mikroplar direnc sagliyor.
Benim ögrendigim su kardesim.Cocuklarimiza dini ölcümüzü anlatmaya calisalim,gösterelim ve iyi örnek olalim.Bizden bakdiklarina uyguluyorlar.Cocuklarimizi bir birey olarak bakalim,onlarinda istekleri,sevkleri var,gözardi etmeyelim.Belki sen sunu,bunu istemiyorsun,ama kizina bunu sordunmu?
Onunda düsünme,söz hakki vardir.Kizini asiri koruma altina alirsan,özgürlügüne elinden alirsin farkinda olmadan.
Anne/Baba olarak kizina dua edebilirsin.Hayirli bir Ögretmene ve okul arkadaslari olmasi icin.Kizina onu koruyacak dualari ögretebilirsin:ayetel kürsi.Degisik oratami/kisileri göster,gesdirki aradaki farki kendi kesf etsin.Sorulari sorsun aklina geleni,böyle ögrenir.Karsidaki kisiyi yargilamadan anlat kizini aradaki farki ve düsünceyi.Allahdan kizinin kötü insanlarin serrinden korumasina ve cehenneme götürecek söz ve amelden korumasina ve uzak tutmasina dile.
Birde kendine suna sor.Senin icin daima baskasi düsünse ve senin ne istedigine sormasa sen kendini nasil hisedersin?Eger buna anlarsak cocuklarimiza anlamis oluruz.Herseyde oldugu gibi denge önemlidir.Cocuklarimiz bu ortamda yasiyorlar,bunlarla yasamaya alismalilar,yoksa bogulurlar.Kendi ayaklarinin üzerinde nasil durabileceklerine ve herseyin hayirlisina Allahdan istemelerine ögretelim.
The Imam adli filmi iyi bir örnek.Tavsiye ederim.

Allah cümlemizin cocuklarina hidayet versin,rahmetine üzerlerinden eksik etmesin.Onlari daima hayirlisina nasip eylesin ve daima hayirli yöne yönlerdisin.Amin.

salavatqetir

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm dua kardeşlerim
bir diğer konuda bunu müdüre açıklayamadım ama eşime niyetimi söyledim ben kızımın bayan öğretmende okumasını istemiyorum çünkü zamanımınzda maalesef örtülü öğretmene izin verilmiyor ve maalesef öyle öğretmenlerimiz var ki kılık kıyafet konusunda çocuklara çok yanlış örnek oluyor çocuk okulu dersi bi tarafa bırakıp öğretmenin saçı ojesi giyimi konusunda kafa yoruyor bunları düşünerekte kızımın ilkokul öğretmeninin erkek olmasını içimden bu niyetle geçirmiştim Rabbim biliyor ki tek niyetim Hak rızası için hayırlı evlat yetiştirmek. bu konuda deneyimli abilerimden ablalarımdan kardeşlerimden önerilerini bekliyorum. Rabbim doğru bildiğimiz yanlışları görmemizi nasip etsin.selam ve dua ile
Evet çok haklısınız benim yiğenimde ilk okula başladığı zamanlar devamlı öğretmeninin giyiminden bahsediyordu saçalarını şu renge boyadı
görsen çok güzel oldu çok yakışmış falan . Derslerinden çok öğretmenin giyimiyle ilgeleniyordu. Kızınızın erkek bir öğretmenden ders
almasını istemeniz doğru olur diye düşünüyorum.

mrv111

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm Ablacım ;
Gerçekten çok haklısınız ve diğer arkadaşlarımda öyleler..
Bende küçüklüğümden itibaren gördüm ki bir bayan öğretmen evet kendi cinsimizden olduğu için bazı şeyleri okulda sıkıntımız olduğunda anlatabiliriz ama sanırım ben öyle düşünüyorum eğer öğretmen seçme gb bir imkanın varsa ablacım bir erkek öğretmenin sınıfına yerleşse kardeşim belki daha iyi olur ama bi taraftan da bu burası bi imtihan dünyası şöyle bir söz vardır ya hani 'Bizim isteğimizin olmasından daha hayırlıdır RABBİMin razı kıldığı' yani her şey de bir hayır vardır kapısına çıkıyor aslında...
Ama ne olursa olsun en önemli konum yinede aile... Ne şanslı ki kardeşim böyle bir anneye sahip hem bu dünya hemde ahiret için onu düşünen bir anneye...
Nasipten öte olmaz derler ya ablacım nasibi nasıl olursa o hayırlıdır,sen dediğin gb hak için hayırlı bir evlat yetiştireceksin ya inşallah,RABBİM bunu görüyor inşallah her şeyi gönlünce veriri... Dualarım seninle ve diğer böyle düşünen nice annelerle...
ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN...
Selametle kalın ablacım.

ibn Abdilvahhab

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleykum...
Okulda öğretmen seçme gibi bir durum söz konusu değil..
1.Çocuğunuzun öğretmeni Ya Kemalist ya komünist ya ateist ya namussuz ahlaksız yada kızlara sarkıntılık yapan onları taciz eden birisi olacaktır...ÖğretmenkKadın olursa kızlara taciz yapamayacak(istisnalar hariç lezbiyen öğretmenlerden değilse) lakin giyim kuşamı öğrettiği şeylerle yine ifsad edecektir...

2. Okulda verilen eğitim herşeyin kendiliğinden olduğu tabiat ananın herşeyi yaptığı eğitimi veriliyor...Allah diye bir kelime okulda veya kitaplarda geçmez.Unutmaki orası bir laik eğitim kurumu...
3.Mustafa kemal atatürk bundan sonra kızınızın 2. peygamberi olabilir.Olmasada Atatürk için canını bile verebilecek bir kemalist olabilir.
4.Kızınız erkeklerle beden eğitiminde hoplayıp zıplayacak..Erkekler tarafından itilecek daha yazamayacağım şeylerle karşılaşacak.
5.Kızınız az çok öğrendiği dini hassasiyetleride yitirecek ve her şeyini Allah için değilde vatan millet için atatürk için feda etmeyi göze alacak.
6.Kızınız ya kafir bir kemalist yada ateist yada potansiyel bir sosyalist olma yolunda gereken eğitimi okulda alacak...
7.En iyimser düşünürsek Kızınız bir müslüman olarak kalsa dahi islamın bazı emirlerine buğz edebilir konuma gelecek ve ahlaksız biri olacak mezun olabilir.

Hatırlatma...
TÜrkçe yazma ve öğretme 3 ayda öğretiliyor...
Dini ilimleri öğretmek farzdır..Diğer ilimleri öğretmek farz değildir aksine islama aykırı ortamlarda ve islama aykırı eğitimin öğretilmesi kişi ya günahkar yapabilir yada kafir yapacak düzeyde olabilir..

Bu nasihatler bir müslüman kardeşindendir...
İster kâle alabilirsin ister umursamayabilirsin...

T

tevbekarım

Benim çok kıymetli dua kardeşlerim Allah'ın selamı rahmeti bereketi üzerinize ve üzerimize olsun sizler gibi hayırhah kardeşlerim abilerim ablalarım olduğu için Elhamdülillahi Rabbilalemin...
Yazdıklarınızı satır satır sindire sindire okudum elinize yüreğinize sağlık hepinizden Rabbim razı olsun inşaallah..günümüzde okulların durumu malum fikir beyan eden arkadaşlarımda bunu açık yüreklilikle dile getirmişler.şartlar ve yaşam tarzları bazen bizleri istemediğimizi yapmaya zorluyor çocuklarımızında okula gitme durumu bu şekildedir ama ne varki bizler biliriz ve iman ederiz ki Rabbim iyilikleri emredip kötülükleri nehy etmemizi hepimize emir buyurmuştur bugün bilinçli olan müslüman anne babalar çocuklarını okullara göndermeseler siz o okulların halini düşünebiliyo rmusunuz ben istiyorum ki belirleyici olalım...ahir zamanda yaşıyoruz kıyamet yakın imanımızı korumakla ve diğer insanlara iman hakikatlerini anlatmakla mükellefiz gönül isterdiki islami usul kaidelerin yaşanıp yaşatıldığı okullarda evlatlarımızı yetiştirmek ama malesef...:( bu çok üzücü....bu saatten sonra yapabileceklerimizi Allah'ın rızasını gözeterek yapmak zorundayız.İyiniyet kardeşim demiş çocuğa fikrini sordun mu diye o konuda şimdilik şunu uygun görüyorum kardeşim fikrimi sizinle paylaşmak isterim bu yaş çocukların fikri zinhi çok temiz ama şimdi etraflarında zihinlerini kirleten o kadar çok şey varki bir de insanoğlu ibadettir örtünmektir oruçtur bu gibi yaşantılar çok cazip gelmiyor diğer dünya daha renkli daha cazip görünüyor çocuğa şu yaşında ortamını hazırlamadan fikrini soracak olsanız süslü dünyanın görüntüsü onu daha çok cezp eder ki biz yetişkinler Allah muhafaza çok defa kayıp gidiyorken Allah gençlerimizi muhafaza etsin...vaktinizi çok almak istemiyorum hakkınızı helal edin kardeşlerim...ben bi kaç gündür okul müdürü ile de konuştuktan sonra böyle bi vesvese geldi Rabbim beterinden korusun ''işte sen insan ayırıyorsun'' ''böyle çocuğuna bu ortamları hazırlamak istiyorsun daha beteri olacak'' çocuk özenecek bu yıllar sonra çıkacak'' gibi türlü türlü vesveseler geliyordu sizlerle istişare etmek istedim. Allah hepinizden razı olsun. Fikirleriniz benim için çok kıymetli. Allah rızası için dikkate alacağımdan emin olabilirsiniz.

MELEK DİLBER

Kayıtlı Kullanıcı
Değerli ablam,:)
son derece iyi düşünüosun.
çünkü cocuğunuzu düşünmek hakkınız.bunu müdüre söylemeniz ve öğretmeninin de değişmesini istemeniz normal ablacım.yani hani dediniz ya amacım insan ayırmak değil diye o yüzden dedim.cocuğunuza ilgi duyuyorsunuz ve ona dinimizi öğretmeye calışıyorsunuz.bu da sizin ahlakınızla alakalı inşallah bizler de siz gibi oluruz.:))olucam inşallah da:d
zaten cocuklar kendilerini küçükken belli ederler.eğer onun içinde varsa dini yaşamak ve yasatmak bu hep devam eder.inşallah cocuğunuzu istediğiniz gibi yetiştirirsiniz.ve cocuğunuz da sizin gibi insanlara yararlı sunumlar versin hayata:)
eğer yanlış düşünüyorsam affına sığınıyorum ablacım..
Allaha emanet ol ablacım:)
selam ve dua ile...

T

tevbekarım

Melek dilber kardeşim Rabbim adın gibi melekleri sana duacı etsin inşaallah bize bunları düşünmeyide konuşmayıda yaşamayıda veren Rabbime hamd u senalar olsun.Niyet hayırdır inşallah akıbette hayır olsun dualarınıza helede sizin gibi genç imanlı kardeşlerimin duasına çok ihtiyacımız var yaşınıza düşüncelerinize hassasiyetlerinize imrenmemek elde değil İMAN ÇOK AMA ÇOK GÜZELDİR HELE GENÇLERDE ÇOK DAHA GÜZELDİR.Fikirlerini paylaştığın için Rabbim razı olsun senden ve tüm dua kardeşlerimden Allah yar ve yardımcınız olsun. selam ve dua ile.....

MELEK DİLBER

Kayıtlı Kullanıcı
[sıze=3][ı]melek dilber kardeşim rabbim adın gibi melekleri sana duacı etsin inşaallah bize bunları düşünmeyide konuşmayıda yaşamayıda veren rabbime hamd u senalar olsun.niyet hayırdır inşallah akıbette hayır olsun dualarınıza helede sizin gibi genç imanlı kardeşlerimin duasına çok ihtiyacımız var yaşınıza düşüncelerinize hassasiyetlerinize imrenmemek elde değil iman çok ama çok güzeldir hele gençlerde çok daha güzeldir.fikirlerini paylaştığın için rabbim razı olsun senden ve tüm dua kardeşlerimden allah yar ve yardımcınız olsun. Selam ve dua ile.....[/ı][/sıze]

cok tesekkür ederim ablam,
allah herkesi duacı etsin inşallah.bizleri aslında biraz da sizin gibi düşünenler bu siteye cekti.kendi adıma öyle.imam,islam,din bu bir bütün ve bunu yaşamak da ayrı bi huzur verici.allah gelecek nesilleri daim etsin inşallah ablacım.allah senin ve bütün inananların yar ve yardımcısı olsun..
Kendine ii bak ablacım..
Kızını da öp bizim yerimize:)
selam ve dua ile

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt