Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Yalancı su böreği makarnalı börek (1 Kullanıcı)

melek4545

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
18 Ağu 2009
Mesajlar
3,460
Tepki puanı
1
Puanları
36
Yaş
31
Konum
İstanbul
makarnalbrekkt7.jpg


Yalancı olduğuna bakmayın siz hakiki su böreğine yakın bir lezeti var tabi emek verilerek yapılan herşey güzeldir denemediyseniz buyrun tarifi yapması sizden afiyet olsun şimdidenn… :) :)

Malzemeler

1. 4 adet yufka
2. 1 paket kelebek makarna
3. 500 gr lor peynir
4. 2 adet yumurta
5. yarım demet maydanoz
6. 1 su bardağı süt
7. tuz ve 1 fincan sıvıyağ
8. üzeri için ½ su bardağı yoğurt çok az sıvıyağ karışımı




Yapılışı:

İlk önce makarnamızı haşlayıp süzelim.Bir kabın içerisine koyup peynir ve maydanoz tuzu da ilave edip karıştıralım.
Harcını hazırlayalım bir kabın içerisine yumurtaları,1 fincan kadar sıvıyağı,1 su bardağı sütü ve tuzu ilave edip karıştıralım.
Sıvıyağla tepsimizi yağlayıp yufkamızı tepsimizden taşacak şekilde yerleştirelim yufkanın üzerine biraz sıvı harç döküp 2. yufkamızı da yerleştirelim.makarnalı harcımızın yarısını döküp sıvı harçtan dökelim ve üzerine tekrar yufka koyup yine sıvı harçtan sürelim kalan makarnalı harcımızı da döküp sıvı harcımızdan gezdirip üzerine son yufkamızı da koyup kenarlardan sarkan yufkayı da üzerine kapatıp üzerine yoğurtlu harçtan sürüp susam çörek otuyla süsleyip önceden ısıttığımız 180 C fırınımızda üzeri kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun.
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt