Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

!!! YAKARIŞ !!! (8 Kullanıcı)

vaktileyl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.vaktileyl.com
"Ey Rabbimiz! Bize ihsan ettiğin hidayetten sonra kalblerimizi haktan saptırma, bize kendi katından rahmet ihsan eyle! Şüphesiz ki, Sen bol ihsan sahibisin."

vaktileyl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.vaktileyl.com
Ya Rabbi Peygamber efendimizin hadisinden anladığımız kadarıyla ramazan ayında günahların affedilmesinde Senin rahmetin daha bir katmerlidir. Ya Rabbi Sen bizim tuttuğumuz oruçları kabul et, ramazan hürmetine günahlarımızı affet. Bir daha aynı günahlara yaklaşmaktan bizi koru. Ya rabbi ramazanda senin rızan için oruç tuttup nefsimize hakim olduk. Sen bize nefsimize karşı güç ver.

AMİN...

vaktileyl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.vaktileyl.com
“ALLAHIM, RAMAZAN bayramını ailem, eşim dostum, uzak yakın akrabalarım için hayırlara vesile eyle. Bir müminin bu bayramdan istifadesi ne olabilecekse, bu günleri bayram ilan etmende ne gibi hikmetler gizliyse bizi onlara yaklaştır, bayramın içine koyduğun lezzetleri hissettir.”
Geçtiğimiz kadir gecesinde dualarımın sonunda bu dua vardı. Nedendir bilmiyorum bu duayı ederken kendimi çok mutlu hissettim. Kalbime bir bayramı beklemenin huzuru çökmüştü. Ve bu duayı ederken hissettiklerime bakınca, duanın neticesinin de güzel olacağı, gerçekten güzel bir bayram geçireceğim fikrine kapıldım. İnşaallah neticesi güzel olur, eğer öyle olacaksa, kabul olacaksa bu duayı bütün müminler ve müslümanlar için de etmeliyim diye düşündüm. Zaten az önce niye onlar için de etmedim diye hayıflandıktan sonra onlara da dua etmeye başladım.
Duama bütün müslümanları katarken, aklıma dünyanın muhtelif yerlerinde sıkıntı çeken kardeşlerimiz geldi. Mümin ve mümine kardeşlerimiz… Irakta işgalci düşmanı ensesinde hisseden aileler.. Tecavüze uğrayan kadınlar, annesinin babasının cesedini gören çocuklar. Veya Afrikada sıkıntı çeken, açlığın ne olduğunu sadece midesinde değil bütün zerrelerinde hisseden insanlar. Çeçenistandaki zulüm görenler, doğu Türkistanda soyları tüketilmeye çalışılanlar, tusunaminin akıllarını hayrette bıraktığı Asyalılar ve en son depremi yaşayan Pakistanlılar… Ve daha niceleri..
Bir an “Onların sıkıntılarını gider Ya Rabbi, onlara yardım et Ya Rabbi, onları kurtar, başlarındaki musibeti def et; ramazan hürmetine, leyle-i kadir şerefine onlara ferahlık ver Ya Rabbi” diyecek oldum ama diyemedim. Çünkü gerçekleşmesi imkansız, hiç bir şeyi değiştirmeyecek bir duaya benzetmiştim bu duayı. Halbuki dua esbab-ı kabul dairesinde olmalı idi. Benim duamda kast ettiğim ise, daha çok her şeyin birdenbire değişip, bütün sıkıntıların mucizevi bir surette yok olması gibi birşeydi. Allah’ın her şeye kudretinin yettiğini biliyordum ama kudretini hikmetle sarf ettiğini de unutmuştum sanki bir an için.
Alemdeki her şey hikmet kanuna tabi olduğuna göre, Müslümanların başına gelen musibetlerin de öyle olduğu şüphesizdi. Sıkıntıları birden kaldırmasını istemek Rabbimizin icraatının hikmetlerine teveccüh edemeyişimi gösteriyordu.
Kendimi öyle mutlu hissedince onların da bayramlarını mutlu geçirmelerini istemiştim. Ama bu hissiyat o kadar zahirperest yaklaşmıştım ki, musibetlerin güzel neticeleri olabileceğini gözden kaçırıvermiştim.
Dilimin ucuna gelip söyleyemediğim duaya, onların başına gelen musibeti “çok kötü” olarak değerlendirmem ve derhal sıkıntılarından kurtulmalarını istemem sebep olmuştu . Ve çektiklerinin mukabilinde elde edebilecekleri hayırlardan da gaflet etmiştim..
İçimden geçen bu fikir yanlıştı ama “Allahım Müslümanların sıkıntılarını gider” duası aslında yanlış değildi. Sıkıntı çeken insanların sıkıntılarını kaldırması için dua etmek de gerekliydi, ve o sıkıntıları da kaldırabilecek sadece Allah (cc) idi. “Allahım bütün Müslümanların sıkıntılarını gider” diye ettiğim dua hepsi hakkında olmasa da bazıları hakkında kabul olabilirdi. Bu duayı bu manada da edebilirdim.
Evet bu duayı bu manada etmeliydim, etmeliydim ama o kardeşlerimiz için edebileceğim tek dua bu değildi, çok başka dualar da olmalıydı. O eza ve cefaları yaşamaları boşu boşuna değilse, yaşadıklarının bir manası varsa edilebilecek başka dualar da olmalıydı. Ve o manalar hakkında olmalıydı. Bunları düşündükten sonra şöyle dua etmeye başladım:
Allahım onlara bu musibetleri bu acıları yaşatırken murad ettiğin hayırlar, takdir ettiğin güzel neticeler neler ise, onların alemlerinde ibret ve tefekküre sebep olacak ne gibi açılımlar, istifadeler murad etti isen onları anlamalarına yardım et, değerlendirebilmelerini nasip et. Akıl ve düşünce itibariyle buna güçleri ve kabiliyetleri müsait olmayanların, hisleri ve duyguları ile istifadelerini nasip et. Çektikleri sıkıntıları kendi içlerinde ne derece derin yaşadılarsa, o derce sevaba kalbet; o derece ihlasla yapılmış ameller olarak defter-i hasenatlarına yaz. Kısa ve fani dünya hayatında çektiklerine bedel, ukbada bizleri imrendirecek nimetler nasip et onlara, uhrevi cennet hayatına yakışır bir tarzda benim duamda ifade edemediğim bütün saklı güzellikler ver onlara, yaşat onlara.. Ve en güzeli de, bu musibetler sayesinde sana yönelmelerini, medet dilenilecek gerçek kudreti kalp ve ruhlarında hakkalyakin tanımalarını ve sana yaklaşmalarını nasip et.
Amin…

vaktileyl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.vaktileyl.com
Yâ Rabbî!
Rûhumda bir ilim katresi var.

İlâhî onu hevâ rüzgarıyla ten toprağından muhâfaza eyle.
Ey ihsânı çok olan Rabbim!
Cefâ içinde geçip giden ömre merhamet et.
Ey affetmeyi seven Rabbim!
Bizi affeyle. İsyân derdimize çâre eyle.
Ey yardım isteyenlerin yardımcısı!
Bizi hidâyete çıkar.

Yâ Rabbî!
Duâ ve yakarışlarımızda sana lâyık olmayan sözleri bilmeyerek söyleyip hatâlarda bulunmuş isek, o kelimeleri sen ıslâh et ve duâmızı kabul buyur.
Çünkü sözlerin hâkimi ve sultanı ancak sensin.

Ey âlemin yaratıcısı!
Kasvetli, kararmış, katılaşmış âdetâ taş gibi olmuş olan kalbimizi mum gibi yumuşat, feryâdımızı, âh u vâhımızı, hoş eyle ki rahmetini celbetsin, çeksin.
Bizi köle gibi kullanan bu serkeş nefisten bizi satın al.
O nefis bıçağı kemiğe dayandı (zulmü canımıza yetti).

Yâ Rabbî! Sana ne arz edeyim.

Çünkü sen gizli ve açık her şeyi bilirsin."

vaktileyl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.vaktileyl.com
ALLAH’ım, bize, sana itaat etmek muvaffakiyetini, isyandan uzaklaşmayı, niyetin doğruluğunu ve ihtiramları korunması gereken kimseleri tanımayı ihsan et; bize hidayete erişmek ve ona sabit kalmakla ikramda bulun; dillerimizi doğruluk ve hikmetle güçlendir; kalplerimizi ilim ve marifetle doldur; karınlarımızı haramdan ve şüpheli şeylerden arıt; ellerimizi zulüm ve tecavüzden alıkoy; gözlerimizi kötülüklerden ve hıyanetten koru; kulaklarımızı boş söz ve gıybete kapat.AMİNN

f.şaheste

Kayıtlı Kullanıcı
Allah (c.c.) değiştiremeyeceğimiz şeyleri kabullenme gücü,değiştirebileceğimiz şeyleri değiştirme cesareti ve bu iki arasındaki farkı anlayabilme sağduyusu versin inşallah.Amin...

canan_18

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
cnn17.tr.gg
Affet Ya Rabbi!!!

Affet Ya Rabbi!!!

Nabızlarımıza ümitlerimizin ritmini ver..
Ey bizi hiçbir zaman terketmeyen Rabbimiz,
şu renk atmış simalarımıza, şu terleyen nabızlarımıza,
şu ritmi bozulmuş kalblerimize,ve şu yürek acızı
halimize merhamet buyur da,
içinde bulunduğumuz kahredici şu sıkıntılardan bir
çıkış yolu göster ve dirilmemize izin ver...
Ey Yüce Rabbimiz, huzuruna nasıl gelirsek gelelim ,
gönüllerimiz Seni bulmanın heyecanıyla çarpıyor ve
nabızlarımız da ümitlerimizin ritmiyle atıyor..
İşte böyle bir ruh haletiyle bütün duygularımız Senin
hakkındaki reca ve beklentilerimize bağlayarak ?Meded
Ey Keremler Kanı,kaçkınları affet,ihtiyaçları zaruret
kertesinde rahmete muhtaç olanları affet?deyip
inliyoruz.....
Affet Ya rabbi..
Amin..

S£w£c£n

Kayıtlı Kullanıcı
Nabızlarımıza ümitlerimizin ritmini ver..
Ey bizi hiçbir zaman terketmeyen Rabbimiz,
şu renk atmış simalarımıza, şu terleyen nabızlarımıza,
şu ritmi bozulmuş kalblerimize,ve şu yürek acızı
halimize merhamet buyur da,
içinde bulunduğumuz kahredici şu sıkıntılardan bir
çıkış yolu göster ve dirilmemize izin ver...
Ey Yüce Rabbimiz, huzuruna nasıl gelirsek gelelim ,
gönüllerimiz Seni bulmanın heyecanıyla çarpıyor ve
nabızlarımız da ümitlerimizin ritmiyle atıyor..
İşte böyle bir ruh haletiyle bütün duygularımız Senin
hakkındaki reca ve beklentilerimize bağlayarak ?Meded
Ey Keremler Kanı,kaçkınları affet,ihtiyaçları zaruret
kertesinde rahmete muhtaç olanları affet?deyip
inliyoruz.....
Affet Ya rabbi..
Amin..

Amin Amin Amin ALLAH razı olsun kardeşim.....

-Burcu-

Kayıtlı Kullanıcı
Amin Amin Amin...Rabbim razıolsun senden

canom

Kayıtlı Kullanıcı
amin allah hepimizin duasını kabuletsin inşallah.

vaktileyl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.vaktileyl.com
a813fdoh81.jpg

cerennurum

Kayıtlı Kullanıcı
Utanirim ya rabbi.

Utanirim ya rabbi.

UTANIRIM YA RABBİ.

Utanırım Ya Rabb!!!
Utanırım ya Rahman senin aşkın ile açan ve hoş kokular veren bir gül olamadım. Bir güneş olup doğamadım bir rüzgar olup esemedim

Bütün mahlukat sana itaat ederken aşk ile hu çeker aşk ile döner yunus misali...

Utanırım ya Rahman gaflet uykularımdan utanırım. Sabahlara kadar sana secde eden bir Ebubekir bir Ömer bir Osman olamadım. Onlar gibi Rasule aşık olamadım onunlayken bile hasret kalamadım...

Utanırım ya Rahman eshabı guzinin tövbesinden utanırım. Uzeyr olup harama baktım diye vuramadım kendimi dağlara ağlaya ağlaya AFFET YA RABBİ diyemedim

Utanırım Ya Rahman mümin din kardeşlerim zulm altındayken gidip Ali olamadım. Senin rızan için öldüremedim onları. Ömer gibi hanımını çocuklarını yetim öksüz bırakmak isteyen gelsin diyemedim...

Utanırım Ya Rahman korkamadım yatağa girip uyumaktan Seddad Bin Evs olamadım yataktan kalkıp sabaha kadar secde edemedim.

Ya Rahman ne güzel kulların var ben onlardan olamadım. Simdi ağlıyorum sessizce. Sanki oturduğum yerde ölümümü bekliyorum. Yok misali yasıyorum.. Her vasıtaya bindik fanide simdi sıra tabut denen cansız ata binmekte...

Şehadettir arzuhalım nasib edermisin Ya Rahman cennette cemalinle şereflendirirmisin bu acizi. RAHMETİM GAZABIMDAN ÜSTÜNDÜR buyurmuşsun. Rahmetinle muamele eyle bizlere biz aciz kullarınız. Öylesine bir ölüm nasip eyleki Azrail as geldiğinde hoş gelsin ve geldiğinde o görevini yerine getirmeden sen bizlerden Razı ol İnşALLAH...

AMİN

erdal

Kayıtlı Kullanıcı
Affından Ümitvarız ...

Affından Ümitvarız ...

Ya İlahel Alemin , Ya Erhamerrahimin ,

Ya Hayyü Kayyum ,

Ya Rahman Ya Rahim ,

Ya Hakim , Ya Kerim !..

Bütün alemlerin , bütün mükevvenatın Rabb'isin.

Çiçeklerin , balıkların , dağların , denizlerin ,kuşların ,yıldızların ,

semaların Rabb'isin.

Mazlumların , çaresizlerin , gariplerin , mahzunların Rabb'isin.

Azizül Hakimsin , Kadir-i Mutlaksın ...

Bizi Affeyle . . . .

Habibinin Hürmetine , O'nun ashabında , ashabına tabi olanlarda , onlara da

tabi olanlarda , alim ve veli kullarında tecelli eden nurlu güzellikler

hürmetine ... Affeyle bizi.

Nedametin şuuruna , duanın hakikatine erdir , affına layık kıl ...

Bizi kendi halimize bırakma ...

Bizi kendi halimize bırakırsan , duamıza bile tevbe , tevbemize bile

nedamet lazım .

Bize '' istikamet üzre '' bulunabilme dengesinin ve takatının nimetini

ihsan eyle.

Bizi asliyetiyle dua etmemiz gibi dua ettir ,

hakikatiyle tevbe etmemiz gibi tevbe ettir.

Affından ümit kesilmez , kendimizde ümit yok.

Bütün acziyetimizle , acının değil hasretin gözyaşlarıyla sana

yöneldik .

Senden diliyoruz , senden bekliyoruz ,

a f f ı n a s ı ğ ı n ı y o r u z . . .

Yarabbi !..

Duamızı , yakarışımızı , kutsal beldelerde yapılan ve müştenap olan

dualarla beraber kabul buyur ...

A m i n ..

@ebruli

Kayıtlı Kullanıcı
amin.amin.amin..
ALLAHU TEALA razi olsun sizden cok guzel bir duaya sizle beraber bende amin dedim.
yureginize emeginize saglik..

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

Yürek sanki bir açık yara, ne değse sızım sızım sızlıyor.
Canı yanınca feryad ediyor insan
Canı yanınca yanında kim varsa ona uzanıyor
Şifa senin elindedir Ya Rabbi.
Yanlış adreslerden çevir adımlarımı
Denenmiş yanlışlarla yeniden yanlışa düşürme beni..

ALLAH razı olsun güzel kardeşim,
ALLAH dualarını-dualarımızı kabul etsin inşaALLAH..
hayırlı ve bereketli geceler...

Allah c.c sizlerden de razı olsun inşallah..
Yorumlarınız için teşekkür ederim..
Selam ve Dua ile..

s.s.s

Kayıtlı Kullanıcı
aliyecim sennle bişi konuşmam lazım ama sana ulaşamıyorum.
bi bakarmısın ;)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt