Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

!!! YAKARIŞ !!! (5 Kullanıcı)

asos1907

Kayıtlı Kullanıcı
Âlemlerin Rabbi Yüce Allah’a kainatın zerreleri adedince hamd ü sena, kulları içinden seçip zirve payelerle şereflendirdiği en doğru sözlü ve en güvenilir elçisi Hazreti Muhammed’e, tertemiz, pırıl pırıl hane halkına, mükerrem ashabına ve kıyamete kadar gelip geçecek insanlar içerisinde ihsan şuuruyla onlara ittiba edenlere de sonsuz salât ü selam olsun!

Rabbimiz! Sen’in fikr ü zikrinden uzaklaştıracak ne kadar meşguliyet varsa onların hepsinden bizi uzak tut.. bu acz ü fakr içindeki kullarını hiçkimseye muhtaç olmayacağımız, başka hiçbir kapının önünde el açmak sefaletine düşmeyeceğimiz ölçüde fevkaladeden lütuflarınla zenginleştir; zenginleştir Ya Rab, zira hakîkî veren yalnız Sen’sin, biz ise Sen’in kapının önünde bir “nigâh-ı âşina” bekleyip duran kapıkullarıyız.

Rabbimiz! Sinelerimize inşirah salmanı, yolumuzu, peygamberan-ı izamın, sıddıkların, şehitlerin ve salihlerin yolu eylemini istirham ediyoruz. Sen her şeye gücü yeten, her istediğini gerçekleştiren ve yakarışlara mukabelede bulunmak şanına çok yakışan yegane Zat’sın; ne olur, bizim dualarımıza da icabet eyle ve sağımızdan-solumuzdan, önümüzden-arkamızdan, üstümüzden-altımızdan gelebilecek bütün tehlikelerden ve Sen’in azabına uğramaktan; aynı zamanda bunların hasıl edeceği korku, gam ve kederden de sıyanet buyur!

Ey isteyenlere cevap veren ve dua dua yalvaranların dualarını kabul buyuran Yüceler Yücesi Rab! Bizim niyazlarımızı da kabul buyur.. kinle, nefretle oturup kalkan ve hep düşmanlık duygularıyla köpüren imansız ve amansızlara karşı yardımcımız ol.. bir de üzerimize sekine yağdır, yağdır ki, Sen’den başka kimseye karşı hiçbir korkumuz, hiçkimseden de en küçük bir beklentimiz kalmasın!...

Efendimiz Hazreti Muhammed’e, aile fertlerine ve bütün ashabına salât u selam ederek bunları Senden dileniyoruz, Rabbimiz!

_sura_

Kayıtlı Kullanıcı
inşirah

inşirah

İnşirâh . . . İnşirâh . . İnşirâh . ..
Hâra düştüm,dilime kan değdi yüreğime od.Dâra düştüm Ey Rab bana bir inşirah..
Ah-u efgânımı bir dinleyiver, bu gece çok karanlık . .
katran karası olmuş göğsümü bir açıver . ..Daraldım . .Bir bakıver..

Biz senin göğsünü açıp genişletmedik mi?(inşirah/1)

Genişlettin ey yar! Dünyadan bunaldığım her vakit, yağmur yağmur yüreğime, damla damla gözlerime düştün. Semalarda yerim yok bilirim, arşlardan ta ki gönlüme düştün. Yaralar bedenimde yol çizerken adeta, tuz değil ,sen gönlüme tılsım sürdün. Dünya zemininde ayaklarım kayarken bir bilinmezliğe, tut nolursun bırakma bilmediğim alemlere. . . Gece ve ben iki biçâre yine kapındayım. Soluklanmak istiyorum Ya Rab! Gece yeminli konuşmuyor benimle. Gece küskün bana, yalnız bıraktım onu gelirim diye. Gitmedim ona Ya Rab! Geceler bensiz geçti,seccadeler eşsiz,yıldızlar yoldaşsız kaydı. Geceye söz verdim gelirim diye, gitmedim. İhanetim var ona. . Gece yeminli.. Ben sana bugün yalnız geldim. Terkedilmiş sevdaların mekanından geliyorum. Yıllanmış sevgilerin koynundan. Ayrılıklardan geliyorum. Yalnızlıktan . . Gönlümün tenhasından geliyorum. Gecenin günahlarımı örtmeyen mahremiyetinden geliyorum. Dünyanın arkamdan yırttığı gömleğimle. Kimsenin duymadığı ama kulağımı çınlatan aff sesleriyle geliyorum. Ademin utangaç bakışlarıyla, Nuhun terki diyarıyla bir yunus affı edasıyla geliyorum. Daraldım Ya Rab! kabul ümidinin ferahlığıyla geliyorum. Yüreğim üşüyor artık, mahşeri bir yalnızlıkla geliyorum. Aç Ya Rab nolursun aç göğsümü tekrar bir köz değdir. İçimin vahalarından kurtar beni. İnşirah inşirah i nşirah . . . ayet ayet genişlet beni.

Yükünü senden alıp atmadık mı? O senin belini büken yükü .(inşirah/2)

Attın ey yar! Ben bilemedim yükümün azaldığını ama sen hafiflettin beni. Dünyanın omuzlarıma yüklediği bu ağırlık, yüzümü yere düşürmeye başlamışken, bu yükü benden alarak belimi sen doğrulttun. Rükuya eğilen bir beden senin karşında yüce makama erdi. Secdeye değen baş, merhametinle sana erdi. Oysa ben bilemedim. Kirlenmiş yüreğimle, sözlerimi dünyaya aşina ettim kapıldım bu misafirhanenin işvesine. Şimdi temaşa bile edemiyorum masivayı. Aydınlanmıyor gözlerim, yeşermiyor kırık düşlerim. Yoksa Ey Rab ben, sen olan benliğimi çoktan mı tükettim . .. . Züleyha kadar günahkarım, Yusuf kadar masum olmak isterdim oysa ama ben düştüğüm zindanda ezilecek kadar günah topladım. . . . yüküm ağır . . Tüm zerrelerim affına sığındı . .. Mecalsizim, hissizim, bir o kadar da cahilim . . Al yükümü Ya Rab nolursun al belimi büken bu yükü tekrar hafiflet beni . Doğrult ki beni,yüzüm sana dönebileyim. Elimi sana açabileyim.
İnşirah inşirah inşirah . .. ayet ayet doğrult beni.

Senin şânını ve ününü yüceltmedik mi?(inşirah/4)

Yücelttin ey yar! En şerefli varlık olarak açtım dünyaya gözlerimi. Mahlukata halife eyledin. İnsan makamında ruhuma can verdin. . verdin de ben kıymetimi bilemedim. Aklımı sürgün ettim mantığın hiç uğramadığı yalancı uğraşlara. Her mevsim yağmur yağarken ruhuma , nadasa bıraktım kurak gönlümü. Her insan ektiği biçer değil mi Ya Rab! Günah ektiğim bahçelerde kara güller büyüdü, kokusuz renksiz. Işığım bir mumun aydınlandığı kadar, verdiğim bir aldığım kadar fakat ben olamadım bir senin bana biçtiğin değer kadar. biraz mağrur, biraz bizâr, biraz da kendimi şekva ile geldim. Değersizliğimi bilerek, mecruh bir hal ile geldim işte . . Sen şanımı yüceltirken, ben bir o kadar acziyetimle, nasır tutmuş ayaklarımla, kör olmuş gözlerimle, karalanmış hanemle geldim. Kalbimi avcuma sıkıştırarak, rengini kimse görmesin diye saklayarak getirdim. Amansızım, dermansızım, fermansızım. Nolursun Ya Rab yeniden yücelt beni gönül gözümden geçir beni. Gözyaşına gark eyle beni eyle ki insan bileyim kendimi.
İnşirah inşirah inşirah ayet ayet yücelt beni.

Yalnız Rabbine yönel.(inşirah/

Hayatın koylarından çıkıp senin limanına yöneldim Yar Rab!Sen ki sana gelmeyene dahi lütfederken, bilirim geri çevirmezsin beni kapından. Nihayetsiz acziyetimle, dünyevi arzuların kıvrımlarından, yokuşlu yollarından, ben kendimden geçerek sana geldim bu gece. kün diyerek eyleyiverirsin diye bir ferman, ben ahvalimi dökerek sana geldim Ya Rab!. Benim sana anlatmaya halimi kelama ne hacet,sen beni bilirsin benim halim zaten aşikâr. Kurtar nolursun bitsin artık bu esaret! Nefsanîyetin haysiyetini huzurda kırmaya geldim. Bakıp görmeyen gözlerimi sende açmaya, atıp yanmayan kalbimi sende yakmaya, her boşluğa sayan ama her daim seni anmayan dilimi konuşturmaya, sana muhtaçlığın şerefini başıma taç etmeye geldim. Sevdası her şeyden âlâ nolursun aç yüreğimi ben senden bir inşirah istemeye geldim. . .
İnşirah inşirah inşirah ayet ayet ferahlamaya geldim.
Nola ahh nola Ya Rab , ben sende kalmaya geldim.
Bir inşirah ayeti kadar sana yönelmeye geldim...

vaktileyl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.vaktileyl.com
Rabbim, haykırabilsem, öyle bir an gelse ki; şu kimselerin kabul edemediği mutluluğun ancak Seninle mümkün olduğunu anlatsam herkese..

An gelse ve, ve yüreğimden gül bahçemi saçsam yeryüzüne..Seni anlatsam, Seni anlatsam ve hep Seni anlatsam Rabbim. Sonra mı? Yukarılara çıkan gözyaşlarımla yıkansa bütün kâinat, kalpler pırıl pırıl olsa nurlarınla..

An gelse, ceplerimde biriktirdiğim, artık taşıyamadığım huzuru tek tek hediye etsem insanlara..

An gelse, her tarafa sevgi tohumları eksem ve hasat zamanı topladığım bütün sevgileri satsam pazar pazar..

An gelse, dese ki: “Artık vuslat, vuslat..” Sana kavuşsam ve o sırrın ehli olsam..

An gelse, ben bir aşık olsam Rabbim. Gece gündüz “Sen” desem, ellerimle bu nefsi versem de Sana, ah bir aşık olsam, aşkının sahibi.. Yansam da gece gündüz bir sevdalı gibi bu kalbi ALLAH lâfzı ile doldursam..

Rabbim, Güzellerin En Güzeli Rabbim, bir gün o an gelecek. Buna inancım sonsuz..

Bir gün bir aşık olacağım.. Şimdi mi? Sadece bir tâlibim.. Sonsuza kadar beklemeye hazır ve sevgisi doyumsuz bir tâlip...

Seni seviyorum.

vaktileyl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.vaktileyl.com
Allah’ım,
Lütfet ki, gittiğimiz her yere barış götürelim;
Bölücü değil, bağdaştırıcı olabilelim...
Nefret olan yere sevgi,
Yaralanma olan yere affedicilik,
Kuşku olan yere inanç,
Ümitsizlik olan yere ümit,
Karanlık olan yere aydınlık,
Ve üzüntü olan yere sevinç saçıcı olmayı bize lütfet

Allah’ım,
Kusurları görenlerden değil örtenlerden;
Teselli arayanlardan değil teselli edenlerden;
Anlayış bekleyenlerden değil, anlayış gösterenlerden,
Yalnız sevilmeyi isteyenlerden değil,
Sevenlerden olmamıza yardım et...
Yağmur gibi, hiç birşeyi ayırt etmeyip,
Aktığı her yere canlılık bahşedenlerden;
Güneş gibi hiçbir şeyi ayırt etmeyip
Işığıyla tüm varlıkları aydınlatanlardan;
Toprak gibi her şey üstüne bastığı hâlde
Hiçbir şeyini esirgemeyip,
Nimetlerini herkese verenlerden,
Ve gece gibi arayıp ve kusurları sarıp örten,
Âlemin dinlenmesine imkân hazırlayanlar olmayı bize lütfet...
Alan değil veren ellerin;
Affedici olduğu için affedilenlerin
Hak ile doğan,
Hakk için yaşayan ve Hakk ile ölenlerin
Ve sonsuz hayatta yeniden doğanların
Safına katılmayı bize nasip eyle...
Ya Rabbî,
Bizi sıhhatli eyle...
Sâlih amellerle dâim eyle...
Bizi, insanları hayırlı işlere sevk etmeye muvaffak eyle...
Hayırlı işlerde bizi muvaffak eyle..
Fâtihalar, Yâsin’ler, Hatimler, Tefriciyeler okuduk okuyoruz, okuyacağız dergâhında kabul eyle...
Âlemlere Rahmet Hz. Muhammed (s.a.v) Efendimizin ruhuna vâsıl eyle...
Bütün sahabe efendilerimizin ruhlarına da vâsıl eyle...
Okuyanların, okutanların cümle geçmişlerine vâsıl eyle...
Mü’min, mü’minat mevtâlarımıza da rahmet eyle...
Bütün câmilerimizin banilerine ve geçmişlerinin ruhlarına da nâil eyle...
Ecdadımızın mü’min olanlarının ruhlarını şâd eyle... Makamlarını Cennet eyle... OkunanKur’ân’lar hürmetine makamlarını âli eyle... İyi Amellerini kendilerine yoldaş eyle... Peygamberimiz Efendimize komşu eyle...Kabirlerini cehennem çukuru olmaktan muhafaza eyle...Kabirlerini cennet bahçelerinden bir bahçe eyle...
Müslüman doğduk, Müslüman yaşıyoruz...Son nefesimizde de iman ile çene kapamayı ikram eyle...
Dünyadan ahirete göçerken 4 kişinin omuzunda kabir kapısına vardığımızda ailemiz ve sevdiklerimiz geri döndüklerinde, amellerimizle başbaşa kalmdığımızda Ya Rabbi hayırlı amellerimizi kabrimize ışık eyle...
Münker-Nekir melekleri Peygamberimiz Efendimizi karşımıza çıkarıp “tanıyor musun?” dediklerinde Peygamberimizi tanımayı cümlemize nasip eyle...
Cümlemizi Peygamberimizin sancağı altında cem eyle...
Cümlemizi Firdevs Cenneti’nde Peygamberimize komşu eyle...
Korktuklarımızdan emin umduklarımıza da nâil eyle...
Musibetlerden cümlemizi muhafaze eyle...
Evlâtlarımızı Kur’ân’a hâdim, namaza dâim eyle... Emrettiğin yolun yolcusu eyle...
Evleneceklere hayırlı nasipler ihsan eyle...
Âmin... Ya Muîn...

ipek

Kayıtlı Kullanıcı
Eyyy.....rabbim

Eyyy.....rabbim

Ey Rabbim,
Bana yakınlığını tattırdığın için,
Tüm ayıplarımı örttüğün için,
Tüm kusurlarımı bağışladığın için,
Umuduma katık ettiğim tüm hayallerim için,
En sevgilini, bana elçi gönderdiğin için,
Ey Sevgili beni aşkına muhatap ettiğin için,
Sonsuz hamd Sana,
Sonsuz minnettarlık Sana,
Sonsuz şükür Sana,
Sonsuz teşekkür Sana...

Ben acizim, dayanağım Sensin.
Fakirim ben, sığınağım Sensin,
Dilsizim, sözüm Sensin,

Ey Rabbim, sözlerin en güzeli sana aittir.
Ve sözlerin en güzeli Sana hitap etmekledir.
Bu kırık dökük sözlerimi, bu perişan hitabımı Sen kabul eyle,
Sen güzelleştir dualarımı...

Ey Rabbim, yoktum ben, Sen var ettin,
Unutulmuştum ki Sen sevdin, sevdiğin için var ettin.

Öyleyse Ey Rabbim!
Varlığımı aşkına armağan eyle..
Yak beni aşkının ateşinle
Al beni bu dünyadan,
Bu varlığımı ebedi baharına toprak eyle.

Ey Rabbim,
Bütün güzel sözler sana söylemekle güzeldir.
Kırık dökükte olsa kabul eyle sözlerimi...
Yıkık dökükte olsa, kabul eyle dualarımı...
Suskunluğumu, dilsizliğimi en güzel dua eyle.

Bizim söylediklerimiz,söyleyeceklerimiz,
söyleyemediklerimiz, söylemek istediklerimiz,
içimizde sakladıklarımız,suskun bıraktıklarımız...

HER HALİMİ SANA DUA EYLE ALLAHIM

vaktileyl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.vaktileyl.com
Allah ım gece ile gündüzü nasıl kapadıysan ve örttüysen, kardeşimin günahlarını ve hatalarını bu dünya ve ahirette öyle ört.
Benim bilmediğim seninse muhakkak bildiğin sıkıntılarını gider.
Benim hiçbirşey yapamadığım dertlerine sen deva ol,
Her sarsıldığında tutamadığım elini sen tut,
Her incindiğinde yüreğine merhemini sen sür,
Cennetinin en güzel yerine al ve bir daha çıkarma
Allah ım ben onu sevdim sen de sev

AMİİNN!!!

elifffff

Kayıtlı Kullanıcı
Öyleyse Ey Rabbim!
Varlığımı aşkına armağan eyle..
Yak beni aşkının ateşinle
Al beni bu dünyadan,
Bu varlığımı ebedi baharına toprak eyle.

amin amin amin...
tek kelimeyle harika ipek kardeşim,yüreğine sağlık.
selametle,rabbime emanetsiniz.

GEVHER

Yönetici
Ey şefkati ve merhameti sınırsız olan Allahım,
Bütün kalbim, ruhum ve samimiyetimle ellerimi Sana kaldırıp yalvarıyorum. Bugüne kadar Sana dönmek, Senin sevmediğin şeyleri yapmamak ve bütün ruhumla Sana bağlanmak konusunda verdiğim sözleri bozdum. Hep nefsimin ve şeytanın çirkin tuzaklarına kapılıp, vicdanım feryat ettiği halde, Senin huzurunda Sana isyan anlamına gelecek kötülükleri işleme cüretkarlığında bulundum.
Ben şu anda Sen’in kudretinin tecellisiyle bu sözleri söylerken, tekrar, utançla kararmış alnımla huzurunda boynumu eğiyorum. Bir daha Sen’in engin merhametine sığınarak, azabından korkup rahmetin için yalvarıyorum.
Şefkatli ve Merhametli Allahım,
Şüphesiz, Sen’in kullarına olan şefkat ve merhametin, bütün annelerin ruhlarına bağışladığın evlat şefkatiyle karşılaştırılamayacak kadar büyük ve sınırsızdır. Tekrar, rahmetini ümit ederek, bulanık gözlerimi göğsüme indirip, bağışlanmamı diliyorum. Sen’den başka el açacağım, sonuçta Sen’den başka kapısına sığınacağım, Sen’den başka kalbimin ve ruhumun sınırsız arzularını tatmin edebilecek kimse yok.
Rabbim…
Bir daha, beni bağışlamanı içtenlikle istiyorum. Sen’in sevmediğin ve beni Sana sevdirmeyecek şeyleri yapmamak hususunda, bana sağlam bir irade vermeni diliyorum. Nefsime galip gelmek, nefsimin çirkin arzularını senin çizdiğin meşru daire çerçevesinde tatmin etmek konusunda bana başarı vermeni diliyorum.
Şüphesiz benim ve sevdiklerimin ve sevmek istediklerimin sahibi Sensin. Sen’in mülkün olan şeylere yönelen nefsimin Senden izinsiz istemesine karşı, Sen’in yardımına sığınıyorum.
Bana insanlığın özellikle sonsuz mutluluğunu destekleyecek çalışmalarda bulunmama yetecek bir beden ve zihin sağlığı bağışlamanı diliyorum.
Allahım…
Evreni O’nun nurundan yarattığın, bizim Seni tanımamızı borçlu olduğumuz Sevgili Peygamberimizin (asm) sana olan engin sevgisi hürmetine; Senin Kadir, Rahim ve Vedud isimlerinin hürmetine, yakarışlarımı katında kabul eyle. Hayırlı hedeflerimden ayrılmama izin verme.
Allahım! Beni sürükleyip Senden uzaklaştırmaya yırtınan nefsimin ellerine teslim etme. Seni sevmekten daha büyük bir mutluluk olamaz. Lütfen Seni bana sevdir. Ruhuma her sabah bu duayı samimiyetle okumaya beni teşvik edecek bir arzu ver.
Rabbim! Beni bağışlayıp, sevdiklerine dahil etmeni istiyorum. Beni karanlık ve tehlikeli yollardan geçirirken yalnız bırakmamanı, benim yanımda olduğunu hissetmemi sağlamanı istiyorum. Kusurlarımdan utanıyorum. Yalanlarımdan, bencilliklerimden, ikiyüzlülüklerimden, şükürsüzlüklerimden utanıyorum. Eğer beni bağışlarsan ve seversen, bundan daha büyük neyi başarabilirim.
Kovulanlardan olmaktan ısrarla ve içtenlikle sana sığınıyorum Allahım. Senden uzaklara düşmekten Sana sığınıyorum.
Amin…

vaktileyl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.vaktileyl.com
Öyle yanayım ki.. Ya İlahi..

Sevdan geceleri uykumu bölsün, günün aydınlığında gafleti silsin..

Her hâl'de Seni arayım, her hâl'imle Seni bulayım..

Her kapının anahtarı Sende Ya İlahi..

Sana gelen tüm kapıları arala, sessizce süzülüp geleyim yanına..

Sana gelen yollarda beni nefs eline bırakma, Dostlarını yoldaş eyle yolculuğumda!

Sen tut ki.. yüreğimin elinden, ayağıma çakıl ve taş deydiğinde, düşmeyim sendelemeyim..

Sana çıkacak yollarda, Sen tut yüreğimin ellerinden!

Emanetini sağlam ulaştırmayı nasip eyle..

Doğduğum gün verdiğin o tertemiz kalbi, aynı temizlikte emanet etmeyi nasip eyle..

Kirlerden pak eyle bu kalbimi, parçalamaya meyl eden faniliklerden uzak eyle!

Senin verdiğin gönül de, Sen'in ile geleyim Ya İlahi..

Yalan tutsaklıklara esir etme bedenimi,

Üzerimde yalan ve yalnış hiç bir sevdanın izini bırakma,

Gönlüme her gireni, bana Seni getirdiği için seveyim,

Sana gelebilmek için sevileyim!

Gözeten Sensin her halimi.. Sen koru benliğimi..

Sana emanet ettim yüreğimi.. her halimi!

Dünya kuyusunda Yusuf(AS)'ın teslimiyetini ihsan eyle bu bedene,

Yakup(AS)'ın, Yusuf(AS)'a hasreti gözyaşı oldu ömrüne, gözlerinden etti hasreti..

Sabır ile duâsı ile kavuşturdun hem Yusuf'una hem gören gözlerine..

Senin için akan gözyaşına talibim Ya İlahi..

Öyle yanayım ki..

Yüreğimi aşkına kurban eyle!

Gözümün yaşı ile sabredenler gibi kavuşmak nasip eyle!

Sana kavuşmanın adı ise ölüm.. ölümü sevdir bana,

Soğuk deymesin şu dilime, en sıcak kelime olsun.. vuslatın adı..

Öyle yanayım ki.. Ya İlahi..

Ölümü özleyen bir beden de ben olayım!

Ölümlerin en güzeline talibim,

Faniliğe rağbet ettirme,

Ömrüme ömür bereketi ver ki.. Ellerim boş gelmeyim o en güzel kavuşma anına..

Ömrümü tükettiğim yerlerin adını, malımı harcadığım yerlerin adını güzel eyle..

Bedenimi yıprattığım yolları hayır eyle,

Hesabımı kolay, amelimi bol ve güzel eyle..

Öyle Yanayım ki.. Ya İlahi..

Senin için yaşayıp.. Senin için öleyim..

Öyle bir iman ver ki Ya İlahi.. Yalnızca senin için yanayım..

aminn..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt