Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

!!! YAKARIŞ !!! (6 Kullanıcı)

Bahar_58

Kayıtlı Kullanıcı
ve aleyna aleyküm selam ve rahmetullahi ve berakatühu

amin, ecmain inşaAllah baharım..nasılsın, iyi misin kardeşim inşaAllah?

sen de Rabbimize emanet ol..baki dua ile inşaAllah..B);)

Sagolasin Kardesim Iyiyim Cok sükür Ufak Defek Okul ile Ilgili Sorunlar Vardi INSALLAH oda yoluna Girecek Haber Bekliyorum...:a33:
Sen Nasilsin...

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
Sagolasin Kardesim Iyiyim Cok sükür Ufak Defek Okul ile Ilgili Sorunlar Vardi INSALLAH oda yoluna Girecek Haber Bekliyorum...:a33:
Sen Nasilsin...

canım kardeşim, Mevla c.c. yar ve yardımcın olsun.. her daim iyilikler versin inşaAllah..dua ediyorum okulun için ve tüm sıkıntıların için.. Mevla tez zamanda feraha ulaştırır inşaAllah..

ben de iyiyim hamd olsun.. çok yoğun bir yaz geçiriyorum Baharcım :)

görüşmek üzere güzel kardeşim..
hayırlı nurlu akşamların olsun inşaAllah:H

Emanet

Kayıtlı Kullanıcı
Kalbim Seni anar.. andıkça Sevdan ile yanar..
Sen ol demeseydin olmazdım

Varettin varlığına aşikar eyledin
Sebeb-i varlığımı emir buyurduğun nimetlerle güzelleştirdin

RABBİM razı olsun..çok güzel bi paylaşımdı..emeğinize sağlık..selam ve dua ile

nevin2007

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm nigdeli kardeşim.çok güzel bir paylaşımdı okurken çok duygulandım.ALLAH razı olsun.Mevlam bizleri yolundan ayırmasın.*ADINI ANMAYAN KALBİ NEYLEYİM.......*A.E.O.

Bahar_58

Kayıtlı Kullanıcı
canım kardeşim, Mevla c.c. yar ve yardımcın olsun.. her daim iyilikler versin inşaAllah..dua ediyorum okulun için ve tüm sıkıntıların için.. Mevla tez zamanda feraha ulaştırır inşaAllah..

ben de iyiyim hamd olsun.. çok yoğun bir yaz geçiriyorum Baharcım :)

görüşmek üzere güzel kardeşim..

hayırlı nurlu akşamların olsun inşaAllah:H

Sagol Canim benim ALLAH Razi OlsunB)
ALLAH Isini Gücünü Rast Getirsin insALLAH
Sagolasin :H

inam_9

Kayıtlı Kullanıcı
genç kura'n nesilleri için yakırış

genç kura'n nesilleri için yakırış

Genç Kur’an Nesilleri İçin Yakarış

Rahman Rahim Allah'ın adı ile...
HAMD, bize O 'nun yolunda çektiğimiz acı ve üzüntülerin karşılığını kat kat verecek olan, çok çok bağışlayıcı, şükredenlere karşı sonsuz merhametli, nankörlere karşı Adaletli, Rahman ve Muntakim olan Allah'a mahsustur.
Bütün övgüler bize gözler aydınlığı olacak nesiller lutfeden Allah'a yakışır.

Ey sonsuz egemenlik sahibi olan Allahım ! Sen hükümranlığı dilediğine verir dilediğinden alırsın. Dilediğini yüceltir, dilediğini alçaltırsın. Bütün iyilikler senin elindedir. Doğrusu sen istediğini yapmaya kadirsin. Gündüzü kısaltarak geceyi uzatır, geceyi kısaltarak gündüzü uzatırsın. Ve dilediğine her türlü hesabın üstünde rızık bağışlarsın.

Yarabbi ! Bize, çocuklarımıza, ailemize ve ümmetimize azdırıp zulme yöneltmeyen rızıklar ve yer yüzünde adaleti hakim kılacak hükümranlıklar nasibeyle !

Toprağa giren ve ondan çıkan , varlık sahnesinde debelenen ve ondan göçen , gökten inen ve ona yükselen her şeyin eksiksiz bilgisine sahip olan Rabbimiz! Dünyada ve Ahirette izzetli bir hayatı bize bağışla! İslam'ın onurlandıran salih amelleriyle şereflenmeyi, Cehennem azabından berî kalmayı nasib eyle!

Göklerde ve yerde ne varsa hepsinin gerçek sahibi olan Yüceler yücesi Rabbimiz! Unutkanlıktan ve güç yetirememekten kaynaklanan hatalarımızdan dolayı bizi, ailemizi ve ümmetimizin tüm fertlerini affet !

Rahman ve Adil olan Allahımız !Güç yetiremeyeceğimiz imtihan, bela ve fitnelere bizi maruz bırakma!
Ğafuru'r-Rahim, çokça bağışlayıcı olan Afüvvün Kerim Allahımız! Günahlarımızı affet, rahmetinle bizi bağışla, üzerimize selam için meleklerini indir, kalplerimizi sekine esintileri ile doldur! Gazabından da sığınacak tek merci senin Arş'ındır, senin gazabından sana sığınıyoruz; kusurlarımızı rahmetinle karşılayarak bağışla!

Bütün fetihlerin gerçek sahibi Nasiyr olan Allahımız! Dupduru hakikatin bile bile inkarcıları olan zalimlere ve kurdukları tuzaklara bize yardım et!
Her şeyin gerçek sahibi olan Rabbimiz! Bize ve anne babamıza lutfettiğin nimetler için daima şükretmemizi, senin kabulüne mazhar olacak şekilde doğru ve yararlı eylemler yapmamızı nasip et! Soyumuzdan gelecek olan nesillere de iyilikler bağışla, onları şeytanın yanılgıya düşüren çağrılarından koruyup kolla!

Bildiğimiz bütün güvence kaynaklarının en sağlam ve korunaklısı olan Dinimiz'in lutfedicisi Mü'min olan Allahımız! Dinimizin kıymetini bilmeyerek onun hayat veren inançlarını terk eden İslam ümmetini yetişen nesillerle birlikte yeniden kurmayı bizlere nasip eyle!

Hatalarımızı ve günahlarımızı arz edebileceğimiz tek şanlı kudret tahtının sahibi Tevvab olan Rabbimiz! Bizi " hayatımızda şu ana kadar işlediğimiz günahlarımızdan dolayı pişmanlık içinde sana döndük. Elbette sana teslim olmuş müslüman ve salih kullarındanız " diyen erdemli müminlerden eyle!

İstemeden bulaştığımız tağutların pisliklerinden dahi arınmayı bize vahyin rehberliği ile öğreten Rabbimiz! Şüphesiz sen çok acıyan, esirgeyen, gerçek bağışlayıcısın

Kullarının hidayetini kolaylaştıran Rabbimiz!Soyumuzdan yetişen kuşakları da salih, erdemli insanlarla dayanışan, Şeytanların ayartmalarına kanmayan, sadece Rabbine teslim olmuş kimseler olmakla şereflendir!

Azimet sahibi / işinde kararlı ve başarılı olan İbrahim peygamber, seçkin Kabe ve çevresini putlardan beri kılmış, yalnızca Allah'a ibadet etmek isteyenlere tahsis etmek için imar ettiği beldeyi, kendisi ve gelecek muvahhid kuşaklar için karargah olarak ilan ettikten sonra Rabbine yalvarmıştı. Biz de onun gibi , yaşadığımız her beldeyi gözümüzün nuru çocuklarımız için mescidi haram kılmayı diliyor ve şöyle dua etmek istiyoruz:

Ey Rabbimiz! Yaşadığımız her beldeyi, kendimiz ve çocuklarımız için mescidi haram gibi emin kılmayı bize kolaylaştır! Bizi ve çocuklarımızı putlara tapmaktan ebediyyen uzak tut! Şehirlerin her bir köşelerinin ifsad hortlakları tarafından işgal edilmiş olduğunu gördüğünde, ümitsizliğe kapılmadan Hicret'i bir imkan ve ibadet bilerek kendi güvenli bölgelerini kurup oralara göç eden, bu şuurla Vasat Ümmet'in nüvesini oluşturacak Mü'min/ güvencede bir kuşağın imamı olmayı bize nasibeyle!

Rabbimiz! Put kırıcı İbrahim peygamber soyundan türeyecek nesiller için tekrar tekrar, bıkıp usanmadan namazlarında devamlı olmalarını ve tevhidi duyarlılık taşıyan kuşaklar yetiştirmelerini dilemişti. Biz de namazlarında devamlı ve duyarlı olan şeytani işlere meyledip ilanı aşk etmeyen, peygamberleri örnek alan evlatlar istiyoruz. Gönlümüzü bütün içtenliğimizle sana açtık. Biz de İbrahim (a ) gibi dua etmek istiyoruz:

"Ey Rabbimiz! Soyumuzdan gelenlerin namazı devamlılık, kararlılık ve içten duyarlılık içinde yerine getirmelerini, hayata ibadet şuuru ile bakmalarını diliyoruz. İnsanların kalplerini islama ve onlara meylettir, onlara verimli bereketli hayırlı bol rızıklar bahşet! Ancak sahip olacakları nimete nankörlük yapmayıp şükreden kullarından olmalarını diliyoruz. "

Alemlerin Rabbi olan Allahım! İlerlemiş yaşına rağmen Zekeriyya peygamber senden hem de Risalet davası için mirasçı bir oğul istemişti. O kesintisiz Nübüvvet davasını sürdürecek bir oğul isterken sessizce şöyle dua etmişti: " Ey Rabbim! Beni çocuksuz bırakma! Fakat (beni varissiz bıraksan da yeryüzü zalimlere kalmayacak.) Çünkü herkes göçüp gittikten sonra kalıcı olan biricik varlık sensin ."

Biz de, çocuklarımızın davamıza gönül verecek, yolumuzu sürdürecek Yahya peygamber gibi nesiller olmasını niyaz ediyoruz. Şu, putların kol gezdiği dünyada bizi ve çocuklarımızı sahipsiz koyma, tek gerçek dotumuz da yegane vekimiz de sensin. Bize emaneti devredebileceğimiz "imar ve zikir ehli kuşaklar" ihsan eyle ya Rabbi !

Bütün kirliliklerlerden ve noksanlıklardan uzak olan, nefslerimizde taşıdığımız illetlerle nasıl başedeceğimizin yollarını bize öğreten Rabbimiz! Soyumuz içinden insanlara tezkiyenin kaynağı olan vahiy ve hikmeti öğretecek ve onları arındırıp tertemiz kılacak "Alim İmamlar" çıkar! Biliyoruz ki, yalnız Sensin , dilediğine rahmet hazinelerinin kapılarını açacak olan sonsuz kudret ve hikmet sahibi.

Bize arınmanın berrak yollarını gösteren Allahımız ! Ashabı kehf gibi , Rablerine yürekten inanan, zalim toplumun kirliliklerinden hicret eden, mücadelenin tıkandığı dönemlerde zalimlere değil, Sana sığınan, münafıklardan değil, Sen’den yardım uman adanmış çocuklar ve gençler istiyoruz. Tağutlara ve yardakçılarına benzemektense, onları terkederek Mağara'ya sığınan ve Hicreti her zaman bir yol ve imkan olarak görmek gerektiği konusunda örnek olan bu gençler gibi dua etmek istiyoruz:

" Ey Rabbimiz! Bize katından bir rahmet bahşet ve içinde bulunduğumuz harici şartlar ne olursa olsun bizi doğruluk bilinciyle donatl! "

Darlıkta ve genişlikte başvurulması gereken en ihanet etmeyen dostluğun tek sığını olan Rabbimiz ! Hakikate karşı bir gözü kör olan , taşlanmış, rahmetten kovulmuş şeytanın şerrinden bizi, çocuklarımızı ve soyumuzu koru !

Rabbimiz! İffeti ile alemlere örnek olan Meryem anamızın annesi , rahminde taşıdığı henüz doğmamış çocuğunu Rabbine adamıştı. Biz de onun örnekliğini takibetmek istiyor, çocuklarımızı adanmışlık bilinci ile yetiştirmek istiyoruz. İmran'ın eşi gibi biz de yakarmak istiyoruz :
" Ey Rabbim! Rahmimdeki çocuğumu senin hizmetine adayacağıma söz veriyorum. Benden bunu kabul buyur...Lanetlenmiş şeytana karşı onu ve soyunu korumanı diliyorum.”

Yeryüzünü fesada vermeyen, bozgunculuk yapmayan mütevazi kullarının imdadına dünyada ve Ahiret' te yetişen Rabbimiz ! Senden rahmetini uman, ümitsizlilğe düşmeyen, gecelerin derinliklerinde kıyama durarak, rukuya ve secdeye vararak gönülden ibadet eden Adaletin şahidi insanlığın iyilikte öncsü olacak salih evlatlar diliyoruz.

Ey Muntakim olan Rabbimiz ! Cehennem azabını bizden uzaklaştır ! Çünkü onu çektireceği azap gerçekten pek korkunç ve pek yaralayıcı olacaktır. Gerçekten o ne kötü bir yer, ne kötü bir duraktır.

Ey Rahman olan Rabbimiz! Ebedi mutluluk diyarı olan cennetini hak edebileceğimiz ameller işlemeyi nasibeyle ! Bizi, ailemizi ve İslam Ümmeti'ni cennetine vasıl kıl!

Başlangıcı ve sonu olmayan bir varlık sahibi, el- Ahir olan Allahımız!"Ebedileşme tutkumuz" u güzellikle; Emanet'i tevdi edebileceğimiz, Din olarak sadece İslam'a gönül veren, yüreğinde Allah'tan başkasına nihai bağlılık hisleri taşımayan kuşaklar yetiştirmek suretiyle ve Va'dettiğin cennetine girerek sükûna erdirmek istiyoruz. Bizim için kolaylaştır !

Ya rabbi! Çocuklarımızı senin yolunda, her Kur'ani görevi azimle yapmaya çalışan ' hazır neferler gibi' İslam'ın nuruna bağımlı kıl! Evlatlarımızı yeryüzünün haddini bilmezleri tarafından üretilen hortlaklarına, putlarına karşı "İbrahim gibi" savaşan , dünyanın ıslahının insani teminatı olan Ceyşullah' a asker olarak veriyoruz. Bizden kabul buyur. Onları 'Ateş' ile ayrılmaz bir dostluk kuran Adalet düşmanı şeytanların gönüllü askerlerine ve bozgunculuklarına karşı yılmadan mücadele eden salihler arasına kat!

İlahi!Evlerini, sokaklarını, caddelerini, şehirlerini karşılıklı mescidler edinen; hayatı ile Din'i arasında zıtlıklar bulunmayan bir nesil yetiştirmek istiyoruz. Sorunlarının çözümünü Kur'an'da arayan, dünyanın geçici güzelliklerine çağıran Şeytanların adımlarını izlemeyen, Asr'ın kalbinde İslam'ın ışık saçan meş'alasi ile Alemler'e örnek numuneler yeşerten; Asrı Saadet'i yeniden kuracak bir neslin emektarları olmak istiyoruz. Bizlere nasibeyle!

Cihada hayat veren bir imkan olarak izin veren Allahımız! Çocuklarımızı, İnsan Şeytanları tarafından bunca kuşatılmış sokaklarımızı, caddelerimizi, şehirlerimizi ve ülkelerimizi yeniden fitnelerden tezkiye edecek 'imar için cihad bilinci' ile donat!

Yeryüzünün puthane değil, mescid olmasını dileyen Rabbimiz! Besmele ile büyüttüğümüz çocuklarımızın "secde" ' yi mabedlere hapsedenler, evlerini namazlardan mahrum bırakarak mezarlıklara benzetenlerden olmasını istemiyoruz. Onları, yaşamın her bir zerresine ibadet hazzı ile Sıbğatullah'ı kazıyan, her yeri İslam'ın boyası ile boyayıp Tevhid ve Adalet ile damgalayan peygamberler gibi Sabikûn'dan / öncülerden kıl!

Ölümle mukayyet varlığın tek sahibi , Bâki olan Allah'ımız! Gözümüzden bile sakındığımız çocuklarımızı, dev gibi zannedilen putların dumandan gücünü hiçe sayıp onların örümceğin evine benzeyen, suyun üzerindeki köpük gibi olan düzenlerinin zayıflığını gösteren mangal yürekli öncüler arasına kat!

Dostların en güveniliri, yegane Velimiz olan Rabbimiz! Düşmanı bol, tehlikelerle dolu şu dünya çölünde çocuklarımızı dostlarınla dost, düşmanlarınla düşman olan; sevmesi de buğzetmesi de Tevhidi bir bilinçle anlamlandırılmış Kıyam Ehli'nin sahih ve onurlu duruşuna benzeyen peygamberlerin izinden, İstikamet' ten ayırma!

Rabbimiz ! Bizlere Ahlakı Kur'an Olan Nesiller Lutfeyle!
Dualarımız; Kur'an Ocaklarıdan Yetişen, Tüm Kur'an Nesilleri İçindir

Aslı Kahraman

Kayıtlı Kullanıcı
çok güzel dua

çok güzel dua

Sıkıntıdan kurtulmak için okunacak duâ

(Yâ Allah-ür-rakîb-ül-hafîz-ür-rahîm. Yâ Allah-ül-hayy-ül-halîm-ül’azîm-ür-raûf-ül-kerîm. Yâ Allah-ül-hayy-ül-kayyüm-ül-kâimü alâ külli nefsin bimâ kesebet, hul beynî ve beyne adüvvî!)(22)

(Lâ ilâhe illallâhül’azîm-ül-halîm lâ ilâhe illallâhü Rabbül-Arş-il’azîm lâ ilâhe illallahü Rabbüs-semâvâti ve Rabbül-Erdı Rabbül’Arş-il-kerîm.) (23)

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:

“İstiğfara devam eden, her sıkıntıdan, her dertten kurtulur, ummadığı yerden rızıklanır”

“Lâ ilâhe illallah demek 99 belâyı defeder, en aşağısı sıkıntıdır.”

“La havle ve la kuvvete illa billah okumak, 99 derde devadır. Bunların en hafifi sıkıntıdır”

“Sıkıntıya düşen veya borçlanan, bin kere "La havle ve la kuvvete illa billahil aliyyil azim" derse, Allahü teâlâ işini kolaylaştırır.”

“Sıkıntılı iken “Hasbünallah ve ni’mel-vekîl” deyiniz!”

“Sabah-akşam İhlas ve Muavvizeteyni [iki kuleuzüyü] üçer defa oku! Bunlar, bütün belâları, afetleri, sıkıntıları ve istemediğin şeyleri giderir.”

“Bir kimse, sıkıntılı zamanında on defa, Hasbiyallahü lâ ilâhe illâ hüve aleyhi tevekkeltü ve hüve rabbül arşil azîm’i okursa, Allahü teâlâ üzüntüsünü giderir.”

İmam-ı Rabbanî hazretleri, her türlü zararlarından kurtulmak için her gün 500 defa La havle vela kuvvete illa billah okur, okumaya başlarken ve okuduktan sonra yüz defa Salevat-ı şerife getirirdi.

Aslı Kahraman

Kayıtlı Kullanıcı
Resûlullahın duâları

Abdullah İbn-i Abbas hazretleri şöyle anlatır:

Resûl-i Ekremin ne şekilde ibâdet yaptığını öğrenmem için babam Abbas, beni Resûl-i Ekreme gönderdi. Sabah namazında Efendimiz şöyle duâ etti:

“Allahım! Gönlümü sana bağlayacak, darmadağın hâlimi bir araya toplayacak, dağınık ve parçalanmış işlerimi birbirine yaklaştıracak kötü itiyat ve fitnelerden beni koruyacak, dilimi ıslah edecek, bâtınımı koruyacak, zâhirimi yükseltecek, amelimi temizleyip arttıracak, yüzümü ak edecek, rızana ulaştıracak ve her kötülükten beni koruyacak olan rahmetini senin fazlından isterim.

Allahım! Küfür düşünmeyecek şekilde sâdık ve yakîn bir îmânı, dünyâ ve âhirette de lûtuf ve kereminin en yüksek mertebesine beni ulaştıracak olan rahmetini senden isterim.

Allahım! Kazâlarda sabır ve kurtuluşu, şehitler mertebesini, iyiler yaşayışını, düşmanlara galib gelmeği ve Peygamberlere arkadaş olmağı senin fazlından isterim.

Allahım! Her ne kadar hayırlısını bilemezsem ve amelim kusurlu ise de, bütün dileklerimi sana arzeder, senden yardım dilerim. Yalnız senin rahmetine muhtâcım. Ey gönüllere şifâ verip bütün dertlere dermân olan Allahım! Büyük kudretinle birbirine yaklaşmış iki deniz suyunu yekdiğerine karıştırmadığın gibi, Cehennem azâbından helâk oldum diye feryad etmekten ve kabrin fitnesinden beni koru.

Allahım! İstemesinde veya hak etmesinde kusur ettiğim ve kullarından herhangi birine va’dettiğin veyâ vereceğin her türlü iyilikleri candan arzular ve onları senin fazlından isterim.

Allahım! Bizi, sapan ve saptıranlardan değil, hidâyette olup hidâyete ulaştıranlardan, düşmanlarından uzaklaştırıp dostlarına yaklaşanlardan, sana kulluk edenleri senin rızan için sevip, isyan edenlere rızan için husûmet besleyen kullarından eyle.

Allahım! Ben dilimin döndüğü kadar duâ ediyorum. Kabûlü sendendir. Sen kabul eyle. Ben elimden geleni yapıyorum, itimadım sanadır. Biz Allah içiniz ve O’na yöneleceğiz. Kuvvet ve kudret ancak azamet sâhibi olan Allah’ındır. Kıyâmet gününde emniyeti, ebedî günde de ahdini yerine getirip rükû’ ve sücûd eden iyiler ile beraber Cenneti senden isterim. Kerem ve ihsânına nihâyet olmayan, dostluk edenlere sonsuz sevgisi olan ve dilediğini dilediği gibi yapan sensin.

Ey izzet ridâsına bürünüp herkese galib olan Allahım! Seni noksan sıfatlardan tenzîh ederim. Ey ululuk ve yücelik ridâsına bürünerek kullarına fazl u in’âmını esirgemeyen Allahım! Seni tesbîh eder, noksan sıfatlardan takdîs ederim.

Allahım! Kalbimi, kabrimi, gözümü bütün bedenimi nurun ile tenvîr eyle, beni nurlandır ve nurumu arttır.”

TUGBA_SU

Kayıtlı Kullanıcı
amın arkadasım.. duaların dualarımız kabul olur ,inş. yuregıne saglık.....

gecekondu

Kayıtlı Kullanıcı
..Amin..

Selamun Aleyküm Resul abi Allah razı olsun emeğinize sağlık çok güzel bir duaydı ..

Allah'a emanet olunuz selam ve dua ile kalın ..

Resul Aydın

Kayıtlı Kullanıcı
..Amin..

Selamun Aleyküm Resul abi Allah razı olsun emeğinize sağlık çok güzel bir duaydı ..

Allah'a emanet olunuz selam ve dua ile kalın ..

msn20ifadeleri2016xm9.gif

Aleyküm Selam Kardeşim.
Amin,Ecmain; Cümlemizden İnşaallah.
Allah'a Emanet Olunuz.
Selam ve dua ile.

rumuzgüller

Kayıtlı Kullanıcı
çok güzel bir dua

çok güzel bir dua

Gönlümü dua etme ihtiyaç ve iştiyakıyla donatan Rabb-i Rahim’e kendisine yapılan münacâtların harfleri adedince hamd ü senâ ediyor, tazarru ve niyaz âdâbını talim buyuran Rehber-i Ekmel Efendimiz’e, mübarek hanesinin seçkin fertlerine ve Ashab-ı güzînine ağzı dualı kulların nefesleri sayısınca salât ü selam gönderiyor; Şefkat Peygamberi’nin hak nezdindeki kıymetini şefaatçi edinen bir merhamet dilencisi olarak bir kere daha Cevâd ü Kerîm’in dergahına el açıyorum:

Allahım nice ümit ve emellerimi gerçekleştirdin, onca beklenti ve taleplerime cevap verdin.. beni kaç kere sevdiğin ve hoşnut olduğun işlere muvaffak eyledin.. hastalıklarıma şifa lutfettin.. ve bendeni hasımlarının ellerine ve dillerine düşürmedin. Ey bu lütf u ihsanlarda bulunmasa bile, Zatı itibarıyla bütün hamd ve senâlar hakkı olan Meşkûr u Mahmud, şükürler olsun Sana.

Allahım, i’tikad, söz ve amel bakımından şanına lâyık olmayan her türlü kusurdan Zatını yüce tutma ve Sana layık olan sıfatları da isbat etme adına dile getirilen sözlerin en güzelleriyle, renk renk, desen desen tesbîh ü takdîs ifadeleriyle Seni anmak istiyorum. Sırf Senin hoşnutluğunu gözeterek ve rızana ermiş bir kul olma ümidi besleyerek Seni tesbîh ü takdîs etmeyi arzuluyorum. Bu talebimi gerçekleştirmeyi nasip eyle Allahım, beni bu devletten mahrum kılma, rahmetine açılan ellerimi boş koyma. Bendeni, hatalarını itiraf edip pişmanlıkla kıvranan, herhangi bir inhiraftan sonra yeniden toparlanıp dergahına yönelen, büyük-küçük her gaflet karşısında himmet kanatlarını açıp Senin inâyetine sığınan “tevvâbîn” unvanlı kullarının arasına kat. Bu perişan kulunu bilhassa seher vakitlerinde istiğfara sarılarak Senin mağfiretini dileyen Hak erlerinin safına dahil et; beni günahlardan, ayıplardan, isyanlardan, kusurlardan ve hakka muhalefet etme tehlikelerinden arındır.

Ey kendisinden istekte bulunulanların en cömerdi ve ey talepleri yerine getirenlerin en hayırlısı Yüce Rabbim!.. Bilerek ya da bilmeyerek işlediğim günahlardan dolayı beni yarlığamanı ve hususi himayene, ilahî riâyetine almanı diliyorum. Sana karşı her an kulluk şuuruyla yaşayabilmenin kapısını ve ihsan sırrını benim için aç; beni peygamberlerin, sıddîkların, şehitlerin ve sâir sâlih kulların yoluna hidayet eyle.

Efendiler Efendisi’ne, O’nun nezih aile fertlerine ve seçkin arkadaşlarına salât ü selam ederek bunları Senden dileniyorum, Rabbim!

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
Amin Amin Amin
Alalh razı olsun kardeşim emeğine yüreğine sağlık Rabbim bizleri affedip ellerimizi dergahındna boş çevirmeyip gönül muradlarımızı dualarımı kabul etsin hayırlsıyla.
Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun selam ve dua ile Allah'a emanet olun hereşy gönlünüzce olsun:)

eminkms

Kayıtlı Kullanıcı

" Ey bu yerlerin hâkimi! Senin bahtına düştüm.

Sana dehalet ediyorum ve Sana hizmetkârım ve Senin rızanı istiyorum ve
Seni arıyorum."

Allah'ım, bizi saadet, selâmet, Kur'ân ve iman ehlinden eyle Âmin.

ya hanzala

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun çok güzel dualar bunlar. Rabbim bizi yolundan ayırmasın. Amin amin amin

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt