Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

!!! YAKARIŞ !!! (1 Kullanıcı)

sivetok

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
img141.imageshack.us
Her gün okunması gereken dua

Her gün okunması gereken dua

11qe1.gif

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı
"Allah'ım, benim latifeleşmelerimi, ciddiyet hallerimi, hatâen ve kasden yaptıklarımı ve bende olan her şeyimi mağfiret eyle!"

@ebruli

Kayıtlı Kullanıcı
Acizden En Azize

Acizden En Azize

ACIZDEN EN AZIZE
Kainatın ihtişamı kadar büyük olan aciziyetimi, eşsiz muhteşemliğin sahibi benim olamayan her şeyin sahibi ve 'ben'im sahibim olan Rahman'a sunarım.
Ey evvelin ve gaybın sahibi, şu çirkinliklerle çevrili, kainatta küçük, alemimde büyük olan dünyadan belki kirli ama samimi yönelişidir kalbimim.

Ey büyüklüğü ile huzur bulduğum ve ihtiyacıma cevap veren Samed.

Ey maverada kalan gönlüme pencere olan Rahman.

Ey her şeye gücü yeten kudret sahibi.

Acziyetimin lem'asıdır sana olan bu hitaplarım.
İmanın kor bir ateş olduğu şu ahir zamanda, belki ahir ömrümde, sıkıntılarla dolu çalkantılı dünyadan Rahmetine niyaz ederim. Ne sana layık kul olduk belki, nede Habibine layık ümmet. Ama yolundayız inşallah u teala. Ümitsiz değiliz ey Rahman-ı Kerim. Hz. Ömer misali "Cennete bir kişi girecek." dendiğindi zaman "o ben miyim?" diyecek kadar ümitli, "Cehenneme bir kişi girecek" dendiğinde "ben miyim" diyecek kadar korkak ve günahkarız. Ruhumun med-cezirlerinin durulduğu en sakin liman, şu dağdağlı dünya harbinde sığındığım tek yer, sensin Rabbim. Namazım miracım, namazım huzurun(M) diyorum. ve tenefüsüm diyorum. Pencere acıyorum günahlarımdan sana doğru. Günahlarımı affıma delil sunuyorum. Efendimizin" benim şefaatim ümmetimden büyük günahları olanlaradır" hadisini senin sevgilinin sözünü elime rehber yapıyorum. Biliyorum, yaptıklarım ne beni cehennemden kurtarır, nede cennete layık bir hale sokar. Girersem cennetine fazlından, lutfundan,uzak kalırsam azabından; o da senden biliyorum. birde seni görmeyi öyle çok istiyor ki ruhum. çünkü yalnız nurundur ruhları nurlandıran, yalnız senin rızandır en yüksek makam. ne cennet sevdası ne cehennem korkusu yalnız rızan ya rab! Yunus varı;

"cennet cennet dedikleri/ bir kaç köşkle bir kaç huri
isteyene ver sen onları/bana seni gerek seni."

olamadık belki senin aşkınla yanan bir gül, senin aşkınla bakan bir göz ve senin aşkınla yaşayan bir can.
Şu günahlarla çevrili dünyada olmadık dimdik. yenilgilerimiz oldu bazen ve nefis kandırmalarımız.Ama göz yaşlarımız var Rabbim, azabından korkup ta sana sığındığımız. birde kurak gönüllerimiz. biliyorum rabbim suçluyum, günahlara karşı susamışları görüp te sessiz kalışımla, ilmini hakkıyla alamadığımla, eksik ibadetlerim ve nice kusurlarımla suçluyum!!! Ama şimdi hicret ediyorum Rabbim. şu kirli dünyadan merhametine. şu kirli dünya gurbetinden sıla-ı Rahmana. gözleri, idrakleri kapalı olan şu dünyada bende kör ve şuursuzca gurbeti bilemedim. Gurbetim senden ıraklık, gurbetim huzura olan uzaklığım. Gurbet ele düştüm...' türküleri senin gurbetini hatırlatmalıydı bilemedim.

Gurbetteyim rabbim 'gurb' etindeyim. nazım niyazım sana.

Her an dilim sana söyler, sana sığınır. günahlarımla affına geldim. cahilim ilmini isterim, habersizim geleceğimi sana havale ederim.
Ya Rab! kusurumu affet
Beni kendine kul kabul et
Emantini kabz etmek zamanına kadar beni
Emanetin de emin eyle..(amin)

Ukbanur OKUR
alinti

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı
Ya Rabbi! Farkına vararak-varmayarak, gizli-açık, bilerek bilmeyerek işlediğim bütün günahlarımı bağışla!

Hz.Muhammed Mustafa (S.A.V)

sevçiçek

Kayıtlı Kullanıcı
rabbim bizleri kimseye muhtaç etme kendi ayaklarımızın üstünde durmamızı nasip et düşmanlarımıza ve kötülere karşı başımızı dik tutmamızı nasip eyle amin

eyüp1

Kayıtlı Kullanıcı
Allah (c.c.) bana yeter Ondan başka bir ilah yoktur ben ona güvendim çünkü O büyük arşında Rabbidir.
Allah (c.c.)'ı Rab İslamı din ve Muhammed Mustafa (s.a.v.)'i peygamber olarak gönül hoşluğu ile kabul ettim.
Akşamları yatmadan önce her müslümanın söylemesi gereken sözler

Allahım beni gözümü kapatıp açma aralığı (1 saniyeden daha az bir süre) dahi nefsimle başbaşa bırakma.

birde engüzel dua Fatiha süresidir.

Bismillahirrahmânirrahîm

Hamd, Âlemlerin Rabbi, Rahmân, Rahîm, hesap ve ceza gününün (ahiret gününün) maliki Allah’a mahsustur.

(Allahım!) Yalnız sana ibadet ederiz ve yalnız senden yardım dileriz.

Bizi doğru yola, kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet; gazaba uğrayanlarınkine ve sapıklarınkine değil.

AMİN

mmhn

Kayıtlı Kullanıcı
gerçekten güzeldi allah razı olsun

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
DENİZİN DUASI

--------------------------------------------------------------------------------

DENİZİN DUASINI İŞİTTİM BUGÜN....

KALBİNDE SAKLADIĞI DERİNLİĞİ VE SUKÜNETİ,KÖPÜKLÜ DALGALARIN DİLİYLE ,TUZLU DAMLACIKLARIN SÖZÜYLE SESLENDİRİYORDU...

GÖĞSÜNDE SAKLADIĞI HAYATI VE HAYAT SAHİPLERİNE YÜZÜNDEKİ MAVİ TEBESSÜMLE ANLATIYORDU...

GÜNEŞİ VE AYDINLIĞI KOCAMAN KUCAĞINA ALIP,HER DAMLADA AYRI VE KÜÇÜK BİR GÜNEŞ TİMSALİ ,SEVİMLİ VE RENKLİ BİR AYDINLIK KRİSTALİ SUNUYORDU.

İÇİNE DOLAN KİRLERİ HER DEFASINDA SAHİLE ATIP İSTİĞFAR EDİYORDU...

'' BURADAYIM'' DİYORDU...

''GÖRMEDİĞİNİZ KADAR DERİN , GÖREBİLDİĞİNİZ KADAR ENGİN , GÜNEŞİ GÖĞSÜNDE SOĞUTUP HER DAMLASINDA RENKLERE AYIRACAK KADAR MÜŞFİK , KİRİ , PASI VE KARANLIK BAKIŞI KABUL ETMEYECEK KADAR DENLİ VAKUR .''

DENİZE KOŞAN PEK ÇOKTU , AMA DENİZLE KONUŞAN PEK YOKTU . DENİZİ DİLEYEN PEK ÇOKTU , DENİZİ DİNLEYEN HİÇ YOKTU...

AMA O HEP KONUŞTU ... HEP KONUŞTU ........

Senai Demirci
Selamün aleyküm..Çok güzel bir paylaşım olmuş..Allaha emanet olun....
Allah razı olsun sizlerden selam ve dua ile...

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
Amin Amin Amin cümlemizi bizleride inşallah.
Allah razı olsun emeğinize sağlık selam ve dua ile...

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı
Dâima yediren ve kendisine hiç yedirilmeyen, bizi doğru yola ulaşdırıp da doyuran ve suya kandıran ve hep güzel vesilelerle imtihan eden Allah'a hamdederiz."

Ayyildiz

Kayıtlı Kullanıcı
Zarar da fayda da senin iznindedir
Zarara izin vermende bir hikmetledir
Sen hakkımda zarar murad etmezsin
İyilik senden kötülük nefsimdendir
İyiliğe mecalim yok sen iyileştir beni
Zarar da görünse faydadır taktir ettiğin
Kendime faydam yok zarardan kurtar beni​

haticeislam

Kayıtlı Kullanıcı
Ya Rabbi, Mal verdiğinde Saadet de ver , Kuvvet verdiğinde Akıl da ver Tevazu verdiğinde İzzet de ver ; İktidar verdiğinde Basiret de ver Bela verdiğinde İman da ver ; Nimet verdiğinde Şükür de ver Güzellik verdiğinde İffet de ver ; Cesaret verdiğinde İnsaf da ver Zorluk verdiğinde Sabır da ver.
AMİN!

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı
Allah'ın her biri noksansız ve tam bulunan kelimelerine O'nun gadabından, îkabından, kullarının şerrinden, şeytanların hücûmlarından ve benim yanıma gelmelerinden sığınırım."

Ayyildiz

Kayıtlı Kullanıcı
Ey Rabbimiz!
Mülkün sahibi sensin.
Dilediğine mülkü verir, dilediğinden alırsın.
Dilediğini aziz, dilediğini zelil edersin.
Bütün hayırlar, iyilikler senin elindedir. S
en her şeye Kadirsin,
Sen Lütfedensin bize dünyada ve ahirette iyilikler ver.
Ey Rabbimiz!
kalplerimize İslam nurunu,
Kuran hidayetini bahşeyle.
Bütün soyumuzu İslam'a ve Kur'ana bağlı insanlar eyle.
Hepimizi müslüman olarak yaşat.
Bizi dünya ve ahiret mutluluğuna nail eyle .

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Senin Aşkınla Ağlat Ya Rab! (dua)

YA RAB!!

Ey, günahlarla kirlenmiş kimseleri hemen cezalandırmayan, haddini bilmezlerin ayıplarını görmezlikten gelerek onlara mânevî kirlerinden arınma fırsatları veren Merhametliler Merhametlisi! Bizi günahlarla, hatalarla kirlenmekten koru ; kirlendiğimizde de mağfiret ve merhametini bizden esirgeme! Biz, Senin var etmenle var olduk ve Senin lütuflarınla ayaktayız. Her zaman Senin cömertliğini soluklamakta ve Senin ihsanlarını yudumlamaktayız. Dimağlarımıza aydınlık veren Sen; gönüllerimizi iman zevkiyle mamur kılan da Sensin. Akıl Seni buluncaya kadar şaşkınlıklar içinde bocalayıp duruyor, nefis de bâğîlikler peşinde koşturuyordu. Aklı rehber hâline getiren Sen, nefsin arzularını frenleyip, ona itminan ufkunu gösteren de Sensin.. Senin lütuflarınla kendimizi bulduk ve şurada-burada zayi olup gitmekten kurtulduk.

Allah'ım; Değiştirilebilen ve değişmesi gereken şeyleri değiştirme cesaret ve gücünü, değiştirilemeyecek şeyleri olduğu gibi kabul etme olgunluğunu ve ikisi arasındaki farkı anlayabilecek bilgeliği bana ver.

YA RAB!!

Benide ağlat, gece kadar karanlık ruhuma şefkat et de ağlat...Ağlamalarıma dahi ağlamam lazım geldiği için ağlat!..Bükülmüş şu kaddime, solgun ve ölgün rengime, burulmuş boynuma, ve kırık kalbime merhamet et de ağlat...Şu en sakin anda sızlanışlara cevap verdiğin dakikalarda, kapkara gönlümle değil, senden başkasına secde etmeyen başımla sana dönüyor, titreyen dudaklarımla ağlatmanı diliyorum. Heyhat ki "Merhamet merhamet" diyeceğim an , bir hail gibi günahlarım karşıma dikiliyor ve içimde yığın yığın burkuntu meydana getiriyor. Allah'ım! Benim uzaklığım itibariyle, senin yakınlığın hürmetine kalbime rikkat ver ve öyle ağlat ki, kendimi kaybedeyim, arı çiğneyip geçeyim.AMiN

dua4ln3dhgr4.jpg

gizemmsevgi

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm çok güzel bir paylaşım..Allah cc aşkında ağlamak kadar güzel bişey yoktur işte en buyuk huzur orda Allah cc senden binlerce kez razı olsun...efendimizin(s.a.v) rahmeti üzerine olsun Alllah'a Emanet Ol... Selametle...

gece gözlüm

Kayıtlı Kullanıcı
YA RAB!!

Benide ağlat, gece kadar karanlık ruhuma şefkat et de ağlat...Ağlamalarıma dahi ağlamam lazım geldiği için ağlat!..Bükülmüş şu kaddime, solgun ve ölgün rengime, burulmuş boynuma, ve kırık kalbime merhamet et de ağlat...Şu en sakin anda sızlanışlara cevap verdiğin dakikalarda, kapkara gönlümle değil, senden başkasına secde etmeyen başımla sana dönüyor, titreyen dudaklarımla ağlatmanı diliyorum. Heyhat ki "Merhamet merhamet" diyeceğim an , bir hail gibi günahlarım karşıma dikiliyor ve içimde yığın yığın burkuntu meydana getiriyor. Allah'ım! Benim uzaklığım itibariyle, senin yakınlığın hürmetine kalbime rikkat ver ve öyle ağlat ki, kendimi kaybedeyim, arı çiğneyip geçeyim.AMiN

AMİN AMİN AMİN...
Her dem RABBİM'in aşkıyla ağlayanlardan olabilmek duasıyla AMİN

baba431

Kayıtlı Kullanıcı
Amin ALLAH razı olsun güzel bi paylaşım.. selametle...

keltepe

Kayıtlı Kullanıcı
YA RAB!!

Benide ağlat, gece kadar karanlık ruhuma şefkat et de ağlat...Ağlamalarıma dahi ağlamam lazım geldiği için ağlat!..Bükülmüş şu kaddime, solgun ve ölgün rengime, burulmuş boynuma, ve kırık kalbime merhamet et de ağlat...Şu en sakin anda sızlanışlara cevap verdiğin dakikalarda, kapkara gönlümle değil, senden başkasına secde etmeyen başımla sana dönüyor, titreyen dudaklarımla ağlatmanı diliyorum. Heyhat ki "Merhamet merhamet" diyeceğim an , bir hail gibi günahlarım karşıma dikiliyor ve içimde yığın yığın burkuntu meydana getiriyor. Allah'ım! Benim uzaklığım itibariyle, senin yakınlığın hürmetine kalbime rikkat ver ve öyle ağlat ki, kendimi kaybedeyim, arı çiğneyip geçeyim.AMiN AMİN AMİN YARABBİM...

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM

A.E.OL.DUA İLE....

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt