Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

!!! YAKARIŞ !!! (1 Kullanıcı)

ireme

Kayıtlı Kullanıcı
AMİN AMİN AMİN
selamun aleyküm Allah(c.c.)razı olsun bu güzel duaları bizlerle paylaştığınız için..can-ı gönülden amin diyorum..Allaha(c.c.)emanet olunuz,selamun aleyküm..hayırlı ramazanlar

A.S KARDEŞİM...RABBİM CÜMLE ÜMMETİ MUHAMMEDDEN RAZI OLSUN İNŞAALLAH...SİZDE RAHMAN (CC) EMANET OLUNUZ...HAYIRLI RAMAZANLAR..

ireme

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM
ALLAH RAZI RAZI OLSUN İNŞ DUAYA MAZHAR OLURUZ.. BÜTÜN KALBİMLE İNANDIM VEDE DUANA AMİN DİYORUM....ALLAHUEKBER...RESUL-U EKREM EFENDİMİZ (sallallahu aleyhi ve sellem) ALLAH(CC)IN KULU VE ELÇİSİDİR... BİZLERDE İNŞAALLAH ONUN(SAV) SÜNNET-İ SENİYESİNE İTTİBA EDERİZ....
SELAMÜN ALEYKÜM:T

VE ALEYNA ALEYKÜM SELAM..AMİN İNŞAALLAN MAZHAR OLURUZ..EN BÜYÜK TEMİNNİMİZ...HZ PEYGAMBER (SAV) 'E LAYIK ÜMMET OLMAK DİLEĞİYLE..SELAMETLE KAL..A.E.O

ireme

Kayıtlı Kullanıcı
Ya Rabbi!
Beni çok ibadet eden salihlerden ve şükreden zenginlerden eyle...dini ve dünyevi bütün işlerimi düzene koy. Hayırlı nimetlerimi sonuna erdir

selamun aleykum

Rahman razı olsun emeginize saglık amin inşaALLAH selametle...

ALEYKÜM SELAM VE RAHMETÜLLAHİ VE BERAKATUHÜ...ECMAİN OLSUN İNŞAALLAH...SİZDE SELAMETLE KALIN...A.E.O

sila86

Kayıtlı Kullanıcı
.a.allah Razi Olsun Kardeşim.amin Diyorum Tüm Kalbimle.selametle Kal....a.e.o.

ars-lan

Kayıtlı Kullanıcı
sevgili arkadasim cok guzel bir dua ama biraz dakha kucuk harfle yazsaydin...

haticeislam

Kayıtlı Kullanıcı
H.z ömer Ey Allah'ım beni gafil bir şekilde yakalamandan gaflet

içerisinde bırakmandan ve gafillerden kılmandan sana sığınıyorum

diye dua ederdi .Rabbim cümlemizin günahını af etsin amin

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Kâinatin Efendisi''''ne Münacat

Kâinatin Efendisi''''ne Münacat

Selâm Sana ey gönüller Şâh'ı!
Selâm Sana yüzü suyu hürmetine kâinat yaratılan!
Selâmın en üstünü Sana, âlemlere rahmet olarak gönderilen Nebî!
Selâm Sana ey gül yürekli Rasûller Rasûlü, Nebîler Nebîsi...
Selâm!...
Yâ Rasûlallah! Sana karanlıklar ortasından sesleniyoruz... Seni görmemenin hüznü ile... İsyan etmeden gönül burukluğuyla Seni düşünüyoruz... Bazen çok şükrediyoruz da iyi ki Senin döneminde yaşamamışız. Çünkü Yâ Rasûlallah Sahâbe'ne bakıyoruz, Senden onlara yansıyan bir mükemmeliyet var. Bir de kendimize bakıyoruz da iyi ki o zamanda yaşamamışız diyoruz. Gönlümüz o zamanın temizliğini taşıyacak kadar temiz değil zira... Ama Ey Rasûl! Yine de Seni görmemek içimizi yakıyor. Seni görmek arzusuyla yanıyoruz. Yâ Rasûlallah bırakma bizi. Bizleri karanlık odalarımızda bırakma! Aydınlat yolumuzu, gözümüzü, gönlümüzü... Bizleri bas bağrına ve bizleri karanlık odalarımızda nefislerimizle baş başa, boynu bükük mahsun bırakma!.. Biliyorum Yâ Rasûlallah ümmetini çağırıyorsun. Kollarını açmış bizi bekliyorsun. Bunu hissediyorum. Bizlere, her birimize, "Gel! Gel! Daha ne duruyorsun gel artık!.." diyorsun. Sen ümmetini çağırıyorsun. Sen her zaman bizleri davet ediyorsun. Dün Kureyş sapkınlarını İslâm'a davet ettin, bu gün ise bizleri davet ediyorsun. Ellerimi uzatsam sana dokunacağımı biliyoruz. Sen sevginle bizleri kuşattın. Ama...Ama gücümüz yok SULTAN'IM. Kollarımızı kaldıramıyoruz. Zincirlere vurulmuşuz. Karanlıklara hapis olmuşuz. Ne olur sultanım gel!.. Zincirler artık ağır geliyor... Karanlıklar boğuyor. Gel Yâ Rasûlallah! Karanlığımızı aydınlığa çevir. Zincirlerimizi çöz. Bizi Rabbimizin yoluna ve o Senin güzel gönlüne bağla. Öyle sıkıca bağla ve beni tut ki bir daha karanlık görmeyelim. Yâ Rasûlallah Sen ki davete icabet edersin. Seni gönlümüze davet ediyoruz. Ashabınla beraber tekbir sesleriyle beraber gelmeni bekliyoruz. Gönlümüzü aydınlığa çevireceğin ânı, Senin heybetinden korkup kaçacak olan kibrimizin, riyamızın ve hasedin gitmesini hasretle bekliyorum. Biz hepimiz Seni bekliyoruz. Biz Sensiz, acının en büyüğünü tatmaktayız. Senin o güzelliğini, merhametini, mükemmelliğini, ahlâkını duyduğumuz ve bildiğimiz hâlde sevmemek, aşkına deli divane olmamak bir kul için en büyük acı olsa gerek. Yâ Rasûlallah! Sahaben açtı; ama Seni görünce doyarlardı. Biz de açız. Bu öyle bir açlık ki on dört asırdır acıkan ümmetinin süre gelen açlığıdır. Güle hasret, güneşe, aya, yağmura ve Sana hasret ile geçen on dört asır... Yâ Rasûlallah! Uzaklardan bulutlar görüyoruz. Bunlar yağmur bulutları değil mi? Bir bulut olup, kuruyan gönlümüze sağnak sağnak yağmaya geliyorsun değil mi? Artık bize hüzün yok, çünkü Sen geliyorsun. Bizim açlığımızı, susuzluğumu gidermek için, bizi bağrına basmak için ve kuruyan gönüllerimizi yeşertmek için... Artık bize hüzün yok, çünkü Sen varsın. Artık karanlık yok, Senin nurun var. Artık kuraklık yok, âlemlere rahmet Sen varsın ve Senin sevginle gözlerden dökülen göz yaşlarımız var. Artık Sen varsın. Rabbimiz'e kulluktan, Sana uymaktan, Seni sevmekten başka bir şey yok. Artık Medine dönemi var. Nefsin işkencesinden kurtulma zamanı. (İnşâallah) zincirleri parçalama ve Medine'ye, nurlu diyara göç var...

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
--------------------------------------------------------------------------------

Selâm!...

FEYZAADALI

Kayıtlı Kullanıcı
--------------------------------------------------------------------------------

Selâm!...

ESSELAMUN ALEYKÜM. YÜREĞİNİZE GÖNLÜNÜZE SAĞLIK. RABBİM İNŞAALLAH BİZLERİ EFENDİMİZE YARAŞIR ÜMMET OLARAK KABUL EDER.HAKKA YARAŞIR KUL OLARAK KABUL EDER. HATALARIMIZI BAĞIŞLAR.A.E.O.

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
ESSELAMUN ALEYKÜM. YÜREĞİNİZE GÖNLÜNÜZE SAĞLIK. RABBİM İNŞAALLAH BİZLERİ EFENDİMİZE YARAŞIR ÜMMET OLARAK KABUL EDER.HAKKA YARAŞIR KUL OLARAK KABUL EDER. HATALARIMIZI BAĞIŞLAR.A.E.O.

VE Aleykümselam

"Ey Merhametliler Merhametlisi, hâlimizi sadece Sana açıyor, içimizi yalnız Sana döküyor ve son bir kere daha en içten iniltilerle engin rahmetinin kapısını tıklatıyoruz.
Ey gizli açık her hâlimizi bilen!

Ey bizi hiçbir zaman terk etmeyen Rabbimiz, şu renk atmış simalarımıza, şu tekleyen nabızlarımıza ve şu yürekler acısı hâlimize merhamet buyur da, içinde bulunduğumuz kahredici şu sıkıntılardan bir çıkış yolu göster ve dirilmemize izin ver.

Çaresizlikle kıvranırken dahi ümitle çarpan sinelerimize, yaşlarla dolan gözlerimize şefkatle teveccüh buyur, bir kez daha kapı kullarını bağışla!"

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Allah'a uzanan harfler: Münacat

Günümüz insanının en büyük problemi, ruhi tatminsizlik. Devamlı surette bedeninin ihtiyaçlarını gideren ve ruhi yapısını ihmal eden insanoğlu, içindeki bu boşluğu doldurabilmek için akla gelmedik sapıklık ve yanlışlara başvurabiliyor ve en sonunda bu tatminsizlik onu intihara kadar sürükleyebiliyor.

Halbuki insanın içindeki bu boşluğu dolduracak en büyük iksir, Yaratıcısı’na yönelmesidir. Allah’a imanla gönlü coşan bir insan ruhen doygunluğa erişir. Allah’ın razı olacağı bir kulluk performansına yükseldiği müddetçe de o, iç dünyasında en derin mutluluk ve tarifi imkansız hazlar yaşar. Böyle bir insan, almış olduğu manevi lezzetler sayesinde günlük hayatında önünü kesen her türlü zorluklar karşısında sarsılmadan durabilir. Çünkü o, eşya ve hadiselerin tek yaratıcısı Yüce Allah’a dayanmış ve O’na güvenmiştir. Bu güven elbetteki onu yalnız bırakmayacaktır. Bir kul olarak bizim için en büyük nimet, Rabb’imize karşı kulluk vazifemizi yerine getirebilme gayretidir.

“Bulduğumu Sende buldum,
Bâtıl şeylerden kurtuldum;
Gelip kapında kul oldum;
Rabb’im sana döndüm yüzüm!

Dünyalar Seninle cennet,
Nimet Senden kime minnet?
Gel kuluna merhamet et!
Rabb’im Sana döndüm yüzüm!”

mısralarında ifade edildiği gibi her an O’na yönelmek, O’nun rahmetinin enginliğini iliklerimize kadar duymak, O’nunla doymak, O’ndan gayrı hiçbir şeye gönül vermemek çok büyük bir ayrıcalıktır. Tarih, bu ufku yakalayan nice aşk ve gönül insanlarla doludur. Yunus Emre, Mevlana, Şah-ı Nakşibendi, Abdülkadir Geylani, Bediüzzaman gibi nice gönül sultanları, acz ve fakrlarını ortaya koyarak Cenab-ı Hakk’a dua dua yalvarıp münâcâtlarda bulunmuşlardır. Münâcâtlar, Allah’a (celle celâluhû) yalvarmak, günahlardan dolayı pişman olmak; kabri, hesap gününü ve ahireti düşünerek Cenâb-ı Hakk’a yakarmak gibi konularda kaleme alınan şiir ve yazılardır. “Kâinâtın Efendisi’ne Na’t Antolojisi” isimli çalışmadan tanıdığımız Ali Budak ve Ali Belbağı, her biri solmayan birer çiçek olan Allah âşıklarının, çevreye yaydıkları kokular mesabesindeki münâcâtlarını bir araya getirmiş. Hem Âlemlerin Rabbi’ni anlatanların duygu ve hislerine tanık olmak, hem de Cenâb-ı Allah’a daha fazla yakarma yolunda bir adım daha atabilmek için “Âlemlerin Rabbi’ne Münâcât Antolojisi” bulunmaz bir hazine.

Zaman Kitap’tan çıkan bu çalışmada Asr-ı Saâdet’ten, Cumhuriyet dönemine kadar olan sürede yaşamış şair ve yazarlardan derlenilen münâcât örnekleri bulunuyor. Münâcâtlar sıralanırken, Asr-ı Saadet’ten günümüze kadar devam eden süreçte, şair ve yazarların vefat tarihleri dikkate alınarak kronolojik bir sıra takip edilmiş. Ayrıca eserde yer alan örneklerde geçen ayet ve hadisler, Arapça ve Farsça ibareler ile günümüz okuyucusunun anlamada zorluk çekeceği kelimelerin mânâları, eserin sonunda “sözlük” bölümünde incelenmiş.

ALİ DEMİREL

Elif Karaçivi

Kayıtlı Kullanıcı
Bir Cümle Içinde Bin Cümle Dua..

Bir Cümle Içinde Bin Cümle Dua..

'' RABBİM BİZ BİZİ, HATTA BİZ SENİ UNUTSAK BİLE SEN , BİZİ UNUTMA.. ''

nakşibendi

Kayıtlı Kullanıcı
Ey iman edenler, kendinizi ve yakınlarınızı ateşten koruyun ki onun yakıtı insanlar ve taşlardır... (Tahrim Suresi, 6)

MERYEM/98-Bir de onlardan önce nice kuşakları helak ettik. Hiç onlardan birini hissediyor musun veya onların gizli bir seslerini işitiyor musun?

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt