Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

!!! YAKARIŞ !!! (1 Kullanıcı)

lana

Kayıtlı Kullanıcı
RE: İçten dua

selamunaleyküm ve slm verenlere vealeykümesselam Allah razı olsun kardeşim bu bilgilendirme için selametle kalın...B)

ahmedhasan

Kayıtlı Kullanıcı
RE: DUA

DUA RAHMET KAPISINI ÇALMAKTIR.DUAMIZ OLMAZSA CENAB-I HAKK'IN YANINDA HİÇ DEĞERİMİZ YOK..B)B)

is-mail

Kayıtlı Kullanıcı

GÖNLÜNE SAĞLIK ÇOK GÜZEL Bİ YAZI...

guleryuz

Kayıtlı Kullanıcı

MEDİNA KARDEŞİM ALLAH RAZI OLSUN BİZE VERDİĞİN BİLGİDEN VE PAYLASIMDAN İNŞALLAH
VEYS KARDEŞİM SÖYLEMEDEN GEÇEMİCEM NE GÜZEL BİR ŞİİR ALLAH SENDEN RAZI OLSUN

emengen

Kayıtlı Kullanıcı
ÜMMETİ MUHAMMEDE DUAM

ÜMMETİ MUHAMMEDE DUAM

EY EZELİN VE EBEDİN,EY YERİN VE GÖĞÜN MALİKİ OLAN RABBİM İSMİNİ İSMİNİN YANINA YAZDIĞIN SEVGİLİN,HABİBİN HÜRMETİNE YARDIM EYLE MUHAMMED ÜMMETİNE YARDIM EYLE!

SEN ZULMEDENİN ZULMÜNÜ
AL BAŞINA GEÇİR YARAB
DE EBABİL KUŞLARINI
BAŞLARINDAN UÇUR YARAB...

DUYGULARIN IRMAHINI
ÇEKTİK DUA SİLAHINI
SEN MAZLUMLARIN AHINI
ZALİMLERDEN ÇIKAR YARAB...

RABBİM SANADIR DİLEKÇEM
ÇARESİZLİK TEK GEREKÇEM
BOYNUM BÜKÜK BOZUK LEHÇEM
ZALİMLERİ BATIR YARAB,ZULMEDENİ BİTİR YARAB...

MAZLUMLARI ÜZENLERİ
KUDRETİNLE SEN EZ YARAB
MÜMİNLER ÇARESİZ KALDI
KÖR DÜĞÜMÜ SEN ÇÖZ YARAB...

selam ve dua ile...

sengul

Kayıtlı Kullanıcı

sa medina kardeşim.çok güzel olmuş.duanın gücünü küçümsememek lazım.Allah kendisine açılan hiçbir eli geri çevirmez.yeterki gönülden olsun.eğer bazı dualarınızın kabul olmadığını düşünüyorsanız.yanılıyorsunuz.elbette her dua cevabını bulur.ancak bu cevap istiğimiz gibi olmayabilir.böyle durumlarda bunun hikmetini düşünmeliyiz.a.e.o

SUMRU

Yasaklı Kullanıcı

lana yazdı:
selamunaleyküm ve slm verenlere vealeykümesselam Allah razı olsun kardeşim bu bilgilendirme için selametle kalın...B)

rosemoon

Kayıtlı Kullanıcı

amin kardeşim emeğinize yüreğinize sağlık.B)
ya rabbi acizim fakirim nakısım nefsime irademe hakim olmam için bana yardım et...hakla batılın yanyana olduğu yerde beni şerefle,başarıyla mutlulukla hakkı temsil etmek şerefiyle şereflendir.
son nefesime kadar lütfen beni yolundan ayırma...
biran bile beni nefsimle başbaşa bırakma.imanımı,ilmimi arttır ve sabitleştir.beni kuran-ı kerim ahlakıyla ahlaklandır.ve beni affet yarabb
ne olur affet...B).amiiiiiiin

gizcan

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH KABUL ETSİN.AMİNB)

zeynep1111

Kayıtlı Kullanıcı
salih insan olmak için

salih insan olmak için

Ali Ramiteni hazretleri buyuruyor ki: Salih bir kimse olabilmek için şu on şey gerekir:

1- Temiz olmalı. Temizlik iki kısma ayrılır:

a- Zâhiri temizlik: Dış görünüşün temiz olmasıdır. Bu, bütün insanların dikkat edeceği hususlardandır. Giyecek, yiyecek, içeceklerin ve kullanılacak bütün eşyaların temiz olmasıdır.

b- Bâtıni temizlik: Kalbin iyi huylarla dolu olmasıdır. Hased etmemek, başkaları hakkında kötülük düşünmemek, Allah düşmanlarını sevmemek, dostlarını sevmek gerekir. Kalb, Allahü teâlânın nazargâhıdır. Bu sebeple kalbe dünya sevgisi, mideye de haram lokma koymamalıdır. Bir hadis-i şerifte, (Haram yiyenin duası kabul olmaz) buyuruldu. Kalb temiz olmazsa ibadetlerin lezzeti alınamaz, Allahü teâlâya ait bilgilere yani marifete, kavuşulamaz.

2- Dile sahip olmalı. Dilin uygunsuz sözleri söylemeyip susması, Kur'an-ı kerim okuması, emr-i maruf ve nehy-i münkerde bulunması, dinin emirlerini yapmayı ve yasaklarından kaçınmayı bildirmesi gibi. Peygamber efendimiz de, (İnsanlar, dilleri yüzünden Cehenneme atılırlar) buyurdu.

3- Kalabalıklardan uzak durmalı. Bu sebeple göz, haramlara bakmamış olur. Çünkü kalb, göze tâbidir. Her harama bakış, kalb aynasını karartır. Peygamber efendimiz, (Yabancı kadınlara şehvetle bakanların gözlerine, kıyamette erimiş kızgın kurşun dökülecektir) buyurdu. Erkeklerin yabancı kadınlara, kadınların da yabancı erkeklere şehvetle bakması haramdır.

4- Oruç tutmalı. İnsan oruç tutmak suretiyle meleklere benzemiş ve nefsini ezmiş olur. Bir hadis-i kudside; (Oruç bana aittir. Orucun ecrini ben veririm. Sevabı nihayetsizdir) buyrulmaktadır. Başka bir hadis-i şerifte de; (Oruç, Cehenneme kalkandır) buyuruldu. Oruç tutarak gönlü huzura kavuşturmalı ve şeytanın yolunu kapatıp, siper hasıl etmelidir.

6- Allah’ı çok hatırlamak. Allahü teâlâyı hatırlamak için söylenecek en faziletli söz La ilahe illallah demektir. Bunu söylemeye devam eden, ihlas sahibi olur. İhlas; bütün işlerini Allah rızası için yapmak, dünyaya ait mal ve makamlardan hevesini kesip ahireti istemektir. İhlaslı kimse; "Benim tek gayem Allah’ın rızasıdır" der. Kur'an-ı kerimde de mealen, (Ey iman edenler! Allah’ı çok anın) buyuruldu. (Ahzâb 41) Nefsin hep zararlı olan isteklerinden kurtulmak için devamlı Allahü teâlâyı anmalıdır.

7- Kalbe dikkat etmeli. Kalbe dört çeşit düşünce gelir. Bunlar; Rahmandan, melekten, şeytandan ve nefsten. Rahmandan gelen; gafletten uyandırır, kötü yoldan doğru yola kavuşturur. Melekten gelen; ibadete rağbet ettirir. Şeytandan gelen günahı güzel gösterir. Nefsten gelen ise, dünyanın faydasız şeylerini istetir. Şeytani ve nefsani düşüncelerden kurtulmak gerekir.

8- Allah’ın hükmüne rıza göstermeli. Havf ve reca, yani korku ve ümit arasında yaşamalı. Çünkü imansız öleceğinden korkan, günah işlemez. Ayrıca mümin, Cenneti ümit eder, salihlerle sohbet eder. Salihlerle sohbet, günahlara perde çeker, haramları gözüne kötü gösterir.

9- İyi hasletlerle süslenmeli. Yani Allahü teâlânın ahlakıyla ahlaklanmaktır.

10- Helal lokma yemeli. Allahü teâlâ, (Helal ve temiz olanını yiyin) buyurmaktadır. (Bekara 168) Peygamber efendimiz ise; (İbadet on kısımdır. Dokuzu helali talep etmektir) buyurdu. Biri de bütün ibadetlerdir. Haram yiyen, ibadet etme gücünü kendinde bulamaz. Helal yiyen de, günah işlemez.

Bir hadis-i şerif meali:
(Akıllı olan, dua ve ibadet için, nefsini muhasebe için, ayıplarının kendisine haber verilmesi için ve ihtiyaçları için vakit ayırır. Diline sahip olur, zamanını iyi kullanır, işine yönelir ve en sağlam dostuna karşı da ihtiyatlı olur.) [Deylemi]

- Müslüman güler yüzlü olmalıdır. Yüzü turşu satmamalıdır. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Mümin kardeşinin yüzüne asık bir çehre ile bakana melekler lanet eder.) [Hatib]

- Harbde değil, sulh zamanında ya olduğumuz gibi görünmeliyiz veya göründüğümüz gibi olmalıyız. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Hakiki müslümanın özü sözü birdir, işi ile sözü aynıdır, komşusu da şerrinden emindir.) [İbni Lal]

- Hatamızı söyleyeni iyi karşılamalı, ona teşekkür etmelidir. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Allah’tan kork diyene, sen önce kendine bak diyeni Allahü teâlâ sevmez.) [Beyheki]

- Müslüman, örnek insan olmalı, zorluk çıkarmamalıdır. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Müslüman, kolaylaştırır, müşkülat çıkarmaz.) [Nesai]

- Elden çıkana veya ele geçmeyene üzülmemek gerekir. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Dünyadan nasibine razı olan, nasip olmayana üzülmeyen güzel ahlaklıdır.) [E Nuaym]

- Huzurlu olmak için, dünya nimetleri bizden az olana bakmak ve halimize şükretmek gerekir. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Zenginlerin yanına girip çıkmayı azaltın. Bu, Allahü teâlânın sizdeki nimetini hakir görmenize sebep olur.) [Hakim]

- Günahları yüzünden yıkılıp viran olmuş bir yere gitmemek iyi olur. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Helake uğramış bir beldeye uğrarsanız, oradan süratle geçin.) [Taberani]

- Muhatabımız kötü biri veya çocuk olsa, eğer hak için çalışıyorsa itiraz etmemeli, onu desteklemelidir! Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Küçük, büyük veya hoşuna gitmeyen biri, hakkı müdafaa ediyorsa, sözü haksa kabul et, bâtıl için çalışıyorsa, sözü bâtılsa reddet!) [Deylemi]

- Maddi ve manevi yönden sıkıntısız iken dua etmek, bela gelince dua etmekten üstündür. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(İyilikler fenalıkları giderir. Rabbini rahatlık ve bollukta iken zikredeni [hatırlayanı], Allahü teâlâ da, bela zamanında kurtarır, korur.) [Ebu Nuaym]

(Allahü teâlâyı o kadar çok zikredin ki size "mecnun" desinler.) [Hakim]

(Yemeği Allahü teâlâyı zikrederek, namaz kılarak eritin.) [Beyheki]

- Ölümü hatırlamak çok iyidir. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Ölümü çok hatırlayın, ölümü çok hatırlayanın kalbi ihya olur, ölümü de kolaylaşır.) [Deylemi]
(Ölümü çok anmak, insanı dünyadan çeker, günahlardan sıyırır.) [İbni Lal]

- İmrenilecek kimsenin vasfını Peygamber efendimiz şöyle bildiriyor:
(Şu kimseye imrenilir: Malı azdır, çoluk çocuğu namaz kılar, oruç tutar. İbadetini gizlemeye çalışır. Tanıyanı azdır, meşhur değildir, parmakla gösterilmez. Rızkı yetecek kadardır. Buna da sabreder. Hâlini kimse bilmez. Arkasından ağlayanı az, mirası da fazla değildir.) [Taberani]

- Herkese dert açılmaz, herkesten yardım istenmez. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Din kardeşinde, hayâ, emanet ve sadakat gibi üç hasleti gördüğünde ondan bir şey ricada bulunabilirsin. Bu vasıfları yoksa, bir şey rica etme!) [Deylemi]

- Allah’tan korkup günahlardan kaçmalı, ibadetleri yapmaya çalışmalıdır! Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Allah’a inanan kurtulur; Onu tanıyan ittika eder [Allah’tan korkar]; ittika eden, emin olur. Onu seven haya eder; verdiği rızka razı olanın gözü tok olur; tevekkül edene de kâfi gelir.) [Ramuz]

- Hizmet etmek çok sevaptır. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Seferde bir kavmin efendisi, onlara hizmet edendir. Şehitlik hariç, hizmet etme sevabına hiçbir şey ulaşamaz.) [Hakim]

(Müslümanın işini gören, hac ve umre yapmış gibi sevaba kavuşur.) [Hatib]

- İnsanlarda bulunan iyi ve kötü vasıflar çoktur. Peygamber efendimiz birkaçını şöyle bildiriyor:
(İnsanların en kötüsü, yalnız başına yer, ikram etmez, hizmetçiyi döver. Bundan daha kötüsü, insanlara buğzeder ve onlar da kendisine buğzeder. Bundan da kötüsü, şerrinden korkulur ve iyilik beklenmez. Bundan da kötüsü, dünya için ahiretini satar, dinini yer [dini dünya menfaatine alet eder.]) [İbni Asakir]

(En iyiniz, ahidlerini yerine getiren ve nefsini temizleyendir.) [Ebu Ya’la]

(En kötünüz, bağırarak konuşan, belagatla konuşmaya zorlanan ve çok laf edendir. En iyiniz ise ahlakı en güzel olandır.) [Beyheki]

(İnsanların en kötüsü, katı kalbli ve kibirli olandır, en iyisi de, iyi olduğu halde, kıymeti bilinmeyen, zaif, kendisine değer verilmeyendir; O, (şu şöyle olacak) diye yemin etse, Allahü teâlâ onu yalancı çıkarmaz.) [İ.Ahmed]

- Cennetlik ve Cehennemlik olanın vasfını Peygamber efendimiz şöyle bildiriyor:
(Cehennemlik olan kabadır. Ehline, arkadaşına ve topluma karşı kaba davranır. Cennetlik olan ise, mütevazı ve zahid olur.) [Deylemi]

- Ödünç veya hediye vererek yahut bir yardımda bulunarak insanları sevindirmek çok sevaptır. Hadis-i şeriflerde buyuruluyor ki:
(Farzların edasından sonra Allahü teâlânın en çok sevdiği iş, bir mümini sevindirmektir.) [Taberani]

(Mümin kardeşinin yüzüne tebessüm etmek sadakadır.) [C. Sagir]

Bu nasihatlere uyan, dünya ve ahirette mutlu olur.

Kime dinin emirlerini yapmak kolay gelirse, onun salih biri olduğu anlaşılır. Hadis-i şerifte buyuruldu ki: (Ahirete ait istediğine kolayca kavuşur, dünyaya ait olana kavuşman zorlaşırsa, bil ki sen iyi bir hâl üzerindesin. Bunun tersi olursa kötü hâldesin!) [Beyheki]

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

dua
ey rabbim herşeyi kaplayan rahmetinden herşeye gücü yeten kuvvetinden her şeyin boyun eğdiği kudretinden karşısında hiç birşeyin duramadığı izzetinden herşeyi kaplayan azametinden herşeyi kuşatan ilminden herşeyi aydınlatan nurundan istiyorum ve bekliyorum bilki sana muhtacız gizlice yaptığım günahlarm senin ilmindedir beni gizli günahllarımın ağırlığından kurtar sen herşeye şahitsin günahlarımı rahmetinle gizledin rabbim sen her günahı bağışlayan ve her hatayı örtensin sen benim fakirliğimden ve güçsüzlüğümden haberdarsın yarabbi yarabbi yarabbi yüceliğin adına seni anmama yardım et günahlarım bilgisizliğim boş emellerim aşırılıklarım gafletimden dolayı senin af kapını gözyaşımla çalıyorum biliyorumki derdimin ilacı sensin ey rabbim beim kimim var senden başka affı ve rahmeti başka kimden isteyeyim bukadar günah ve aşırılılıktan sonra sana geldim pişman ve perişanım beni çirkin günahlarımdan arkadaşlıklarımdan kurtar sana dönüyorum günahlarımı itiraf ediyorum yalnız sana sığınıyorum özrümün kabulu için göz yaşlarımla af diliyorum affet rabbim affet senin rahmetini gördükten sonra beni yakacağına inanayımmı keşke bilseydim sen benim dünya ve ondan gelecek belalarımın direncimin azlığını biliyorsun vebiliyorsunki ben senin ayrılığına dayanamam göz yaşlarımla çağırıyorum ey müminlarin dostu feryat edenlere cevap veren ey sadıkların dostu beni affet sen hepsine şahitsin gizli olanı sen rahmetinle gizledin günahlarımın ağırlığından kurtar yüreğim dostluğunu kaldıramaz ama kalbim sevgini hissedebilir ey kerim ve rahim olan rabbim sen benim dünya ve belalarıma karşı gelecek olan gücüm ol kudretinle güç ver biliyorsunki ben sana muhtacım ilahi bilmiyorum sana neleri şikayet edeyim insanlarımı zorluklarımı üzerime gelen belalarımı beni affet herşeye sabrettim ama senin ayrılığına sabredemem sana sürekli bir kul olayım güvencim dayanağım dostum sensin her halimle sana koşarım bana kuvvet ver kapına gelmeme yardım et uğrunda herşeyimi vermem için bana güç ve nur ver huzurunda değişmez olayım sana koşanlarla birlikte sana koşayım seni sevenlerle birlikte seni seveyim rahmetin ve kudretinle kuşat beni hatalarımı günahlarımı affet değilmiki sen kullarına bu hükmü verdin bana yönelin benden isteyin kabul edeyim bende yüzümü sana çevirdim elimi sana uzattım silahı ağlamak ve sermayesi ümit olan bu kulun senin kapına geldi eğer affeder merhametedersen bu senin şanındır eğer bağışlamassan hangi kapıya gideyim senden başka rab yokki ona gidilsin tüm zerrelerimle sana sığınıyorum rabbim rahmetinle şefkatinla beni kucakla amin :DB):p

eren emin

Kayıtlı Kullanıcı

AMİN. ALLAH RAZI OLSUN ERKAN ABİ

eren emin

Kayıtlı Kullanıcı

AMİN ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞLERİM YAPTIĞINIZ DUALAR ÇOK GÜZEL

Canan15

Kayıtlı Kullanıcı

Dua ibadettir.
Dua Mü'minin silahıdır.(Hadis-i Şerif)

-------------------------DUALAR----------------

*Allah'ım! Helalinle beni haramından koru!
Senden başka, beni hiçbir kimseye muhtaç etme!

*Allah'ım! Gazabından rızana,cezandan affına sığınırım!
Senden yine sana sığınırım.Sana olan övgümü saymakla bitiremem.!

*Allah'ım! Kabir azabından,göğüs darlığından ve çeşitli irade zayıflığından sana sığınırım.

*Allah'ım! İman ve kesin inanışımızın ışığını çoğalt,
Tevfik ve yardımını fazlalaştır.

*Allah'ım! Senden faydalı ilim, çok rızık ve bütün hastalık ve sıkıntılardan şifa bekliyorum.

*Allah'ım! Selametle bizi yaşat. Selam evine bizi koy!
Rabbimiz Sen yücesin ,Hamd sanadır ve senin içindir.

*Allah'ım! İsmi ve Resulullah'a Salat-u Selamla duama başlarım.Allah'ın fazl-u keremini ister,şeytanın şerrinden ona sığınırım.

*Allah'ım! Geçimin en tatlısını,ömrün en saadetlisini ve rızkın en bolunu bana nasip eyle!

*Allah'ım! Bana Allah korkusunu ver,günahlarımı bağışla;
Hangi yerde olursam olayım,beni iyi yola çevir.

*Allah'ım! Günahlarımın tamamını; küçüğünü ve büyüğünü,
ilkini ve sonunu,gizlisini ve açığını bağışla.

*Allah'ım! Doğu ile batının arasını nasıl uzaklaştırdınsa,
benide günahlarımdan öylece uzaklaştır.

*Allah'ım! Bana rahmet kapılarını aç, fazl-u kerem hazinelerinin kapısını'da aç! Zira sen, ikram edenlerin en ekremisin.

*Allah'ım! Sen çok affedicisin ve affetmeyi seversin,
beni de affeyle!

*Allah'ım! Senin zikrini okumaya ve sana şükretmeye
ve güzel ibadet etmeye bana güç ver.

*Allah'ım! Senden başka sığınak bilmiyor,Senden başka güç ve
kuvvet de tanımıyoruz.Gören,bilen,duyan sadece sensin.

*Ya Rab! Bize senin sevdiklerini sevdir.
Bizleri razı olduğun işlerle meşgul eyle.

*Allah'ım! Gönlümde olanı hakkımda hayırlı eyle;
Hakkımda hayırlı olana gönlümü razı eyle!

*Allah'ım! Bana katından bir temiz zürriyet ihsan eyle!
Şüphesiz sen duayı hakkıyla işitensin.

*İşittik ve itaat ettik ey Rabbimiz!
Gufranını dileriz , dönüş sanadır.!

*Ey kapıları açan Allah'ım! Bize kapıların hayırlısını aç!
Ey halden hale çeviren Allah'ım! Halimizi en güzel hale çevir.!

*Allah'ım! Her sabah dünyayı aydınlattığın gibi,
gönlümüzüde aşkınla aydınlat.

*Suyu temiz kılan ve bizim için İslamı Nur kılan
Allah'a hamd-ü sena ederim.

*Allah'ım! Kur'anın bereketiyle sıkıntılarımız kaldır,hastalarımıza
Kur'an sayesinde şifa ver.Ölülerimize Kur'anla merhamet eyle!

*Allah'ım! İmanımı baki ve tatlı yap,bütün hallerimi
iyi hallere dönüştür, Peygamberine beni bağlı kıl
!

*Allah'ım! Kur'anla dilimi süslendir,yüzümü güzelleştir ve
vücudumu'da Kur'anla kuvvetleştir.

*Ey yolunu şaşıranlara yol gösteren,günahları bağışlayan ve
sıkıntıları gideren Allah'ım! Kuluna merhamet et !

*Ey Celal ve İkram sahibi olan Allah'ım! Efendimiz Muhammed'e
(a.s.m) Salat ve Selam et ve bizim arzularımızı kabul et!

*Ey nurlandırıcı Allah'ım! Zatının,Sıfatının ve Habibinin
Sevgisi hürmetine beni nurlandır.

*Allah'ım! Sana tevekkül etmemizi ve yönelmemizi bize nasip et!
Çünkü Sen bize merhamet ediyor ve halimizi biliyorsun.

*Allah'ım! Senin Peygamberin Hz.Muhammed (a.s.m) hangi
kötülükten sana sığınmışsa biz de ondan sana sığınıyoruz.

*Ey Kerim olan Allah'ım! Ey Rahim olan Allah'ım!
Ey merhametlilerin en merhametlisi!Günahlarla dolu olarak kapına geldim,lütfuna yöneldim.Biliyorum benim sana el açacak yüzüm yok! Ama Sen de biliyorsun ki benim senden başka gidecek kapımda yok!Sen ki:''Kulum bana dua etmek için ellerini kaldırdığında,onun duasını geri çevirmekten haya ederim.'' Buyuruyorsun.İşte ben Senin sözüne güvendim.Binlerce günahla dolu olarak huzuruna geldim.
Beni affet Rabbim! Beni affet Rabbim! Beni affet Rabbim!
Ne olur Allah'ım! Gözümden akan yaşlar hürmetine, aşkın ile yanan kalpler hürmetine, duası kabul olan Zatlar hürmetine BENİ AFFET KURBAN OLDUĞUM ALLAH'IM! ( Amin)

-------------------------------------------------------------------------
''Korkarak ve Ümid ederek O'na(Allah'a) Dua ediniz.Şüphe yok ki,Allah'ın rahmeti (içtenlikle) iyilik edenlere yakındır.''

-------------------------------------------------------------------------
''Rabb'ınız buyurdu : Bana dua ediniz ki ,(duanızı)
sizin için kabul edeyim.

--------------------------------------------------------------------------

suranur

Kayıtlı Kullanıcı

Amin kardeşlerim.Rabbim ettiğimiz bütün duaları kabul eylesin.Emeğinize ve gönlünüze sağlık.Rabbim yar ve yardımcımız olsun,Allaha emanet olunB)B)

mavi72

Kayıtlı Kullanıcı

kalbinize duygularınıza sağlık.allahım razı olsun.

mehmeterkoca

Kayıtlı Kullanıcı
Dua boşa gitmez

Dua boşa gitmez

Sual: Allahü teâlâ, Mümin suresinin 60. âyetinde (Dua edin, kabul edeyim) buyuruyor. Ama benim dualarım hep boşa gidiyor. Bunun sebebi nedir?
CEVAP

Hayır dua boşa gitmez. İki hadis-i şerif meali de şöyledir:

(Rabbiniz, elbette hayâ ve kerem sahibidir. Kulları ellerini kaldırıp bir şey istedikleri zaman, onların ellerini boş çevirmekten hayâ eder.) [Tirmizi, Ebu Davud]
(Allahü teâlâ buyurdu ki: Ey insanoğlu, bana ortak koşmadan kulluk edersen, amelinin karşılığını veririm. Dua istemek senden, kabul edip vermek de bendendir.) [Taberani]
Allahü teâlâ, (Duanızı kabul ederim, elinizi boş çevirmem) buyuruyor. Demek ki boşa gitmiyor. Ama bizim isteğimiz olmayınca boşa gittiğini sanıyoruz. Kitaplarda diyor ki:
Dua sebebiyle ya günahlar affolur, ya gelecek bir bela önlenir, ya mevcut bir bela kalkar, yahut ahirette büyük sevaba kavuşulur. (Şir'a)
Demek ki, dua sayesinde, günahlarımız affediliyor, gelecek bir bela önlenmiş oluyor, mevcut bir bela veya dert kalkıyor yahut dua sebebiyle sevaplara kavuşuyoruz. İki hadis-i şerif meali de şöyledir:
(Dua eden, üç şeyden hali değildir: Ya günahı affolur veya hemen hayırlı karşılığını görür, yahut ahirette mükafatını bulur.) [Deylemi]
(Kul bir dua ettiği zaman, isteği yerine gelmezse ona bir hasene [sevap] yazılır.) [Dare Kutni]
Geciken dua da olur elbette. Onun da hikmetleri vardır. Bir hadis-i şerifte buyuruluyor ki:
(Mümin dua ettiği zaman, Allahü teâlâ, Cebrail aleyhisselama, "İsteğini hemen yapma, ben onun sesini seviyorum" buyurur. Facir dua edince de, "Bunun isteğini hemen yerine getir, ben onun sesini sevmiyorum" buyurur.) [İbni Neccar]
Cenab-ı hak duanın kabulünü geciktirince de çok nimet verecek demektir. Onun için acele edip duam niye kabul olmuyor dememelidir. Bir hadis-i şerif meali de şöyledir:
(Biriniz acele edip de "Benim duam kabul olmadı" demedikçe duası kabul edilir.)[Buhari]

Gıyabında dua

Sual: Haberi olmadan bir arkadaşın arkasından edilen duanın kabul olduğu doğru mu?

CEVAP

Evet bir müminin, diğer din kardeşi hakkında gıyabında yaptığı duayı Allah kabul ediyor. Buna gıyabda dua deniyor. Yüze karşı duaya riya karışabilir, ama arkadan olunca sırf Allah rızası için dua edilmiş olur. Allah rızası için yapılan duaları da Allahü teâlâ kabul eder. Din kardeşinin gıyabında dua edince, Allahü teâlâ onun için istediğimiz şeyi önce bize verir. İki hadis-i şerif meali şöyledir:
(Bir Müslümanın din kardeşinin arkasından ettiği hayır dua kabul olur. O dua edince, bir melek,"Âmin, kardeşin için istediğinin aynısı sana da verilsin"der.) [Müslim, Tirmizi, İbni Mace]
(Birinin, diğerinin gıyabında yaptığı dua müstecab olur. Yapılan duaya bir melek "Amin, aynı şeyler sana da olsun" der.) [İbni Ebi Şeybe]
(Bir kimse, gıyabında birine dua ederse, melekler, aynı şekilde ona dua ederler.) [Müslim]
(En çabuk kabul olunan dua, kişinin din kardeşi gıyabında ettiği duadır.) [Buhari]
(Gizli [gıyabda] yapılan dua aşikârenin 70 misline eşittir.) [Ebuşşeyh]
(Allah ile arasında hicab bulunmayan iki dua var. Biri mazlumun duası, diğeri de kişinin din kardeşinin gıyabında ettiği duadır.) [Taberani]

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Dua boşa gitmez

RE: Dua boşa gitmez

ALLAH RAZI OLSUN MEHMET BEY

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt