Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

!!! YAKARIŞ !!! (1 Kullanıcı)

sevil1

Kayıtlı Kullanıcı
RE: ÖYLE BİR GÖZYAŞI VER Kİ

RE: ÖYLE BİR GÖZYAŞI VER Kİ

AMİN KARDEŞİM

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı
RE: günün duası

Beni, bütün mü'minleri ve mü'mineleri mağfiret et ey Rabbim"

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

Allah'ım Ölümü ve hayatı sen yarattın hangimizin daha güzel iş yapacağını denemek için(el-Mülk:2).

Bizler için bir fırsat kıldın bu fani hayatı ebedi hayatın güzelliklerini kazanmamız için. Ama bir çoğumuz, ahireti verip dünya hayatını satın alma gafletine düştük.(el-Bakara,86). Halbuki, gerçekte "Dünya hayatı, sadece bir oyun ve eğlenceden başka bir şey değildir. Müttakiler için elbette ahiret yurdu daha hayırlıdır"(el-En'âm, 32)

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

dualar vardır, gönlünden geçeni hakka ulaştırır.anında bir cevap bulursun. dualar var ağızdan çıkar gönle hitap etmez. şayet bizler çok dua ediyor da istediklerimize neden kavuşamıyoruz. samimiyet mi yok yoksa sadece dilde kalıp gönüle dayanmıyor mu. ya rabbi affet senden razı olmayacağın bir şey sitediysek. ve bizi senin razı olduğun işleri yapmamıza vesile eyle.

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

Allah'ım, hamd sana mahsustur. Göklerin ve yerin nuru, nur vereni sensin, hamd sana mahsustur. Gökler ve yer seninle senin emrinle ayakta durmaktadır. Hamd sana mahsustur, göklerin, yerin, göklerle yerdekilerin Rabbi sensin, sen haksın, va'din haktır, sözün hak, sana kavuşmak haktır. Allah'ım, ben sana teslim oldum, sana inandım, sana güvendim, sana sığınıyorum. Sana güvenerek mücadele ediyorum. Düşmanımla aramızda ancak senin hakemliğine baş vurdum. Benim gerek evvelce işlediğim ve gerekse bundan sonra işlemem muhtemel bulunan günahlarımla, gizli ve aşikar yaptıklarımı bağışla. Benim İlâhım sensin, senden başka hiçbir ilâh yoktur.''

evindar

Kayıtlı Kullanıcı

Ravza_Nur yazdı:
Allah'ım Ölümü ve hayatı sen yarattın hangimizin daha güzel iş yapacağını denemek için(el-Mülk:2).

Bizler için bir fırsat kıldın bu fani hayatı ebedi hayatın güzelliklerini kazanmamız için. Ama bir çoğumuz, ahireti verip dünya hayatını satın alma gafletine düştük.(el-Bakara,86). Halbuki, gerçekte "Dünya hayatı, sadece bir oyun ve eğlenceden başka bir şey değildir. Müttakiler için elbette ahiret yurdu daha hayırlıdır"(el-En'âm, 32)

ALLAH(C.C) senden razı olur inşaALLAH ablacım. Ahiret yurdumuzun hayırlı olması duası ile.

selamünaleyküm

cennet_agaci

Kayıtlı Kullanıcı

selamun aleyküm ablam Rabbim ettiğimz duaları, tevbeleri kabul etsin inş dualarınızada canı gönülden AMİN diyorum Allah (c.c) razı olsun selam ve dua ile ablacımB)B)B)

suleyman kibis

Kayıtlı Kullanıcı
KURTULUŞA ERMEK....(ACİZANE ÖZET)

KURTULUŞA ERMEK....(ACİZANE ÖZET)

B)B)B)SELAMUN ALEYKÜM..
KURTULUŞA ERMEK İÇİN SALİH AMEL İŞLEYİP DOSDOĞRU OLMAK GEREKİR...

ALLAHIN BİRLİĞİNE ONDAN BAŞKA YARADAN OLMADIĞINA MUHAMMET MUSTAFA (SAV) İN ONUN KULU VE ELÇİSİ OLDUĞUNA KALPDEN İNANMAK, NAMAZ KILMAK,ORUÇ TUTMAK, DURUMU İYİ OLAN İÇİN ZEKAT VERMEK,HACCA GİTMEK.... MELEKLERE,KİTAPLARA,PEYGAMBERLERE,AHİRET GÜNÜNE-KADERE
ÖLDÜKTEN SONRA DİRİLMEYE KAYITSIZ İNANMAK....

HERŞEYDE HER DURUMDA ALLAH RIZASINI İSTEMEK...
DOSDOĞRU OLMAK, HARAM YEMEMEK,KİBİRLİ GURURLU İKİ YÜZLÜ GÖSTERİŞLİ OLMAMAK, DEDİKODU ARA BOZUCULUK LAF TAŞIMA YAPMAMAK,FAİZ YEMEMEK,ZİNA YAPMAMAK,HIRSIZLIK YAPMAMAK,İNSAN ÖLDÜRMEMEK, KİN GÜTMEMEK,DARGIN OLMAMAK

SELAM VERMEK, HOŞ SOHBET , GÜLER YÜZLÜ OLMAK GÜZEL SÖZLER SÖYLEMEK, ANAYA BABAYA ASİ OLMAMAK ONLARA ÖF BİLE DEMEMEK,AKRABALARA KOMŞULARA İYİ DAVRANMAK,BÜYÜKLERE SAYGI,KÜÇÜKLERE SEVGİ ŞEVKAT GÖSTERMEK, İNSANLARA VE DİĞER MAHLUKATA ZULUM ETMEMEK, KİTAP OKUMAK İLİM ÖĞRENMEK, ŞÜKRETMEK DUA VE İBADET ETMEK

BÖYLE DAVRANDIĞIMIZDA CENABI ALLAH BİZE CENNETİ VAAD EDİYOR.
ALLAH (cc) VAADİNDEN DÖNMEZ.
B)ALLAH (CC) SALİH AMEL İŞLEYİP DOSDOĞRU OLUP CENNETE GİRENLERDEN EYLESİN....AMİN

deren75

Kayıtlı Kullanıcı
RE: KURTULUŞA ERMEK....(ACİZANE ÖZET)

RE: KURTULUŞA ERMEK....(ACİZANE ÖZET)

a.s.AMİN Allah razı olsun.

busra4

Kayıtlı Kullanıcı
RE: AFFET ALLAHIM

sen hala kirk yasindasin ve hala ummetinin basindasin

habibi

Kayıtlı Kullanıcı

Sen ki varlik agacini yoklugun karanlik köklerinden çikarip vücuda getirensin
Sen ki kalbimi bir nutfe gibi rahmetini rahminde besleyip büyütensin
Kalbime degen sizilari ince ince söz eyle
Yüzüme degen gözyasimi damla damla rahmet eyle
Dudagima degen heceleri deste deste dua eyle
AMİNNNNNNNNNN KALBİİİİİİİİİ EN İÇTEN DUYGULARLA AMİNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN :(:(:(

habibi

Kayıtlı Kullanıcı

Ya Rab! Affını ihsan eyle nur sızmamış her hâlimize. Ağırlığından ezildiğimiz günah defterlerimize. Gün batımlarının kuşattığı aciz sözlerimize, dile getiremediğimiz tövbe yüklü cümlelerimize...
Ört üzerlerini Settar isminle çirkinliklerimizin...
Ya Rab! Esirgeme "sevgi" dediğin, o anlaşılmaz kalb anahtarını... Mühürleme tahtını kurduğun şu kalbi sensizlikle. Bizi bize bırakıp, yapayalnız koyma karanlıklarda.
Ya Rab! N'olur gün yüzü göster bize, güneşi avuçlayalım sımsıkı. Tüllensin yeniden sevgimiz...
Ya Rab! Ümit bahşet!.. Ümit olsun yeni doğan sabahlarımızın adı... Bir güvercin kanadında, yahut mor menekşe akşamlarda... Buz kesilmiş hayâllerimizin yamacında beklerken, ümit yeşertsin dualarımızı.
Rüzgârın şiddetine takılıp sararan ömrümüze bir çiğ düşsün ümitten yana. N'olur hiç solmasın ümidin yedi rengi içimizde...
Ya Rab! Unutturma kendini.. unuttur Sen'den gayri her şeyi. Beyhude geçen günlerimizin alaca karanlığında takılıp kaldığımız "mecâzî sevdaları.
" Şu ritmi bozuk kalb atışlarımıza şifâ sun.. acı veren isyan günlerimize, diz üstü çöktüğümüz kara gecelerimize. Yağmuruna hasret bıraktığın gönül mevsimlerine... Yalvarıyorum! Rahmetini lûtfet günün birinde.
Ya Rab! Barış lûtfet, sekîneler indir meleklerin nurdan kanatlarıyla, taştan da katı yüreklere... Ve silâh gölgesinde gözyaşı döken masum çocuklara, güzel günler lûtfeyle...
Ya Rab! Dindir içimizdeki acıları. Bembeyaz tebessümler nakşeyle dudaklarımıza.. ölümü değil, umudu bekleyenlere, bugünü değil, yarını arayanlara, güller sunalım ışık süvarilerimizle... Yaşayan değil, yaşatan olalım... Dalgalı denizlerde alabora olanları, tanımadığı sularda yitip gidenleri, sâhil-i selâmete ulaştır.
Günyüzü göster bize, güller açsın solgun ve yorgun şehirlerimizde. Rahmetinin serinliğini indir toprağımıza...
Ya Rab! Zaman ve mekânları aşkın bir surette gidelim Peygamber-i Zîşân'ın şefkât iklimine. İklimi sarsın bizi tül tül ve biz gönül kadehlerimizde sunalım dostluğumuzu... Katık edelim gözyaşlarımızı, ve...vuslat'ı yaşayalım.

KALBİİİİİİİİİ AAAAMİİİİİİNNNNNNNNNNNNN.... HAYIRLI CUMALAR CÜMLETEN......:(:(:(:(:(:(

busra4

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAHI ZIKRETMEYEN BU DUNYADAN TAT ALMIS DEYILDIR:(:(:(

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

Ya Rabbi! Senden; düzgün bir yaşayış, temiz bir ölüm ve mahcup olmayacağım bir geri dönüş / huzura varış istiyorum.

Hz.Muhammed Mustafa (S.A.V)

handan06

Kayıtlı Kullanıcı

allahım şeytanın ve nefsimin şerrinden sana sığınırım beni onlara uymaktan alıkoy
allahım bize bu dünyada da ahirette de iilik güzellik ver cehennemim ateşinden cümlemizi ve bizide koru
allahım aç olanları doyur,evsiz olanlara ev ver,evi olupta catı-damı akanlarımıza yardım et,yoksullarımıza-fakirlerimize yardım et,işsiz olanlarımıza hayırlı kapılar aç,giyecege muhtaç olanlarımıza giymeyi nasip eyle,zulüm altında olanlarımza yardım et onlara uzananların cezasını tez zamanda ver,yetim olanlarımızı koru,ailesinden veya çocuklarından zarar görenleri koru,haksızlığa maruz kalanlarımızı kurtar,askerlerimizi koru ve düşmanlarımızı yok et-onları yenmemizi sağla,artık daha fazla şehit vermeyelim allahım,hasta olanlarımızı iyileştir,dertli olanlarımıza deva ol,borçlu olanlarımıza da edalar nasip eyle allahım,cümlemizi kötülüklerden koru,doğru yoldan saptırma allahım,sana gece-gündüz ibadet edebilmeyi nasip eyle ya rabbi ve bu zamanı ii değerlendirmemizi sağla ya rabbi,bekarlarımıza hayırlı nasipler kısmetler ver senin sevdiğin kul ile evlenebilmeyi nasip eyle allahım,evli olanlarımızında mutlu olmalarını sağla allahım,hayırlı evlatlar yetiştirmeyi nasip eyle ya rabbi...

amin amin amin ....

YENIDEN DOGUS

Kayıtlı Kullanıcı

bu duaların hepsine amin demekten başka ne yapabilirim ki gönlümüzdekileri yazdığınız için tşkr ederim

handan06

Kayıtlı Kullanıcı

allahım son nefesimde bile kuran okuyarak,hayırlı bi şeklide ölmeyi imanımla ölmeyi nasip eyle amin.

handan06

Kayıtlı Kullanıcı

allahım kabir sorularıma kolay cvp vermemi sağla
amin

fevzisultansu

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAHIM BENİ SENİN ÖNÜNDE RUKÜ DURMAKTAN, SANA SECDE ETMEKTEN,SENİN KARŞINDA İKİBÜKLÜM OLMAKTAN BENİ ALIKOYAN HERŞEYİ BENDEN UZAKLAŞTIR.
AMİN

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt