Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

!!! YAKARIŞ !!! (1 Kullanıcı)

Nikko

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Ya Rabbim.

RE: Ya Rabbim.

Amin.
İnşAllah herzaman böyle düşünebilen ve yaşayabilen kimseler oluruz.

Bazen aklıma geliyor bu kelimeyi yazsam mı yazmasam mı? yanlış anlarlar diye geliyor aklıma. Ama benim niyetim iyi olduğu için yazıyorum. Yukarıdaki, (yaşamak) deyişimi bazı kimseler yanlış anlayabilirler, ama ben onu şu niyetle yazdım;
-Sadece sas53 kardeşimizin yazdığı durumdayken değil, duasının sonunda bahsettiği gibi herzaman hamd eden, Elhamdülillah diyen yumuşak yürekli kimseler olarak yaşarız düşüncesiyle söyledim.

Kardeşimizin bahsettiği durumdayken doğru yoldan çıkmak ne kötü birşeydir. Ve o durumdayken ben hamd etsem yada edeni görsem öyle çok sevinirim ki. Bilirim bu dünyada evi yoksa, ahirette köşkleri olduğunu.

baltefsiri

Kayıtlı Kullanıcı
RE: İçten Bir Yakarıştır Benim ki...

AMİN AMİN AMİN İNŞALLAH..... ALLAH RAZI OLSUN..... EMEĞİNE SAĞLIK....

Nikko

Kayıtlı Kullanıcı

Ne mutlu böyle yaşayan kimselere. İçten sevmek, gösteriş niyetiyle değil bir tek Allah bilsin niyetimi diyerek düşünmek, Allah kapısına varabilmek, nefisten, şeytandan, kötülüklerden, çirkinliklerden sıyrılıp, Allah'ın kapısında ağlayabilmek, aşk şarabından içebilmek...

baltefsiri

Kayıtlı Kullanıcı
RE: "GÜNAHKARANE BİR YALVARIŞ"

AMİN AMİN AMİN ECMAİN İNŞALLAH..... ALLAH RAZI OLSUN...

AFRA_NUR

Kayıtlı Kullanıcı

amin amin amin
selametle
B)

baltefsiri

Kayıtlı Kullanıcı
RE: BİR DUA

RE: BİR DUA

ovali yazdı:
BİR DUAALLAH'IM DİNİMİ DÜZELT,EVİMİ GENİŞLET,BANA VERDİĞİN RIZKI BEREKETLİ KIL.ALLAH'IM,ÖMRÜN EN KÖTÜ DÖNEMİNE DÜŞMEKTEN,HAYIRDAN UZAK BİR ÖMÜR YAŞAMAKTAN SANA SIĞINIRIM.ALLAH'IM BENİ EN GÜZEL AMELLERE KAVUŞTUR.AMİN....AMİN...AMİN...

AMİN AMİN AMİN AMİN AMİN AMİN AMİN ECMAİN İNŞALLAH.. ALLAH RAZI OLSUN......ESSELAMÜNALEYKÜM

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı
RE: günün duası

Ey Allah'ım! sapmaktan veya sapdırılmaktan, hatâ etmekten yahûd hatâ etdirilmekten, zulmetmekten yahûd zulme uğramaktan, cahillik etmekten yahûd bana cahillik edilmekten, hakkım olmayan bir şeyi istemekten yahûd elimde olmayan bir şeyin benden istenilmesinden sana sığınırım, "

arikurinshika

Kayıtlı Kullanıcı

AMİN,ECMAİNB)B)B)B)B)B)

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

Ey Rabbim! Kulağımın şerrinden, gözümün şerrinden, dilimin şerrinden, kalbimin şerrinden ve menîmin şerrinden sana sığınırım."

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

Seni hamdinle tesbîh ederim ey Rabbim! Senden başka bir ilâh bulunmadığına ve yalnız sen olup şerikin olmadığına şehâdet eder, senin mağfiretini diler, sana tevbe ederim."

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

Allâh'ım, dînim, dünyam, çoluk çocuğum ve malım içinde

sağlık ve âfiyetle yaşamamı nasib eyle.

Allâh'ım, vücuduma sağlık ver, Sen'in yolunda hizmet edeyim, kulağıma sağlık ver,

hakikati işiteyim, gözüme sağlık ver, hakikati göreyim. Sen'den başka ilah yoktur.

Âmîn... Âmîn... Âmîn..

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

Hz. Adem: Hz. Adem ve Havva dünyaya gönderilince hatalarından dolayı çok gözyaşı dökerek “ Ey Rabbimiz, biz nefsimize zulmettik, eğer bizi bağışlamaz ve merhamet etmezsen şüphesiz hüsrana düşenlerden oluruz. (A’raf 7/23)

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

Hz. Nuh: Hz. Nuha uzun zaman zarfında pek az kişi tabi olması karşısında Ya Rabbi mağlup düştüm bana yardım et diyerek Allaha yalvarır.(Kamer sh.10). Hz. Nuha gemiye yerleştiklerinde şöyle dua etmesi emredilir.Bizi zalim kavminden kurtaran Allaha hamdolsun. Ya rabbi, beni bereketli bir yere indir. Sen hayrul Munzilinsin.(Müminun 23/28-29).Zalimlerin helakından sonra Hz. Nuh Ya Rabbi!, şüphesiz (boğulmuş olan) oğlumda ailemdendir. Senin vaadin ise elbette haktır, sen hakimler hakimisin.

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

Hz. İbrahim: Hz. İbrahim Ya Rabbi bana hikmet ver ve beni salih kullarından ilhak et. Sonra gelenler içinde bana lisanı sıdk (hayırla anılmak) nasib et. Beni; daim cennetinin varislerinden kıl. Babamı da bağışla .Çünkü o sapıtanlardandır. İnsanların diriltilecekleri günde beni mahcup etme. Öyle bir gün ki, o günde ne mal bir fayda verir ne de oğullar. Ancak kim selim bir kalple Allah’ın huzuruna gelse (o kurtulur). Şuara (26/83-89

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

"Ey Rabbim! Senin ezelî ilminde bir iş benim dinim ve hayatım hakkında ve işimin akıbeti hakkında hayırlı ise onu bana takdir et ve müyesser kıl. Sonra onun bereketini ver."

HUZUR44

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN...

sas53

Yasaklı Kullanıcı
Her şeyden evvel âlemlerin Rabbi Allah

Her şeyden evvel âlemlerin Rabbi Allah

Her şeyden evvel âlemlerin Rabbi Allah'a, ilmi adedince hamd ü senâlar, âlemşümul din ve davanın şerefli mübelliği Efendimiz'e kâinatın zerreleri sayısınca salât ve selâm ediyor, sonra da bir kez daha Rabbimiz'e el açarak yalvarıyoruz:
Ey kendisine gönülden inanan kullarını her zaman koruyup gözeten Allahım! Ben nâçar kulunu, kadın-erkek bütün kardeşlerimizi, arkadaşlarımızı, dostlarımızı ve sevdiklerimizi önümüzden, arkamızdan, sağımızdan, solumuzdan (gelecek tehlike ve musibetlerden) muhafaza buyur.
Ey Rabbimiz! Hakkımızda kötülük düşünenlere fırsat verme.. Sana iman etmiş masum kullarının aleyhinde entrika çevirenlerin komplolarını başlarına yık.. inananlara oyun oynamak isteyenlerin oyunlarını boz ve bize haksızlık yapıp zulmedenlere hadlerini bildir!
Ey Allahımız! Bize düşmanlık yapanlara karşı Sen bizim muînimiz ol.. haddini aşıp hukukumuza saldıran mütecavizlerin şerlerini üzerimizden defet.. Aleyhimizde fitne ateşini körükleyenlerin ocaklarını söndür.. ehl-i iman hakkında kötülük düşünen ne kadar şerîr insan varsa Sen bizi onların şerlerinden ve tuzaklarından koru.. Senin o zarar verilemeyen ve ulaşılamayan himayene bizleri de dâhil eyle.. kafirlerin azgınlıklarını, facirlerin entrikalarını başımızdan defet.. bizleri ebedlere kadar devam edecek olan himayen altına al.. dünya ve ahiret ihtiyaçlarımızı karşıla!
Ey şefkati ve merhameti varlığı bütünüyle kucaklamış Rabbimiz! Hakkında beslediğimiz hüsn ü zanda bizi tasdik et.. et de, biz çaresiz kullarını her türlü endişe, gam, üzüntü, keder ve sıkıntıdan halâs eyle!
Efendimiz Hazreti Muhammed’e, aile fertlerine ve bütün ashabına salât u selam ederek bunları Senden dileniyoruz, Rabbimiz...

sas53

Yasaklı Kullanıcı
Zikri, fikri ruhlara itminan veren gönüller Sultanı Rabbimiz

Zikri, fikri ruhlara itminan veren gönüller Sultanı Rabbimiz

Zikri, fikri ruhlara itminan veren gönüller Sultanı Rabbimiz'e hamd, yaratılışın gayesi, varlığın özü, peygamberlik hakîkatının zübdesi Efendimiz'e salât ü selam ediyor, her zaman vurduğumuz kapının tokmağına boyunlarımız bükük, kalblerimiz buruk, sinelerimiz yanık, bir kez daha dokunuyoruz:
Ey gece karanlığı, gündüz aydınlığıyla; Kamer nuru, Şems ziyasıyla; sular şırıltısı, ağaçlar bir o yana bir bu yana sallanışlarıyla kendisine daima secde eden Yüceler Yücesi Rabbimiz!.
Ey sevgili kullarından Nuh'u boğulmaktan kurtaran, Davud'un zellesini mağfiret buyuran, Yunus'un tasasını gideren, Eyyub'un derdine derman olan Allahımız!..
Ey dünyanın günah ve isyanlarına batmış olanları kurtaran, ey helâka sürüklenenleri kurtuluşa erdiren Rahmeti Sonsuz!..
Ey garip ve yalnızların enîs ü celîsi, kimsesizlerin kimsesi olan Mevlâmız!
İşlerimizi sulh ü salâh ve felahla tanzim buyur ve biz aciz kullarını işlerimizde muvaffak eyle!..
Ey Aliyy (Yüceler Yücesi), ey Azîm (ululuk mertebelerinin en üstünü tutan), ey Halîm (günahkarları cezalandırmakta acele etmeyen) ve ey Kerîm (kerem sahibi) Yüce Yaratıcı!
Bizim ihtiyaçlarımızı en iyi bilen Sen ve onları gidermeye en muktedir olan da Sensin. Zaten hiç bir iş Sana zor gelmez; her şey Senin katında kolaylardan daha kolaydır.
Efendimiz Hazreti Muhammed’e, aile efradına ve bütün ashab-ı güzînine salât u selam ederek bunları Senden dileniyoruz; dualarımızı kabul buyur Rabbimiz!..

....

sas53

Yasaklı Kullanıcı
Her şeyden evvel, rahmeti sonsuz yüce Mevlâ

Her şeyden evvel, rahmeti sonsuz yüce Mevlâ

Her şeyden evvel, rahmeti sonsuz yüce Mevlâ'ya hamd ü senâlarla yöneliyor, iki cihanın vesile-i saadeti Efendimiz'e, O'nun pak ailesine ve güzîde ashabına salât ü selam ediyor ve Rabbimize bir kez daha el açıp yalvarıyoruz:
Ey herkesi ve her şeyi şefkat ve merhametiyle kuşatan ve ey sürçüp düşenleri bağışlayarak tökezleyenlere yeniden doğrulma fırsatları veren yüce Yaratıcı! Kendisinden yardım talep edilebilecek yegâne zat Sensin ve ancak Sana tevekkül edilir. Sen, Sana yönelip dua edenlerin sesini mutlaka işitir, çağrılarına icabet edersin; kapına sığınıp bir nidâda bulunanlara da elbette karşılık verirsin.
Rabbimiz, Senden bütün varlığı kuşatan rahmet havuzuna bizi de almanı dileniyoruz; işte kalblerimiz de bu duygularla Senin ulu dergahına yönelmiş bir vaziyette. Bize merhametinle muamele et.. sürçmelerimizi bağışla.. bütün günahlarımızı ve kusurlarımı yarlığa.. ömrümüzün geri kalan kısmında da bize sıhhat, afiyet ver ve bizleri dupduru ve katışıksız salih ameller işlemeye muvaffak eyle!
Dualarımızı kabul buyur ve isteklerimizi geri çevirme, ey kendisine el açılanların en cömerdi ve ey lütufta bulunanların en hayırlısı!

.....

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt