Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

!!! YAKARIŞ !!! (1 Kullanıcı)

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı
RE: günün duası

Allah'ım! Bu günde bana zekâ ve uyanıklık (ibadet ve itaatten gafil olmama) hali ver; beni cahillik ve batıl işlerden uzaklaştır. Bu günde indirdiğin her hayırdan bana da bir nasip ayır; cömertliğin hakkına ey cömertlerin en cömerdi!

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

Allahım! Bu günde emrini uygulamak için beni güçlendir; bu günde zikrinin güzel tadını bana tattır kereminle beni bu günde şükrünü eda etmek için hazırla; bu günde hıfzın ve örtünle beni (günah ve beladan) koru; ey basiretlilerin en basiretli

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

Allah'ım! Bu günde beni mağfiret dileyenlerden, sana itaat eden salih kullarından ve mukarreb velilerinden kıl; lütuf ve şefkatin hakkında ey merhametlilerin en merhametlisi

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

Allah'ım! Sana karşı işlediğim günahtan ötürü bu günde beni yalnız bırakma; azap kırbacınla beni cezalandırma; bu günde gazabına vesile olacak şeylerden beni uzaklaştır; -sonsuz- lütfün ve nimetlerin hakkına, ey şevkli insanların en büyük arzusu!

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

Allah'ım! Bu günde oruç tutup ibadete durmam için bana yardımcı ol; bu günün sürçme ve günahlarından beni uzaklaştır; bu günde sürekli olarak seni zikretmeği bana nasip eyle; tevfikinle ey yolunu şaşanları hidayet eden

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

Allahım! Bu günde öksüzlere merhamet etmeyi, fakirlerin karnını doyurmayı, karşıma çıkan herkese Selâm vermeyi ve değerli insanlarla oturup kalkmayı bana nasip eyle iyilik ve ihsanınla, ey arzu edenlerin sığına

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

Allahım! Bu günde geniş rahmetinden beni nasipsi bırakma; açık delil ve burhanlarını bana göster ve beni alıp en kapsamlı hoşnutluğa götür; muhabbetinle ey şevkli insanların arzusu!

asker_islam

Kayıtlı Kullanıcı

Ravza_Nur yazdı:
Allahım! Bu günde geniş rahmetinden beni nasipsi bırakma; açık delil ve burhanlarını bana göster ve beni alıp en kapsamlı hoşnutluğa götür; muhabbetinle ey şevkli insanların arzusu!

asker_islam

Kayıtlı Kullanıcı

B)B)
Ravza_Nur yazdı:

AHSEN-I FIGAN

Kayıtlı Kullanıcı
EY NURU'L ENVAR

EY NURU'L ENVAR

Ey on sekizbin alemin sultanı

Ey muhabbetullah deryaının menbaı
Evliyaullah çerağı yüce insan
Sana binlerce salat ve selam olsun...

Hangi gönül var ki asırlardır sana meftun, sana tutsak, sana yangın, sana divane olmasın.?
Ey nurul envar..!sen, HAKK katından lütfedilensin bize..
YA RASULLULLAH! sana kurban olmayan bu canların ne kıymeti olabilir ki?uğruna feda olmayan bu varlığımızın ne değeri olabilir ki.

Sahabe-i kiram(radyallahu anh) efendimiz seni o kadar çok seviyorlardı ki efendimiz;senin olmadığın bir cenneti bile istemiyorlardı."kişi sevdiğiyle beraberdir"müjdesini duyunca kadar yemeden içmeden kesilenler vardı.

Ey merhamet ve rahmet şahikası alemlerin solmayan gülü....tarih sana delice ram olanların ruh hallerini anlatırken o büyük kumandan HALİD BİN VELİD(RADYALLAHU ANH)'tan bahseder;sağında ALLAH RASULU(SALLALAHU ALEYHİ VESSELLEM) mübarek saçından bir tel taşıyordu.bir gün başından sarık kayıp düşman saflarına yuvarlanınca ardından koşmaya başlamıştı.arkadaşlarının ikazına rağmen kendi canını tehlikeye atacak bir fedekarlık göstererek "peygamberin hatırasına bir şey olacak diye korktum"demişti. onlar senin yolunun delileri idi.
Bizde seni seviyoruz YA RASULULLAH hakkı le olmasa bile
seni bize her şeyden daha sevimli kılan rabbimize hamd ediyoruz.bize mübarek ve mukaddes kılındı sana ait olan her şey..
Senin nur cemalin ve sünnetin bize şirin kılındı.canımızdan aziz bildik seni ta ki imanımız kemal bulsun.
Ey şevkatli efendimiz'ümmetine çok düşkünsün biliyoruz.doğumundan ölümüne kadar ümmetinin hidayeti ve selameti için sabahlara kadar sacid olan sensin.
Hasretiz cemaline, nurunla halleniriz ve başımızın tacıdır senden bize kalan. hasretinle biperva gönüller. o eşsiz pak-ı endamın bizi böyle çepeçevre sarsın.
YA RASULLULLAH!
İnsanlık alemi senin gibisini görmedi, görmeyecek.tefekkür ufkumuzun sonsuzluğunda sen;ve varlığın bidayetinde senin nurun.anılınca adın ürperiri kalbler, yaşarır gözler.firakınla yana şu biçare susamışlara bir nazar kıl !....
Ey insanlık aleminin hidayet kaynagı EFENDİMİZ(ALEYHİSSALATÜ VESSELAM) böyle serte ser perişan ve şefaatine muhtaç bu mücrimlere merhemet eyle! ne olur muhtacız himmetine...........!

derya_gulu

Kayıtlı Kullanıcı

S.A. Rabbim beni kendinden kendini benden uzak eyleme.peygamber efendimizs.a.v şefaatinden senin rahmetinden bizi mahrum bırakma. amin

mustafa_46

Kayıtlı Kullanıcı

Ravza_Nur yazdı:
Allahım! Bu günde öksüzlere merhamet etmeyi, fakirlerin karnını doyurmayı, karşıma çıkan herkese Selâm vermeyi ve değerli insanlarla oturup kalkmayı bana nasip eyle iyilik ve ihsanınla, ey arzu edenlerin sığına

amin amin

ricebim

Kayıtlı Kullanıcı
RE: ALTINCI SÖZ <DUA>

Amin

dinci

Kayıtlı Kullanıcı

AMİN AMİN AMİN KARDEŞ CÜMLEMİZİ İNŞALLAH B)B)B)B)

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

Allah'ım! Bu günde oruç tutup ibadete durmam için bana yardımcı ol; bu günün sürçme ve günahlarından beni uzaklaştır; bu günde sürekli olarak seni zikretmeği bana nasip eyle; tevfikinle ey yolunu şaşanları hidayet eden!

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

Allahım! Bu günde beni sana tevekkül edenlerden, sana göre saadete erişenlerden ve sana yakınlaşan kimselerden kıl; ihsanınla ey arayanların en büyük talebi

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

Allahım! Bu günde iyilik ve ihsanı bana sevdir fısk ve günahtan beni nefret ettir gazabını ve –cehennem- ateşini bana haram kıl yardımınla ey imdat isteyenlerin imdadı!

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

Allahım! Bu günde örtü ve iffetle beni ziynetlendir; bugün kanaat ve elde olana yetinme libasını bana giydir; beni bu günde adalet ve insafa sevk et ve korktuğum her şeyden beni emniyete al koruma ve ismetinle ey korkanları koruyan -Rabbim

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

Allah'ım! Bu günde beni (maddi ve manevi bütün) kir ve pisliklerden temizle; bu günde olması taktir edilen olaylara karşı beni sabırlı kıl. Bu günde takvalı olmaya ve iyi insanlarla arkadaşlık yapmaya beni muvaffak eyle; yardımınla, ey zavallı ve miskin insanların göz nuru!

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt