Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

!!! YAKARIŞ !!! (1 Kullanıcı)

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com
RE: günün duası

Ravza_Nur yazdı:
Seni hamdinle tesbîh ederim ey Rabbim! Senden başka bir ilâh bulunmadığına ve yalnız sen olup şerikin olmadığına şehâdet eder, senin mağfiretini diler, sana tevbe ederim."

ALLAH RAZI OLSUN.

anamaya

Kayıtlı Kullanıcı

AMİNN

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

Allah'ım! Kabir azâbından sana sığınırım. Ateş azâbından Sana sığınırım. Hayatın ve ölümün fitnelerinden sana sığınırım. Deccâlin fitnelerinden sana sığınırım"

tebessumd

Kayıtlı Kullanıcı
günün dua'sı

günün dua'sı

Allahım... dara düştüğünde seni hatırlayanlardan değil
geniş vakitlerde sana iltica eden kullarından eyle bizi...

Allahım... dua ettiğinde duaya icabetin istenenin istendiği zaman olması gibi anlayıp, dua ettim neden olmadı diyenlerden değil,
duasına anında cevap geldiğinde bile ürperip, acaba böyle isteyerek ahirete bir şey bırakmadım mı diye korkarak gözyaşı dökenlerden eyle bizi...

Allahım, kısıtlı zamanlarda, kısıtlı mekanlarda, hayatın aralıklarında seni ananlardan değil,
her nefeste, her idrakte ubudiyet hisleriyle senin kulun olduğunu bilip ruhta incelip inleyenlerden eyle bizi....

Allahım, yaşamak için öylece yaşayıp, şuursuzca günü tüketenlerden değil,
ancak senin ismini, senin dinini ruhlara ulaştırıp hissettirebildiği zamanlarda yaşadığını hisseden hasbi ruhlardan eyle bizi...

Allahım, hep her kusurunda hoşgörülüp affedilmeyi bekleyenlerden değil,
nefsi söz konusu olduğun, mümince bir tavır adına hoşgörü ve tolerans kapısını ardına kadar açık tutanlardan eyle bizi...

Allahım, şunun bunun değil,resulün efendimiz sas min, peygamberlerin, sahabelerin, tabeinin, etbei tabeinin, ve Allah dostlarının hal ve hareketlerini taklit etmeyi ve

onlara benzemeyi bize nasip et...amin

Selma_

Kayıtlı Kullanıcı
RE: günün dua'sı

S.A HAYIRLI CUMALAR.
AMİN..AMİN...BİNLERCE KEZ AMİN...

evindar

Kayıtlı Kullanıcı

amin inşaALLAH kardeşim. Cumamız mübarek olsun.

selamünaleyküm

goNuL_

Kayıtlı Kullanıcı

tebessumd yazdı:
Allahım... dara düştüğünde seni hatırlayanlardan değil
geniş vakitlerde sana iltica eden kullarından eyle bizi...

Allahım... dua ettiğinde duaya icabetin istenenin istendiği zaman olması gibi anlayıp, dua ettim neden olmadı diyenlerden değil,
duasına anında cevap geldiğinde bile ürperip, acaba böyle isteyerek ahirete bir şey bırakmadım mı diye korkarak gözyaşı dökenlerden eyle bizi...

Allahım, kısıtlı zamanlarda, kısıtlı mekanlarda, hayatın aralıklarında seni ananlardan değil,
her nefeste, her idrakte ubudiyet hisleriyle senin kulun olduğunu bilip ruhta incelip inleyenlerden eyle bizi....

Allahım, yaşamak için öylece yaşayıp, şuursuzca günü tüketenlerden değil,
ancak senin ismini, senin dinini ruhlara ulaştırıp hissettirebildiği zamanlarda yaşadığını hisseden hasbi ruhlardan eyle bizi...

Allahım, hep her kusurunda hoşgörülüp affedilmeyi bekleyenlerden değil,
nefsi söz konusu olduğun, mümince bir tavır adına hoşgörü ve tolerans kapısını ardına kadar açık tutanlardan eyle bizi...

Allahım, şunun bunun değil,resulün efendimiz sas min, peygamberlerin, sahabelerin, tabeinin, etbei tabeinin, ve Allah dostlarının hal ve hareketlerini taklit etmeyi ve

onlara benzemeyi bize nasip et...amin

AMİN AMİN AMİN KARDEŞİM ALLAH RAZI OLSUN CUMANIZ MÜBAREK OLSUNB)

tebessumd

Kayıtlı Kullanıcı

RABBİM SİZLERDENDE RAZI OLSUN.B)B)B)

umeyye

Kayıtlı Kullanıcı

AMİN KARDEŞİM ALLAH RAZI OLSUN

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

Ey Rabbim! Nice ayakların kaydığı günde benim ayaklarımı sırat üzerinde sabit kıl."

aglayan_gul

Kayıtlı Kullanıcı
İçten Bir Yakarıştır Benim ki...

İçten Bir Yakarıştır Benim ki...

aglayan_gul

Kayıtlı Kullanıcı
RE: İçten Bir Yakarıştır Benim ki...

RE: İçten Bir Yakarıştır Benim ki...

B)B)B)B)B)B)

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

Allah'ın adıyla! Allah bana kâfidir. Allah'a tevekkül ettim. Allah'a dayanmaktan başka kudret ve kuvvet yoktur."

konak

Kayıtlı Kullanıcı

Ravza_Nur yazdı:
Ey Rabbim! Ben zayıfım, rızân yolunda benim zaafımı kuvvetlendir. Beni nâsiyemden tutup hayra sevk et. İslâm'ı rızâmın en son noktası kıl

Amin Bütün dualarınıza AMİN diyorum. Rabbim bizleri duadan yoksun bırakmasın

Kaan Erdem

Yönetici
YA RAB

YA RAB

Senin kudretin her şeye yetecek kadar ulu, nimetlerin de bütün varlığı kuşatacak kadar umumîdir. Bizi de rububiyetinin nurları ve uluhiyetinin esrarıyla çepeçevre sarmalamanı dileniyoruz.

Rahman ve Rahîm isimlerinin hürmetine bu muhtaç kullarını da rahmaniyet ve rahîmiyetinle teyîd buyur. Senin dostluğuna her şeyden daha fazla ihtiyacı olan bendelerini üns ikliminin refet ve nurundan mahrum eyleme; eyleme ki, sübuhât-ı esmaiye ve sıfatiyende biz de eriyip tükenelim. Varlığını duyur ve marifet-i tâmme ile öyle bir doyur ki, Seni daha iyi tanımaya vesile olabilecek ne kadar malumat varsa hepsinin inceliklerine ve derinliklerine biz de muttali olabilelim.

Ya Rab! Sen cömertliğine hudut olmayan yegane Cevâd-ı Kerîm ve rahmetinin sınırları hayal bile edilemeyen biricik Rabb-i Rahîmsin! Ne olur, ihsanlarından bu kapı kullarını da mahrum etme ve nimetlerinle bizi de şâd ve mesrur eyle!
amin amin amin

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
HALİMİZE MERHAMET ET ALLAH'IM!

HALİMİZE MERHAMET ET ALLAH'IM!

Arkadaşımın masasındaki küçük bir kağıt parçası dikkatimi çekti. Yaklaşıp baktığımda masanın bir köşesine konmuş olan o kağıt parçası ister istemez bende çok farklı hisler uyandırdı. Bir anda o kağıdı ve kağıtta yazılı olan cümleyi, her şeyi bilen ve her zaman bütün varlığı müşahede eden Cenabı Allahın da gördüğünü düşündüm. İçim daha bir huzurla doldu. O küçücük kağıt parçasında, odaya girip de şöyle alıcı gözüyle bakan herkesin dikkatini çekebilecek şu kısa dua cümlesi yazılıydı: 'Halimize merhamet eyle Allahım!' Bu ifade bana, çok samimi bir gönlün mülahazaları ve niyazı gibi geldi ve kasvetli kalbimde bir anda çok derin hisler uyandırdı.

İşte bu duygular içinde Rabbi Rahîmimin engin merhametini ve rahmetini düşünmeye başladım. O engin Merhamet Sahibinin beni de, o arkadaşımı da, günahkarlar müminleri de affedeceği hissine kapıldım bir an. İçim sevinçle doldu.

O yazı öyle durdukça Cenabı Allahın mağfiretini çekeceğine inanıyorum, çünkü o kağıt parçası orada öyle durdukça odada sürekli dua ediliyormuş gibi bir his uyandı bende. Hem de bu ifade Allah u Azimüşşan karşısında acizliğin, fakirliğin ve şefkate muhtaç olmanın ifadesidir.

Sonra, ben niçin benim her şeyim, Rabbi Rahîmimin engin rahmetine sığınıp Ondan beni affetmesini talep etmeyeyim; gece gündüz durmadan Cenabı Hakkın rahmetine, inayetine, merhametine sığınmamak, Ondan af talep etmemek, o sınırsız affediciliğe karşı bigane kalmak, lâkayd kalmak sayılmaz mı, diye düşündüm. O zaman dilimden şu cümleler dökülüverdi:

Ya Rabbi! Halime merhamet eyle!

Gökler ötesindeki meleklerden denizlerdeki semeklere kadar bütün bir mevcudat Senin sonsuz rahmet deryanda yüzüp dururken ben neden kuruyup solayım Ya Rabbi!

Sen sevdiğin kullarını şâd ederken mehafet ve mehabetinle ben neden Seni iliklerine kadar duyanlardan olmayayım Ya Rabbi!

Ahirette ben niye mahrum olayım ki Ya Rabbi!

Peygamberane bir imandan ben niye mahrum olayım Ya Rabbi!

Ahirette yüzü gülenlerden biri de niçin ben olmayayım Ya Rabbi!

Dininin derdiyle dertlenenlerden biri de ben olayım Ya Rabbi!

Dinini hakkıyla temsil edenlerden biri de ben olayım Ya Rabbi!

Senin her şeye gücün yeter ve Senin rahmetin bütün varlığı çepeçevre kuşatmıştır. Onu aciz, fakir, zayıf, günahkar kullarından esirgemezsin.

Beni de, ben diyen herkesi de al rahmet havuzuna şâd et ya Rabbi!

Ne olur ya Rabbi, ne olur!

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı
RE: HALİMİZE MERHAMET ET ALLAH'IM!

AMİN...AMİN...AMİN..İNŞ...ALLAH RAZI OLSUNB)B)B)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

m_muaz yazdı:

AMİN...AMİN...AMİN..İNŞ...ALLAH RAZI OLSUNB)B)B)

AMİN İNŞALLAH, RABBİM CÜMLEMİZDEN RAZI OLSUN.. SELAM VE DUA İLE

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

Bize tatlı soğuk su içiren ve günâhlarımız sebebiyle onu içilmez tuzlu su yapmayan Allah'a hamdederiz."

koskun

Kayıtlı Kullanıcı

Seni çağırıyorum ey Rabbim, Seher vakti beni bir Sen işitirsin. Seher vakti Sana duamı arzediyorum , aczimi , fakrımı ilan ediyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt