Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

!!! YAKARIŞ !!! (1 Kullanıcı)

yarensin

Kayıtlı Kullanıcı
Amin tek kelime ile harikaydı...amin,amin,amin...amin duaların kilididir...

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamün Aleyküm kardeşim.
Emeğinize sağlık.. Rabbimiz c.c razı olsun paylaşımınız için..
Derin bir tefekküre yönelten sualler.. Bir misalle, soğuk bir limonata içen bir mü'min 4 şeyin hesabını vermeden, hesaptan kurtulamaz.. 1)Suyun, 2)Şekerin, 3)Limonun, 4)Soğuk içtiği için ''soğukluğunun'' hesabını... Hayatımızdaki küçük bir detay belki lakin, nimetler sözkonusu olunca hiçbir şey basite indirgenemiyor.. Şu halde verilen koca bir ömrün, gençlik nimetinin, beden-sağlık nimetinin, akıl-iman nimetinin hesabının da çetin olacağını unutmamalıyız inşallah..
Üzerine birçok şey yazılacak bir paylaşımdı.. Rahman c.c tesirli kılsın inşallah paylaşımınızı.. Rabbimize emanet olunuz kardeşim. Selam ve Dua ile.

BULENT TUNALI

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.bilsankimya.com
Selamün Aleyküm kardeşim.

Emeğinize sağlık.. Rabbimiz c.c razı olsun paylaşımınız için..
Derin bir tefekküre yönelten sualler.. Bir misalle, soğuk bir limonata içen bir mü'min 4 şeyin hesabını vermeden, hesaptan kurtulamaz.. 1)Suyun, 2)Şekerin, 3)Limonun, 4)Soğuk içtiği için ''soğukluğunun'' hesabını... Hayatımızdaki küçük bir detay belki lakin, nimetler sözkonusu olunca hiçbir şey basite indirgenemiyor.. Şu halde verilen koca bir ömrün, gençlik nimetinin, beden-sağlık nimetinin, akıl-iman nimetinin hesabının da çetin olacağını unutmamalıyız inşallah..
Üzerine birçok şey yazılacak bir paylaşımdı.. Rahman c.c tesirli kılsın inşallah paylaşımınızı.. Rabbimize emanet olunuz kardeşim. Selam ve Dua ile.
VE ALEYKÜM SELAM ALİYE KARDEŞİM.PAYLAŞIMINIZ İÇİN ALLAH SİZDENDE RAZI OLSUN.HAYATIMIZIN HER ANINDA YAŞADIĞIMIZ EN KÜÇÜK BİR HADİSEDE DAHİ RABBİMİN HİKMETİNİ GÖRÜP TEFEKKÜR ETMEYİ.HAYATIMIZI BU TEFEKKÜR SÜRECİ İÇİNDE GEÇİRMEYİ RABBİM BİZLERE NASİP ETSİN İNŞAALLAH.RABBİME EMANET OLUNUZ SELAM VE DUA iLE

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
cubuk_papatya2.gif
O gün bir kanlı şafak gökten üflenen ateş

Bir gün dağın sırtında atlar belirecek
Atlılar put şehrine gediklerden girecek

Bir şehir ki orada insan ayak üstü leş.
Yalnız iman ve fikir ne sevgili ne kardeş

Bir akıl gelecek ki, akıllar delirecek
Ve bir devrim evvelâ devrimi devirecek

Her şey birbirine denk her şey birbirine eş.
Fertle toplum arası kalkacak artık güreş...NFKISAKÜREK

Herkes tek tek sırtına toplumu bindirecek
Gökler iki şakkolmuş haberi bildirecek

Müjdeler olsun size doğdu batmayan güneş..

elifimbenim(MERHUME)

Kayıtlı Kullanıcı
Allah’ım ümmeti gaflet uykusundan uyandır
Onları ölüm uykusundan dirilt
Allah’ım onların liderlerini ve yöneticilerini ıslah et
Allah’ım onların ellerini hak üzeri tut
Onların kalplerine senin korkunu ver
Onların kalplerinden kafirlerin korkularını çıkar
Onların kalplerine imanı yerleştir
Allah’ım onların işlerini ıslah et
Allah’ım onları islamla izzetlendir
Ve islamı onlarla izzetlendir
Allahım cihadı onlarla zenginleştir
Ey alemlerin rabbi
izzet senindir Allahım dinimizi izzetlendir
Dönüş sanadır
Allah’ım bize ulemamızı bereketlendir
Bizi onların ilmi ile faydalandır
Onların basiretlerini aç Onların derecelerini yücelt
Allah’ım onlara bize karşı hakkı söylet
Dinine yardım et
Onlar kınayıcının kınamasından korkmasınlar
Ey alemlerin Rabbi
Allahım bizi selahaddin gibi izzetli kıl
Allahım bizi Ömer gibi izzetli kıl
Allahım bizi Ebubekir gibi izzetli kıl
Allahım bizi Osman gibi izzetli kıl
Allahım bizi Ali gibi izzetli kıl
Ey Alemlerin Rabbi
Allahım islamı yeryüzünün her yerine hakim kıl
Dininin sancağını yücelt
Kafirlerin bayrağını alçalt
Allahım kafirleri rezil et
Allahım muhakkak ki onlar senin dinine düşmandırlar
ve senin dostlarını öldürüyorlar
Onlara büyük bir lanet ile lanet et
Allahım hain devleti sana şikayet ediyorum
Allahım onların liderlerini sana şikayet ediyorum
Allahım onlar azdılar ve kibirlendiler
Kardeşlerimizi katlettiler
Kız kardeşlerimize kötülük yaptılar
Çocuklarımıza şer bulaştırdılar
Bizlere mescidi aksayı men ettiler
Allahım onları sana havale ediyorum
Allahım domuzları ve maymunları sana havale ediyorum
Allahım bize şaşılacak kudretini göster
Allahım mescidi haramda ve mescidi nebevide
nasıl namaz kılıyor isek
bizleri mescidi aksada da iki rekat namazla rızıklandır
Yahudilere rağmen bunu bize nasib et
AMIN AMIN AMIN ben bunun arabcasini dinledim ve kayit ettim cok güzel bir dua ve her dinledigimde de gözyaslarimi tutamiyorum RABBIM bizileri düsmanlara yenik düsürmesin insallah bizim RABBIMIZ var onlarin nesi var eline koluna emegine saglik ALLAH razi olsun .ALLAHA emanet ol kardesim

vaktileyl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.vaktileyl.com
ALLAH’ım bana ve benim gibi düşünenlere yardım et…

Bir boşluk girdabına yuvarlanıyoruz sanki…
Değerlerimizi yitirdik…
Adalet kardeşlik merhamet artık bu kelimeleri unutur olduk…
Sadece esiri olduğumuz benlik var.
Kendi çıkarlarımız kendi isteklerimiz kendi arzularımız sardı etrafımızı…

Değer yargılarımız da değişti.
En çok değer verdiğimiz şey makam ve mevki .
Artık ilk tanıştığın kişinin sana sorduğu soru “ne iş yapıyorsun” oldu.
Karşılığında ki tavır da ona göre şekillenir hale geldi.
Kibir desen aldı başını gitti.
Öyle ki bırak Yüce İslam dinini bilmeyenleri bilip de kendini bile tanımayacak hale gelen o kadar çok adı dindar olan kardeşim var ki.

Onlara hayretler için de bakıp kalıyorum.

Hiç ölmeyecekmiş gibi hareket ediyorlar.

Açlık,sefalet,haksızlık ve dahası işgaller karşısında yaptığımız gerçek mana da hiç bir şey yok.

Şimdiler de de yine başörtümüz tartışılır oldu.

Bu sorunu çözmeye çalışıyorlar.Ne kadar samimiler bunu zaman gösterecek.Ama ortada olan şu gerçek kafamı kurcalıyor.Bunlardan birini dile bile getirmek istemiyorum.Yasaklardan yana olan zihniyeti konuşmaya bile gerek yok.

Ne var ki bu iş çözüldün diyen kardeşlerime sorularım var.

Hadi birileri onların okumalarına engel oluyor.Ya siz bu insanlar için ne yapıyorsunuz?
Bugün adı dindar olan o kadar çok kurum var ki,bir ikisinin dışında hiç biri işyerlerin de başörtülü çalıştırmıyor.

Hatta eşinin,annesinin ve kardeşinin bile başörtülü olduğunu saklıyor.

Gerekçe de rengimiz belli olmasın.

Şimdi bir kez daha soruyorum hadi diğer kurumlar örtüye tahammül edemiyor.

Siz niye istemiyorsunuz?Renginiz belli olunca elleriniz de olan nimetlerin gitmesinden mi korkuyorsunuz?

Sonra da sadece sözde bu sorun çözülsün diyorsunuz.
Yeter mi yetmez
Tabii bu örneklerden sadece biri
Diğerlerini benim gibi sizde biliyorsunuz zaten

İşte biz bu zihniyeti değiştirmediğimiz sürece, benliklerimizin esiri kaldığımız müddetçe,
korkarım ki bu işi çözmek zor?

İşte Rabbim bunlardan korkuyorum ve sadece Müslümanların refahı için senden yardım diliyorum

“Sen bize Doğru yolu göster Ya Rabbi Sen bizi sizdenim diyip de en büyük kötülüğü onların yaptığı insanlardan koru Yarabbi Sen dualarımızı kabul et Yarabbi…”

vaktileyl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.vaktileyl.com
Allah'ım, Muhammed ve âline salat eyle ve sana kulluk vazifesini yerine getirmekle ahiretim için çalışma isteği ver bana. Onun (kulluğumun) içtenliğine kalbim tanık olsun; bana galip olan durum dünyaya meyilsizlik olsun; iyi işleri şevkle yapayım; cezalarının korkusuyla kötü işlere yaklaşmayayım. Ve bana bir nur ver ki, insanlar arasında onunla yürüyeyim; karanlıklarda onunla yolumu bulayım; hak ile batıl birbirine karıştığında, şüpheye düştüğümde onunla aydınlanayım. Âmîn... Âmîn... Âmîn...

vaktileyl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.vaktileyl.com
Allah'im Bizleri Ilimle Zengin Kil,Hilimle Zinnetlendir,Takva ile Mükerrem Kil ve Afiyetle Güzellestir..

Amin..

ilknurgizem

Kayıtlı Kullanıcı
şükür islamiyete uymak deilmidir dinimizin emirlerine uyan zaten zaten şükretmiş olmazmıı allah bizi dinimizin emirlerine uyan kişilerden eylesinn amin....cok guzel bı dua gercekten paylaştıgın icin saol ayrıca din işlerindekendinden üstün olanı görüp ona uyan dünya işlerinde ise kendinden aşagı bakıp allaha hamdeden GERCEKTEN ŞÜKRETMİŞ OLURR allah senden razı olurr KARDEŞİM SAOLASIN

_zehra_

Kayıtlı Kullanıcı
Amiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn.aaaaaaaaaaaaaaammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnnnnnn.amin.

vaktileyl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.vaktileyl.com
Ey rabbim..!

Ey rabbim..!

yarbbi.jpg

Ey rabbim..!

Bırakma bizi Sensizliğe, Al bizleri riza evine..Ek yüreklerimize çiçeklerini..
Unuturma bizlere verdiğimiz ahdi..

Sırat-i Mustakim üzere kaim kıl bizi..EY SULTANLAR SULTANI ! Kainata dost eyle,EN SEVDİĞİ'nın (s.a.v.) ümmedinde paklığa erisenlerden eyle !

EY sığınmak isteyenlerin sığınağı ! Bu gurbet çölünde bizi yalnız bırakma !

Hepimize yeniden derlenip toparlanma fırsat ver..tekrar birbirimizi tutunma şuuru ver...Bütün insanlığı kuçaklayacak ızdırap duyma hassasiyet ver..bizi kendi nefsimizle başbasa bırakma ...AMİN

Ya Rabbi!
Eğer imanıma bir şüphe girmiş ben de ondan tövbe etmemişsem ihlasla derim ki : Allah'tan başka yaratıcı yok, Hz. Muhammed (s.a.v.) (sallallahu aleyhi ve sellem) Allah'ın Resulüdür.

Ya Rabbi!
Eğer bilmeden Müslümanlığıma küfür karıştırmışsam, derim ki: Allah birdir, Hz. Muhammed (s.a.v.) (sallallahu aleyhi ve sellem) Allah'ın Resulüdür.

Ya Rabbi!
Eğer Allah'ı birlememe şirk girmişse, ben de bunun farkında değilsem ihlasla derim ki: Allah'tan başka ilah yoktur, Hz. Muhammed (s.a.v.) (sallallahu aleyhi ve sellem) Allah'ın Resulüdür.

Ya Rabbi!
Eğer bilmeden seni tanımamda yanlışım varsa derim ki: Allah'tan başka ilah yoktur, Hz. Muhammed (s.a.v.) (sallallahu aleyhi ve sellem) Allah'ın Resulüdür.

Ya Rabbi!
Eğer bilmeden amelime riya ve kendimi beğenme duyguları karışmışsa derim ki: Allah'tan başka ilah yoktur, Hz. Muhammed (s.a.v.) (sallallahu aleyhi ve sellem) Allah'ın Resulüdür.

Ya Rabbi!
Eğer farkında olmadan kalbime küçük ve büyük günahların fitnesi girmişse derim ki: Allah bir, Hz. Muhammed (s.a.v.) (sallallahu aleyhi ve sellem) Allah'ın Resulüdür.

Ya Rabbi!
İmanımı gönülden tazeleyerek, ihlasla derim ki: Allah'tan başka ilah yoktur, Hz. Muhammed (s.a.v.) (sallallahu aleyhi ve sellem) Allah'ın Resulüdür.

Ey diri olan!
Ey ebedi var olan!
Ey izzet ve ikram sahibi olan!
Ey gücün, şerefin ve büyüklüğün sahibi olan Allah'ım!
Halimi düzelt, işlerimi güzelleştir, beni bela ve fakirliğin acılarından koru, düşmanların şerrinden, şeytanın aldatmasından, nefsin arzularından, saptıranların saptırmasından beni koru ey Rabbim!

Ya Rabbi!
Beni çok ibadet eden salihlerden ve şükreden zenginlerden eyle; dini ve dünyevi bütün işlerimi düzene koy. Hayırlı nimetlerimi sonuna erdir.

Ya Rabbi!
Ömrümün son zamanlarında, ölüm anında kalbimi ve dilimi imanla doldur. Bana son anda; şehadet ederim ki, Allah birdir ve yine şehadet ederim ki, Hz. Muhammed (s.a.v.) (sallallahu aleyhi ve sellem) O'nun elçisidir demeyi nasip et...

vaktileyl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.vaktileyl.com
"Ey Rabbim! Bizi îmân zîynetiyle süsle, bizi doğru yolda olan hidayet rehberleri kıl."

Ey Rabbim
Mum tek başına dua etmez
Fakat sen lütfet
Yaktığım muma
Yaşadığım zorluklarda
Aldığım her kararda
Beni aydınlatan ışığın olsun
İçimdeki her gururu
Beni boğan bencilliği
İşlediğim tüm günahları
Yakan ateşin olsun

Ailem için, tanımadıklarım için
Bugün karşılaşacağım kişiler için
Sevginin alevi olsun
Merhamet et yüreğimdeki karanlıklara
Sevgiyle bugünü yaşamama yardımcı ol
Amin.

vaktileyl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.vaktileyl.com
Affet Yarab

Kaldık karanlık dehlizlerin koynunda Kaybettik tüm yönlerimiziEl yordamıyla yol bulmaya çalışıyoruzNe olur bir ışık ver YA RAB!

Her birimiz bir enkazKıyına vuruyoruz parça parçaBizden kalanları toplasak Bir bütün etmez sen affet YA RAB!

Zindanların içinde kaldıkAç, susuz, kimsesizGözler dalar bir boşluğa Biz nerdeyiz Bırakma bizi YA RAB!

Buz dağı olduk her birimizYürekler, eller, gözler buzArtık erisin istiyoruz Aşkınla erisin tüm buzlar YA RAB!

Kaybolduk hayatın gel-gitleri arasındaAradık bir lahza mutluluğu tüm kapılardaAma göremedik mutluluk sendeydiSen hep bizimleydin, bizimle YA RAB!

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt