Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Yakais 'in hatıra defteri ; (1 Kullanıcı)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Sohbet veya karşılıklı bilgi alış verişi veya soru ve cevapları yazıp alabileceğimiz...Memnuniyet ve eleştirilerimizi iletebileceğimiz bir sayfa açmak arzusu hasıl oldu...

Eleştirisel bir kişiliğiniz var ise mutlaka sohbette bazen soru cevaba veya beğeni ,hoşnutsuzluğunuzu ifade edecek bir sayfaya ihtiyacınız olacaktır...
İşte bu sayfa serbest yazı tahtası seklinde olsun için açıldı...
Hakarete yol açmayarak ... saygı ve sevgiye önem vererek haydi yazışalım...mı ?

yakais

Yasaklı Kullanıcı
İlk soru benden olsun...

Sorular :
Allah C.C. nun İlim Nedir...?

Cevabımız ise ;
İLİM ..;Allah C.C. na...Muhammed Mustafa A.S. 'a ve Kur'an-ı Kerime ulaşmak...Sırat-ul Mustakim yolunda ilerlemek demektir...
İLMEL yakın olmak Kur'an-ı Kerimi yaşamak...Allah C.C. nun RIZA sına kavuşmak demektir...
İLİM Sahibi olmak ise Allah C.C. nun sevgisine mazhar olmak ve Allah C.C. nun öğrencisi olmak demektir...
Kısaca Mürşidinizin ALLAH C.C. olması demektir...
Allah C.C. nun izin verdiği miktarda tam serbestlik içinde Allah C.C. nun İLİM denizinde yüzmek demektir...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Hatıra defterimiz ; inşallah hayırlara vesile olurda... ALLAH C:C. nun NUR' unu yansıtır...
Sonsuz saygı ve sevgi dileklerimle...
Selamlar...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Açıkça arz etmek isterim ki bu deftere katılım çok olsun İLİM fışkırsın...Allah C.C. nun aşkını yansıtsın...İnşallah...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
İHLAS yolunu aydınlatan KUR'AN-I KERİM 'den konuşulsun...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Muhammed Mustafa A.S. 'a sevdalı olanların Hamd dağında... Hamd Sancağı altında buluşmalarına vesile olsun...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
BAKARA Suresi ;

260. Hani İbrahim, “Rabbim! Bana ölüleri nasıl dirilttiğini göster” demişti. (Allah ona) “İnanmıyor musun?”
deyince, “Hayır (inandım) ancak kalbimin tatmin olması için” demişti. “Öyleyse, dört kuş tut. Onları
kendine alıştır. Sonra onları parçalayıp her bir parçasını bir dağın üzerine bırak. Sonra da onları
çağır. Sana uçarak gelirler. Bil ki, şüphesiz Allah mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.”

Allah C.C. ile konuşmak isteyen ve kalbini tatmin etmek isteyenlerin penceresi olsun...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
ŞÛRÂ SÛRESİ ;

Bismillâhirrahmânirrahîm.
1. Hâ Mîm.
2. Ayn Sîn Kâf1
3. (Ey Muhammed!) Mutlak güç sahibi, hüküm ve hikmet sahibi olan Allah, sana ve senden öncekilere
işte böyle vahyeder.

4. Göklerde ve yerde ne varsa hepsi O’nundur. O, yücedir, büyüktür.
5. Neredeyse gökler (O’nun azametinden) üstlerinden çatlayacaklar. Melekler ise, Rablerini hamd ile
tespih ederler ve yeryüzündekiler için bağışlanma dilerler. İyi bilin ki Allah, çok bağışlayandır, çok
merhamet edendir.

6. Allah’tan başka dostlar edinenlere gelince, Allah onları daima gözetlemektedir. Sen onlara vekil
değilsin.
7. Böylece biz sana Arapça bir Kur’an vahyettik ki, şehirlerin anası olan Mekke’de ve çevresinde
bulunanları uyarasın. Hakkında asla şüphe olmayan toplanma günüyle onları uyarasın. Bir grup
cennette, bir grup ise cehennemdedir.
8. Allah dileseydi, onları (aynı dine mensup) bir tek ümmet yapardı. Fakat O, dilediğini rahmetine sokar.
Zalimlerin ise bir dost ve yardımcısı yoktur.

9. Yoksa onlar Allah’tan başka dostlar mı edindiler? Hâlbuki gerçek dost Allah’tır. O, ölüleri diriltir. O,
her şeye hakkıyla gücü yetendir.
10. Hakkında ayrılığa düştüğünüz herhangi bir şeyin hükmü Allah’a aittir. İşte bu, Rabbim Allah’tır. Yalnız
O’na tevekkül ettim ve ancak O’na yöneliyorum.

11. O, gökleri ve yeri yaratandır. Size kendinizden2 eşler, hayvanlardan da (kendilerine) eşler yaratmıştır.
Bu sûretle sizi üretiyor. O’nun benzeri hiçbir şey yoktur. O, hakkıyla işitendir, hakkıyla görendir.
12. Göklerin ve yerin anahtarları O’nundur. Dilediğine rızkı bol verir ve (dilediğine) kısar. Şüphesiz O, her
şeyi hakkıyla bilendir.
13. “Dini dosdoğru tutun ve onda ayrılığa düşmeyin!” diye Nûh’a emrettiğini, sana vahyettiğini,
İbrâhim’e, Mûsâ’ya ve İsâ’ya emrettiğini size de din kıldı. Fakat senin kendilerini çağırdığın şey (İslâm
dini), Allah’a ortak koşanlara ağır geldi. Allah, ona dilediğini seçer. İçtenlikle kendine yönelenleri de
ona ulaştırır.

14. Onlar, kendilerine bilgi geldikten sonra, aralarındaki kıskançlık yüzünden ayrılığa düştüler. Eğer
(azabın) belli bir süreye kadar (ertelenmesi ile ilgili olarak) Rabbinden bir söz geçmiş olmasaydı,
aralarında hemen hüküm verilirdi. Onlardan sonra Kitab’a mirasçı kılınanlar da, onun hakkında derin
bir şüphe içindedirler.
15. (Ey Muhammed!) Bundan dolayı sen çağrıya devam et ve emrolunduğun gibi dosdoğru ol. Onların
hevâ ve heveslerine uyma ve şöyle de: “Ben, Allah’ın indirdiği her kitaba inandım ve aranızda adaleti
gerçekleştirmekle emrolundum. Allah bizim de Rabbimiz, sizin de Rabbinizdir. Bizim işlediklerimiz
bize, sizin işledikleriniz sizedir. Bizimle sizin aranızda tartışılacak bir şey yoktur. Allah, hepimizi bir
araya toplayacaktır. Dönüş de ancak O’nadır.”

16. Allah’ın çağrısına uyulduktan sonra O’nun hakkında tartışmaya girenlerin delilleri Rableri katında
batıldır. Onlara bir gazap vardır. Onlar için çetin bir azap vardır.

yakais

Yasaklı Kullanıcı
ŞURA Suresi ;

14. Onlar, kendilerine bilgi geldikten sonra, aralarındaki kıskançlık yüzünden ayrılığa düştüler.

Birlik beraberlik içeren bir olan birlik olan bir sayfa olsun...
İNŞALLAH...

Selamlarımla...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
ŞURA Suresi ;

14. Onlar, kendilerine bilgi geldikten sonra, aralarındaki kıskançlık yüzünden ayrılığa düştüler.

Kısaca kıskançlıktan uzak saygı ve sevgi dolu...Karşılıklı konuşan bir sayfa olsun...
Ki... ;
Heyhat şu ana kadar bu sayfa konuşmadı...
Ey Yakais belkide sen çok konuşup insanları bıktırıyor sun...
Düşün ve ona göre davran...
Sus yeter sus artık...
Anladım...!

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Yakais ;
Belkide arka planların var sanıyorlar...
Kendini bir şey sanıp onları bir yerlere götürdüğünü sanıyorlardır...

Peki o zaman Allah C.C. na arz edelim sayfayı ve bekleyelim...
Görelim Mevlam neyler ...Neylerse güzel eyler...

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Bismillahirrahmanirahim
Allah ki, O’ndan başka ilah yoktur. O hayydır, kayyûmdur. Kendisine ne uyku gelir ne de uyuklama. Göklerde ve yerdekilerin hepsi O’nundur. O’nun izni olmadan katında kim şefaat edebilir? O, kullarının yaptıklarını ve yapacaklarını bilir. (Hiçbir şey O’na gizli kalmaz.) O’nun bildirdiklerinin dışında insanlar, O’nun ilminden hiçbir şeyi tam olarak bilemezler. O’nun kürsüsü gökleri ve yeri içine alır, onları koruyup gözetmek kendisine zor gelmez. O, yücedir, büyüktür.(ayet-el kursi)
Okudugumda ferahladigim, güven duydugum, sirtimi dayandigim , hiç korku duymadim, kendimi ellerine terk ettim, ben hiç iken var edene
acaba yeterince sükür ettim mi?
Ya ilim ? bilmeyi isterken kendimi bildim mi? malum kendini bilen Rabbini bilir, O'nu bilen ilime halen ihtiyaç duyar mi?
Güven çok önemli, bana guven duymayana guvenmek olur mu?
Sevgi, sevmeyeni sevmek olur mu? zor sorular sorma olur mu?
Bir dusunceden ibaret isek, dusunmeyi ögreten yok ise, ne dusunuruz? ( kendini basibos birakilacak mi sandin!)
Hayir, yanildim ya neydi sandigim?
Ilmi kaynagindan istedim (perisan bir halde kaldim, kaynagi neydi? nerde yanildim?)
Konusmak , yazmaktan caydim, ne desem yanlis anlayanlardan usandim , Nerde Sems? nerde anlayan Mevlana gibi dost?
Sems yüregindekileri anlayacak birine aktardi, Mevlana harmanlayip kitaba aktardi, anlayana ask olsun
Ya sus! ya edebinle konus! (bu soz bana ha)
Nerde kalmistik? ilim bende ne arar? Konusursam alem yanar ...sus Sems , sus atesin içine aksin
Yine Sems, ondan baskasina guvenim yok!

nemire(MERHUM)

Kayıtlı Kullanıcı
ŞURA Suresi ;

Kısaca kıskançlıktan uzak saygı ve sevgi dolu...Karşılıklı konuşan bir sayfa olsun...
Ki... ;
Heyhat şu ana kadar bu sayfa konuşmadı...
Ey Yakais belkide sen çok konuşup insanları bıktırıyor sun...
Düşün ve ona göre davran...
Sus yeter sus artık...
Anladım...!

Selamun Aleykum

Susmayınız muhterem üstadım hak yolunda sakın susmayınız,son nefese kadar nurlu ayetleri konuşmaya yazmaya haykırmaya devam ediniz.

Selam ve saygılarımla.

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Aleykum Selam ;

Tabiri caiz ise koca koca adamlar çıkmışlar meydana ticaret yapmıyoruz.
Beklentimiz de yok ama bizim V.....'ımız çok hizmetler yapıyor,Allah razı olsun ...diyorlar .
Beklentisi olanı Allah K .......'sin vs... diye yeminler edip,yalanlarına Allah C.C. nu alet ediyorlar,şahit tutuyorlar...

İlim yuvası imiş gibi vaaz ediyorlar...
Şeytana görev vermezdi Allah diyorlar...

Menfaat girdabı dolmuş dört bir yanları. On,on beş adet doğru bilgi ile ALİM veya D......ş kesiliyorlar maalesef.

Benim İnsanım medet umup peşlerinden gidiyor.Saf duygularla.
Ne olacak halimiz.

Bakın Tın suresi zuhur etti...Alak Suresi doğuyor...Şuara süresi ortada yağan... yağar...Şeytan Lain ve yandaşları üzerine...
Meydan boş değil...Defterler kabarıyor.Azap tabi ki artıyor...

Allah C.C. nun Kudret elini bilmeden güya NUR dağıtıyorlar... Caka satıyorlar...

Bilgisiz bilgi dağıtıcıları...bilgili kesilmiş birbirlerini ağırlıyor.

Birbirlerine izzet ,ikram ve gülücük dağıtıyorlar....

yakais

Yasaklı Kullanıcı
La İlahe İllallah 'a varmayan bilgiden hayır gelmez arkadaşım....
İnsanları aldatmak belki kolay...
İhlas yolunda tuzak kuranlar var tabi ki.
Ancak hepsinin hesabı çabuk verilecek...
Allah C.C. nun yanında...
Göreceğiz ilerde...

nemire(MERHUM)

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum

Muhterem üstadım buyurduklarınızın hepsi doğru malesef üç kuruşluk dünya menfaati için bazı kimselerin yapmayacakları yalancılık yok. Bunun için çok dikkatli olmak lazım.

Selam ve saygılarımla.

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Adem A.S., İbrahim A.S. , Musa A.S. ,İsa A.S , Muhammed Mustafa A.S. diye Ahmet ' de ...''Muhammed Mustafa ''A.S. da ayrılık olmaz...

Mevlana R.A. , Şems R.A. diyede ayrım olmaz....

La İlahe İllallah ...

Kelime-i Tevhidin üzerine de söz olmaz...

Biline...

İnsanın ; Buna göre İlmi gelişe....

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Aleykum Selam...;
Sabırla izliyoruz...
Sanki Musa A.S. 'a İsa A.S. 'a dost olmuş.... Saygıyı kenara koymuş....Ahkam kesiyor ve D....ş Lik dağıtıyorlar maalesef..
Süslü sözler ... yalana perde yapılmış...
Bilgisiz Alim kesilmiş...
Teravih namazı kılınacaksa ben kaçayım... diyerek ,birde latife yapıp gönül kazanıyorlar...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Kadir gecesi anının bilgisinden yoksun arar durur onu yolcu misali dağda taşta...
D...ş lik satmaya gelince en başta ...Taç olmuşlar sanki...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Şeytan Lain değil mi İHLAS yolunda kuracağım tuzak diyen....?

Peki bu tuzak kuran D....ş geçinenler kim o zaman...

Yalancıya şak şak mı yapalım...?

Hey hat...
Allah C.C. bizi Şeytan Lain ve Yandaşlarından korusun...İnşallah..

Bizi de benlik ve kibir le hasetten uzaklaştırsın ...
Amin...İnşallah...

Bilgisiz , İLİMSİZ Alimden bizleri muhafaza etsin İnşallah...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt