Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Yağmurdan Sonra'ya Soruşturma (1 Kullanıcı)

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı
[big]Yağmurdan Sonra'ya Soruşturma Açıldı [/big]

STV'nin olay dizisi "Yağmurdan Sonra" hakkında Üsküdar Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatma kararı aldı.

Büyük Hukukçular Birliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Kemal Kerinçsiz'in, Üsküdar Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği şikâyet dilekçesinde, "silahla yaralanan başörtülü bir kadının dini inancından ötürü başörtüsünü çıkarmayı reddetmesi üzerine hastanedeki doktor tarafından tedavisinin yapılmayarak ölüme terk edildiği hususunun, açık bir şekilde halkın dini duygularını kullandığı" öne sürüldü.

TCK'nın 216/1 maddesi uyarınca, "halkın din ve farklı özelliklere sahip bir kesimini diğer bir kesim aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" suçunun işlendiği iddia edilen dilekçede, STV Genel Müdürü Hidayet Karaca, Sorumlu Müdür Murat Keskin ve dizinin yönetmen ile yapımcıları Hüdaverdi Yavuz, Cemile Karadaş ve Salih Asan hakkında dava açılması talep edildi.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Yağmurdan Sonra'ya Soruşturma

[big]Samanyolundan Olay Dizi Açıklaması[/big]

Sabah gazetesinin manşetine taşıdığı yoruma göre dizide güya geçtiğimiz günlerde konya'da meydana gelen bir olaya karşı cevap üretilmek isteniyordu. Aslında gerçek hiç de iddia edildiği gibi değildi.

Samanyolu Televizyonu son yıllardaki yükselişini atak üstüne atarak yaparak sürdürüyor. Ardarda üretilen güçlü yapımlar ve tarafsız habercilik anlayışıyla kanal, zirveyi zorluyan bir yayıncılık yapıyor.

Samanyolu'nun başarısında her yıl yenileri vizyona giren dramaların katkısı çok büyük. Yağmurdan Sonra adlı dizi de bu başarının kilometre taşlarından.

Gerek güçlü oyuncu kadrosu, gerek görsel zenginliği, gerekse heyecan dolu senaryosuyla dizinin her bölümü nefes kesiyor.

İşte tam böyle bir dönemde Yağmurdan Sonra dizisi ve dolayısıyla da Samanyolu Televizyonu beklenmedik bir suçlamayla karşı karşıya kaldı. İddiaya göre dizinin yayınlanan son bölümünde "Başörtülü bir hastaya doktorların başındaki örtüyü çıkarma konusunda baskı yapmaları" geçtiğimiz günlerde Konya'da yaşanan 'testis rontgeni' tartışmasına bir cevap olarak senaryolaştırılmıştı. İddiayı gündeme getiren yazar diziyi bir haber programla kıyaslıyor ve her iki yapımı da toplumsal kamplaşmaya sebep olabileceği gerekçesiyle uyarma ihtiyacı hissediyordu. Oysa dizide bu uyarıyı hak edecek hiçbir durum yoktu.

Bir kere dizinin gazetedeki yorum - habere konu olan bölümünün senaryosu, Konya'da yaşanan vak'adan önce yazılmış ve yaklaşık 10 bölümdür devam eden bir yan hikayenin finali niteliğindeydi. Yani senaryonun gideceği yer senaristler tarafından haftlaraca önce belirlenmişti.

Bununla birlikte unutulmaması gereken en önemli nokta Yağmurdan Sonra'nın bir dizi, bir senaryo, yani bir kurmaca olduğu. Dizilerde - filmlerde hayvanlar konuşuyor, insanlar uçuyor, ölüler canlanıyor. Ama bunları seyreden şuuru yerinde hiçkimse, bu kurmaca olayların gerçekte varolabileceği iddiasını gündeme taşımaya kalkmıyor.

İşte tıpkı bunlar gibi Yağmurdan Sonra dizisinin de kurmaca bir senaryosu var ve bu senaryo yaşanan gerçeklikten alıntılanarak üretilmiyor.

Ayrıca Samanyolu Televizyonunun gerçek olayları eğip bükmeden, dolaylandırma ihtiyacı hissetmeden ekrana taşıdığı birbirinden önemli platformlar bulunuyor. Bunların başında da Samanyolu Haber geliyor.

Türkiye'nin en çok seyredilen ve en fazla güvenilen haber bültenlerinden biri olan Samanyolu Haber, ulaştığı bilgileri haberin doğal gerekleri ve Samanyolu Televizyonu'nun yayın prensipleri ışığında gündeme taşıyor. Bu prensiplerin başında da, ne olursa olsun toplumsal kamplaşmalara ve bölünmelere sebep olmamak geliyor.

Bütün bu gerçekler böylesine ortadayken, Türkiye'nin çok önemli gazetelerinden birinin, manşet gibi önemli bir alanını, tamamen kişisel bir yoruma ayırması ilginç bulunuyor. Bunun Samanyolu Yayın Gurubu'nun günden güne artan etkinlğiyle ilişkisi bulunabileceği yönünde şüpheler dile getiriliyor.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

[big]RTÜK STV'nin Dizisini İnceliyor [/big]​

RTÜK’ün, “Yağmurdan Sonra" isimli diziyi incelemeye alacağı öğrenilirken, diziyi yayınlayan Samanyolu TV’nin ceza alması gündeme gelecek.

Konya’da türbanlı doktorların 16 yaşındaki bir gencin testis ultrasonunu çekmediği iddialarının ardından, Samanyolu TV’de yayınlanan “Yağmur’dan Sonra" isimli dizi, senaryosuyla karşıt iddiaları gündeme getirdi.

Dizinin 28 Aralık Perşembe günü yayınlanan son bölümünde göğsünden kurşunla yaralanan bir kadın hastaneye gitti. Doktorlar kadını başörtüsünü çıkarması için zorladı. Kadın başını açmayı reddedince müdahale edilmedi ve yaşamını yitirdi.

ANKA ajansının haberine göre Konya’daki türbanlı doktorların 16 yaşındaki bir gencin testis ultrasonunu çekmediği olayına misilleme olarak değerlendirilen diziyi, RTÜK incelemeye alacak. İnceleme sonucunda Samanyolu TV’nin ceza alması gündeme gelebilecek.

Dizinin Yapımcısı İddiaları Reddetti

Yağmur'dan Sonra adlı dizinin yapımcısı Salih Asan ise konuyla ilgili 'Dizide üniversite sona kadar başı açık olan ve sonradan başını kapatan bir öğretmenin hikayesi var. Okulda başı açık, dışarıda ise kapalı... Dizinin Konya'daki olayla yakından uzaktan ilgisi yok. O olay yaşanmadan önce dizinin çekimleri bitmişti' dedi.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

[big]
Diyanet:Başörtüsü Allah'ın emri
[/big]

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası (Sağlık-İş), bir vatandaşın "başörtüsü Allah'ın emri mi yoksa siyasi simge mi" sorusuna Diyanet İşleri Başkanlığı'nın verdiği "Allah'ın emridir" yanıtına destek verdi.

Sağlık-İş Sendikası Başkanı Mustafa Başoğlu, başörtüsü yasağının haksız biçimde sürdüğünü belirterek, Diyanet'in başörtüsü kararını değerlendirdi. Bir vatandaşın "başörtüsü Allah'ın emri mi yoksa siyasi simge mi" sorusuna Diyanet İşleri Başkanlığı'nın verdiği "Allah'ın emridir" yanıtına destek veren Başoğlu, başörtüsü konusundaki çözümün Anayasa değişikliği olduğunu savundu.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

Arkadaşlar filmi yani o sahneyi dilim dindüğü kadar anlatayım... devamlı izlemeye çalışıyorum ama aksıyor bazen. iki - üç gün önce gece 01.30a kadar süren bölümün sonunda başörtülü öğretmen vuruluyor ve hastaneye kaldırılıyor babası tarafından. ve hastaneye başörtüsü olduğu için alınmıyor.. başörtüsünün çıkarılmasını istiyor. kan kaybenden bi insan için saniyeler önemliyken başörtünü çıkar tartışması meydana çıkıyor ve zorlada olsa istemeyerekte olsa öğretmenin babası başörtüsünü çıkarmak zorunda kalıyor ama ne fayda orada kaybedilen zaman ve kan öğretmenin ölmesine neden oluyorrr....

işte bu kadarrr.

Yani bazı hastanelere başörtülü hasta alınmadığını herkesin bildiği halde bunlar kimleri kandırıyorda halkı kışkırtmakla suçluyorlar. Zeytinyağı misali su üstüne çıkmaya çalışıyorlar. Hem suçlu hem güçlüler. Bide utandmadan dava açıyorlar.

Ya biz hata yaptık bazı insanların başörtüsü sebebiyle ölmesine, sakat kalmasına neden olduk diye utanacaklarına bide kalkmışlar dava açıyorlar.

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

DİĞER TELEVİZYONDAKİ DİZİLERE NEDEN SORUŞTURMA AÇILMIYORDA BU DİZİYE AÇILIYOR ANLAMIYORUM DEMEYEYİM ANLIYORUM.BUNLAR KUSURA BAKMAYIN AMA ŞEREFSİZLER.ŞEREFLİ DİZİYE SORUŞTURMA.AHLAK DIŞI DİZİLERE VE FİLMLERE ALKIŞ.ALLAH HAKETTİKLERİNİ VERSİN.

zerrin

Kayıtlı Kullanıcı

ABİM BİLGİM YOKTU BUNLAR HAKKINDA ŞİMDİ OKUDUM.
VE ŞAŞAKINLIKLA OKUDUM AYNI ZAMANDA. BENDE O DİZİYİ BEĞENEREK SEYREDİYORUM. GERÇİ O BÖLÜMÜ SEYREDEMEDİM. BU KADARDA OLMAZ YANİ..
YANİ HERŞEY BİTTİ HİÇBİRŞEYDE KUSUR YOKTA DİZİLERDEMİ ARAMAYA BAŞLADILAR.

Yani bazı hastanelere başörtülü hasta alınmadığını herkesin bildiği halde bunlar kimleri kandırıyorda halkı kışkırtmakla suçluyorlar. Zeytinyağı misali su üstüne çıkmaya çalışıyorlar. Hem suçlu hem güçlüler. Bide utandmadan dava açıyorlar.

Ya biz hata yaptık bazı insanların başörtüsü sebebiyle ölmesine, sakat kalmasına neden olduk diye utanacaklarına bide kalkmışlar dava açıyorlar.

AYNEN KATILIYORUM BU SÖYLEDİKLERİNE...

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

EVET BENDE İZLEDİM DİZİNİN O BÖLÜMÜNÜ.İŞLERİ GÜÇLERİ YOKKİ BUNLARIN BAŞÖRTÜSÜNDEN BAŞKA.

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

EVET BENDE İZLEDİM DİZİNİN O BÖLÜMÜNÜ.İŞLERİ GÜÇLERİ YOKKİ BUNLARIN BAŞÖRTÜSÜNDEN BAŞKA.

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

karapece

Kayıtlı Kullanıcı

s.a abi bende sürekli izleyicisiyim bence rütük ve diğerleri oynadıkları oyunların ortya çıkmasından rahatsızlık duydukları için böyle bir karalamat-ya gidiyorlar ..izleyenler bilir bir bölümünde hoca efendiye camide suikast düzenlenmek istediler buda tam olarak değil ama insanlara bir takım şeyleri göstermek istendi bu camide suikast olayının anlatıldığı kişi RAHMETLİ BAYRAM ALİ HOCAEFENDİNİN SUİKASTİNİ ANLATILMAK İSTENDİ...AÇIK VE NET...
ALLAH HER DAİM MAZLUMUN YANINDADIR YETER Kİ MAZLUM BUNU İSTESİN VE ONA GÖRE HAREKET ETSİN ALLAH-Ü TEALAYA EMANET OLUN....
AKLIMA GELMİŞKEN OYUNCU KENAN BAL ZAMANINDA 28 ŞUBAT DİZİSİNİ BIRAKMASI İÇİN TEHTİD ALMIŞTIR...BUNLARI GÖZ ARDI ETMEMEK LAZIM...SELAM VE DUA İLE

S

SELEHA

S.A. KARDEŞİM BENDE İZLİYOM AMA BUNLARDAN HABERİM YOKTU ONDAN HİÇ BİR AÇIKLAMA GETİRMİCEM YANİ YORUMUM YOK ALLAH HA EMANET OL ALLAH NEYLERSE HER DAİM GÜZEL EYLER

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

meftun61 yazdı:
DİĞER TELEVİZYONDAKİ DİZİLERE NEDEN SORUŞTURMA AÇILMIYORDA BU DİZİYE AÇILIYOR ANLAMIYORUM DEMEYEYİM ANLIYORUM.BUNLAR KUSURA BAKMAYIN AMA ŞEREFSİZLER.ŞEREFLİ DİZİYE SORUŞTURMA.AHLAK DIŞI DİZİLERE VE FİLMLERE ALKIŞ.ALLAH HAKETTİKLERİNİ VERSİN.

Neden açılmıyor kardeşim biliyormusun diğer diziler insanları uyutuyor bu dizi ise uyandırıyorr ondan

Tayfun_Dokgoz

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH HAKKIMIZADA HAYIRLISINI NASİP EYLESİN.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

70 yaşındaki nineyi hastaneye almayanlar benmiydim yoksa benmi yanlış biliyorum televizyonda basbas haberi çıkmamışmıydı. Yada o hasta halleriyle fotoğrafçı fotoğrafçıdolaşıp perukla fotoğraf çektirmek zorunda kalanları ne çabuk unuttuk..

rakabe_

Kayıtlı Kullanıcı

vallahi kardeşim ben bu dizilerin hicbirisini izlemedigim icin bunlardan haberim yoktu ama zaten bunların butun derdi bizim basörtümüz dinimiz degil mi?
ALLAH ıslah etsin demekten baska bisey bulamıyorum... selam ve dua ile...

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

rakabe_ yazdı:
vallahi kardeşim ben bu dizilerin hicbirisini izlemedigim icin bunlardan haberim yoktu ama zaten bunların butun derdi bizim basörtümüz dinimiz degil mi?
ALLAH ıslah etsin demekten baska bisey bulamıyorum... selam ve dua ile...

kardeşim stvdeki bütün diziler şuan çok güzel. İzleyenleriniz varsa çok iyi bilirlerki hem oyuncu kadrosu olarak hemde kalite görüntü olarak büyük kanallarla beraber yarış durumunda onun için lekelemek için çalışıyorlar

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

O DİZİNİN SIKI TAKİPÇİSİYİM VE GERÇEK YÜZLERİNİN GÖSTERİLMESİ BAZI SİYONİSTLERİ RAHATSIZ EDİYOR MU NEDİR.SORUŞTURMA AÇILACAKSA BİNBİR GECE DİYE BİR DİZİ VARMIŞ KONUSUNU BU DİZİYİ ELEŞTİREN BİR KÖŞE YAZISINDAN OKUDUM,BENCE ONA AÇSINLAR.ÇOCUĞU HASTA BİR ANNENİN KENDİSİNİ SATMASINI MAZUR GÖSTEREN BİR DİZİ,NİYE YAĞMURDAN SONRAYI ŞİKAYET EDENLERİ RAHATSIZ ETMİYOR DİYE MERAK ETTİM.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt