Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

** YÂD Edersen, ŞÂD Olursun ** (1 Kullanıcı)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
7unr9fc9it5.gif

“Rabbini anan kimse ile anmayanın farkı, ölü ile diri gibidir.” (Hadis-i Şerif)

Zikir, olgunlaştırıcı bir aksiyondur.
Kalbi şahlandırır.
Ruhu kanatlandırır.
Uzakları yakınlaştırır, yabancıları tanıştırır.
Gönül dergâhının müdavimi olan bir derviş gibi kökleşmiş hüznü giderir.
Izdırapları bahtiyarlığa dönüştürür.
Keder sahrasına dönüşmüş sancılı kalpleri, bir âşığın mâşukunun yüz haritasını okşayan ılık nefesi gibi, esen seher melteminin eşliğinde yağan sağaltıcı rahmet sağanağı gibi ferahlatır. Çözülmüş duyguları, ayet ayet yağan bir Bedir yağmuru gibi toparlar.

“Hani emniyette kılmak için size uyku vermişti. Sizi onunla tertemiz yapmak, şeytanın pisliğini (vesveseyi) sizden gidermek, kalplerinizi (Allah’a) bağlamak ve onunla ayaklarınızı sabit kılmak için üzerinize gökten su indirmişti.” (Enfal: 11)

Zikir, korku ve kuşku hislerini giderir.
Utkuya tutkun eder.
Azgınları bozguna uğratır.
Ezik ve yenik bir durumdan kurtuluşun reçetesini sunar.
Her zaman ve mekânda yol gösterip yön verir.
Peş peşe gelen yenilgileri, zaferlerle taçlandırır.
Zararı yarara dönüştürür.

Doğru zamanda sahih eylem ve söylemlerde bulunmayı aşka dönüştürür. Kavuşma, buluşma ve konuşmanın önündeki kapıları aralar. Anın vâcibiyle donatır; hikmet sevgisi, hakikât bilgisiyle yol aldırır. Kalpleri, öfke girdabından kurtarır.
(Enbiya 87)

Zikir, ruhta kopan fırtınaları dindirir. Kederin amansız pençelerinde yaralı bir kuş misali çırpınan yüreğe sükûnetini indirir; onu teskin eder, yatıştırır. Vizyonuyla, kavurucu sahralara hayat veren aşkın bir çağlayan gibi akan Zâkir'i mesut ve bahtiyar eder. Felâket denizinin peş peşe kabaran kızgın dalgalarında, kaptanı Nuh (as) olan nadide bir gemi misâli sahil-i selâmete ulaştırır ve ebedi saadete erdirir; itminan duygusu oluşturur.

Zikir, umudun çehresini saran keder ateşini söndürür. Rüzgârın bûselerine muhatap olan titrek bir mum alevini andıran dudakları, kedersizlik tebessümü ile taçlandırır. Yaslı ve sisli zeytunî gözlerde sevinç kıvılcımları çaktırır. Yüz tuvalinde bir ceylan gibi raks eden korku ve kuşku hislerini güneş görmüş kar tanecikleri gibi eritir. Gönül atlasına, ilmek ilmek mutmainlik erinci nakşeder. Çiçeğe müştâk bir arının zarafet ve letafetine benzeyen bir eda ile gönül peteğini marifet balıyla doldurur. İradeyi nisyan ve isyandan kurtarır. Onu, cemal ve kemal sıfatlarıyla onurlandırarak tevhidî nûra gark eder.

Zikir, “Değdiği her yüreği ipeksi bir doku ile yeniden inşa eder.” Gönül coğrafyasında göz kamaştırıcı diriliş kaleleri oluşturur. Diriliş ikliminde, misyon ve aksiyon sahibi ender önderler yetiştirir. Meşakkâtler okyanusunda kıvrım kıvrım kıvranan gönül gemisini tevekkül limanına vardırır. Med-cezir sarkacında salınıp duran aklı, tatminsizlik girdabından kurtarır. Ona kâmil ve şâmil bir derinlik vererek isteklerini şekillendirir.

Ufku açar. Esmer gecelerin semalarına sönmeyen nurlar saçarak bilginleştirir insanı... Sosyal şirki izole ederek toplumsal tevhidi oluşturur. Kesretten vahdete ulaştırır. Rahmet ve merhamet ikliminde bütün ruhlara müzikal bir âhenk verir.

Zikir, tecdid-i îmandır. Hicran iniltisiyle vuslata doğru akan coşkun ve taşkın bir nehrin içinde boy atmış olan nâzenin kamışlar misâli kalbi titreterek pasları siler. Düşünceyi takva imbiğinden geçirerek imanı artırır. (Enfal: 2)

Gönüllerin derinliklerine gizlenmiş mânevi yıldırımları uyandırır. Zâkiri şuura vardırır. Gayrete getirir, hamiyetiyle kıblegâh eder. Haysiyetli duruşu ve doğruluşu abideleştirerek serfiraz kılar. Talihi açar, tarihin bahtında tahta çıkarır. İğde kokulu kalpler ona meyl eder. Sevgi pınarları oluk oluk ona doğru akar…

“İman edip amel-i salih işleyenlere Rahman, şüphesiz bir sevgi yaratacaktır. (Herkes onları sevecek)” (Meryem: 96)

“İman edenlerin, Allah’ı zikretmesi ve Haktan ineni (okuması) için gönüllerin aşkla ürperme zamanı daha gelmedi mi? Daha önce kendilerine kitap verilenler gibi olmasınlar. Onların üzerinden uzun zaman geçti de kalpleri kaskatı oldu. Onlardan birçoğu fâsıktır.” (Hadid: 16)

“Size Allah’ı çok zikretmenizi emrediyorum. Peşine düşman düşen kimse, nasıl bir kaleye sığınarak ondan kurtulursa, kul da şeytandan ancak Allah’ın zikri ile kurtulur.” (Hadis-i Şerif)
-Alıntı-

7unr9fc9it5.gif

umeyye

Kayıtlı Kullanıcı
Es Selamün Aleyküm Değerli ve Can Kardeşim Aliye...

Eline emeğine yüreğine gönlüne sağlık RAHMAN razı olsun sevabını versin işaALLAH. Gerçektende çok güzel ve değerli bir paylaşım MEVLA anlamayı anladıklarımızla kendine muaffık şekilde yaşamayı bizlere ve tüm Ümmeti Muhammede nasip ve müesser eylesin AMİN ....

Selam ve Baki dua ile RAHMAN ve RAHİM e emanet ol

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Es Selamün Aleyküm Değerli ve Can Kardeşim Aliye...

Eline emeğine yüreğine gönlüne sağlık RAHMAN razı olsun sevabını versin işaALLAH. Gerçektende çok güzel ve değerli bir paylaşım MEVLA anlamayı anladıklarımızla kendine muaffık şekilde yaşamayı bizlere ve tüm Ümmeti Muhammede nasip ve müesser eylesin AMİN ....

Selam ve Baki dua ile RAHMAN ve RAHİM e emanet ol

Ve aleyküm Selam ve rahmetullahi ve berekatühü değerli Orhan abim..

Allah c.c sizden de her iki cihanda razı ve memnun olsun, sizin de sevaplarınızı, ecirlerinizi en hayırlısıyla ve ziyadesiyle lütfeylesin inşallah..Güzel dualarınıza kalbi aminler diyorum abi..Hepimiz adına makbul olması temennisiyle..Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim..Siz de Rahman ve Rahim olan Biricik Dost'a emanet olunuz inşallah..Baki Selam ve Dualar ile..Hayırlı ve bereketli günler dilerim.

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
Selamünaleyküm canım kardeşim ALLAH c.c. razı olsun İNŞALLAH...
emeğine sağlık çok güzel bir paylaşım B)B)B) Anneannenizinde selamı var...dualarındasınız...
ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...B)

A

Arzu_76

Sevgili aliye kardeşim yine kalbin gibi güzel bir paylaşımda bulunmuşsun.

Yazılarını ve paylaşımlarını bizden eksik etme

Dua ile inşallah

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamünaleyküm canım kardeşim ALLAH c.c. razı olsun İNŞALLAH...
emeğine sağlık çok güzel bir paylaşım B)B) Anneannenizinde selamı var...dualarındasınız...
ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...

Ve aleyküm Selam gönlü güzel ablam..B)

Teşekkür ederim, sevindim beğendiğinize..Allah c.c razı olsun inşallah değerli ablam..Aleyna ve aleyküm Selam..Aldım, kıymetli anneannemin Selamlarını..Başım üstüne..Siz de benden kıymetli anneanneme ve güzel kardeşime Selamlar söyleyin inşallah ablam..Dualarınız için Allah c.c razı olsun..Ben de sizler için duacıyım her daim inşallah..Gönlünüze sağlık..Selam ve baki Dualar ile En Emin'e emanetimsiniz inşallah..B)

Emanet

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm Aliyemm
emeğine sağlık yine güzel bi paylaşım..RABBİM razı olsun senden...RAHMANA emanetimsin...selam ve dua ile

meltem

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
sonsuznurr.blogcu.com
Size Allah’ı çok zikretmenizi emrediyorum. Peşine düşman düşen kimse, nasıl bir kaleye sığınarak ondan kurtulursa, kul da şeytandan ancak Allah’ın zikri ile kurtulur.” (Hadis-i Şerif)
Selamunaleyküm Aliyecim...Allah razı olsun çok güzel bir paylaşım olmuş...
rabbim inşallah gönlümüzden ve dilimizden ...
zikirleri eksik etmesin...selam baki dua ile...

dinci

Kayıtlı Kullanıcı
Zikir, umudun çehresini saran keder ateşini söndürür

Size Allah’ı çok zikretmenizi emrediyorum. Peşine düşman düşen kimse, nasıl bir kaleye sığınarak ondan kurtulursa, kul da şeytandan ancak Allah’ın zikri ile kurtulur.” (Hadis-i Şerif)

selamün aleyküm gönlü yüreyi güzel kardeşim emeyine sağlık çok güzel şeyler okuyoruz senin sayende RABBİM CC son nefesimizede bile ALLAH CC ALLAH CC ALLAH CC diyerek gözümüz miraçta alsın canımızı inşallah amin amin amin

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum aliyeciğim.Anca okuyabildim.

Mevlana şöyle der:"Nekadar anlatırsan anlat nekadar bilirsen bil anlattıkların karşıdakinin anladığı kadardır".Bende kelime dağarcığımın yettiği kadar nasip nisbetince anlamaya çalıştım:).Kişinin karşıdaki insana sevgisinin emaresi onu çokça anması,aramasıdır.Rahman sevgiside böyle onu zikrederek onu ne kadar çok sevdiğimizi belli ediyoruz.Kalpler ancak yaradanı anmakla mutmain olur can kardeşim seninde bildiğin üzere.Allaha emanet olB)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Sevgili aliye kardeşim yine kalbin gibi güzel bir paylaşımda bulunmuşsun.

Yazılarını ve paylaşımlarını bizden eksik etme

Dua ile inşallah

Selamün Aleyküm Değerli Arzu ablam..B)
Teşekkür ederim bu güzel düşünceleriniz için..Sevmiş iseniz ne mutlu bize değerli ablam..Allah c.c izin verdikçe paylaşacağım inşallah..Sizin de güzel gönlünüze sağlık..Rabbimize emanet olunuz..Selam ile.

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı
Doğru zamanda sahih eylem ve söylemlerde bulunmayı aşka dönüştürür. Kavuşma, buluşma ve konuşmanın önündeki kapıları aralar. Anın vâcibiyle donatır; hikmet sevgisi, hakikât bilgisiyle yol aldırır. Kalpleri, öfke girdabından kurtarır.

selamun aleykum ve rahmetullah Can Aliyecim:)
çok faydalı güzel bir paylaşım yine, Rabbim sevabınızı yazsın, istifade edenleri çoğaltsın inşaallah.
zikir dil ve kalbin birlikte en güzel uyumu sergileyip Rahman'a yöneldiği hal olsa gerek...
Rabbim O'ndan, zikrinden, sevgisinden uzak kılmasın bizleri , amiin.
selam ve dualarımla güzel kardeşimB)B)
Biricik Mevla'ya emanet olun...

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
selamun aleyküm Aliyemm
emeğine sağlık yine güzel bi paylaşım..RABBİM razı olsun senden...RAHMANA emanetimsin...selam ve dua ile

Ve aleyküm Selam can Zeynebim..
Güzel kardeşim...Allah c.c senden de her daim razı ve memnun olsun inşallah..Senin de güzel yüreğine sağlık..Teşekkür ederim..Rabbimize emanet'imsin inşallah..Baki Selamlar ve acizane dualar ile..B)B)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.) şöyle buyurdu:

Allah Azze ve Celle buyuruyor ki:

“Ben kulumun bana olan zannının yanındayım. Beni zikrettiği zaman da ben onunla beraberim. O beni gönlünden zikrederse, onu gönlümden zikrederim. Cemaat arasında zikrederse, onu o cemaatten daha hayırlı bir cemaat arasında zikrederim. Bana bir karış yaklaşırsa; ben ona bir arşın yaklaşırım. O bana bir arşın yaklaşırsa; ben ona bir kulaç yaklaşırım. O bana yürüyerek gelirse, ben ona koşarak gelirim.”

Sahîh-i Müslim Hadis no:2675

gecekondu

Kayıtlı Kullanıcı

Selamun Aleyküm Kardeşim Allah c.c. razı olsun ..
Zikrin faziletleri ve önemi Ayetler ve hadisler eşliğinde Çok Güzel Bir şekilde Anlatılmış .. Senin ''Allah'' demen Allah'ın lebbeyk Kulum - Buyur Kulum Demesidir Bizler Her zaman rabbimizi canı gönülden analım inşallah .. Allah'a emanet olun selam ve dua ile ..

Ben ne yaptım da geldi bu saadet.. Mansur gibi dara mı çekildim Yusuf gibi kuyulara mı atıldım . Ne yaptım da şad ettin gönül hanemi... Bilirim ki rahmetindir bu... Sen olmasan ne yol biter ne feryadım. Ne tedbirim kâr eder ne cehdim.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamunaleyküm Aliyecim...Allah razı olsun çok güzel bir paylaşım olmuş...
rabbim inşallah gönlümüzden ve dilimizden ...
zikirleri eksik etmesin...selam baki dua ile...

Ve aleyküm Selam güzel kardeşim..B)
Allah c.c sizden de razı ve memnun olsun inşallah her daim..Güzel duanıza kalbi aminler inşallah güzel kardeşim..Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim..En Emin'e emanet olunuz inşallah..Selam ve baki Dua ile..Hayırlı ve bereketli günler..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt