Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ญ SENİN Zaaf HANENDE Ne YAZIYOR? ญ (1 Kullanıcı)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
00005184.gif

Senin zaaf hanende ne yazıyor?
Bazı insanların zaaf hanelerinde
"Allah" yazar; En zayıf noktaları Allah'tır..
Bunu bilenler onları Allah ile aldatırlar ne yazık..
Aldanan ne saftır, bazen bile isteye aldanır..
Aldatan da ne üç kağıtçıdır, Allah'ı menfaatine perde yapar.

Aldanan kim?

Kim kazandı kim kaybetti bu oyunda, oyunsa bu?
Perde kapanır yarın, ettiklerimiz bir bir atılır önümüze..

Ahh!
Senin zaaf hanende ne yazıyor?

"Eddinî muamele" Din muameledir..
Güzel ahlaktır, insanlarla ve dahi her mahlukatla güzel geçimdir.
Bir insanın dindar olduğunu anlamak istiyorsan muamelesine bakacaksın..
Çünkü gerçek dindarların, yani teslim olmuşların muamelelerine yansır ibadetleri.

Yansımalı..

Yoksa Kur'an okuyup ta, Kur'an ahlakıyla ahlaklanmayan, Resulüne benzemeyen ahkam kesmesin..

vavadminjt5lb2.gif

İş yüreğini tutmaya bakar..
"İstememeyi istemek" mes'ele bu işte..
Bu, nefsin meylettiği her şey için.
Kişi, istememeyi ister ve aklına-yüreğine söz geçirebilirse..
Yani çağın kışkırtıcılığından, albenisinden çekip alabilirse, tamamdır.
Yüreklerin yeniden inşası gerekiyor..
Gayretler ve meyiller de hep bu yönde olmalı..
İnsanın mutlaka bir hedefi olmalı.
Bu dünya olur, din olur vs. Ama olmalı..

Hedefi olmayanın, dünyaya mesajı da olmaz..
Ot gibi yaşar.. Ve de kendisine verilen onca ihtişamlı emaneti zayi eder.

Tek renk, tek tip sıkıcıdır..
Gökkuşağı gibi olmalı..
İçimiz nasıl renkli çok, yaşadığımız mekanlar-insanlar da öyle olmalı ...
Orkestra gibi ya da;
Ayrı sesler ve ritmi tutturmak, en güzel türküleri söylemek çağa karşı..
"Kovma kapından ne olur.."

Duymuşsunuzdur sizler de, bazı yazılarda hatta dua ve ilahilerde Cenab-ı Hakk'a hitaben şöyle derler: "Kovma kapından ne olur.."

Bu söylem benim gücüme gidiyor..Gayretullah'a dokunur diye de endişe ediyorum hep..

Neden kovsun ki O, kapısına geleni?
Kimi kovmuş ki? Var mı örneği? Yok!

Ama en büyük günahları dahi işlemiş olsa, boyun büküp af dileyenleri kucağına aldığının örnekleri çoktur.
O, Rahman, Rahim, Vedud olandır..İnsanın fikri bile erişemez yüceliğine..
O'nun sevgi ve şefkatinin yanında insandaki, okyanuslardan bir damla bile değil..
O, Kapısına geleni asla kovmaz, boş çevirmez!
Üstelik -ayetin de işaretiyle- geçmiş günahlarını hasenata çevirir..
Kerim O!..
Kovan-kovacak olan, nefsini ilah edinen Tanrı özentili insandır ancak.
Ve..
Kovan, kovulmaya layık olandır!
Neden?
Çünkü "Ben!" diyor..
Şeytan da öyle demişti ve ebedi kovulanlardan oldu!..
Çünkü O, "Ben!" diyeni sevmiyor!
"Ben!" diyeni, karşısına dikileni, yaradılmış olduğu halde "İlah" lık taslayanı, boyundan büyük "varlık" iddiasında bulunanı sevmiyor!..

"Sen" misin?!
O zaman kovulmuşlardan ol!
Tâ ki boyun büküp kapıma gelesin ve :
"Ben âcizim sen Aziz'sin..Ben hata ettim sen Rabb'imsin, bağışlayacak ancak Sen'sin!" diyesin.. O zaman kucağıma alırım seni..
Yoksa, tıpkı geçmişte yaptığım gibi, yarattıklarımdan en hor, en hakir gördüğünle, aklına bile gelmeyecek ufacık bir sebeple seni yere serer, tarihin serlevhalarına sonsuza dek "zelil" olarak yazdırırım!

vavadminjt5lb2.gif

Ve nitekim öyle olmuştur da, hatırlarsak:
Rabbimiz, kendilerini ilah ilan edenleri, yeryüzü firavunlarını, insanların küçümseyebilecekleri cinsten mahluklarla-sebeplerle yerle bir etmiştir hep!
Mesela Nemrut'un hor-hakir görülen bir sinekle ölümü..
Firavun'un hala sergilenen -ayette belirtildiği gibi- cesedi..

Yine hicretteki örümcek ağı, güvercinlerin yuva yapması gibi basit sebeplerle O Kureyş'in Ulu(!)larını es geçen, yerle bir eden, tarihe zelil olarak düşüren O değil mi?..

İbrettir bunlar.
Kişi "Benim!" dediğinde O'na karşı, ilahlık oynamaya kalktığında, Yaradan onu tahkir eder işte böyle!
Sen de kimsin! En adi gördüğün bir mahlukla-sebeple kahrol!
Ve örnek ol "hisse" alabilen yüreklere çağlarca!

Kovmaz O..
Ne yaparsan yap, ne kadar günah çukuruna batmış olursan ol, yeter ki git O'nun kapısına, yeter ki samimi ol.. Kapılar hep açık.

Ya Veduuuud!. (ALINTI)

00005184.gif

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
SELAMÜN ALEYKÜM ALLAH RAZI OLSUN.ALLAH CÜMLEMİZİ FAKİRLİĞİMİZLE ACİZLİĞİMİZLE KAPISINA GELMEKTEN GAFİL KILMASIN İNŞALLAH.SELAM VE DUA iLE

Ve aleyküm Selam değerli kardeşim.
Amin amin inşallah.. Allah c.c, bizlere acizliğimizi unutturmasın; O'nun yeryüzündeki halifeleri olabilecek kadar güçlü, yalnızca O'na dua eden, yalnız O'ndan isteyen aciz'lerden kılsın inşallah.. Acziyetin en güzeli, O'na karşı acizlik..
Allah c.c razı olsun yorumunuz için, kardeşim. Teşekkür ederim. Selam ve Dua ile, Rabbimize emanet olunuz.

s.s.s

Kayıtlı Kullanıcı
EYVALLAH aliyem,
emeğine sağlık,çok etkilenerek okudum.
ALLAH razı olsun...

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm güzel kardeşim
eline emeğine sağlık yine çok güzel bir konuyu bizlerle paylaşmışsın teşekkür ederim..
Rabbim sonumuzu hayır eylesin inşaallah...
selam ve dua ile kalın...

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
BAKARA SÛRESİ

(160) Ancak tövbe edip durumlarını düzeltenler ve gerçeği açıkça ortaya koyanlar (lanetlenmekten) kurtulmuşlardır. Çünkü ben onların tövbelerini kabul ederim. Zira ben tövbeleri çok kabul edenim, çok merhamet edenim.

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum güzel kardeşim,
bugunki durumumuzu ne kadar özetliyor değil mi... O bizi temizlemek istedikçe, -"nahnu" olalım, zulüm karşısında zulmün tek bir yapısı gibi "bir" olalım dik duralım- istedikçe, sadece O'ndan yardım dilememizi istedikçe, ben diyerek kendi kendimizi kovduk rahmet kapısından, ama O öyle bir Allah ki kapısı hiç kapanmaz...
aksiyon dini İslam üzerimizde, amellerimizde görünmek ister.'Tek bir Ümmetiz biz' cümlesini samimiyetle diyemeyenlerin bir alana sığıştırdıkları din Allah'ın bize beğendiği din değil... yeryüzünü zulumatın karanlık bağrından arındırma, arzı iyiye ve güzele yönelik ne varsa ona dönüştürme, yüreğinde Hakk'ın ve dolayısıyla hakkın susmadığı, elinden dilinden hakkın döküldüğü kişiler olamama zaafındayız... Rabbim yar ve yardımcımız olsun.
bu paylaşımın etkisini içimizde devam ettirmesini Allah'tan diliyorum.razı olsun inşaallah Aliye kardeşim, emeğinize gönlünüze sağlık.
selam ve baki dua ile....B)

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
Kovmaz O..
Ne yaparsan yap, ne kadar günah çukuruna batmış olursan ol, yeter ki git O'nun kapısına, yeter ki samimi ol.. Kapılar hep açık

çok güzel paylşımdı allah razı olsun...

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Göklerde ve yerde kim varsa O'nundur. O'nun yanında olanlar, O'na ibadet etmekte büyüklüğe kapılmazlar ve yorgunluk duymazlar. (21/19)

Firavun'a ve ileri gelen çevresine; fakat onlar büyüklendiler. Onlar, ‘büyüklenen-zorba' bir topluluktu. (23/46)

Buna (ayetlerime) karşı büyüklük taslayarak; gece vakti de hezeyanlar sergiliyordunuz. (23/67)

Vicdanları kabul ettiği halde, zulüm ve büyüklenme dolayısıyla bunları inkar ettiler. Artık sen, bozguncuların nasıl bir sona uğratıldıklarına bir bak. (27/14)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
[FONT=georgia,palatino]“Tağut; kendisine ibadet edilme, bağlanılma ve itaat edilme noktasında haddini aşan kul demektir. İnsanların tağutu, Allah ve Resulü’nün kanunlarıyla hükmetmeyen, Allah’tan başka kendisine muhakeme olunan, ibadet edilen ve Allah’ın emrine dayanmaksızın, Allah’a itaat etmeksizin kendisine tabii olunanlardır. Bunları düşünür ve insanların durumlarına bakarsan, insanların çoğunun Allah’a değil tağutlara ibadet ettiğini, Allah ve Resulü’nün hükümlerine değil tağutların hükümlerine muhakeme olduklarını, Allah ve Resulüne değil, tağuta itaat edip tabii olduklarını görürsün.”[/FONT]

[FONT=&quot][/FONT]
[FONT=georgia,palatino] İbn-i Kayyim El’Cevziyye, İlam’ül Muvakkiin: 1/50[/FONT]

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
selamünaleyküm güzel kardeşim
eline emeğine sağlık yine çok güzel bir konuyu bizlerle paylaşmışsın teşekkür ederim..
Rabbim sonumuzu hayır eylesin inşaallah...
selam ve dua ile kalın...

Ve aleyküm Selam güzel kardeşim..
Ben teşekkür ederim değerli yorumlarınız için.. Allah c.c razı olsun inşallah..
Kalbi aminler duanıza.
Rabbimize emanet olunuz değerli kardeşim.. Selam ve Dua ile inşallah.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Tevbe, bir sabun gibidir. Sahibini günahların kirlerinden temizlemek suretiyle tertemiz yapar. Allah cc bir ayet-i kerimede: “Tövbe eden, inanan ve yararlı iş yapan, sonra doğru yola giden kimseyi bağışlarım” (Taha Sûresi 82.ayet) buyurmuştur.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
selamun aleykum güzel kardeşim,
bugunki durumumuzu ne kadar özetliyor değil mi... O bizi temizlemek istedikçe, -"nahnu" olalım, zulüm karşısında zulmün tek bir yapısı gibi "bir" olalım dik duralım- istedikçe, sadece O'ndan yardım dilememizi istedikçe, ben diyerek kendi kendimizi kovduk rahmet kapısından, ama O öyle bir Allah ki kapısı hiç kapanmaz...
aksiyon dini İslam üzerimizde, amellerimizde görünmek ister.'Tek bir Ümmetiz biz' cümlesini samimiyetle diyemeyenlerin bir alana sığıştırdıkları din Allah'ın bize beğendiği din değil... yeryüzünü zulumatın karanlık bağrından arındırma, arzı iyiye ve güzele yönelik ne varsa ona dönüştürme, yüreğinde Hakk'ın ve dolayısıyla hakkın susmadığı, elinden dilinden hakkın döküldüğü kişiler olamama zaafındayız... Rabbim yar ve yardımcımız olsun.
bu paylaşımın etkisini içimizde devam ettirmesini Allah'tan diliyorum.razı olsun inşaallah Aliye kardeşim, emeğinize gönlünüze sağlık.
selam ve baki dua ile....B)

Ve Aleyküm Selam Değerli Kardeşim..
Allah c.c sizden de ebeden razı olur inşallah.. Teşekkür ederim bu güzel tespitleriniz için kardeşim, gönlünüze sağlık olsun...Yine çok güzel bir yorumdu.. Sağolunuz..Haklısınız, bizler için acı bir durum değerlendirmesi gerçekten de kardeşim.
Zaafı Allah c.c olan bizler, acaba hangi koordinatlarımızdan vuruluyoruz sık sık? Allah c.c ile aldatılmadığımızdan emin miyiz? Bu kardeşlik çağrıları bile Allah c.c'ye, maksudumuza ulaştırırsa bizleri, amacımıza vardık demektir.. Ama bunda bile çıkar gözetilmesi, zaafı riyakarlık olan kesimlerin acı bir ameliyesidir.. Allah c.c, bizleri halis bir niyet ile kendisine yönelenlerden kılsın.. Ne aldatanlardan, ne de aldatılanlardan eylesin inşallah... Hele Allah c.c'yi alet ederek asla.. Güzel dualarınıza kalbi aminler olsun güzel kardeşim.. Allah c.c bizleri bir ve beraber kılsın, vaad buyurduğu vahdet zincirinin kopmaz birer halkaları olmayı cümle samimi kullarına nasip eylesin inşallah..
En Emin'e emanetsiniz inşallah güzel kardeşim.. Baki Selam ve Dua ile..B)

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun aliyeciğim.rabbimin kapısı ümitsizlik kapısı değildir.inşalalh hezaman ümitvari oluruz.duruşumuz hep ibrahimi olur.ne diyor ibrahim as ateşe atılırken:hasbiyallahu ve niğmel vekil(allah en güzel vekildir)..selamun aleykum.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Kovmaz O..
Ne yaparsan yap, ne kadar günah çukuruna batmış olursan ol, yeter ki git O'nun kapısına, yeter ki samimi ol.. Kapılar hep açık

çok güzel paylşımdı allah razı olsun...

Teşekkür ederim kardeşim.. Allah c.c sizden de razı olsun inşallah..
Rabbimize emanetsiniz. Selam ve Dua ile.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt