odtulu.seyma
Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm kardesim.
Önceden seni görmemistim, ama yan taraftaki toplam konular yerine tiklayinca görünüyor oradan okudum. Yani bana hakkin gecmemis, rahat ol. Asil sen hakkini helal et, bana öyle güzel seyler anlatmis oldun ki. Mesela ben almanyada yasiyorum, baskalarina hani yardim olsun diye devlet dairelerini cok arayip telefonda o aradigim kisi oldugumu söylüyorum, yada öyle mektup yaziyorum. Bunun hic günah olacagi, vicdan yapmam gerektigini düsünmemistim. Simdi senin burada daha kücük temiz yüreginde gördüm hatami. Ya da abimin internet radyosuna cok degisik isimlerle giriyorum, hani saka yapmak icin, ya da sohbet etmek istemedigim zaman. bunlarin günah olabilecegini düsünmemistim bile. Senin bu davranisin hatami görmeme vesile oldu.
Allahima sükürler olsun, 14 yasindaki bir kizin vesilesi ile bize hatalarimizi gösteriyor.
Namaz konusuna gelince bunun sevabini ben de cogu kez vefat etmis büyüklerimize bagislarim. Onlarin borclarini üstelenemiyorum tabi.
Ve hatta süt annem vefat ettginde, o zamanlari namaz kilmasini bilmiyordum oruc tutup bagislamistim. Süt annem de köyümüzün ebesi, ve doktoru sayilirdi, yani bütün tip ilmi rüyasinda ona ögretilmis birisiydi, vefat ettiginde de yüzü nurlanmis bir hanimdi. Büyük bir ihtimalle benim orucuma ihtiyaci yoktu, ama süt hakki var diye yapmistim. Ben o günden sonra islami ögrendim ibadetimi yaptim, dogru yola yöneldim. Yani neticede bana da cok faydasi oldu zannediyorum. Seni yaptigin güzel bir davranis Vefat etmis büyüklerimizi unutmayalim, cünki onlarin bize mutlaka hakki gecmistir.
sormanız kabahat kardeşim kime zerre kadar hakkım geçmişse helal hoş olsun.Allah razı olsun...