Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

vesvesedemiyim sizce??? (1 Kullanıcı)

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
vealeykümselam kardeşim. bir soru aklınıza takıldığında buraya yazmanız kimseyi rahatsız etmez ,biz kardeşiz elbette bir birimize yardım edeceğiz :) gelelim soruya ben de aynen diğer kardeşlerimin söylediklerine katılıyorum ,duadan Allahın adını anmadan insana ne zarar gelir ki estağfurullah olur mu öyle şey.sakın uymayın böyle şeylere.Allaha emanet olun :)

ay ayetel kürsiyi çok okuyuncada bişeler oluyomuş yaaa ufffffff

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com
bu yazdıklarımı sitenin neresine yazacağıma bilemediğim için 2-3 yere ayrı ayrı yazdım ama ahala cevap yazan olmadı..gerçi cevap mecburiyetide yok.VESVESE'demiyim diye yazıyı okuyunca vesvese içerisinde olduğumu bile bile yine de buraya da yazdım.LÜTFEN BANA YARDIM EDİN.

Ben bu siteyi şans eseri buldum dek geldi yani.Ben dinini yaşamaya çalışan ama dinin'den bir okadarda uzak bir vatandaşım.Ne garip değilmi insan oğlu iki olguyuda aynı yerde bulundurabiliyor.Dini bilgimiz hepimizin var bundan eminim.Mutlaka eksiklikler vardır ama yine de dinimizi yaşamak çok kolay, tabii yaşatmakta.Ama bir okadarda zor, insan nefsine neden hep malup olur inanç eksikliğimi yoksa dünya ve yaşam şartlarımı ben bunu bir türlü anlamıyorum.Yapmak isteyipte yapmamak, yapılmasının mecbur olduğunu bile bile yapmamak ben bunu çözemedim ve yardım istiyorum.Kendimce ifademle; bıçağın üstündeyim ne tarafa kayıp düşeceğimi belirleyemiyorum ,bir ordan bir ordan...
Bilmiyorum ifadelerim bir netlik kazandırıdımı anlatmak istediklerime.

ALLAHcc'li razı olsun

SAYGILAR
http://forum.islamiyet.gen.tr/nasihatler/95813-seytanin-tuzaklari-nelerdir.html#post1265781:a12:

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com
selamun aleyküm kardeşlerim ya..size sürekli sorular soruyorum ama bağışlayın lütfen çünkü sizlere çok güveniyorum ve bir derdim olunca hemen sizlerin yardım edeceğini düşüyorum neyse konuya geleyim..ben buaralar dilimden duayı eksik etmiyordum halada öyle ama biraz azalttım gibi gelio bana sebebide şu;bisitede arkadaş dediki bazı duaları okuyunca hadimelerle görüşürmüşsün dedi..ya yanlışmı yazdım bilmiorum ama siz daha iyi bilirisniz hadime sanırım...her duanın bir sahibi varmış böle çok okuyuncada gelirlermiymiş neymiş..bi arkadaşa gelmiş...işte bazı dualr varmış bikaç kere okuyunca onu rahatsız ederlermiş seni falan...ama hangi dualar olduğunu bilmiorum...ben internetten bir sürü dua yazdırmıştım dilek hacet duları ,fetih suresi,ali imran suresi,başka bir sürü hacet duaları ama şimdi çoğundan soğudum of yaa ya yanlış bişey olursa da bişey gelip rahatsız ederse diye...allahım sen koru..arkadaşlar ya çok zor durumdayım valla okuyamaz hale geldim..esmaül hüsnalardan bile korkmaya başladım çok okursam bişey gelir diye..ama içim nasıl okumak istiyor anlatamam ama bunlar gelior aklıma vazgeçiyorum...oysaki ne heveselerle bu dualrı yazmıştım deftere burada da var bazı esmalar içim rahatladı biraz ama b,lmiyorum kafam çok karışık yaben bişey görmek istemiyorum sadece rabbime el açıp ona ağlayarak yalvarark ibadet etmek ve hacet istemek istiyorum ve huzurlu olmak istiyorum..geçen gece cuma gecesi sabaha karşı kalkacaktım arkadaş bunları deyince kalkamadım bile korkudan oysaki çok hevesliydim o akşam bide gece 3 ten sonra sanırım dua kapıları açık olurmuş ya nasıl mutluydum ama hala korkuyom lütfen bana yol gösterinn saolun hepinizden allah razı olsunn size çok güveniyorumm allahım yazan herkeze yardım etsin

Şeytan insanın imanını çalmaya çalışır

Şeytan bir hırsızdır, insan kalbinde en değerli cevher olan imanı çalmaya çalışır.
Günümüzde, imanî konularda hemen her tarafta görülebilen şüpheler, şeytanın bu konuda nasıl hummalı bir şekilde çalıştığını ispat eder.

“Din afyondur” şeklindeki bir vesvese, kominizmi esas alan bir devletin 70 yıl boyunca temel prensiplerinden biri idi. Bu sistemde “kutsala” savaş ilan edilmişti. Şimdilerde ise din, dünya çapında daha saygın bir konumdadır. Ama şeytanın bu konuda vesveseleri bitmiş de değildir.

Şeytan, insanın imanını çalma hususunda ısrarcıdır. Ve ısrarını son ana kadar devam ettirir. Futbolda son anda bile sürprizler olabilmesi misali, takva sahibi kimselerin bile imanını elde etmeye hırs gösterir, sekerat halinde verdiği
vesveselerle o kimseyi inkârcı biri olarak bu dünyadan göndermeye çalışır.

Teorik olarak şeytan son anda imanı çalma ihtimali varsa da, gerçekten imanı kuvvetli olan kimseler ömür boyu son ana da hazırlandıklarından böylelerin imanı ilahi koruma altındadır, şeytanlar ordusu da gelse bir şey yapamazlar. Çünkü onların imanı sadece akılda değil, kalbin en derin köşelerindedir ve şeytanlar o derinliğe nüfuz edemezler.

(bunun gibi , ibadetin fazlası şunu başa getirir , bunu yapar , bilmem ne safsatası.... )

.

*ayşe*

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm Kardeslerım;
ben de konuyu ısıtıp ısıtıp onunuze koymak ıstemıyorum.icimdekini de soylemek ıstıyorum ama.:( buna benzer seyler bende de oluyor,aşırı dua ettıgım zaman.mesela sabah namazına kalkmak ıcın saatımı kuruyorum,saatım calmadan bırkac dk once 3 kere kapı calma sesı duyuyorum tak tak dıye.sonra bana oyle gelmıstır dıyorum kalkıyorum.bazen de buna benzer bırsey olunca bu sefer korkumdan kalkamıyorum :( . o saatte kalkmayı ıstedıgım ıcın bilinç altında olan bırsey mıdır yoksa gercekten bırı mı gelıyor...(yıne korktum)...neyse..
Rabbim bizleri görünen ve görünmeyen tüm varlıklarrın şerrinden korusun ınsallah.Rabbime guvendık,Rabbıme dayandık.
Allah'a emanet olun.

Selametle...

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com
Selamün Aleyküm Kardeslerım;
ben de konuyu ısıtıp ısıtıp onunuze koymak ıstemıyorum.icimdekini de soylemek ıstıyorum ama.:( buna benzer seyler bende de oluyor,aşırı dua ettıgım zaman.mesela sabah namazına kalkmak ıcın saatımı kuruyorum,saatım calmadan bırkac dk once 3 kere kapı calma sesı duyuyorum tak tak dıye.sonra bana oyle gelmıstır dıyorum kalkıyorum.bazen de buna benzer bırsey olunca bu sefer korkumdan kalkamıyorum :( . o saatte kalkmayı ıstedıgım ıcın bilinç altında olan bırsey mıdır yoksa gercekten bırı mı gelıyor...(yıne korktum)...neyse..
Rabbim bizleri görünen ve görünmeyen tüm varlıklarrın şerrinden korusun ınsallah.Rabbime guvendık,Rabbıme dayandık.
Allah'a emanet olun.

Selametle...

ya bakın şunu unutmayın , Muhammed Bozdağ hocamız ne güzel söylemiş,
aşırı söylenme kaygılanma vesair dua gibi çağırmaya geçermiş..
siz şu oluyor bu oluyor diye evham yapmayın...

BU KORKUNUZLA ŞEYTANA YOL VERMEYİN KOLAYLIK SAĞLAMAYIN ŞU MENDEBURA!

hele hele korktuk(m) dediğiniz şeye bakın bi tahlilini yapın..
nedir o "korktum dediğiniz...
Tam tersi ne güzel bir nimet yaaa,
korkulur mu bu nimetten Allah aşkına..
Bizler nasıl Fatihlerin nesliyiz korkarsak bu tür şeylerden bi düşünün..

öte yandan dün duvara 3 kez tık tık tık yapıldı ve ben annem çağırıyor zannettim sordum kalkmadım bile dedi. Allah Allah dedim baya duvara tıklatma sesi başka zaman olan tıkırtı gibi değildi dedim ve orda kaldı..unuttum gitti..

başka bir örnek; eskiden sabah namazına kalkamadığım bazı zamanlar biri uyandırır gibi olurdu..
bizde annemle
"çok şükür Melekler uyandırdı herhalde" Latifesi yaparak üstünde bile durmazdık... bakın sizler yazdıkça aklıma geldi okadar üstünde durmamışım ve korkmamışım yani....

üstünde durmasanızda bilakis çok şükür güzel şeylere çağrı var deyip sevinseniz bunu deneseniz ?

.

*ayşe*

Kayıtlı Kullanıcı
:a24::a24::a16::a16::a16:

nedir o "korktum dediğiniz... Tam tersi ne güzel bir nimet yaaa, korkulur mu bu nimetten Allah aşkına.. Bizler nasıl Fatihlerin nesliyiz korkarsak bu tür şeylerden bi düşünün..

öte yandan dün duvara 3 kez tık tık tık yapıldı ve ben annem çağırıyor zannettim sordum kalkmadım bile dedi. Allah Allah dedim baya duvara tıklatma sesi başka zaman olan tıkırtı gibi değildi dedim ve orda kaldı..unuttum gitti..

başka bir örnek; eskiden sabah namazına kalkamadığım bazı zamanlar biri uyandırır gibi olurdu..
bizde annemle
"çok şükür Melekler uyandırdı herhalde" Latifesi yaparak üstünde bile durmazdık... bakın sizler yazdıkça aklıma geldi okadar üstünde durmamışım ve korkmamışım yani....

üstünde durmasanızda bilakis çok şükür güzel şeylere çağrı var deyip sevinseniz bunu deneseniz ?:a24::a24:

:a04: :a04:

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com
:a24::a24::a16::a16::a16:

nedir o "korktum dediğiniz... Tam tersi ne güzel bir nimet yaaa, korkulur mu bu nimetten Allah aşkına.. Bizler nasıl Fatihlerin nesliyiz korkarsak bu tür şeylerden bi düşünün..

bizde annemle

üstünde durmasanızda bilakis çok şükür güzel şeylere çağrı var deyip sevinseniz bunu deneseniz ?:a24::a24:

:a04: :a04:

ifadelerin anlatmaya çalıştığı nedir :)

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
maşallah similerlerle ne güzel anlaşıyorsunuz siz öyle:a01:

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt