Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

VAV ŞEKLİNDE DOĞAR İNSAN (1 Kullanıcı)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
RE: VAV ŞEKLİNDE DOĞAR İNSAN

koskun yazdı:
aliye_aliye yazdı:
tezhip-line-1.gif

"Sabır ve namazla ALLAH'tan yardım isteyin. Rablerine kavuşacak ve O'na döneceklerini umanlar ve ALLAH'a gerçek bir saygı gösterenlerden başkasına namaz elbette ağır gelir"

Sonra çağırır insanı, belki cennet kokusunu duyurmak içindir bu davet, belki kendi yanına çağırıyordur.

İşte o ayet: "Secde et, yaklaş!"

Eğil ve ben senin başını göklere erdireyim, yıldızları ayağına sereyim, sana gezmekle bitiremeyeceğin cennetler, sayamayacağın nimetler vereyim demektir bu.

tezhip-line-1.gif

selamun aleyküm ,

arkadaşım ellerine sağlık allah cc razı olsun ...

allaha emanet olun ...

ve aleyküm selam abi.. Allah cümlemizden razı olsun inşallah.. selametle kalın.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

RECEB-I KAMER yazdı:
Boylu boyunca uzansa da kim rahattır mezarında?

selamun aleyküm aliye kardeşim Allah(c.c.)razı olsun elinize,emeğinize sağlık olsun inşaAllah..gerçekten çok güzel bir paylaşımdı..Rabbimize şükürler olsun bizleri insan olarak yarattı..akıl,fikir verdi ki diğer şuursuz mahluklardan bir farkımız olsun ve kainat kitabını okuyabilelim diye..ve tüm mahlukatı hizmetkar etti insana..mukabilinde ise sadece ve sadece şükür etmemizi,ibadet etmemizi istedi..bizlere ihsan edilen nimetlerin şükrünü eda edemiyorsak eğer neden yaşıyoruz diye oturup bi düşünmemiz gerekmez mi?
''Eğil ve ben senin başını göklere erdireyim, yıldızları ayağına sereyim, sana gezmekle bitiremeyeceğin cennetler, sayamayacağın nimetler vereyim demektir bu.''
bu ilahi müjdeyi duyduktan sonra hangi dünya nimeti tatmin eder ki bizi..etmemeli ve bu davete icabet etmek için geceli-gündüzlü çalışmalıyız..dünya gibi fani,muvakkat bir meydanda bize bu şekilde ikramlarda bulunan Rabbimiz muhakkak cennette de burada tattırdığı nimetlerin asıllarını ikram edecektir..(tabiki buradaki imtihanı geçersek)numunelere aldanıp,numuneleri asıllarına tercih edersek kaybederiz işte o zaman..''vay''dememek için bütün bunları düşünmeli,hayatımıza ve yaşam biçimimize bu doğrultuda bi yön vermeliyiz..hakkınızı helal edin dağıttım meseleyi ama okuduktan sonra bunları çağrıştırdı bende..Allaha(c.c.)emanet olun,selamun aleyküm

ve aleyküm selam Recep kardeşim. yorumunuz çok güzel, konuyu dağıtmadınız. hakkımız geçmemiştir ama geçmişse helal hoş olsun ebeden.. yazıda güzel teşbihler kullanılmış.. ve insanoğlunun, sadece rablerinin istedikleri kıvamda olması gerektiği ( vav ile temsil edilmiş) anlatılmış.. vav gibi olan kullar da sizin de yorumunuzda yazdığınız gibi, dünya nimetlerine aldanmayıp gerçek hayattaki nimetleri ister bunun için çalışır, çabalar.. buradaki nimetlerle tatmin olmak gafletine düşmez.sadece Allah rızasıdır onun nimeti.. ve ona hakkıyla teslim olmuştur.. Rabbim her daim kendisine şükür ve hamd üzere eylesin bizleri inşallah.. Allah c.c razı olsun sizden de inşallah. Allah'a emanet olun. dua ile.

hasanesya

Kayıtlı Kullanıcı

çok güzel

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı

selamun aleyküm canım kardeşim. Rabbim razı olsun çok güzel bir paylaşımdı gerçekten.Rabbim inşaAllah "vav" gibi kullardan olmayı nasip etsin bizlere. Emeğine, ellerine sağlık.Selametle kal kardeşim..Yüce Rabbimize c.c. emanet ol inşaAllah..B)B)B)

Amirix38

Kayıtlı Kullanıcı

:T ALLAH C.C. razi olsun cok cüzel paylasim

keltepe

Kayıtlı Kullanıcı
çok Güzel,emeyine Sağlik,allah Razi Olsun...a.e.ol Dua Ile

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
Aşkın Vav Hali

%C3%A7i%C4%9Fdem%20mercan-%C3%A7iftevav-ahmetkutluhan.jpg

Ey aşkın binbir başlı vav hali