Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Uyuyarak beklemek (1 Kullanıcı)

baturay.m

Kayıtlı Kullanıcı
Bir talebe; âlim ve faziletli bir zat olan hocasını çok severmiş. Sohbetinde bulunmaya can atıyormuş. Hocasına durumu bildirirler. Hocası da, (Madem bizi seviyor, buraya gelmesine lüzum yok, biz onun evine gideriz. Bu gece, inşallah, geç de olsa muhakkak geleceğim. Beni beklesin) der. Talebe, (Hocamız, biraz geç geleceğine göre, bu arada biraz da uyumuş olurum) der ve saatin zilini kurarak yatar.
Ama hocası, çok geçmeden çıkagelir. Çok sevdiğini söyleyen talebesini uyur hâlde bulur. Hocası, saatin zilini iptal eder. Cebine de, biraz leblebi, üzüm gibi kuru yemiş koyarak gider. Talebe uyanınca, çok üzülür, yaptığı hataya pişman olur, uyuyarak beklenilmeyeceğini, sevenin gözüne uyku girmeyeceğini anlar, ondan sonra ömrü boyunca, uyanık kalmaya gayret eder. Hocası da, bir gece gelir, talebe de muradına erer.

Aslında daima uyanık olmak gerekir......

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
hayırlı sabahlar ben bu kıssadan fazla uyumanın çokta iyi olmadığını anladım.Müslüman uyusa bile kalbi uyumamalı herzaman.Benim gibi uykuya düşkün biri için zor bir durum gerçi:=)Selamun aleykum Allaha emanet olunuz

narcicegi

Kayıtlı Kullanıcı
çok güzel ve çok anlamlı benim gibi uykuyu çok sevenlerin vay haline değil mi ama emeğinize sağlık

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt