Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Unutkanlık için yardım!!!! (1 Kullanıcı)

dua sekeri

Kayıtlı Kullanıcı
arkdaşlar bana bir tavsiyede bulunmanızı rica edicektim. Bu aralar çok unutkan oldum. Habire bir şeyler kaybediyorum ve önemli şeyler.işle ilgili. Ve unutuyorum. çok dalgın oldum. Yanlışlık yaptıkça da strese giriyorum. Hasta oldum resmen. Bana tavsiye edebileceğiniz dualar ya da tedaviler var mı?

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Aklımda tutamıyor, ezber yapamıyorum!

Büyük zatlar, hâfıza geriliğinden ve ezberleyememekten şikayette bulunan insanları şu hadis-i şerifte tarif edilen dört rekatlık namaza ve arkasından yapılan duaya yönlendirmişlerdir:

Bir gün Hazreti Ali, ALLAH Rasûlü’ne gelip Kur’an’ı hâfızasında tutamamaktan yakınır; “Bu Kur’an göğsümden uçup gidiyor Onu ezberimde tutamıyorum” der Bunun üzerine Rasûl-ü Ekrem Efendimiz ona, “Cuma gecesinin son üçte birinde kalk; o, meleklerin şahit olduğu zamandır, onda yapılan dualar kabul edilir Şayet o saatte kalkamazsan, gecenin evvelinde veya ortasında kalk ve dört rek’at namaz kıl Birinci rek’atında Fatiha ile Yasin’i, ikinci rek’atında Fatiha ile Duhan’ı, üçüncü rek’atında Fatiha ile Secde suresini, dördüncü rek’atında ise Fatiha ile Mülk suresini oku Tahiyyâtı bitirdiğin zaman Cenâb-ı Hakk’a güzelce hamd ü senâda bulun Bana ve diğer peygamberlere de salavât getir Erkek-kadın bütün mü’minler için ALLAH’tan mağfiret dile Bu okuduklarının akabinde de şu duayı söyle!” buyurur ve kitaplarda “Hıfz duası” adıyla yer alan duayı tekrar etmesini ister (Bu dua, “Kur’an’ı hıfz etme namazı ve duası” başlığı altında Mealli Dua Mecmuası’nın 87 sayfasında da mevcuttur)

Hazreti Ali (kerremallahu vechehu) tarif edildiği üzere bunu beş veya yedi gece yapar ve ALLAH Rasûlü’ne gelip şöyle der: “Ya Rasûlallah! Ben daha önceleri dört-beş ayeti bile ezberleyemiyordum Fakat şimdi kırk ayet kadar ezberleyebiliyorum Onu okuduğumda da sanki ALLAH’ın kitabı gözümün önündeymiş gibi oluyor Yine önceleri bir hadisi duyup tekrar ettiğimde tam ezberleyemezdim Fakat, şimdi hadisleri işitip onları rivayet ettiğimde bir harf bile kaçırmıyorum” (Tirmizî, Daavât, 114)

Ailem Dergisi
Sayı:244

duaya aşağıdaki linkten bakabilirsiniz arkadaşlar
Aklımda tutamıyor, ezber yapamıyorum! - Mumsema islam Arsivi

dua sekeri

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun kardeşim bir denicem inşallah. Bu gece yapabilirim deil mi? Cuma gecesi bu gece oluyor.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt