Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

~~ UMUT TACİRİ ~~ (1 Kullanıcı)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
RE: ~~ UMUT TACİRİ ~~

enise karadeniz yazdı:
s.a.elerine sağlık kardeşim.çok güzel paylaşımdı.babaannem hep umut varlıktan daha iyidir der.aslında her insanın hayat felsefesi bu olmalı.allah razı olsun.allaha emanet olun.

aleyküm selam kardeşim. Rabbim sizden razı olsun inş. çok haklısınız, çok doğru.. ''umut, varlıktan iyidir'' sözü gerçekten çok doğru.. işte hikayede geçen insanın da mutluluğu malda, varlıkta değil de umutlarında bulduğu anlatılmış.. umut, insanın her şeyidir. umut, ayakta kalmasını sağlayan en önemli güç kaynağıdır insanın.... Umutlarımızı hiç kaybetmememiz ''umuduyla'' inşallah. Selam ve dua ile kardeşim..B)B)B)B)

Emre86

Kayıtlı Kullanıcı

Hakikaten de öyle din kardeşim ve diyorum ki her kese hakkında hayırlı olanları versin cümlesine

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

efsude yazdı:
SELAMUNALEYKUM COK GUZEL BIR HIKAYEYMIS ALLAH RAZI OLSUN.
BENDE UMUTLARIMIZ VE UMUTLARIMIZI BAGLADIGIMIZ DUALARIMIZ ILE ILGILI DUYDUGUM VE DUYDUGUMDA COK ETKILENDIGIM BIR SEYI PAYLASMAK ISTIYORUM SIZLERLE.
COK UZGUN OLDUGUM BIR GUNDU. UZGUNDUM CUNKU COK UZUN ZAMANDIR YUREKTEN DILEDIGIM BIR NIYETIM VARDI . O KADAR UZUN ZAMAN GECMESINE RAGMEN BIR TURLU KABUL OLMUYORDU ...ARTIK KENDIMI VE NIYETIMI SORGULAMAYA BASLAMISTIM. ACABA BUNU HAK ETMEYECEK BIRSEYLER YAPMIS OLABILIR MIYDIM? YOKSA NIYETIMI TAM DILEMEMISMIYDIM? YADA IBADETLERIMDE EKSIK BIRSEYLER MI VARDI?... GIBI SORULAR ILE KENDIMI SORGULARKEN SEVGILI CANDOSTUM,CANIM DOSTUM AHIRETTE KARDESIM,MERTEBESI BENDEN YUKSEK OLSUN SENAYIM BANA BIR BUYUGUNDEN DUYDUGU BIRSEYI ANLATMISTI.
YUCE RABBIM BIR KULU EL ACIP DUA ETTIIGI ZAMAN, KULU HAYIRLI SEVGILI KULLARINDAN ISE DILEKLERINI GECIKTIRIR SESLERINI ,DUALARINI ,YAKARISLARINI DAHA COK DUYMAK ISTERMIS. NAZARINDA HAYIRSIZ KULLARININ DILEKLERINI HEMEN VERIR SESLERINI DAHA FAZLA DUYMAK ISTEMEZMIS.
BUNU DUYDUGUMDA O KADAR ETKILENMISTIM KI O AN DILEGIMIN KABUL OLMADIGINI DUSUNMEKTEN COK SESIMI DAHA COK DUYURMANIN TELASI SARMISTI BENI.
TABIKI BU DEMEK DEGILDIR KI HER DUASI HEMEN KABUL OLAN KUL, RABBIMIN KATINDA HAYIRSIZ BIR KULDUR . HERSEYIN BIR ZAMANI VARDIR .KIMI DUALARIN TEZ VAKITTE GERCEKLESMESI HAYIRLIDIR ,KIMININ GEC ,KIMI HAYIR SANDIGIMIZ SEYLERIN SONUNUN SER OLMASINDAN DOLAYI HIC KABUL EDILMEMEMESI...
RABBIMIN SESIMIZI DUYMAKTAN HOSNUT OLACAGI KULLARINDAN OLMAK DILEGI ILE.SELAMETLE
UMUDUNUZU SERIN TUTUN!

ve aleykümselam kardeşim. Allah razı olsun sizden, sizin yazdığınız da çok güzel bir katkı yaptı.. teşekkür ederim.. söylediklerinizle ilgili ben de birçok şey duymuştum, ''sevdiği kullarına çok çektirdiğini v.s''... rabbimizin herşeyinde bir hikmet vardır ve de hiçbir şeyi sebepsiz değildir.. Rabbimizin hep hayır adına bizlere nasip ettiklerinden nasiplenmemiz dileğiyle inşallah. Rabbimizin rızasına mazhar olmamız dileğiyle. Selam ve dua ile kalın.B)B)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

Emre86 yazdı:
Hakikaten de öyle din kardeşim ve diyorum ki her kese hakkında hayırlı olanları versin cümlesine

Rabbim Razı olsun kardeşim, çok teşekkür ederim. Rabbim duanızı kabul buyursun inşallah ve herkes için hayırlısı neyse o olsun.. Selam ve dua ile inş.B)B)

seher vakit

Kayıtlı Kullanıcı

efsude yazdı:
SELAMUNALEYKUM COK GUZEL BIR HIKAYEYMIS ALLAH RAZI OLSUN.
BENDE UMUTLARIMIZ VE UMUTLARIMIZI BAGLADIGIMIZ DUALARIMIZ ILE ILGILI DUYDUGUM VE DUYDUGUMDA COK ETKILENDIGIM BIR SEYI PAYLASMAK ISTIYORUM SIZLERLE.
COK UZGUN OLDUGUM BIR GUNDU. UZGUNDUM CUNKU COK UZUN ZAMANDIR YUREKTEN DILEDIGIM BIR NIYETIM VARDI . O KADAR UZUN ZAMAN GECMESINE RAGMEN BIR TURLU KABUL OLMUYORDU ...ARTIK KENDIMI VE NIYETIMI SORGULAMAYA BASLAMISTIM. ACABA BUNU HAK ETMEYECEK BIRSEYLER YAPMIS OLABILIR MIYDIM? YOKSA NIYETIMI TAM DILEMEMISMIYDIM? YADA IBADETLERIMDE EKSIK BIRSEYLER MI VARDI?... GIBI SORULAR ILE KENDIMI SORGULARKEN SEVGILI CANDOSTUM,CANIM DOSTUM AHIRETTE KARDESIM,MERTEBESI BENDEN YUKSEK OLSUN SENAYIM BANA BIR BUYUGUNDEN DUYDUGU BIRSEYI ANLATMISTI.
YUCE RABBIM BIR KULU EL ACIP DUA ETTIIGI ZAMAN, KULU HAYIRLI SEVGILI KULLARINDAN ISE DILEKLERINI GECIKTIRIR SESLERINI ,DUALARINI ,YAKARISLARINI DAHA COK DUYMAK ISTERMIS. NAZARINDA HAYIRSIZ KULLARININ DILEKLERINI HEMEN VERIR SESLERINI DAHA FAZLA DUYMAK ISTEMEZMIS.
BUNU DUYDUGUMDA O KADAR ETKILENMISTIM KI O AN DILEGIMIN KABUL OLMADIGINI DUSUNMEKTEN COK SESIMI DAHA COK DUYURMANIN TELASI SARMISTI BENI.
TABIKI BU DEMEK DEGILDIR KI HER DUASI HEMEN KABUL OLAN KUL, RABBIMIN KATINDA HAYIRSIZ BIR KULDUR . HERSEYIN BIR ZAMANI VARDIR .KIMI DUALARIN TEZ VAKITTE GERCEKLESMESI HAYIRLIDIR ,KIMININ GEC ,KIMI HAYIR SANDIGIMIZ SEYLERIN SONUNUN SER OLMASINDAN DOLAYI HIC KABUL EDILMEMEMESI...
RABBIMIN SESIMIZI DUYMAKTAN HOSNUT OLACAGI KULLARINDAN OLMAK DILEGI ILE.SELAMETLE
UMUDUNUZU SERIN TUTUN!

ALLAH RAZI OLSUN COK GÜZEL ALLAH C.C. DUALARIMIZI KABUL BUYURSUN INSALLAHB)

efsude

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH SIZLERDENDE RAZI OLSUN "ALIYE" VE "SEHER VAKTI "KARDESLERIM AYRI AYRI TESEKKUR EDERIM SIZLERE.SELAMETLE KALIN.
EFSUDE TURKER

yezda

Kayıtlı Kullanıcı

evet kardeşlerim haklısınız allah cümlemiz hakkında herşeyin hayırlısını nasip versin

yezda

Kayıtlı Kullanıcı

evet kardeşlerim haklısınız allah cümlemiz hakkında herşeyin hayırlısını nasip etsin.

yezda

Kayıtlı Kullanıcı

evet kardeşlerim haklısınız allah cümlemiz hakkında herşeyin hayırlısını nasip etsin.

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
selamünaleyküm kalbi güzel canım kardeşim ALLAH c.c. razı olsun...İNŞALLAH...
emeğinize sağlık çok güzel bir paylaşım (benim foruma yazdığını okudum dün akşam cevabı burdan vermek istedim ben tek kızım sende benim için bir kızkardeş gibisin o kadar benimsedimki tabi anneannenizde DUA'larındasın canım kardeşim selamı var) canım RABBİM yar ve yardımcın olsun çok güzel bir görevin var daim olsun İNŞALLAH...ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...İNŞALLAH...

UMUDUN KADAR VARSIN...
Umudun varsa, gün uğurlar, karanlıklar dehlizindeki gecelerini, bahar umudunun büyüklüğünde bir buket bırakır yüreğine…

Gözlerin umut ettiğin kadar uzakları görür. Sükûnetin umut ettiklerini haykırıverir derinliklerinde… Umudun varsa kavurucu güneşlere baş kaldıracak yeterlilikte, koylar bambaşka sarmalar hislerini. Deniz dalgalarını fedakârlığın tepelerinden aşırıp ayaklarının altına serer. Okyanus kusursuz fırtınalarını gömer bağrına, yüreğindeki umudunla ancak deli rüzgârların yönünü bambaşka bir iklime savurursun. Yeri ve zamanı geldiğinde yıkıp geçen tayfunların kolundan tutup, hoşluğu yudumlatan meltemlerin kapısına bırakır, bir tutamda olsa avuçlarında kalmış umut…

Umudun varsa, ellerin hiç titremeden uzanır, her şeyin alnına müptela semaya, dizlerin dermansızlık bilmeden koşmanın neşesini yudumlar, görülmemiş başkalıklar bir bir dökülür beklemekte ısrar ettiğin rıhtımın sancaklarına. Bulutlar çekinmez rahmet yüklerini kucağına boşaltmaya, çaresizlik bile bir gün uğramaz, kaybedeceğin sandığın zamanlarda gönlünün umut çiçekleriyle süslenmiş kapılarına. Toprak bile koynuna bıraktığını değil, umut ettiğini doldurur avuçlarına, yorgun düşen yüreğini tutup çıkarır bitti hükmü verilmiş zamanın bağrından… Umut işte öyle bir şey ki, umulmadık bir anda beliriveriyor, çok uzak sanılan bilakis tamda derinliklerimizde çırpınan bir yüreğin serin ve mutluluk dolu koylarında…

Umudun varsa, atılan taşları bile hissetmezsin simanda, kör kuyuların karanlıkları bile ürkütmez seni, nehirlere teslim edersin masumiyetini, ateşler dokunmaz umudu hisseden yüreğinin surlarına, ayrılığın dağladığı gözleri, umudun serinliği ışığa kavuşturur, yaraların esir aldığı bedenin umududur, faniliği kemirenlerin takatlerini kesen, bir çarmıhtan koparılıp, ötelerin kapısına getiren umudundur.

Umut ki, gidilecek olanın kapısındaki eşiğin parkelerinde bekleyen tek solmayan güldür, zor sanılan yolların taşlarını söküp kenara sürükleyen bir yeldir, hazan mevsimindeki bahçelerin çitlerini hazan gülleriyle süsleyen, şafaklardan siyah bulutları silip, maviliğin berraklığını döşeyen, gönülleri kuytu uykularından alıp, mutluluğun hazzıyla süsleyendir.

İşte sen ey her şeyi kendine dert edinen yüreğim, bil ki, umudun olduğu müddetçe yalnız kalmazsın, şimdi sil gözyaşlarını, sen şu faniliğin koylarında umudun kadar varsın…
ALINTI

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
selamünaleyküm kalbi güzel canım kardeşim ALLAH c.c. razı olsun...İNŞALLAH...
emeğinize sağlık çok güzel bir paylaşım (benim foruma yazdığını okudum dün akşam cevabı burdan vermek istedim ben tek kızım sende benim için bir kızkardeş gibisin o kadar benimsedimki tabi anneannenizde DUA'larındasın canım kardeşim selamı var) canım RABBİM yar ve yardımcın olsun çok güzel bir görevin var daim olsun İNŞALLAH...ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...İNŞALLAH...

UMUDUN KADAR VARSIN...
Umudun varsa, gün uğurlar, karanlıklar dehlizindeki gecelerini, bahar umudunun büyüklüğünde bir buket bırakır yüreğine…

Gözlerin umut ettiğin kadar uzakları görür. Sükûnetin umut ettiklerini haykırıverir derinliklerinde… Umudun varsa kavurucu güneşlere baş kaldıracak yeterlilikte, koylar bambaşka sarmalar hislerini. Deniz dalgalarını fedakârlığın tepelerinden aşırıp ayaklarının altına serer. Okyanus kusursuz fırtınalarını gömer bağrına, yüreğindeki umudunla ancak deli rüzgârların yönünü bambaşka bir iklime savurursun. Yeri ve zamanı geldiğinde yıkıp geçen tayfunların kolundan tutup, hoşluğu yudumlatan meltemlerin kapısına bırakır, bir tutamda olsa avuçlarında kalmış umut…

Umudun varsa, ellerin hiç titremeden uzanır, her şeyin alnına müptela semaya, dizlerin dermansızlık bilmeden koşmanın neşesini yudumlar, görülmemiş başkalıklar bir bir dökülür beklemekte ısrar ettiğin rıhtımın sancaklarına. Bulutlar çekinmez rahmet yüklerini kucağına boşaltmaya, çaresizlik bile bir gün uğramaz, kaybedeceğin sandığın zamanlarda gönlünün umut çiçekleriyle süslenmiş kapılarına. Toprak bile koynuna bıraktığını değil, umut ettiğini doldurur avuçlarına, yorgun düşen yüreğini tutup çıkarır bitti hükmü verilmiş zamanın bağrından… Umut işte öyle bir şey ki, umulmadık bir anda beliriveriyor, çok uzak sanılan bilakis tamda derinliklerimizde çırpınan bir yüreğin serin ve mutluluk dolu koylarında…

Umudun varsa, atılan taşları bile hissetmezsin simanda, kör kuyuların karanlıkları bile ürkütmez seni, nehirlere teslim edersin masumiyetini, ateşler dokunmaz umudu hisseden yüreğinin surlarına, ayrılığın dağladığı gözleri, umudun serinliği ışığa kavuşturur, yaraların esir aldığı bedenin umududur, faniliği kemirenlerin takatlerini kesen, bir çarmıhtan koparılıp, ötelerin kapısına getiren umudundur.

Umut ki, gidilecek olanın kapısındaki eşiğin parkelerinde bekleyen tek solmayan güldür, zor sanılan yolların taşlarını söküp kenara sürükleyen bir yeldir, hazan mevsimindeki bahçelerin çitlerini hazan gülleriyle süsleyen, şafaklardan siyah bulutları silip, maviliğin berraklığını döşeyen, gönülleri kuytu uykularından alıp, mutluluğun hazzıyla süsleyendir.

İşte sen ey her şeyi kendine dert edinen yüreğim, bil ki, umudun olduğu müddetçe yalnız kalmazsın, şimdi sil gözyaşlarını, sen şu faniliğin koylarında umudun kadar varsın…
ALINTI

~*~

Ve aleyküm Selam güzel gönüllü, canım ablamB) Allah c.c razı olsun bu güzel katkınız için..Beğeniyle okudum ablacım..Umutlarımızı tazelettiniz..Rabbimiz c.c umutlarınızı daimi eylesin inşallah..Amin..Çok teşekkür ederim değerli ablam..Yüreğinize ve emeğinize sağlık olsun sizin de..Benim de sizler gibi çok değerli ablalarım oldu..Hamd olsun Rabbimize inşallah..Allah c.c kardeşliğimizi ahir kardeşliklerden eylesin, daimi kılsın inşallah..Ve aleyküm Selam, kıymetli anneannemin de Selamlarını aldım..Siz de benden söyleyin inşallah ablam..Baki dualar muhabbetle Rabbimize emanetimsiniz..Hayırlı ve bereketli günler olsun inşallah.B)B)B)

~*~

s.s.s

Kayıtlı Kullanıcı
s.a zor bir dönem benim için ama ben de RABBİMİN izniyle umudumu hiç yitirmedim aliyecim,çok güzeldi,ALLAH a emanet ol...

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
s.a zor bir dönem benim için ama ben de RABBİMİN izniyle umudumu hiç yitirmedim aliyecim,çok güzeldi,ALLAH a emanet ol...

~*~

Ve aleyküm Selam değerli ablam..Rahman c.c sabredenlerle beraberdir..Rabbimiz c.c umutlarınızı daimi eylesin ve tevekkülünüzü mükafatsız bırakmasın inşallah..Hakkınızda her daim hayırlısı olsun..Teşekkür ederim yorumunuz için. Allah c.c razı olsun..Rabbimize emanet olunuz. Selam ve dua ile.Hayırlı ve bereketli akşamlarB)B)

~*~

Delete

Kayıtlı Kullanıcı

Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berekatüh.
Allah razı olsun kardeşim,
Emeklerinize sağlık,
Allah’a emanet olun,
Selam ve baki dua ile kalın.

motor1hr9.gif
kuranpf3.gif
atlxi8.gif

gif078tw8jw5.gif

Kedi, Aslangiller familyasındandır. Ama 40 tane Kedi bir araya gelse, bir tane Aslan etmez.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berekatüh.
Allah razı olsun kardeşim,
Emeklerinize sağlık,
Allah’a emanet olun,
Selam ve baki dua ile kalın.

motor1hr9.gif
kuranpf3.gif
atlxi8.gif

gif078tw8jw5.gif

Kedi, Aslangiller familyasındandır. Ama 40 tane Kedi bir araya gelse, bir tane Aslan etmez.

Ve Aleyküm Selam ve Rahmetullahi ve Berekatühü kıymetli kardeşim.
Allah c.c cümlemizden razı olsun inşallah.. Teşekkür ederim, sağolunuz kardeşim.
Selam ve baki Dua ile, Rabbimize emanet olunuz.

AFRA_NUR

Kayıtlı Kullanıcı
esselamu aleyküm can aliyem
emeğine sağlık.rabbim razı olsun.hayatta herdaim umutvar oluruz inşallah.hem umut kesmek kafir olmak demekmiş.biz umud edicez rabbimde hayırlı olanı vericek inşallah bizlere.selam ve baki dualarımla rabbimize emanetsin can aliyem:a16:

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
esselamu aleyküm can aliyem
emeğine sağlık.rabbim razı olsun.hayatta herdaim umutvar oluruz inşallah.hem umut kesmek kafir olmak demekmiş.biz umud edicez rabbimde hayırlı olanı vericek inşallah bizlere.selam ve baki dualarımla rabbimize emanetsin can aliyem:a16:

Ve Aleyküm Selam B) Ablacım:)
Sizin de gönlünüze sağlık olsun inşallah.. Teşekkür ederim.. Allah c.c razı olsun inşallah sizden de, daimen. Haklısınız ablam, mü'min olmamızın bizlere verdiği bir diğer vasıf da ''ümitvar'' olabilmek inşallah.. Rabbimiz c.c, umudu diri olanlardan eylesin bizleri.. Amin, amin..
Rabbimize emanetsiniz inşallah değerli ablacım.. Selam ve baki Dua ile..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt