Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ümitsizlige kapiliyorum (1 Kullanıcı)

nurus

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleyküm sevgili kardeslerim..benim icimi yiyen bir sorum var..benim bir gönül muradim var ama yanlis anlamayin öyle günaha filan girerek degil.uzaktan sevmek gibi bisey....ben Allahim hayirliysa onunla evlenmemi nasip et diye sürekli dua ederim.iki yildir yaklasik..ama bugünüme bakilirsa hic umut yok gibi.yani beni sevmiyor ve bende demekki olmuycak ,olsaydi simdiye kadar olurdu diyerekten artik onun icin dua etmemeyi düsünüyorum onun icin..bazende Allah tan ümit kesilmez demekki herseyin bir zamani var diye ümitleniyorum..biliyorum hayirli degilse olmaz ama suana bakarak onunla istedigim izdivacin hayirli olup olmadigini bugüne bakarak nasip olmucak demekki diye ümitsizlige kapiliyorum ama hayirliysa zamani vardir sonunda yine olur diye düsünüyorum..herseyin br zamani vardir dualarin kabulününde tabiki ama ben bugüne bakarak ümitsizleniyorum..yani sizden ögrenmek istedgim ne olursa olsun nasipse döner dolasir beni bulur bugüne bakarak karamsar olmamali degilmi..ya da demekki bana nasip degil olsaydi simdiye kadar olurdu diye onun icin dua etmekten vazgecmek dogrumu .cözmüs degilim...(yani demek istedigm artik Allahim hayirliysa onu nasip et degilde (suana bakarak olmucak herhalde diye düsünerek )Allah iM BENi bu istekten kurtar diyemi yada herseye ragmen onun icin dua edeyim mi..biliyorum hayirliysa olur diyceksiniz ama bunu biliyorum benim ögrenmek istedigim bu konuda suanki duruma bakarak ümitsizlige kapilmam dogrumu sizce..lütfen cahilligimi magzur görün .simdiden Allah razi olsun..Selametle..

mmhn

Kayıtlı Kullanıcı
allah tan ümit kesilmez kardeşim bende seninle aynı duyguları yaşıyorum sanki içimden geçenleri yazmışsın....rabbim gönlüne göre verir inş. dualarında banada yer verirsen sevinirim aeo

nurus

Kayıtlı Kullanıcı
allah tan ümit kesilmez kardeşim bende seninle aynı duyguları yaşıyorum sanki içimden geçenleri yazmışsın....rabbim gönlüne göre verir inş. dualarında banada yer verirsen sevinirim aeo
insallah..Ne demek tüm herkesin gönündekini hayirli etsin RaBBIM.. ne demek dualarda bulusalm insallah.ama ben hala anlamis cözmüs degilim...:(

nurus

Kayıtlı Kullanıcı
...............................

Leyla_Ebedi

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeşim okudugum kadarıyla kabul olmayacak duada ısrar ettirmezmiş Rabbim ..Tevekkül et Allah dan ümit kesilmez Dünyalık nasibinizde olan bir şey varsa o sizi bulur ferah olun ..içinde dua etme istegi varsa et Rabbim hayırlısını nasip eylesin inşallah .. sabır ve ferahlık versin amin

bende duanı beklerim kardeşim :(

Hayırlı geceler

nurus

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeşim okudugum kadarıyla kabul olmayacak duada ısrar ettirmezmiş Rabbim ..Tevekkül et Allah dan ümit kesilmez Dünyalık nasibinizde olan bir şey varsa o sizi bulur ferah olun ..içinde dua etme istegi varsa et Rabbim hayırlısını nasip eylesin inşallah .. sabır ve ferahlık versin amin

bende duanı beklerim kardeşim :(

Hayırlı geceler
Allah razi olsun insallah öyledir kardesim...insallah..Allah razi olsun insallah dualarda bulusalim..Allaha emanet ol..selametle..
diger kardeslerimin de yorumlarini bekliyorum :(

nurus

Kayıtlı Kullanıcı
DUA’nın ısrarla devamına müsaade olunması, o duaya icâbet edileceğinin de göstergesidir. Zirâ, Allah, kabul etmeyeceği DUA’ya ısrarla devam şansı tanımaz.

nurus

Kayıtlı Kullanıcı
.....................................:(

volkankaya3575

Kayıtlı Kullanıcı
yaradan neder iste yeterki benden iste ve istemekten utanıp sıkılma burada olmasada ahirette mutlaka alacaksın karşılığını....

ona gücenme bence kişide isteme hayırlısı ne ise o olsun de ben hep öyle diyorum

Allahım bana hayırlı bir eş nasip eyle ilkim onula sonumda onunla olsun Allahım hayırlı olacaksa bana bir eş nasip eyle de.

Şayet kaderinde o arkadaş var ise sende evlenmiş olsan oda evlenmiş olsa da Allah göstermesin yaradan bazı şeyler ve zorluklar yaratır size ondan sonra tekrar buldurur sizi size.
ama kaderinizde birlik var ise

nurus

Kayıtlı Kullanıcı
yaradan neder iste yeterki benden iste ve istemekten utanıp sıkılma burada olmasada ahirette mutlaka alacaksın karşılığını....

ona gücenme bence kişide isteme hayırlısı ne ise o olsun de ben hep öyle diyorum

Allahım bana hayırlı bir eş nasip eyle ilkim onula sonumda onunla olsun Allahım hayırlı olacaksa bana bir eş nasip eyle de.

Şayet kaderinde o arkadaş var ise sende evlenmiş olsan oda evlenmiş olsa da Allah göstermesin yaradan bazı şeyler ve zorluklar yaratır size ondan sonra tekrar buldurur sizi size.
ama kaderinizde birlik var ise
Allah razi olsun..yorumlariniz icin..selametle..

volkankaya3575

Kayıtlı Kullanıcı
sen Allahtan duanı esirgeme yeter ona inan ve güven herşeyin eniyisini o bilir ve o senin için hayır nasip eyler

nurus

Kayıtlı Kullanıcı
....................................:(

nurus

Kayıtlı Kullanıcı
sen Allahtan duanı esirgeme yeter ona inan ve güven herşeyin eniyisini o bilir ve o senin için hayır nasip eyler
Insallah..Allah razi olsun..
bende biryerde okudum bunu ....Dualarının uzun zamanda kabul olmasında mutlaka hayır vardır.Rabbim dua eden kulunu sever.eğer kul duası samimi ve gerçekten yürekten yapıyosa rabbim o kulun duasın hemen kabuletmez
kul duasına devam etsin diye.Yada dualar günahlarımıza kefaret olduğu için rabbim kulun günahını affetmek ve onu cenneti ile mükafatlandırmak istediği zaman kulun duasını hemen kabul etmek istemez.kul dua edebilir ama belki istediği şey onun için hayırlı değil veya hayır olacak zamanda istememiştir.rabbime herşey ayan o yüzden rabbimin hayır gördüğü dualarımızı kabul etmesini niyaz ederim.

selimoglu

Kayıtlı Kullanıcı
Temennimiz, gönlünüzdeki arzuların tecelli etmesi yönünde, ancak şuda varki;
Bu dünyada istenilen her şey olmuyor...yani, bu dünya bütün arzuların tecelli mekanı değil der büyüklerimiz..ama sen yinede istemekte ısrar et derim..

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı
sewgili kardesim bir yerdeb daha bu konudan bahsetmiştin elimden geldigince yazdım.. benım fikrim yaradan olur dedigi anda olur eger kısmetinde yoksada haberın bile olmadan unutturur sana.. sen gonlunu ferah tut canm kısmette varsa vardır tevekkul etmeyi elden bırakma gönlüne göre verecektir yaradan.. selametle duanı eksi etme rabbim yar ve yardımcın olsun..

nisan

Kayıtlı Kullanıcı
benimde bir sorunum var :(
insallah beni ferahlatacak birseyler yazabilen olur. Bilmiyorum bunlari dile getirmek ne kadar dogru ama, nedense icimde son aylarda evlenme istegi var. Ama öyle ortada birsey olmadan yani, ve psikolojimin bozuldugunu düsünmekdeyim. Kardesimin dedigi gibi, dua ediyorum, herseyin hayirlisi diye ama. Diger tarafdan icimde cook büyük bir ümitsizlik, bosluk vs var. Dogru mu yapiyorum demekden kendimi alamiyorum?

nurus kardesim allah senin de gönlündekini hakkinda hayirli eylesin insallah.....

vesslm

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum guzel kardeşım

okudum ve cok duygulandım
hepımız bazen ümıtsız oluruz
ama yanlış olsa da ıçımız acıdığı ıcın dua edıyor hemen olmasını beklıyoruz
ama vaktı saatını allah bılır
sevgıyı verende o dur
onu sana yoneltecek de o dur
hayırlısıyse olsun kardeşım

nasıpın bulur senı
bır cıft vardı akrabamız boşandılar
adam gıttı bır daha evlendı ve kızı oldu
sonra 9 yıl sonra boşandı eskı karısına dondu ve boşandıktan sonra karıs oldu ve kızını da aldı ılk karısıyla tekrar evlendı
nıye mı anlattım
nasıpın onune gecılmaz
allaha emanet ol kardeşım

nurus

Kayıtlı Kullanıcı
Allah hepinizden razi olsun..dualarinizi eksik etmeyin insallah..Allaha emanet olun..selametle..

leyla-1

Altın Üye
Selam Aleyküm canım kardeşim Allah gönlünüze göre versin herşeyin belli bir vakti saati vardır Allah herkesin duasını gönül muradını kabul etsin hayırlısıyla engelleri olumsuzlukları hayısızları olumsuz düşünceleri çıkmazları olumluya hayırlıya çevirsin Rabbim kendi rızası için.
Allah tüm sevenleri hayırlısıyla kavuşturmak huzurlu mutlu yuva hayırlı çocuklar nasip etsin Rabbim.
Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun hiç birimizi darda sıkıntıda çıkmazda çaresiz bırakmasın kendi kapısından başka kul kapısına muhtaç etmesin.
Alalh her iki dünyada umduklarımıza nail olmak duaları kabul olunan kullar olmak nasip etsin Rabbim.
Selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun.:)

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm canım. Yazını daha yeni gördüm kusuruma bakma .
Sen canını sıkma olacağı varsa hayırlısıyla olur inşallah. Dualarını eksik etme . Çıkmadık candan ümit kesilmez. Sen de olabilir de olmayabilir de gözüyle bak olaya. Çünkü istediğin gerçekleşmezse kırılan ve incinen yine sen olursun. Kısmette varsa gelir Hicaz'dan Yemen'den ; kısmet değilse ne gelir elden. Sana şunu da söyleyeyim : Müslüman bir şahsiyetin içerisinde her zaman ümit olmalıdır. Ümidini hiçbir zaman yitirmemelidir.
Ama ne olursa olsun hayırlı olanı iste...
Yüce MEVLA'M gönlüne göre hayırlısını versin . ( Amin!)
Allah'a emanet ol canım kardeşim.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt