Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

<<ÜÇLÜ FİLTRE TESTİ>> (3 Kullanıcı)

meltem

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
sonsuznurr.blogcu.com
Sokrates, saygideger bir dusunur olarak Eski Yunan’da hatiri sayilir bir un yapmisti. Bir gun bir tanidik buyuk filozofa rastladi ve dedi ki: “Arkadasinla ilgili ne duydugumu biliyor musun?”
“Bir dakika bekle.” diye cevap verdi Sokrates: “Bana bir sey soylemeden evvel senin kucuk bir testten gecmeni istiyorum. Buna 3’lu Filtre Testi deniyor.”

“Uclu Filtre mi?”

“Dogru” diye devam etti Sokrates;

“Benimle arkadasim hakkinda konusmaya baslamadan once, bir sure durup; soyleyecegini gozden gecirmek iyi bir fikir olabilir. Bu, ona uc filtre testi dememin sebebi. Birinci filtre Gercek Filtresi. Bana birazdan soyleyecegin seyin tam anlamiyla gercek oldugundan emin misin?”

“Hayir” dedi adam, “Aslinda bunu sadece duydum ve...”

“Tamam” dedi Sokrates;

“Oyleyse, sen bunun gercekten dogru olup olmadigini bilmiyorsun. Simdi 2. filtreyi deneyelim, Iyilik Filtresi’ni. Arkadasim hakkinda bana soylemek uzere oldugun sey iyi bir sey mi?”

“Hayir, tam tersi” dedi adam.

“Oyleyse” diye devam etti Sokrates; “Onun hakkinda bana kotu bir sey soylemek istiyorsun ve bunun dogru oldugundan emin degilsin. Fakat yine de testi gecebilirsin, cunku geriye bir filtre daha kaldi: Yararlilik Filtresi. Bana arkadasim hakkinda soyleyecegin sey benim isime yarar mi?”

“Hayir gercekten yaramaz.” dedi adam.

“Iyi” diye tamamladi Sokrates. “Eger, bana soyleyecegin sey dogru degilse, iyi degilse ve ise yarar bir sey degilse bana niye soyluyorsun ki?”

Hic kimse hakkinda basi bos konusup bosuna gunaha girmememiz, giybet edilen ortamlarda da bulunmamamiz gerekiyor

buket

Kayıtlı Kullanıcı
RE: <<ÜÇLÜ FİLTRE TESTİ>>

selamun aleyküm.paylaşımınız için allah razı olsun.gerçekten de doğru bir tespit...ancak biz uzak tutabiliriz gıybeti ve diğer yanlışları...hak yolundan ayrılmamak dualarıyla...aminB)B)

meltem

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
sonsuznurr.blogcu.com

buket yazdı:
selamun aleyküm.paylaşımınız için allah razı olsun.gerçekten de doğru bir tespit...ancak biz uzak tutabiliriz gıybeti ve diğer yanlışları...hak yolundan ayrılmamak dualarıyla...aminB)B)[/quote

ve aleyküm slm kardeşim ....amin

İçtimai yapıyı ayakta tutan dinamikleri sarsan bazı virüsler vardır. Bu virüslerden bir tanesi ve belki de en önemlisi gıybettir. Gıybet Efendimiz'in ifadeleriyle, mü'min kardeşinin hoşuna gitmediği bir şeyi onun gıyabında söylemektir. Cenab-ı Hak gıybeti net bir ifadeyle haram kılmış ve gıybet edeni ölü kardeşinin etini yemeye benzetmiştir

Gıybetin haram olduğuna dair Efendimiz'den de rivayet edilen pek çok hadis vardır. Esasında çok geniş bir konu olan gıybeti bir makalenin dar kalıpları içinde mütalaa etmek oldukça zor. Ancak günlük hayatta çokça kullandığımız ama çoğu zaman bunun farkında bile olamadığımız,belki de şeytanın sağdan yaklaşması neticesinde ağzımızdan çıkan bazı gıybet lafızları var. Bu lafızlardan başlayarak gıybet hakkında genel bir değerlendirmede bulunalım

meltem

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
sonsuznurr.blogcu.com

gıybet lafızlarından bir tanesi.. "Ya şimdi biliyorum gıybet olacak ama.." diye başlıyor, ondan sonra gelecek olan ifadelere adeta bir masumiyet urbası giydiriliyor.İkincisi "ben gıybet etmiyorum ki.. doğrusunu söylüyorum.. O bunların hepsini yapıyor zaten.." Bu da çokça kullanılan bir ifade kalıbı.. zaten kişide olan şeyleri onun arkasından söylemek gıybettir.. Eğer söylenilen şeyler kişide yoksa o zaman o kişiye iftira atılmış oluyor ki bu daha kötü bir günahtır

Bir diğer ifade kalıbı: "Ben arkasından konuşmuyorum ki.. Şimdi burada olsa yüzüne karşı da söylerim.." bu da ayrı bir gıybet lafzı.. Aslında itiraf etmek gerekir ki, o kişi o anda orada olsa söylediği şeyleri yüzüne karşı söylemesi mümkün değildir.

lillahi

Kayıtlı Kullanıcı

Selamın aleyküm.Allah razı olsun.
Çook tşk ederim

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
sa gerçektende çok düşünüp az konuşmak lazım.Ama kendi adıma konuşmam gerekirse öyle yapamıyorum ben aeolun

meltem

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
sonsuznurr.blogcu.com
Rasûlullah aleyhi's-selâm bu mevzûda bu kadar şiddetli konuşmuş da şöyle buyurmuştur:

-GIYBET ZİNADAN OTUZ ALTI DEFA DAHA ŞİDDETLİDİR.

Câbir ve Ebû Said radıyallahu anh naklediyor

“Rasûlullâh salla'llâhu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

Gıybetten sakınınız!.. Zirâ gıybet zinâdan daha şiddetlidir!.. Çünki zinâ eden kimse tevbe eder, Allâh da afveder. Fakat gıybet eden, gıybeti yapılan afvedinceye kadar, afvedilmez!.. (Gazalî-İhya)

tu@nna €lif

Kayıtlı Kullanıcı
gerçekten iyi paylaşım emeğine sağlık s.a...

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
~*~

Selamün Aleyküm Meltem kardeşim.
Çok güzel ve anlamlı bir kıssa idi..Emeğinize ve güzel yüreğinize sağlık olsun inşallah güzel kardeşim.B) İbretlenmek duası ile inşallah..Rabbimiz c.c sevabınızı yazsın inşallah..Cumanız mübarek olsun.Selam ve baki dualar ile En Emin'e emanetimsiniz güzel kardeşim..B)

~*~

meltem

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
sonsuznurr.blogcu.com
~*~

Selamün Aleyküm Meltem kardeşim.
Çok güzel ve anlamlı bir kıssa idi..Emeğinize ve güzel yüreğinize sağlık olsun inşallah güzel kardeşim.B) İbretlenmek duası ile inşallah..Rabbimiz c.c sevabınızı yazsın inşallah..Cumanız mübarek olsun.Selam ve baki dualar ile En Emin'e emanetimsiniz güzel kardeşim..B)

~*~

Vealeykümselam Aliyecim seninde gözlerine sağlık...Rabbim razı olsun...
aslında herkez kendine bir pay çıkarmalı...
hayırlı cumalar olsun inşallah...Allaha emanet ol...

xxgulsumxx

Kayıtlı Kullanıcı
çok Güzel Bir Testmiş Emeğine Sağlikkk

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
___________selamün aleyküm degerli kardeşim benim
rabbim razı olsun güzel bir hikaye...
rabbim dil belasından bizleri korusun inşallah...
bizzat yaptıgımız .. ortak oldugumuz ...sesiz kaldıgımız...
ne kadarda bulaşmayalım desekte uçundan köşesinden bulaşıyoruz... gıybet yapanlara tanık oluyoruz....
emegine saglık olsun
rabbimize emanetimsin inşallah
selam ve dua ile___________

meltem

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
sonsuznurr.blogcu.com
___________selamün aleyküm degerli kardeşim benim
rabbim razı olsun güzel bir hikaye...
rabbim dil belasından bizleri korusun inşallah...
bizzat yaptıgımız .. ortak oldugumuz ...sesiz kaldıgımız...
ne kadarda bulaşmayalım desekte uçundan köşesinden bulaşıyoruz... gıybet yapanlara tanık oluyoruz....
emegine saglık olsun
rabbimize emanetimsin inşallah
selam ve dua ile___________

vealeykümselam canım kardeşim..Allah razı olsun güzel yorumların için...
dimi ama hep gıybet yapmıyoruz desekte birbakmışız girmişiz gıybet bataklığının içine farkına vardımızda da iş işten geçmiş oluyor..Rabbim bizleri muhafaza etsin inşallah...Rabbime emanet ol canım kardeşim..:H

sengul

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum..

Bismillah..

Tüm islam aleminin ve dava kardeşlerimin ve site üyelerinin ve özellikle Meltem,Sibel,Aminenur kardeşlerimin ve ailelerinin bayramlarını tebrik ederiz...

Selametle..
Baki olan Allah dır..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt