Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ÜÇ SUÂL VE BİR CEVAP (7 Kullanıcı)

mustafa11

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.mobilyaonarim.com
Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî'ye felsefecilerden bir grup geldi. Suâl sormak istediklerini bildirdiler. Mevlânâ hazretleri bunları Şems-i Tebrîzî'ye havâle etti. Bunun üzerine onun yanına gittiler. Şems-i Tebrîzî hazretleri mescidde, talebelere bir ker****le teyemmüm nasıl yapılacağını gösteriyordu. Gelen felsefeciler üç suâl sormak istediklerini belirttiler, Şems-i Tebrîzî;
"Sorun!" buyurdu. İçlerinden birini başkan seçtiler. Hepsinin adına o soracaktı.
Sormaya başladı:
"Allah var dersiniz, ama görünmez, göster de inanalım."
Şems-i Tebrîzî hazretleri;
"Öbür sorunu da sor!" buyurdu.
O;
"Şeytanın ateşten yaratıldığını söylersiniz, sonra da ateşle ona azâb edilecek dersiniz hiç ateş ateşe azâb eder mi?" dedi.
Şems-i Tebrîzî;
"Peki öbürünü de sor!" buyurdu.
O;
"Âhirette herkes hakkını alacak, yaptıklarının cezâsını çekecek diyorsunuz. Bırakın insanları canları ne istiyorsa yapsınlar, karışmayın!" dedi.
Bunun üzerine Şems-i Tebrîzî, elindeki kuru kerpici adamın başına vurdu. Soru sormaya gelen felsefeci, derhâl zamânın kâdısına gidip, dâvâcı oldu.
Ve;
"Ben, soru sordum, o başıma ker**** vurdu." dedi.
Şems-i Tebrîzî;
"Ben de sâdece cevap verdim." buyurdu.
Kâdı bu işin açıklamasını istedi. Şems-i Tebrîzî şöyle anlattı:
"Efendim, bana Allahü teâlâyı göster de inanayım, dedi. Şimdi bu felsefeci, başının ağrısını göstersin de görelim."
O kimse şaşırarak;
"Ağrıyor ama gösteremem." dedi.
Şems-i Tebrîzî;
"İşte Allahü teâlâ da vardır, fakat görünmez.
Yine bana, şeytana ateşle nasıl azâb edileceğini sordu. Ben buna toprakla vurdum. Toprak onun başını acıttı. Hâlbuki kendi bedeni de topraktan yaratıldı.
Yine bana;
"Bırakın herkesin canı ne isterse onu yapsın. Bundan dolayı bir hak olmaz." dedi. Benim canım onun başına kerpici vurmak istedi ve vurdum. Niçin hakkını arıyor? Aramasa ya! Bu dünyâda küçük bir mesele için hak aranırsa, o sonsuz olan âhiret hayâtında niçin hak aranmasın?" buyurdu.

Felsefeci, bu güzel cevaplar karşısında mahcûb olup, söz söyleyemez hâle düştü.

--------------------------------------------------------------------------------
1) Said Nursi'nin Van'da bulunduğu yıllar, öğrencilerinden Molla Hamid anlatıyor. Nur Dede kitabından.

ceren_1987

Kayıtlı Kullanıcı
RE: sizde bir yorum yaparmısınız

RE: sizde bir yorum yaparmısınız

mrb, bu erkekler böylemi olurlar:mad::mad::mad:, hani nerde sadakat, sabır, bu sitede okuduklarımda ne olursa olsun sabır gerekli olduğu vurgulanıyor, erkeği kınıyorum. Diğer taraftan konuştuğu ve sözde bağlandığı bayanada % yüz eşi bu durumlara getirecek tavırlarda bulunmuştur. Hani erkekler sabrederdi :mad::mad::mad:.İyi akşamlar.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net
RE: ÜÇ SUÂL VE BİR CEVAP

ceren_1987 yazdı:
mrb, bu erkekler böylemi olurlar:mad::mad::mad:, hani nerde sadakat, sabır, bu sitede okuduklarımda ne olursa olsun sabır gerekli olduğu vurgulanıyor, erkeği kınıyorum. Diğer taraftan konuştuğu ve sözde bağlandığı bayanada % yüz eşi bu durumlara getirecek tavırlarda bulunmuştur. Hani erkekler sabrederdi :mad::mad::mad:.İyi akşamlar.

merhabada
ne demek istediğiniz net anlaşılmadı. hışırtı varda.
tekrarlarmısınız.
k.s.eo.

Bahar_58

Kayıtlı Kullanıcı

S.A Cok Zor bi durum Bence her iki tarafta bu yanlistan geri dönmeli ve yuvalarina sahip cikmali Sabretmeli Sabrin sonu Selamettir. Adamin da belki karisina karsi hatalari vardir, Ortada bi gecimsizlik söz konusu ise iki tarafinda sucu vardir kesin Kim istemezki huzurlu mutlu yasamayi. Bence bi daha evliliklerini gözden gecirip konussunlar. Bosanmak en son care...

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

ceren_1987 yazdı:
Kardeşim konuyla yaxdıklarınızın ne alakası var acaba?bir açıklasanızda bizde anlasak dua ile

ceren_1987

Kayıtlı Kullanıcı

Ravza_Nur yazdı:
ceren_1987 yazdı:
Kardeşim konuyla yaxdıklarınızın ne alakası var acaba?bir açıklasanızda bizde anlasak dua ile
mrb, :eek: walla ben bu metinle ilgili değil, evlilik üzerine yazılmış çalışmaya yorumda bulunmuştum, nasıl bu çalışmaya yorumum eklenmiş bilmiyorum. Sanırım bahar58 nickli hanfendide benim okuduğum yazı ile ilgili yorumda bulunmuş ancak hiç okumadığım bu çalışmada yazımı görünce bende şaşırdım.İyi akşamlar.

ebe78

Kayıtlı Kullanıcı

B)B)ALLAH RAZI OLSUN ARKADAŞIM.ÇOK İLĞİNÇ BİR HİKAYE .HEM DERTLİLER HEMDE HER İKİ TARAFTA BİRBİRİNİ İNCİTMEK İSTEMİYORLAR.GERÇEKTENTE GEÇ GELEN BİR MUTLULUK OLMUŞ BURDA BENCE.ERKEK OLAN KİŞİ EŞİNİ TÜM BENLİĞİ İLE SEVMİŞ,ACABA SEVİLDİĞİNİ HANIMINA HİSSETTİREMEMİŞMİ?AMA ERKEK OLAN EŞ ELİNDEN GELEN FEDAKARLIĞI YAPMIŞ ZANNEDERSEM.KADIN İSE NASIL OLSA BU BENİ SEVİYO BANA İHANET ETMEZ VE TAM GÜVENDİĞİ İÇİN AKLINDA BU ŞEKİLDE BİR DÜŞÜNCEDE GEÇMEDİĞİ İÇİN BİRAZDA ERKEK İÇE DÖNÜK BİRİ İSE EŞİDE BUNU FARK EDEMEMİŞTİR.ERKEK HEP ALINMIŞ HEP BEKLEMİŞ HEP SABRETMİŞ .TABİKİ ODA HİÇ BİR ZAMAN EŞİNE İHANET ETME DÜŞÜNCESİDE GEÇİRMEMİŞ TAKİ ONU ANLAYAN BİRSİ ÇIKANA KADAR.GELELİM DİĞER TARAFTAKİ HANIMA ODA EŞİ İLE AYNI ŞİKAYETLERDEN İLĞİSİZLİK VURDUM DUYMAZLIK NASIL OLSA O BENİM EŞİM EŞİM BANA İHANET ETMEZ BEN ONA GÜVENİYORUM DİYE KENDİNİ HAYTIN TEMPOSUNA BOŞ OLAN TEMPOSUNA BIRAKMIŞ .HALBUKİ EŞLERE KADIN OLSUN ERKEK OLSUN HERKES KENDİ VAZİFESİNİ BİLSE BU TÜR PROBLEMLER OLMAZ.NE ERKEK NEDE KADIN AİLESİNİ ALDATMAZ.BENCE HER İKİ KİŞİ BİRBİRLERİNE ZARAR VERMEK İSTEMİYOLAR ARADIKLARI SADECE DOSTLUK.CİNSELLİK OLSA İDİ BU ŞEKİLDE DÜŞÜNMEZLER HER İKİSİ BİRBİRİNİ İNCİTİR.KIRICI OLABİLİR .ÇOK FARKLI OLURDU.ETRAFIMIZDA GÖRMÜYOZMU FUHUŞ ALMIŞ BAŞINI GİDİYOR.KİM KİMİNLE NASIL BİR VAZİYETTE.GENÇ KIZLAR EVLİ ERKEKLE,BEKAR DELİKANLILAR EVLİ HANIMLARLA BİRLİKTELİK İÇİNDELER.HELE YENİ NESİL ERGENLER OLANLAR.ONLARIN HALLERİ İSE İÇLER ACISI.HEPİMİZ GÖRÜYORUZ KONUYU DAGITTIM YİNE BU İKİ KİŞİNİN SONLARINI RABBİM HAYIRLI EYLESİN FAKAT BENCE BİRLİKTEKİLİKLERİ ZAMAN İÇİNDE ZATEN HOŞLANMAYA BAŞLAMIŞLAR.İLERİSİ İSE .............CEVABIM YOK.BİLDİĞİM ŞEY.YANLIŞ AMA AYRILAMIYOLARDA.ZOR BİR DURUM BÖYLE BİR ŞEYİN İÇİNDE OLAN KARDEŞLERİMİZE RABBİM YARDIMCILARI OLSUN .ENGİN KARDEŞ SİZDE BİR YORUM YAPIN YA SİZCE..........?BU HİKAYENİN DEVAMINI MERAK ETTİM DOĞRUSU NASIL ACABA?ALINTIMI GERÇEKMİB)

ceren_1987

Kayıtlı Kullanıcı

mrb, :eek: gerçekten benim yaptığım çalışma bu değildi, ebe78 nickli hanımefendide benim yorumlama cesaretini gösterdiğim konu hakkında fikrini bildirmiş, metinler karışmış olmalı.B)B)B) iyi akşamlar.

ceren_1987

Kayıtlı Kullanıcı

ceren_1987 yazdı:
mrb, :eek: gerçekten benim yaptığım çalışma bu değildi, ebe78 nickli hanımefendide benim yorumlama cesaretini gösterdiğim konu hakkında fikrini bildirmiş, metinler karışmış olmalı.B)B)B) iyi akşamlar.
mrb, yanlış bir bilgi var yazımda bir kelime eksik olunca yanlış anlaşılmaya müsait oluyo. tam ifadeyle :eek: gerçekten benim yorum yaptığım çalışma bu değildi. ebe78 nickli hanımefendide benim yorumlama cesaretini gösterdiğim konu hakkında fikrini bildirmiş, metinler karışmış olmalıB)B)B), iyi akşamlar.

mustafa11

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.mobilyaonarim.com

bence önemli olan insanların mutluluğudur önemli olan mutlu olan insan her zaman faydalı insandır bırakalım insanlar mutlu yaşasınlar

ebe78

Kayıtlı Kullanıcı

mustafa11 yazdı:
bence önemli olan insanların mutluluğudur önemli olan mutlu olan insan her zaman faydalı insandır bırakalım insanlar mutlu yaşasınlar
:)EVET ŞU BİR GERÇEKKİ MUTLU OLAN İNSAN HER ZAMAN FAYDALI İNSANDIR.BU SÖZ GERÇEKTEN ÇOK HOŞ:)B)

tevbekar

Kayıtlı Kullanıcı

s.a. muftafa abi galiba senin forumun bir hayli karışmış kimsenin yazdığından bireşey anlamadım... nerse senin paylaşımın çok güzeldi Allah razı olsun senden... ellerine emeğine sağlık

B)selam ve dua ile... Allah'a emanet olunB)

Bahar_58

Kayıtlı Kullanıcı

ceren_1987 yazdı:
Ravza_Nur yazdı:
ceren_1987 yazdı:
mrb, :eek: walla ben bu metinle ilgili değil, evlilik üzerine yazılmış çalışmaya yorumda bulunmuştum, nasıl bu çalışmaya yorumum eklenmiş bilmiyorum. Sanırım bahar58 nickli hanfendide benim okuduğum yazı ile ilgili yorumda bulunmuş ancak hiç okumadığım bu çalışmada yazımı görünce bende şaşırdım.İyi akşamlar.

S.A benim cevap yazdigim metin bu degildi karismis herhalde..... :eek:

Bahar_58

Kayıtlı Kullanıcı

ceren_1987 yazdı:
Ravza_Nur yazdı:
ceren_1987 yazdı:

S.A benim de cevap yazdigim metin bu degildi karismis herhalde..... :eek:

Bahar_58

Kayıtlı Kullanıcı

bahar58 yazdı:
S.A Cok Zor bi durum Bence her iki tarafta bu yanlistan geri dönmeli ve yuvalarina sahip cikmali Sabretmeli Sabrin sonu Selamettir. Adamin da belki karisina karsi hatalari vardir, Ortada bi gecimsizlik söz konusu ise iki tarafinda sucu vardir kesin Kim istemezki huzurlu mutlu yasamayi. Bence bi daha evliliklerini gözden gecirip konussunlar. Bosanmak en son care...

S.A mustafa 11 dün yazdiklarina düzenleme yani degistirmis olabilirmisin benim okudugum metin cok farkli idi... Cevap verirsen sevinirim...

goNuL_

Kayıtlı Kullanıcı

YAA NOLUYOR BURADA KONU FARKLI CVPLAR FARKLI NEYSE BEN BURADAKİ KONUDAN BAHSEDİYM ÇOK GÜZEL BİR PAYLAŞIM ALLAH RAZI OLSUN SELAM VE DUA İLE..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt