Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

TV DİZİLERİ AİLEMİZİ DİNAMİTLİYOR (4 Kullanıcı)

~Elçi~

Kayıtlı Kullanıcı
RE: TV DİZİLERİ AİLEMİZİ DİNAMİTLİYOR

Allah_affetsin yazdı:
bu konu hayatımdaki harika bir vazgeçişimizn üzerine geldi..bildiğiniz gibi lise öğrencisiyim eh haliyle lise dizileride dikkatimi çekiodu ama dün bir karar verdim..yemin ettim össye kadar dizi izlemeyeceğim.hatta alışırsam hiç ,izlemeyeceğim dizleri.çünkü izleyince etkileniyordum ve gerçektende haram olan şeyler çok normalmiş gibi lanse ediliodu..ister istemez akıl başka şeylere kayıyordu..bende yemin ettim...bu yazı içinde çok teşekkürler..çünkü aldığım karardan pişmanlık duymamamı sağladı ALLAH RAZI OLSUN

Aldığınız karardan dolayı sizi tebrik ederim isabetli bir karar almışınız evet lise öğrencilerin daha çok dikkatini çekiyor zaten bunların istedikleri de o, genç beyinlere girebilmek ama şu sözü unutmamalıyız gençken yapılan ibadetler mermere yazı yazmak gibi yaşlıyken yapılan ibadetler ise kuma yazı yazmak gibi...Mermere yazı yazıldığı zaman asla silinme imkanı yoktur ama kuma yazılan yazı her an silinebilinir.Rabbim bizleri şuurlandırsın nefsimize esir olmayalım inşaallah Allah razı olsun selam ve dua ile...

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı

"Oluklar çift; birinden nur akar diğerinden kir."

~Elçi~

Kayıtlı Kullanıcı

tsunami yazdı:
"Oluklar çift; birinden nur akar diğerinden kir."

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM HAYIRLI CUMALAR SELAM VE DUA İLE...

muhammed_eness

Kayıtlı Kullanıcı

selamun aleyküm
Allah razı olsun gerçekten bizlerle önemli konuyu paylaştığınız için..emeginize saglık..malesef diziler bizim yaşayış tarzımıza hiç uymuyor..hep kafalara bişey sokmak için çekilen diziler var...gözlerimizi alıştırıp artık bunlar normal dedirtecekler bizlere...bu noktada dikkatli olmalıyız...herşey bir özentiden başlar..tv yi kötüye de iyiye de kullanmak bizim elimizde..selametle..

B)

Eyinak

Kayıtlı Kullanıcı

selamün aleyküm ;
Allah (c.c) razı olsun,medya işini o kadar iyi biliyor ki müslüman ailelerin düzenini nasıl bozacaklarını,tv yöntemi ile başaracaklarını biliyorlar,aile yapısını bu şekilde istismar ediyorlar,artık hangi kanalı açsak aynı tarz programlar,azalması gerekirken çoğalmakta,buda içler acısı bir durum,Rabbim bilinçli izleyicilerden olmak nasip etsin cümlemizi İnşAllah,paylaşımınızdan dolayı Allah(c.c)razı olsun tekrar,Allah(c.c) yar ve yardımcımız olsun,B)B)B)

huseyny

Kayıtlı Kullanıcı

Selamunaleykum. kardeşlerim bu diziler insanımızı uyuşturmak için yapılan çalışmalar. dikkat edin a'dan z'ye bütün kanallar birbirinin kopyası çalışmalarla bize geliyor. bunlara aldanmamalı.;)

l@l

Kayıtlı Kullanıcı

Haklısınız aile yapımızı kötü şekilde etkileyen, İslam kültürünün hiç olmadığı dizi ve filmler var, sihir, büyü, yılbaşı kutlamaları, cadılar bayramı, saçma sapan partiler, aile yapımıza uzaktan yakından uymayan olaylar ve daha birsürü saçmalık..... bende bi çok diziden hoşlanmıyorum yayından kaldırılması gereken çok dizi ve film var...
çoğu zaten yabancı patentli diziler, çocuklarımızı ve gençlerimizi özendirip müslümanlıktan uzaklaştırmaya çalışıyolar....:( uyanık olmamız lazım
selametle....

~Elçi~

Kayıtlı Kullanıcı

muhammed_eness yazdı:
selamun aleyküm
Allah razı olsun gerçekten bizlerle önemli konuyu paylaştığınız için..emeginize saglık..malesef diziler bizim yaşayış tarzımıza hiç uymuyor..hep kafalara bişey sokmak için çekilen diziler var...gözlerimizi alıştırıp artık bunlar normal dedirtecekler bizlere...bu noktada dikkatli olmalıyız...herşey bir özentiden başlar..tv yi kötüye de iyiye de kullanmak bizim elimizde..selametle..

B)

aleyküm selam Rahman razı olsun konuyu çok güzel özetlemişiniz kesinlikle haklısınız nefsimize dur demeyi bilmeliyiz.Zamanında nefsimize kısıtlama koyamazsak ilerde önüne geçemeyiz Allah muhafaza etsin ve Rabbim bizleri hataya düşmekten korusun inşallah selam ve dua ile...

~Elçi~

Kayıtlı Kullanıcı

Eyinak yazdı:
selamün aleyküm ;
Allah (c.c) razı olsun,medya işini o kadar iyi biliyor ki müslüman ailelerin düzenini nasıl bozacaklarını,tv yöntemi ile başaracaklarını biliyorlar,aile yapısını bu şekilde istismar ediyorlar,artık hangi kanalı açsak aynı tarz programlar,azalması gerekirken çoğalmakta,buda içler acısı bir durum,Rabbim bilinçli izleyicilerden olmak nasip etsin cümlemizi İnşAllah,paylaşımınızdan dolayı Allah(c.c)razı olsun tekrar,Allah(c.c) yar ve yardımcımız olsun,B)B)B)

aleyküm selam rabbim sizden de razı olsun inşallah.Haklısınız bilinçli mümin olmazsak şayet gün geçtikçe bu tür içerikli yayınlar arttı malesef.Kendimize hakim olabildik diyelim peki ya ailemize nasıl hakim olabileceğiz.Bakmayalım ki reyting kazanmasınlar ve hayatımızdan ailemizden gitsinler inşallah selam ve dua ile...

ishakyakup

Kayıtlı Kullanıcı

selamün aleyküm

hanımefendi kardeşim gerçekten mükemmel bir yazı/yorum olmuş. buraya taşıdığınız için mevla teala sizden razı olsun..

yıllardır bende hep şuna dikkat ederim; bütün flimlerde ve dizilerdeki müslüman karakterler( hacılar,hocalar veya sakkallı müslümanlar) hep sahtekar, aşağılık, içi başka, dışı başka tipler...

yahu el insaf bu memlekette hiç sağlam karakterli, idealist, çalışkan, mert, özü sözü bir olan müslüman yokmu..... olmazmı var tabiki.., Sadece ben onlarca müslüman biliyorum bu saydığım vasıflara sahip olan onlarca müslüman... ama asla bu karakterlere flimlerde yer vermezler...

örneğin; yüzlerce flimde veya dizide

imanlı, vakit namazlarını aksatmayan, cömert, kültürlü ve cesur bir genç adam karakterine rastladınızmı.... hayır hayır hayır...niye çünkü bu insanları islama yönlendirebilir..

yani mesele derinnn....

hakikaten çok güzel bir konu seçmişsiniz allah azze ve celle böyle hayırlı çalışmalarınızın devamını nasib etsin... S.A.

~Elçi~

Kayıtlı Kullanıcı

huseyny yazdı:
Selamunaleykum. kardeşlerim bu diziler insanımızı uyuşturmak için yapılan çalışmalar. dikkat edin a'dan z'ye bütün kanallar birbirinin kopyası çalışmalarla bize geliyor. bunlara aldanmamalı.;)

Aleyküm selam kardeşim Allah razı olsun.Kesinlikle haklısınız bunların elde etmek istediğini vermeyelim inşallah Rabbim bizleri korusun selam ve dua ile...

~Elçi~

Kayıtlı Kullanıcı

l@l yazdı:
Haklısınız aile yapımızı kötü şekilde etkileyen, İslam kültürünün hiç olmadığı dizi ve filmler var, sihir, büyü, yılbaşı kutlamaları, cadılar bayramı, saçma sapan partiler, aile yapımıza uzaktan yakından uymayan olaylar ve daha birsürü saçmalık..... bende bi çok diziden hoşlanmıyorum yayından kaldırılması gereken çok dizi ve film var...
çoğu zaten yabancı patentli diziler, çocuklarımızı ve gençlerimizi özendirip müslümanlıktan uzaklaştırmaya çalışıyolar....:( uyanık olmamız lazım
selametle....

Allah razı olsun kardeşim malesef ki bir sürü saçmalıklara maruz bırakılıyoruz.Rabbim bizlere irade vermiş, iredemizle bunların hakından geliriz inşallah.selam ve dua ile...

~Elçi~

Kayıtlı Kullanıcı

ishakyakup yazdı:
selamün aleyküm

hanımefendi kardeşim gerçekten mükemmel bir yazı/yorum olmuş. buraya taşıdığınız için mevla teala sizden razı olsun..

yıllardır bende hep şuna dikkat ederim; bütün flimlerde ve dizilerdeki müslüman karakterler( hacılar,hocalar veya sakkallı müslümanlar) hep sahtekar, aşağılık, içi başka, dışı başka tipler...

yahu el insaf bu memlekette hiç sağlam karakterli, idealist, çalışkan, mert, özü sözü bir olan müslüman yokmu..... olmazmı var tabiki.., Sadece ben onlarca müslüman biliyorum bu saydığım vasıflara sahip olan onlarca müslüman... ama asla bu karakterlere flimlerde yer vermezler...

örneğin; yüzlerce flimde veya dizide

imanlı, 5 namazını aksatmayan, cömert, kültürlü ve cesur bir genç adam karakterine rastladınızmı.... hayır hayır hayır...niye çünkü bu insanları islama yönlendirebilir..

yani mesele derinnn....

hakikaten çok güzel bir konu seçmişsiniz allah azze ve celle böyle hayırlı çalışmalarınızın devamını nasib etsin... S.A.

Aleyküm selam kardeşim Rahman razı olsun.Fikirlerinizde çok haklısınız genel olarak medyanın istediği müslümaları yobaz ve dinizi kötü göstermeleri ve insanları dinimizden soğutmaya çalışmalarıdır.Zaten dinimizin istediği şartlar cömerlilik,yalan söylememek güzel davranmak...nerde olumsuz örnekler varsa dinimize mal ediyorlar.Dinimizi olumsuz gösteremezler ancak kendilerini adlatırlar.Rabbim muhakkak nurunu tamamlayacaktır. Güzel duanıza amin diyorum...Rabbim de sizin yolunuzu açık etsin inşallah...
selam ve dua ile

Zinnire

Kayıtlı Kullanıcı

s.a. kardeşim çook önemli bi mesele.İnanın artık tv den nefret etmeye başladım..Ya şu dizi konusuna dayandınız benim en yaralı yerim aslında..Bizim burda brezilya dizileri sergilenmekte ve biri sanki müslümanlardan çekilmiş!!! Kadınlar dışarı çıkınca lolipoplar gibi kafalarına bi eşarp örtüyo,bluzlarının önü açık halde,eve gelınce evde bi sürü erkek olmasına rağmen hemen başlarını açarlar ve göbek dansları etmeye başlarlar (!!!) Ya bunlar ne etmeye çalışıyo?? Bizim dinimiz böyle mi?? Bide bizim kanallar o diziyi 2.defa yayınlıyo!! Vallahi söz bulamıyorum.ve her zamanki gibi Allahıma sığınıyorum...Rabbim bizleri göz kulak zinasından korusun inşaAllah...

karapece

Kayıtlı Kullanıcı

s.a
Allah razı olsun
selam ve dua ile

~Elçi~

Kayıtlı Kullanıcı

Zinnire yazdı:
s.a. kardeşim çook önemli bi mesele.İnanın artık tv den nefret etmeye başladım..Ya şu dizi konusuna dayandınız benim en yaralı yerim aslında..Bizim burda brezilya dizileri sergilenmekte ve biri sanki müslümanlardan çekilmiş!!! Kadınlar dışarı çıkınca lolipoplar gibi kafalarına bi eşarp örtüyo,bluzlarının önü açık halde,eve gelınce evde bi sürü erkek olmasına rağmen hemen başlarını açarlar ve göbek dansları etmeye başlarlar (!!!) Ya bunlar ne etmeye çalışıyo?? Bizim dinimiz böyle mi?? Bide bizim kanallar o diziyi 2.defa yayınlıyo!! Vallahi söz bulamıyorum.ve her zamanki gibi Allahıma sığınıyorum...Rabbim bizleri göz kulak zinasından korusun inşaAllah...

Ve Aleyküm Selam kardeşim; doğru ve güzel düşünceleriniz için Rahman razı olsun çok haklısınız kardeşim artık dinimizi gerektiği gibi yaşayamıyoruz bir şeylerden taviz veriyoruz ya kıyafetlerimizden yada başka şeylerden mümin bu demek değildir herşeyiyle mümindir. Rabbim bizleri affetsin güzel duanıza amin diyorum selam ve dua ile...B)B)B)

~Elçi~

Kayıtlı Kullanıcı

karapece yazdı:
s.a
Allah razı olsun
selam ve dua ile

Aleyküm selam kardeşim; Rahman sizdende razı olsun inşallah, sağolasın selam ve dua ile...

~Elçi~

Kayıtlı Kullanıcı

B)

~Elçi~

Kayıtlı Kullanıcı

B)B)B)

~Elçi~

Kayıtlı Kullanıcı

B)