Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Türkiyede Tesettürlü Olmak (1 Kullanıcı)

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu Aleyküm VeRahmetullahi Veberakatüh
Değerli Kardeşler
Sizler başımdan geçen ve son derece üzüldüğüm bir olayı paylaşmak istiyorum.Hepinizin bildiği üzere 24 Kasım c.tesi günü öğretmenler günü idi,benim küçük oğlum ana okuluna gidiyor.Bu pazartesi günü abisi onu okula bırakınca bütün velilerin öğretmenin yanında olduğunu görmüş,eve gelince bana anne bugün veli toplantısımı vardı?öğretmenin odası kalabalıktı sen gitmemişsin deyince bende merak ettim.Akşam üzeri oğlumu okula almaya gidince sınıf annesi olan hanıma bugün toplantımı vardı?benim haberim olmadı diye sordum.Kendisi hayır öğretmenler günü için bütün veliler aramızda toplandık,ve öğretmen hanıma hediye aldık deyince ben şaşırdım,benim neden haberim yok diye sorunca hanımın rengi soldu kekelemeye başladı kendince birşeyler söyledi.Ama ben sebebi anlamıştım.Çünki içlerinde birtek çarşaflı bayan bendim.Ve böyle bir olaya katılmayacağım düşünülerek bana söylenmemişti.Aynı düşünce oğluma da gelmişti.Oğlum bana anne sana birşey söyleyeceğim ama üzülme,sakın sen çarşaflı olduğun için seni ayırmış olmasınlar,bende oğlum üzülmesin diye geçiştirdim.Ama hanımların görmediği bir durum vardıki ben taa Cuma gününden ertesi günün tatil olduğunu hesablayarak öğretmene hediyesini almış bizzat kendim vermiş ve onu tebrik etmiştim.Bunu sınıf annesi hanımın duyduğunda yüzünün aldığı hali görmenizi isterdim.
Bu mesele belki çok basitde gelse son derece üzüldüm.Günlerdir zihnimde beni meşgul ediyor.
Bizler kapalı olabiliriz,çarşaflı olabiliriz.Dış görünüşümüz ne olursa olsun bizler hiç bir zaman bizlere bir harf öğretene bizleri tedavi edenlere bizleri koruyanlara asla ve asla yanlış düşünmeyiz.Biz tüm insanlara her daim saygı ve sevgi ile yaklaşılmasını bilir,bunun dinimizin gereği olduğunun şuurunda insanlarız.Artık bu ayrımcılığın son bulması duası ile,YARATANA EMANET OLUN.acizane kardeşiniz Ravzanur

Birnur

Kayıtlı Kullanıcı
ve aleyküm selam ablacım üzüldüm başınıza gelen olaya. maalesefki türkiyede böyle :( İnşallah bu ayrımcılık son bulacak ablacım.Üzmeyin kendinizi Rabbime emanet olun.Hayırlı günler.

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı
ve aleyküm selam ablacım üzüldüm başınıza gelen olaya. maalesefki türkiyede böyle :( İnşallah bu ayrımcılık son bulacak ablacım.Üzmeyin kendinizi Rabbime emanet olun.Hayırlı günler.
Aleyküm Selam kardeşim tşk kardeşim üzüldüğüm nokta bir insan olarak böyle bir durumun yaşanmış olması değil,müslüman bir ülkede müslümanım diyen insanların böylesine bir haksızlığa sebeb olmalarıdır.DUA edelim inş

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm ablacım...Bilmiyorlarki o tesettürün çarşafın içinde ne beyinler var...
Allah(c.c) onları ıslah etsin ....Sizde üzülmeyin inşallah.. Hayırlı günler..

Pıtırcık

Kayıtlı Kullanıcı
Sevgili kardeşim ravza nur üzücü bir olay yaşamışsın.Çok üzüldüm.Gerçekten nedir bu kendini bilmezlik,hiç düzeleceğine ihtimal vermiyorum ya bu kadar ortalığı karıştıran varken, ama inşallah düzelir birgün.Kendini üzme Allah akıl fikir versin bu insanlara.Dinimizin emri olan kapanmak irdeleniyor ülkemizde,ama ne dinimize ne örf ve adetleriimize uymayan açık saçık,abuk sapuk giyinme tarzları hiç garip karşılanmıyor.Allah ıslah etsin.Allaha emanetsin.:H

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm ablacım...Bilmiyorlarki o tesettürün çarşafın içinde ne beyinler var...
Allah(c.c) onları ıslah etsin ....Sizde üzülmeyin inşallah.. Hayırlı günler..
ALEYKÜM SELAM kardeşim bizler bu düşüncede olanlar için ancak hayır dua ederiz.Bizim inancımızın gereğidir.Bizler sabah namazına giderken önünde yaşlı bir yahudiyi geçmemek için sabah namazına geç kalan HZ.ALİ nin evlatlarıyız.SELAM VE DUA İLE

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı
Bizler kapalı olabiliriz,çarşaflı olabiliriz.Dış görünüşümüz ne olursa olsun bizler hiç bir zaman bizlere bir harf öğretene bizleri tedavi edenlere bizleri koruyanlara asla ve asla yanlış düşünmeyiz.Biz tüm insanlara her daim saygı ve sevgi ile yaklaşılmasını bilir,bunun dinimizin gereği olduğunun şuurunda insanlarız.Artık bu ayrımcılığın son bulması duası ile,YARATANA EMANET OLUN.

-Bizler bunları biliriz bunların bizler bilincindeyiz ya onlar, bilincindeler mi bunların?
Kardeşim bu bilinçte olmadıkları için bizler bu olay vb.olaylar gibi durumları yıllardır yaşamaktayız.SAHİPSİZ BİR DAVANIN BİTMESİ HAKTIR,BİZLER VE SİZLER SAHİP ÇIKARSAK BU DAVA BİTMEYECEKTİR.

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı
Sevgili kardeşim ravza nur üzücü bir olay yaşamışsın.Çok üzüldüm.Gerçekten nedir bu kendini bilmezlik,hiç düzeleceğine ihtimal vermiyorum ya bu kadar ortalığı karıştıran varken, ama inşallah düzelir birgün.Kendini üzme Allah akıl fikir versin bu insanlara.Dinimizin emri olan kapanmak irdeleniyor ülkemizde,ama ne dinimize ne örf ve adetleriimize uymayan açık saçık,abuk sapuk giyinme tarzları hiç garip karşılanmıyor.Allah ıslah etsin.Allaha emanetsin.:H
Kardeşim yaşamış olduğum olayda ve diğer kardeşlerimizin yaşadıklarında müslüman olmaya ülkede yaşamış olsak inanın üzülmeyeceğiz,daha onurlu olacağız ama bize bizden olan haksızlık yapınca bu üzüyor işte,bu olayı yaşadıktan sonra eve dönerken NECİP FAZIL KISAKÜREĞİN SAKARYA TÜRKÜSÜ aklıma geldi

İnsan bu, su misali, kıvrım kıvrım akar ya:
Bir yanda akan benim, öbür yanda Sakarya.

Su iner yokuşlardan, hep basamak basamak;
Benimse alın yazım, yokuşlarda susamak.

Her şey akar, su, tarih, yıldız, insan ve fikir:
Oluklar çift, birinden nur akar, birinden kir.

Akışta demetlenmiş, büyük, küçük, kainat:
Şu çıkan buluta bak, bu inen suya inat!

Fakat Sakarya başka, yokuş mu çıkıyor ne?
Kurşundan bir yük binmiş, köpükten gövdesine:

Çatlıyor, yırtınıyor yokuşu sökmek için.
Hey Sakarya, kim demiş suya vurulmaz perçin?

Rabb'im isterse, sular büklüm büklüm burulur.
Sırtına Sakarya'nın, Türk tarihi vurulur.

Eyvah, eyvah, Sakarya'm, sana mı düştü bu yük?
Bu dâvâ hor, bu dâvâ öksüz, bu dâvâ büyük!..

Ne ağır imtihandır, başındaki Sakarya!
Binbir başlı kartalı nasıl taşır kanarya?

İnsandır sanıyordum mukaddes yüke hamal;
Hamallık ki, sonunda, ne rütbe var, ne de mal,

Yalnız acı bir lokma, zehirle pişmiş aştan:
Ve ayrılık, anneden, vatandan, arkadaştan!

Şimdi dövün Sakarya, dövünmek vakti bu ân;
Kehkeşanlara kaçmış eski güneşleri an!

Hani Yunus Emre ki, kıyında geziyordu?
Hani ardına çil çil kubbeler serpen ordu?

Nerede kardeşlerin, cömert Nil, yeşil Tuna?
Giden şanlı akıncı, ne gün döner yurduna?

Mermerlerin nabzında hâlâ çarpar mı tekbir?
Bulur mu deli rüzgâr o sedayı: Allah bir!

Bütün bunlar sendedir, bu girift bilmeceler;
Sakarya, kandillere katran döktü geceler.

Vicdan azabına eş kayna kayna Sakarya.
Öz yurdunda garipsin, öz vatanında parya!

İnsan üç beş damla kan, ırmak üç beş damla su:
Bir hayata çattık ki, hayata kurmuş pusu.

Geldi ölümlü yalan, gitti ölümsüz gerçek:
Siz, hayat süren leşler, sizi kim diriltecek?

Kafdağını assalar, belki çeker de bir kıl!
Bu ifritten sualin, kılını çekmez akıl!

Sakarya, saf çocuğu, mâsum Anadolu'nun,
Divanesi ikimiz kaldık Allah yolunun!

Sen ve ben, gözyaşıyle ıslanmış hamurdanız;
Rengimize baksınlar, kandan ve çamurdanız!

Akrebin kıskacında yoğurmuş bizi kader;
Aldırma, böyle gelmiş, bu dünya böyle gider!

Bana kefendir yatak, sana tabuttur havuz:
Sen kıvrıl, ben gideyim, Son Peygamber kılavuz!

Yol onun, varlık onun, gerisi hep angarya:
Yüzüstü çok süründün, ayağa kalk, Sakarya!

Sefine-i Hayat

Kayıtlı Kullanıcı
Ve Aleyküm Selam Değerli Ravzanur Abla.siz Hiç Kötü Düşünmeyin üzülmeyin Inşaallah.duymayin Onlari,kulak Ardi Edin.alişmadik Mi;hiç Yokmuşuz Gibi Davranilmaya.Rab'bim C.c. Yar Ve Yardimcimizdir Inşaallah,O'ndan Başka Siğinacak Güvenecek Yerimiz Yoktur Bu Dünyada.sonradan Pişman Olucaklar Ama Ne Fayda.siz Gönlünüzü Hoş Tutun Değerli Ablam.Rab'bim'e C.c. Emanetsiniz Inşaallah.selametle....B)

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı
ALEYKÜM SELAM kardeşim bizler bu düşüncede olanlar için ancak hayır dua ederiz.Bizim inancımızın gereğidir.Bizler sabah namazına giderken önünde yaşlı bir yahudiyi geçmemek için sabah namazına geç kalan HZ.ALİ nin evlatlarıyız.SELAM VE DUA İLE

Selamün aleyküm...Okadar şükür etmeliyizki....Ovelilerde durumun farkında değil demek...
Bizler çok şükür farkındayız...
Rabbim onlarıda doğru yoldan ayırmasın inşallah..
Amin.. Hayırlı günler. .

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı
Gören gözler sadece bakarsa, duyan kulaklar sadece duyarsa düşünen beyin düşünmekten alı koyarsa devran böyle döner gider bu ülkede nede güzel değil mi? Herkes körler sağırlar birbirlerini ağırları oynuyor bu ülkede....

Geçenlerde bir yazı okudum Corc Buhus Abd de başörtüsü varda Araplarda petrol var olduğu için vardır. Başörtüsü izni varsa bu petrolle bizim aramızdaki köprüdür diyebiliyor....

Bundan sonra ceketsiz dolamaya razığım diyemeyeceğim için, herkes ceketli görmeye alışmalı artık beni... çünkü ceketimi hiç çıkarmayacağım!!! selam ve dualarımla
Kardeşim bizler yaşayışımızla her hareketimizle Peygamber ahlakını örnek olarak sergilemeye devam edelim.Bizler mesul olmayalımda,bizler haksızlık yapan olmayalımda bizler kıran inciten taraf olmayalımda bizi üzenler ise sadece bu dünyada üzeceklerdir.Herşeye rağmen gerçek alemde onlarında üzülmemeleri için doğru anlayışa yönelmeleri için duamızı eksik etmeyelim

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı
Ve Aleyküm Selam Değerli Ravzanur Abla.siz Hiç Kötü Düşünmeyin üzülmeyin Inşaallah.duymayin Onlari,kulak Ardi Edin.alişmadik Mi;hiç Yokmuşuz Gibi Davranilmaya.Rab'bim C.c. Yar Ve Yardimcimizdir Inşaallah,O'ndan Başka Siğinacak Güvenecek Yerimiz Yoktur Bu Dünyada.sonradan Pişman Olucaklar Ama Ne Fayda.siz Gönlünüzü Hoş Tutun Değerli Ablam.Rab'bim'e C.c. Emanetsiniz Inşaallah.selametle....B)
ALEYKÜM SELAM kardeşim desteğiniz için çok tşk Rabbim razı olsun.AMENNA tek kapımız vardır gidecek o kapıda Rabbimizdir.Rabbim bu güzel dine o sevgili habibe layık işler yapanlardan eylesin.SELAM VE DUA İLE

derya86

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum Ablacim. Siz üzülmeyin Onlar üzülsün. Medeniyet Adi Altinda Insanlarin Haklarini Ellerinden Alan Zihniyet üzülsün. Sizin örtünüzün Amacini Hiç Sormak Gelmez Bu Insanlarin Aklina.örtündüyseniz Onalar Göre Bilgisizliğinizdendir. Tesettürlü Olmak, Dinimzin Emirlerini Yaşamak Bu Devirde çok Zor. Ama önemli Olan Zorun üstesinden Gelebilmek. Başörtünüzü Markasina Göre Değerlendiren Insanlarin Arasinda Kalmak Bizleri üzsede Biz üzülmeyelim Onlar üzülsün.kaliteli Kalitesiz Diye Ayirmişlar Başörtülerimizi Bunu Yeni Duydum. Kaliteli örtü Kullanan Kadinlar Markalarini Kiyafetlerinin Dişina çikartiyorlarmiş. Kalbim Taş Kesti Artik üzülmüyorum Bu Duyduklarima.islamiyet Mutlaka Galip Gelecektir.inancimizdan Ayirmasin Rabbim Ablam. Sizin örtünüz Cehennemin Ateşinden Bir Kalkan Gibi Sizi Koruduğunda çok Pişman Olacaklar Ama Iş Işten Geçmiş Olacak. Rabbim Doğru Yolunu Buldursun Inşallah. Rabbimize Emanet Olun Selam Ve Dua Ile.

evindar

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm ablacım,

yapılan hareket son derece çirkin ama aynı zamanda bizim için hiç de önemli değil malesef çevremizde insanlıktan nasibini almamış o kadar çok insan var ki...

Bu yol kolay bir yol değil bunun bilincindeyiz bazen incinebiliriz ( benim incindiğim gibi ) önümüze bir çok engel çıkabilir bunları imanımızla aşacağımızı inanıyorum.

Rabbimiz bizleri kutlu ve nurlu yolundan ayırmasın son nefeste iman nasip etsin. Bu tarz hareketlerde bulunan kardeşlerimizede hidayet nasip etsin.

selam ve dua ile...

Selam size ve hidayete tabi olan herkese olsun.

şevval_nur

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm. ne yazık ki bu %99'u müslüman olan bir ülkenin bir ayıbı. bu ayrımcılığı her yerde görüyorüz.bende bizzat yaşayanlardanım.böyle şeyler duyduğumda göz yaşlarımı durduramıyorum.Allah ıslah etsin onları.biz ne yaptık da düşman kazandık acaba?bizlere böyle davranan zihniyeti Allah 'a havale ediyorum.

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM KARDEŞİM.YAŞADIĞINIZ OLAYA ÇOK ÜZÜLDÜM.BENDE TAM TERSİNİ YAŞADIM.MEVLÜTLERE GİTMEYİ ÇOK SEVİYORUM.OTURDUĞUM MAHALLEDEKİ KOMŞULAR HER HAFTA BİR EVDE TOPLANIRLAR.HEPSİ KAPALI.BAŞIM AÇIK OLDUĞUM İÇİN SEVMEM DÜŞÜNCESİYLE ÇAĞIRMIYORLAR.HALBUKİ KOŞA KOŞA GİDERİM.AH KARDEŞİM ÖNYARGI HEP BUNLAR.NE KALPLER KIRILIP KUL HAKKINA GİRDİKLERİNİ BİLMİYORLAR.RABBİME EMANETSİN.:H

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı
Değerli Kardeşim paylaştığınız duygulardan dolayı tşk ediyorum.Bizlerin tek sahibi Rabbimizdir.SELAM VE DUA İLE

berat05

Yönetici
Değerli Kardeşler
Sizler başımdan geçen ve son derece üzüldüğüm bir olayı paylaşmak istiyorum.Hepinizin bildiği üzere 24 Kasım c.tesi günü öğretmenler günü idi,benim küçük oğlum ana okuluna gidiyor.Bu pazartesi günü abisi onu okula bırakınca bütün velilerin öğretmenin yanında olduğunu görmüş,eve gelince bana anne bugün veli toplantısımı vardı?öğretmenin odası kalabalıktı sen gitmemişsin deyince bende merak ettim.Akşam üzeri oğlumu okula almaya gidince sınıf annesi olan hanıma bugün toplantımı vardı?benim haberim olmadı diye sordum.Kendisi hayır öğretmenler günü için bütün veliler aramızda toplandık,ve öğretmen hanıma hediye aldık deyince ben şaşırdım,benim neden haberim yok diye sorunca hanımın rengi soldu kekelemeye başladı kendince birşeyler söyledi.Ama ben sebebi anlamıştım.Çünki içlerinde birtek çarşaflı bayan bendim.Ve böyle bir olaya katılmayacağım düşünülerek bana söylenmemişti.Aynı düşünce oğluma da gelmişti.Oğlum bana anne sana birşey söyleyeceğim ama üzülme,sakın sen çarşaflı olduğun için seni ayırmış olmasınlar,bende oğlum üzülmesin diye geçiştirdim.Ama hanımların görmediği bir durum vardıki ben taa Cuma gününden ertesi günün tatil olduğunu hesablayarak öğretmene hediyesini almış bizzat kendim vermiş ve onu tebrik etmiştim.Bunu sınıf annesi hanımın duyduğunda yüzünün aldığı hali görmenizi isterdim.
Bu mesele belki çok basitde gelse son derece üzüldüm.Günlerdir zihnimde beni meşgul ediyor.
Bizler kapalı olabiliriz,çarşaflı olabiliriz.Dış görünüşümüz ne olursa olsun bizler hiç bir zaman bizlere bir harf öğretene bizleri tedavi edenlere bizleri koruyanlara asla ve asla yanlış düşünmeyiz.Biz tüm insanlara her daim saygı ve sevgi ile yaklaşılmasını bilir,bunun dinimizin gereği olduğunun şuurunda insanlarız.Artık bu ayrımcılığın son bulması duası ile,YARATANA EMANET OLUN.acizane kardeşiniz Ravzanur

HAYAT BÖYLE İŞTE SEVGİLİ KARDEŞİM
İNSANLAR BİR DİĞERİNE SAYGI SEVGİ BESLEMEDEN ANLAYIŞ DUYMADAN
ÖMÜR GEÇİP GİDİYOR...SADECE KIRGINLIKLARI DOLDURUP SIRTLAYARAK GÖÇÜYORUZ BURDAN...

BENDE YENİ KAPANDIM..
BANA DA NELER SORDULAR..
TARİKATA MI GİRDİN
KOCANMI İSTEDİ
ZORLAMI OLDU
DAHA ERKEN...
ÇOK GENÇSİN.....
AAAAAA DİYE BAŞLAYIP YÜZÜ BURUŞTURANLAR...
GÖZLERİNDEKİ BAKIŞLARIN SÖNÜŞÜ
YÜZÜMÜ FUULLL İNCELEYENLER.
V.S. V.S. V.S.

EVET KIRICI HEMDE ÇOK
DİYORUM Kİ BENİM ÖZGÜR İRADEM VAR....
BEN İSTEDİM..SADECE BEN...
ALLAH'A YÖNELDİM. HEPSİ BU....

AMA ONLARİÇİN DUA EDİYORUM... BİR NEBZE BU GÜZELLİKTEN ALSINLAR..BU YOLA GİRİSİNLER DİYE...FİKİRLERİ DEĞİŞSİN DİYE..SAYGI DUYSUNLAR DİYE...

RAVZANUR KARDEŞİM....
ALLAH BİZLERİ BU YOLDAN AYIRMASIN...

ÜZÜLMEYİN..ÜZÜLMEYELİM...ALLAH'A DUA EDELİM. NOLUR

cagrıtuna

Kayıtlı Kullanıcı
İnsanlara dinini rahatça yaşama özgürlüğü vermiyorlar.Sonra da laiklik eşitlik özgürlük diyorlar bunların hepsi yalan

meryem-hanne

Kayıtlı Kullanıcı
Değerli Kardeşler

Sizinle aynı örtüyü taşıyorum Yaşadığım şehirde Oldukca mütahasıp bir şehir Ellhamdülüllah İstanbula gezmek için gittiğimde ise sudan çıkmış balık gibi oluyorum Bazen bende problemler yaşasamda onurla taşıyorum örtümü Zorluklara sabırla mükafatımız artacaktır İnşallah

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt